Şimdi Ara

İnternet var telefon kesik! Nasıl oluyor?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
27.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar aynı sorun bendede oldu spliter dan modemin kablosunu cekince telefon geliyor bunu nasıl cözücem yardımcı olabilen varmı yukardakileri okudum ama anlıyamadım sorun spliter damı ?
    cıldıracam
    Edit: sorun çözüldü birde ben anlatayım modemden pc nize giden hatta kısa devre oluşunca telefon hattındaki voltaj düşüyor yetmeyince telefon çalışmıyor.
    bu kabloyu takip edin ucu dışarılarda yada birbirine değen kabloları ayırın benim 2 noktada acıkta izolebantla bantlanmış kablom vardı tekrardan keserek birleştirip güzelce kapadım ve sorun halloldu... artık telde nette çalışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 29 Eylül 2008; 20:16:05 >
  • arkadaşlar cevaplarınız için çok sağolun buna benzer bir olay da benim başıma geldi.

Adsl hızında bir düşme gözlemledim ve haftadan haftaya arttı. Bazen adsl çalışmıyordu bile. ADSL hızının düşük olduğu bir anda şans eseri telefonu açtım ve çevir sesinin olmadığını gördüm.Telefon takılıyor, şırıltı var çevir sesi yok ama adsl var. Telekom arızaya "çevir sesi yok" diye bildirdim Cuma günü cepten aradım, cumartesi geldiler ve çok sağolsun gelen abi çok güzel ilgilendi ve problemin benim tesisatımdan olduğunu söyledi.

Dışardan bir telefonla ev telefonunu arayınca telefon hattı düzeliyordu. Muhtemelen kablo bağlantı yerlerinde sorun vardı. Kabloyu saran elektrik bantının yapışkanı eriyip telefon kablosunu kaplamış ve izole etmişti. Böylelikle hattaki voltaj düşüyordu, dışardan gelen arama esnasında da aramanın oluşturdu elektrik izole edilmiş kablo üzerinde iletime sebep oluyor ve oluşan iletimden sağlanan izolasyon kaybı sayesinde sistem normal halne geri dönüyordu fakat belli bir müddet sonra bantın yapışkanı tekrar yüzeyi kaplıyor ve kabloyu izole edip voltaj düşmesine ve arızaya sebebiyet veriyordu.

Kara kara düşünmeye başladım çünkü tesisatın değişmesi mali olarak çöpe giden paraya eşitti. Müteahit kafasına göre tesisatı donattığı için belli bir düzen de yoktu. Kabloların resmini çekip koysam oha dersiniz Telefonu düzeltebilmem için kendi kablomu bulmam gerekiyordu. Evdeki tesisat kablosunun rengi ile bina girişinde bana ait tesisat kablosunun rengine baktım sonra buatı açtım ve belirlediğim renkteki kabloların birbirine bağlandığı kabloları seçtim. Ayırdığım kabloları tek tek bağlantı yerlerinden ayırdım, bu esnada ev telefonunu cepten arıyordum. Doğru telefon hattını bulana kadar devam ettim ve buldum.

Kablonun başlarını temizledim ve sorun düzeldi. Nalbur nalbur gezip devrenin kesik veya tam olduğunu gösteren özel kontrol kalemini aradım ve bulamadım en son Koçtaşa gittim ve buldum. Oh be dedim. Adamlar bazen tuzlu satıyorlar ama hakkını da veriyorlar.

Şu anda download hızım saniyede 110 kb ile 121 kb arası değişiyor eskiden 84-96 kb arasında idi

Başka tip olay yaşayan arkadaşlar da sorun ve çözümlerini yazarlarsa çok güzel olur, dünyanın binbir türlü hali var

• arkadaşlar bu sorunu internet olduğu halde çevir sesi olmaması,nasıl çözdünüz.benim de başıma geldi 1 haftadır kafayı yiyeceğim.
  • Aynen net bi çözüm yok mu arkadaşlar uplayım konuyu

Çıldırıcam arkadaşlar internet var telefon sesi yok arızaya arıza kaydı bıraktık sorun telefon cihazınızdan diyor ama ben ana giriş hattından da denedim hiçbir şekilde ses gelmiyozr sadece cızırtı var tekrar arıza kaydıda açamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 25 Kasım 2011; 19:41:02 >
  • aynısı bana oldu akşam 10da arıza kaydı bıraktım sabah 10 da arızanız düzeltilmiştir diye aradılar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.