Merhaba Sorun vadofone kaynaklı değil, daha önce tt kullanıyordum yine sorun oluyordu. Ev bahçe katı öyle çok alçakta da değil. Telefonda, operatörde sıkıntı yok. belli periyatlarda evden çalışacağım bu nedenle ulaşmada ve ulaşıldığında konuşmada sıkıntı olmaması lazım. Bunun için bir yöntem olabilir mi? aliexpressde fiyatı uygun görünüyor. Bana 8-18 arasında lazım olacak. sonrasında cihazı kapatırım. Artık zararlı falan yapacak bir şey yok işe yarasa yeterli. |
Evde Telefon Çekmiyor: Ne Yapmalı?
Evde telefon çekmemesi sinir bozucu ve günlük yaşamı aksatıcı olabilir. Neyse ki, bu sorunu çözmene yardımcı olacak bazı yöntemler mevcut.
-
Evdeki Şebeke Kapsamını Kontrol Et: Evinin, şebeke sağlayıcının kapsama alanı içinde olduğundan emin ol. Kapsama haritalarını kontrol etmek veya destek ekibiyle iletişime geçmek bu konuda yardımcı olabilir.
-
Yönlendiriciyi Yeniden Başlat: Kablosuz yönlendirici, evindeki sinyal gücünde önemli bir rol oynar. Yönlendiriciyi yeniden başlatmak, herhangi bir bağlantı sorununu gidermeye yardımcı olabilir.
-
Telefonunu Yeniden Başlat: Telefonunu yeniden başlatmak, bağlantı sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir. Bu, geçici hataları sıfırlar ve yeniden bağlanmaya zorlar.
-
Başka Bir Cihazla Dene: Telefonunun çekmemesinin cihazdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için başka bir cihazla dene. Eğer diğer cihazda da sinyal yoksa, sorun büyük ihtimalle evdeki şebekeden kaynaklanmaktadır.
-
Sinyal Güçlendirici Kullan: Sinyal güçlendiriciler, evindeki sinyal gücünü artırabilir. Bu cihazlar, şebeke sinyallerini yükseltir ve evinin kapsama alanını genişletir.
-
Operatörünle İletişime Geç: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, şebeke operatörünle iletişime geçmen gerekebilir. Onlar, evindeki şebeke sorununu teşhis etmene ve çözüm bulmana yardımcı olabilir.
İpuçları:
- Metalik eşyalar ve kalın duvarlar, sinyal kalitesini azaltabilir. Cihazını bu tür nesnelerden uzak tutmaya çalış.
- Pencerelerin veya balkonda durmak, sinyal gücünü artırabilir.
- Kablosuz cihazlarının sayısı, sinyal gücünü etkileyebilir. Cihaz sayısını en aza indirmeyi dene.
Umarız bu yöntemler evindeki telefon çekmeme sorununu çözmene yardımcı olur. Yine de sorun devam ederse, profesyonel yardım alman gerekebilir.