Şimdi Ara

İnternet var telefon kesik! Nasıl oluyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
27.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi iki haftadır internet bağlantısı var ama telefonda çevir sesi yok.arama yapamıyoruz.dışardan aranınca da meşgul çalıyor.kabloları kontrol ettik (sadece telefona gelen) bir sorun yok.sadece hafif bir cızırtı var.o da olmayınca internet de kesiliyor.arıza kaydı bıraktık iki haftadır gelen giden yok.bi kere aramışlar galba evde yoktuk.nedir bu olay bilen var mı arkadaşlar ne yapmak lazım?

• fikri olan yok mu hiç arkadaşlar konu hakkında?
  • valla bi arıza varsa bile beklemen gerekiyo sanırım grev hala bitmemiş hizmet yok telekomda 2 hafta önce adsl başvurusu yaptık nişanlım için hala açılmadı.
  • grevle ilgili telefon hatlarını kesiyorlar gibi birşeyler duymuştum doğru mudur acaba? ama adsl var aslında hattı toptan kapatıp sadece adsl de olabilir diye düşünüyoruz
  • bendede buna benzer bir problem war aslında. ayırıcıdaki kablolar doğru yerlere takılı olduğu zaman telefonda modemde çalışmıyor. telefonun kablosunu çıkartınca internet geliyor. modemi çıkartıp telefonu takıncada telefon çalışıyor. yani ikisi bir arada çalışmıyor. ama haftabaşına kadar böyle bir problemeim yoktu. bende kafayı yemek üzereyim. evdekilerle savaş halindeyiz. acaba ayırıcı kutudamıdır problem diye düşünüorum. bugün yenisini alıp denieceğim birde
  • quote:

Orjinalden alıntı: maverick78

bendede buna benzer bir problem war aslında. ayırıcıdaki kablolar doğru yerlere takılı olduğu zaman telefonda modemde çalışmıyor. telefonun kablosunu çıkartınca internet geliyor. modemi çıkartıp telefonu takıncada telefon çalışıyor. yani ikisi bir arada çalışmıyor. ama haftabaşına kadar böyle bir problemeim yoktu. bende kafayı yemek üzereyim. evdekilerle savaş halindeyiz. acaba ayırıcı kutudamıdır problem diye düşünüorum. bugün yenisini alıp denieceğim birde

yok valla splitter da değil bizde sorun.çıkarıp direkt dümdüz de bağladık telefona yine aynı.sadece hafif bi parazit sesi o kadar.o da normal ses sanırım.o olmazsa internete de girmiyor.hakkaten grev dolayısıyla hatlarla mı oynadılar naptılar acaba? fiberoptik kabloların kesilmesiyle alakası olabilir mi?

• arıza kayıtı bırakırken arıza türü olarak telefon sinyali yoku teercih ettiğinde, bu arızayı senin kablolarında bir sroun yok ise ki adsl hattın çalışıyor, bu durumda ertesi gün öğleden önce mutlaka bu çalışma yapılıyor ve arızanın gideriliyor. arıza giderilirken de telefonun takip edilmesi gerekiyor kanımca çünkü bu çalışma yapılırken telefon çalabiliyor. hatta alo deyip ses alamayabileceğiniz gibi kapatıp tekrar açtığınızda sinyali de alamayabilirsiniz. ama bunun akabinde sinyal aldığınızı tespit edince zaten yine otomaitik bir telefon geliyor ve arıza giderildi ise şu numaraya tıklayın diyor, tıklarsan robot teşekkür edip konuşmayı kapatıyor. böle bişiler işte. bu arıza kaydından sonra telefonu takip etmek lazım. arıza devam etmesine rağmen halledildi diyerek kapatılmış olabilir. internet üzerinden arıza var mı yok mu kontrol et yine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ask all your friends

arıza kayıtı bırakırken arıza türü olarak telefon sinyali yoku teercih ettiğinde, bu arızayı senin kablolarında bir sroun yok ise ki adsl hattın çalışıyor, bu durumda ertesi gün öğleden önce mutlaka bu çalışma yapılıyor ve arızanın gideriliyor. arıza giderilirken de telefonun takip edilmesi gerekiyor kanımca çünkü bu çalışma yapılırken telefon çalabiliyor. hatta alo deyip ses alamayabileceğiniz gibi kapatıp tekrar açtığınızda sinyali de alamayabilirsiniz. ama bunun akabinde sinyal aldığınızı tespit edince zaten yine otomaitik bir telefon geliyor ve arıza giderildi ise şu numaraya tıklayın diyor, tıklarsan robot teşekkür edip konuşmayı kapatıyor. böle bişiler işte. bu arıza kaydından sonra telefonu takip etmek lazım. arıza devam etmesine rağmen halledildi diyerek kapatılmış olabilir. internet üzerinden arıza var mı yok mu kontrol et yine.

