Şimdi Ara

İnternet üzerinden WOL işlemi yapma hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konuyu İnternet gurubuna açmıştım ama bir cevap veren olmadı. Birde Network gurubuna sorayım dedim.

Lokal bir ağ üzerinde rahatlıkla WOL (Wake On LAN) işlemi yapılabiliyor. Bu konuda yazılmış programlar vs. mevcut. WOL işlemi ile açılacak bilgisayarda gerekli ayar yapılıp diğer bir bilgisayardan WOL paketi gönderildiğinde MAC adresi eşleşen makine çalışmaya başlamaktadır. Buraya kadar sorun yok. Ancak internet üzerinden WOL işleminde başarılı olamadım.

Bu konuda internet üzerinden bulduğum birtakım dokümanları okudum. Birileri bazı önerilerde bulunmuş ama denemelerimde başarılı olamadım.

Lokal ağda yapılan WOL işleminde "magicpacket" denen WOL paketi tüm ağa broadcast edilmekte ve işlem başarılı olmaktadır. Ancak modemler internet tarafından gelen bir WOL paketini içeriye geçirmemekteler. Bu nedenle internet üzerinden WOL işlemi başarıya ulaşmamakta.

Bu konuda deneyimi olan ve başarabilmiş arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 20 Mart 2009; 14:34:40 >

• Bu konuda kimsenin bir fikri yok sanırım. İnternet gurubundan da bir cevap gelmemişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: optimarax

Bu konu daha öncede tartışılmıştı.O tartışılan konuda vermiş olduğum link.
    http://www.bilgiportal.com/v1/idx/35/2473/Network/makale/Evinizden-i-yerinizdeki-kapal-bilgisayar-an-WOL.html

Cevep için teşekkür ederim.
    Donanım Haber Forumda benzer konular tartışılmış. Benzer konuların hemen hepsini okudum. Ama aradığım cevabı bulamadım.
    Linkini verdiğiniz yerdeki anlatılanları da okudum. Bu linkteki anlatılanlar içinde bir ifade yanlışlığı yapılmış. Modemden "7. portu UDP olarak açmak" tan bahsedilmiş. Oysa modemler için bahsedilen olay port açmak değil, port yönlendirme olayıdır. İstenen bir port veya port aralığı istenen bir IP'ye yönlendirilir.

Modemlerin Virtual Server bölümünde istenen port belli bir IP'ye yönlendirilebiliyor ancak burada bir sıkıntı var. WOL işlemi için Magic paketin tüm ağa gönderilmesi gerekiyor. Buda ancak ilgili portun (7. port) broadcast IP'sine yönlendirilmesi ile mümkün olur. Yani yönlendirme IP'si X.X.X.255 olmalı. Oysa modemlerde ilgili alana 255 yazılınca IP adres hatası veriyor. Dolayısı ile ilgili port LAN içine broadcast edilemiyor. Bu nedenle WOL işlemi internet üzerinden başarısız oluyor. İlgili alanda 255 rakamını kabul edip LAN içine broadcast eden bir modem olursa ancak bu işlem başarılı olabiliyormuş.
    Benim denediğim modemlerin hiçbirinde başarılı olamadım.

• Airties RT-211 ile denedim çalışıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orjinalden alıntı: optimarax

Bu konu daha öncede tartışılmıştı.O tartışılan konuda vermiş olduğum link.
    http://www.bilgiportal.com/v1/idx/35/2473/Network/makale/Evinizden-i-yerinizdeki-kapal-bilgisayar-an-WOL.html

Cevep için teşekkür ederim.
    Donanım Haber Forumda benzer konular tartışılmış. Benzer konuların hemen hepsini okudum. Ama aradığım cevabı bulamadım.
    Linkini verdiğiniz yerdeki anlatılanları da okudum. Bu linkteki anlatılanlar içinde bir ifade yanlışlığı yapılmış. Modemden "7. portu UDP olarak açmak" tan bahsedilmiş. Oysa modemler için bahsedilen olay port açmak değil, port yönlendirme olayıdır. İstenen bir port veya port aralığı istenen bir IP'ye yönlendirilir.

