Şimdi Ara

İnternet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Benim evimde modeme bağlı iki bilgisayar mevcut. Biri masaüstü biri dizüstü. Geçen gün modem üzerinde adsl ışığı yanıp sönmeye başladı. Sorunun modemden olduğunu düşündüm ve telekomu aradım. Gelip baktılar ve hatlarda bir sorun olmadığını söylediler. Sonradan farkettim ki dizüstü bilgisayarımı açınca internetim kopuyor. Dizüstü bilgisayarım kapalı kaldığı zaman masaüstü bilgisayarımla, herhangi bir dizüstü bilgisayarla, akıllı telefonlarla internete bağlanılabiliyor. Sorunun dizüstü bilgisayarımdaki bir virüsten kaynaklanabileceğini düşündüm ve format attım ama yine aynı sorun devam etti. Modemi değiştirdim aynı sorun yine devam etti. Teknik yardım almak için dizüstü bilgisayarımı bir bilgisayarcı arkadaşıma götürdüm. Arkadaşım sorunun wireless kartının ısınmasına bağladı. Wireless kartını söktüm evdeki modeme kablolu olarak bağlanmaya çalıştım aynı sorun. Sürücülerimi güncelledim aynı sorun yine devam etti. Şu an tam manasıyla denemediğim tek şey, benim ttnet te bulunan kullanıcı adım ve şifremi içermeyen başka bir modemde internete girmek.

Bu tarz bir sorunla karşılaşan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Ethernet kablosunda yada modemden kasaya giden kabloda bir sorun var. Router kullananlar ne demek istediğimi anlar. O kabloları bir kontrol et derim.
  • Kablolar ile ilgili bir sıkıntı yok. Dizüstü bilgisayarım kapalı durduğu zaman, masaüstü bilgisayarımla aynı ethernet kablosuyla bağlanabiliyorum internete. Sorun dizüstünü açınca oluşuyor. Adsl yanıp sönmeye başlıyor ve internet kopuyor.
  • Modem modelini öğrenebilir miyiz
  • İki farklı Airties rt-206 modemle denedim olmadı. Bir tane de arkadaştan getirdiğim ttnetin verdiği zyxel modemi denedim sonuca ulaşamadım. zyxel modemin modelini bilmiyorum.
  • Allah allah çok karışık, ilk defa böyle bir şey duyuyorum.. Çözümü bulunana kadar takipteyim hocam
  • Teşekkür ederim. Ben de çözümü bulabilirsem buraya yazacağım.
  • Bilgisayarımı şimdi başka bir yere getirdim. Kullanıcı adı ve şifresi farklı bir modemde denedim internetim hiç kopmadı. Şu anda sorun evimdeki hat ile bilgisayarım arasında gibi görünüyor.
  • Hatta bir sıkıntı var gibi.Yinede başka 2 bilgisayarla bağlanınca internetin kesilmemesi ilginç
  • İp çakışması olabilir
    Senin yaşadığın durumun tam tersi bi ara benim başamıda gelmişti
    Aynı modemden 2 bilgisayardan bağlanıyordum(1 i masa üstü 1 i diz üstü(wifi))
    masa üstü bilgisayarım açık iken 2 side internete giriyordu ama masa üstünü kapatınca diz üstü giremiyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.