Şimdi Ara

İnternet VPN olmadan çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

turknet üzerinden 2 yılı aşkın süredir 35mbit e kadar internet hizmeti almaktayım. ortalama 30 mbit civarında da hız alıyorum genelde. fakat son bir iki aydır daha önce olmayan bir problem ortaya çıktı:

internetim normal seyrinde çalışıyorken bir anda sayfalara girmemeye başlıyor. gün içinde sıklıkla oluyor bu.
    birbirinden bağımsız birkaç bilgisayarda da böyle, telefonlarda da böyle, playstation 4 var onda da aynı şekilde.
    sıklıkla internet yokmuş gibi hiçbir şeye girmiyor. fakat modemi kontrol ettiğimde herşey normal internet ışığı yanıyor dsl yanıyor bir problem yok yani.

hatta şöyle ki bu sayfalara girmeme/internetin çalışmama durumu olduğunda opera'da bulunan vpn'i açtığımda (chrome'da da aynı şekilde) sanki hiç kopma yokmuş gibi interneti kullanabiliyorum yani internet var ama vpn olmadan kullanamıyorum. bu sürekli olan bir durum değil ama gün içinde aşırı sıklıkla oluyor. ve olduğunda da 5 dk 10dk bazen yarım saat kadar sürebiliyor.

modem kaynaklı bir şey midir acaba diye düşündüm ama modem ayarlarını hiç değiştirmemiştim. yani 2 ay öncesine kadar sorunsuz çalışıyordu.

daha önce böyle bir problemle karşılaşan var mı diye biraz araştırdım fakat pek bir bilgiye ulaşamadım. bununla karşılaşan veya bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz

not: turknet'e de durumdan bahsettim ping ve tracert testi yapmamı talep ettiler yapıp gönderdim fakat henüz değişen bir durum yok.onlardan da dönüş beklemekteyim.

• Selamlar ,

Dns problemi yaşıyor olabilirsiniz bilgisayarda cmd açın ve ping 8.8.8.8 -t komutu ile ping başlatın kopma problemi yaşadığınızda ping atmada problem olmuyor ise dns çözümlemesi yapılmıyor olabilir dns i manual olarak 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olarak ayarlayın problem çözülür ise modemdeki dhcp ayarlarında dns olarak 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 dağıtacak şekilde ayarlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.