Modemlerin Virtual Server bölümünde istenen port belli bir IP'ye yönlendirilebiliyor ancak burada bir sıkıntı var. WOL işlemi için Magic paketin tüm ağa gönderilmesi gerekiyor. Buda ancak ilgili portun (7. port) broadcast IP'sine yönlendirilmesi ile mümkün olur. Yani yönlendirme IP'si X.X.X.255 olmalı. Oysa modemlerde ilgili alana 255 yazılınca IP adres hatası veriyor. Dolayısı ile ilgili port LAN içine broadcast edilemiyor. Bu nedenle WOL işlemi internet üzerinden başarısız oluyor. İlgili alanda 255 rakamını kabul edip LAN içine broadcast eden bir modem olursa ancak bu işlem başarılı olabiliyormuş.
    Benim denediğim modemlerin hiçbirinde başarılı olamadım.

• Bende evimde kullandığım ADSL hattımdan iş yerindeki bilgisayarı WOL ile açmaya çalıştım ama bir türlü başarılı olamadım. Uzun uzun araştırmalar yaptım ama sonuca ulaşamayınca pes etmek zorunda kaldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

Airties RT-211 ile denedim çalışıyor.

Biraz daha detay öğrenebilir miyim? Yaptığınız işlemler vs ?
    Teşekkürler...
  • Bu konuda başka fikri veya deneyimi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanki biosda bunun ayarının aktive edilmesi gerekir gibi bir şey hatırlıyorum ama tam emin değilim. Geri kalan işlemde de modemde önce nat ve firewall ı kapatarak deneyin birde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Sanki biosda bunun ayarının aktive edilmesi gerekir gibi bir şey hatırlıyorum ama tam emin değilim. Geri kalan işlemde de modemde önce nat ve firewall ı kapatarak deneyin birde...

WOL işlemi için zaten BIOS'dan ilgili alanın aktif hale getrilmesi gerekir. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi LAN'da WOL işleminde sorun yok. LAN ortamında istediğim PC'yi WOL ile açabiliyorum.
    Benim amacım internet üzerinden açmak.
    Firewall vs. iptal edipte denedim, olmuyor. Zaten konu firewall ile doğrudan ilgili değil.
    İnternet üzerinden gelen bir datanın LAN ortamına geçebilmesi için ya LAN ortamındaki bir PC'den ilgili data için istekte bulunulmuş olması (web sayfasında link tıklama gibi) ya da portun yönlendirilmesi gerekir. WOL işleminde ise istenen portun tüm ağa yönlendirimesi yani ilgili portun X.X.X.255 IP'sine yönlendirilmesi gerekir. Bu işleme ise pek çok modem müsade etmiyor.

• Internet üzerinden uzaktaki bilgisayarı açmak sanıldığı kadar zor bir işlem değil fakat dikkat edilmesi ve modeme her reset atılışında (elektrik kesintisi - manual reset) yapılması gereken küçük birkaç işlem var. Bunun sonunda bilgisayarınızı ister 1 gün sonra ister 5 dakika sonra ister 10 gün sonra ne zaman isterseniz uzaktan açabilirsiniz.

Bunu doğru dürüst yapabilmek için tek şart modeme uzaktan bağlanabiliyor olmanız. Eğer modeminiz bu özelliği var ve çalışıyor ise gerisi teferruat.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz Ö.M. atın.
  • Cevap için teşekkür ederim.

Mesaj gönderdim.
  • Mesaj gelmedi maalesef. Size de mesaj atamıyorum ayarlarınız kapalı sanırım.
  • Size gönderdiğim mesajın kopyası bana geldi.
    Tekrar kontrol ettim. Ayarlar kapalı değil, mesaj gönderilebilir konumda aslında.
    Şu adrese göndermeyi bir deneyin: ramazanyalcin@gmail.com

Teşekkürler...
  • EE siz aranızda mesajlanıp bilginizi paylaşıyorsunuz. Biz ne olacaz. Burası bilgi paylaşma yeri değilmi?? Öğrenmek isteyen jerkez özele mesajmı atacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_alp

EE siz aranızda mesajlanıp bilginizi paylaşıyorsunuz. Biz ne olacaz. Burası bilgi paylaşma yeri değilmi?? Öğrenmek isteyen jerkez özele mesajmı atacak?

Kardeş, öyle bir şey yok. Yanlış anlaşılmasın. İş biraz karmaşık ve sürekli anlık bilgi alışverişi gereken bir olay. Yani anlık olarak sürekli mesajlaşmamız gerekti.
    Görüşmemiz sonrasında epey bir bilgi alışverişi oldu ama mevcut modemden kaynaklanan olaylar nedeniyle WOL konusunda henüz bir çözüm üretemedik.

Çözüm üretebilirsek buraya mutlaka bilgi aktarılacaktır.

Selamlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.