teşekkürler ask all your friends.internetten nereden bakabilirim arıza kaydına?

buldum hala bakılıyor diyor.teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus347 -- 27 Ekim 2007; 13:24:23 >

• malesef grevin bitmesini bekliyceksin
  • benim başıma da bir sene önce gelmişti. aylarca hiç telefon bağlamadan kullanmıştım. biriken kontorleri harcamak için bi tel bağladım ki telefonda sinyal yok. kim bilir ne zamandır öyleydi. bir yıl boyunca para verdim ben hiç kullanmadığım telefona. defalarca arıza kaydı bıraktım. geldiler yaptılar ama. bu sefer de kullanamadan okul bitti.

boşa o kadar para verdiğime yanarım
  • vallaha deliler gibi tel ettim arizaya
    bugun geldiler yaptilar ayni sorun bendede vardi
    simdi duzeldi
  • apartmandaki kutuda sorun olabilir.bende de olmustu geçen sene
  • evet apartmandaki kutudan oluyor.banada olmuştu geçen sene geldiler jumperi değiştiler tertemiz oldu.
  • çok aptalca bir durum. aynı durum 3 aşağı 5 yukarı benim de başımda şu an. Fakat benimki çok ilginç. Dışarıdan arıyorsun meşgul çalıyor, evde iken çevir sesi yok. Bu arada DSL 24 saat bağlı duruyor. Taki bilgisayarı açıncaya kadar. Bilgisayarı açtıktan kısa bir süre sonra her şey düzeliyor. Gece yatıyorum, asbah kalkıyorumki yine aynı durum. Arıza kaydı yapıldı. yaklaşık 3 gün evvel. Diğer arkadaşlarında dediği gibi robot arıyor da bizi bulamıyorsa kayıt siliniyor. hoş bizim kayıt hala duruyor arıza bölümünde.

Şimdi Splitter ı değiştirip denemem lazım. Arkadaşın biri direk bağladım yine yok demiş. Elbetteki olmaz. Ne kadar beklemiş ki o durumda iken. Hat bir müddet sonra düzeliyor o şekilde yapınca. Zaten bunun için ben de splitter dan şüpheleniyorum ya.

telekomda çalışan tanıdıklar var grev olduğu için geç gelinebilir çalışan personel sayısı çok az şu an diyor. ama kontrol ettirmiş hattın temiz fakat kablo ve varsa splitter ın onu değiştir bi bak dedi. sonuca ulaşır isem buray da yazarım. Şu an bilgisayarım açık ve telefonda normal çalışıyor taki sabah oluncaya kadar :)

Sevgiler

• grev var hizmet vermiyorlar doğru düzgün ama paraları alıyorlar tıkır tıkır
  • arkadaşlar sorunumuz esrarengiz bir şekilde kendiliğinden düzelmiş durumda.
  • ya aynı durum bende de var.adsl canavar gibi çalışıyor.ama telde cevir sesi yok.yani tıs yok.nedir bunun cözümü.telekomun drekt cevap hizmeti olmadığından ulaşamadım.sekreter cıkıyor.sorunu cözen varsa bi cevap bekliyorum.2 aydır böyle..spliterdan değil çünkü modemden önce tel bağlantım var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: penkala

apartmandaki kutuda sorun olabilir.bende de olmustu geçen sene

olabilir
    grevddende aoabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

arkadaşlar sorunumuz esrarengiz bir şekilde kendiliğinden düzelmiş durumda.

demekki tt'den kaynaklanıyormuş
  • şimdi bendede böyle bir problem var.ama benimki daha farklı galiba telefonda çevir sesi yok dışardan aranınca meşgul ama modemde net var gözüküyor ama bilgisayardan nete giremiyorum.ve ayrıca telefonunda 2 aylık borcu var aradık borçtan diyor ama sanırım sizlerin borçtan değildi.ya nete girebilsem salla telefonu ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.