Şimdi Ara

internete başkaları giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim modem kablosuz ve başkasının girdiği velli bir şey indiriliyor ve ben sadece bu girmeyi engelleyecek küçük bir prog. arıyorum bulamadım neyi önerirsiniz

• Modeme şifre koymadınızmı?
  • koydum ama linüx kullanan bir pcde şifre kırılır ama yinede ben bir prog. arıyorum
  • Wireless şifresi kırmak o kadar kolay birşey değil. Eğer böyle birşey varsa adam belliki profesyoneldir ve programında yararı olmayacaktır.

Siz faturanın fazla geldiğinden şikayet ediyorsanız, emin olun herkesinki öyle.
  • arkadaşım ben sadece engelleyecek bir program arıyorum ve şifre kırmak artık kolaylaştı ama linüx tabanlı pc lerde
  • modemin ayarlarından mac adresi filtrelemeyi denediniz mi? sadece kendi adresinize izin verin başka kimse bağlanamasın..
  • bence de, modemin mac filtreleme özelliği varsa kullanmalısınız...
  • wpa-wpa2 nedir ne değildir , öğren sonrada hackerlere gül.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayafu

bence de, modemin mac filtreleme özelliği varsa kullanmalısınız...

Bu şekilde girmesi imkansızdır
  • bilgisayarın işletim sisteminin linux olması birşey değiştirmez, adam wpa2 ni kırıp ağına giriyorsa ben olsam kabloluya geçerdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: erciiii

arkadaşlar benim modem kablosuz ve başkasının girdiği velli bir şey indiriliyor ve ben sadece bu girmeyi engelleyecek küçük bir prog. arıyorum bulamadım neyi önerirsiniz

Merhaba,
    Diğer pek çok arkadaş önerilerde bulunmuşlar. Ben özetleyeyim.
    Bir program aradığınızdan bahsediyorsunuz. Kendi bilgisayarınıza bir program kurarak başkasının modeme bağlanıp interneti kullanmasına engel olamazsınız. Modemede bir program bulup kuramayacağınıza göre. Zaten modemde gerekli güvenlik önlemleri var. Bütün mesele bunları devreye almaktır.
    1. Şifreleme: Modemde şifrelemeyi devreye alın. Bilgisayarınızdaki kart ve modem destekliyorsa WPA2'yi kullanın.
    2. MAC filtreleme: Bunu mutlaka devreye alın. Bu sayede sadece izin verdiğiniz MAC adresli wireless kartlar giriş yapabilir.
    3. Broadcast engelleme: Modemde wireless bölümünde "SSID Broadcast" kısmını "Disable" edin. Bu sayede birileri ortamdaki kablosuz yayınları ararsa basit yöntemlerle bulamaz. Sizin wireless yayınınız gizli durumda olur.

Tüm bunlara rağmen birileri modeme erişip kullanıyorsa o bir profesyonel olmalı, bırak kullansın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 11 Mart 2009; 18:02:05 >

• Selamunaleykum beyler ben 4 Gb kotalı bır internet kullanıyorum kablolu bılgısayarım ama daha buqun ayın 1i kota gece 12de sıfırlandı sabahtan berı ınternet yok dıye onlıne olmayan bır oyun pes 2009 oynuyordum ınternet geldı bı kotaya bakıyım dedım bır baktım kota 1.5 Gb olmus bırısı benım ınternetımemı gırıyor lutfen bır yardım edın arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes1037

Selamunaleykum beyler ben 4 Gb kotalı bır internet kullanıyorum kablolu bılgısayarım ama daha buqun ayın 1i kota gece 12de sıfırlandı sabahtan berı ınternet yok dıye onlıne olmayan bır oyun pes 2009 oynuyordum ınternet geldı bı kotaya bakıyım dedım bır baktım kota 1.5 Gb olmus bırısı benım ınternetımemı gırıyor lutfen bır yardım edın arkadaslar

bütün açıklamalar yukarda yapılmş ben bile değişikler yapıcam bence sende erinme ve oku sevgili arkdaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orjinalden alıntı: erciiii

arkadaşlar benim modem kablosuz ve başkasının girdiği velli bir şey indiriliyor ve ben sadece bu girmeyi engelleyecek küçük bir prog. arıyorum bulamadım neyi önerirsiniz

Merhaba,
    Diğer pek çok arkadaş önerilerde bulunmuşlar. Ben özetleyeyim.
    Bir program aradığınızdan bahsediyorsunuz. Kendi bilgisayarınıza bir program kurarak başkasının modeme bağlanıp interneti kullanmasına engel olamazsınız. Modemede bir program bulup kuramayacağınıza göre. Zaten modemde gerekli güvenlik önlemleri var. Bütün mesele bunları devreye almaktır.
    1. Şifreleme: Modemde şifrelemeyi devreye alın. Bilgisayarınızdaki kart ve modem destekliyorsa WPA2'yi kullanın.
    2. MAC filtreleme: Bunu mutlaka devreye alın. Bu sayede sadece izin verdiğiniz MAC adresli wireless kartlar giriş yapabilir.
    3. Broadcast engelleme: Modemde wireless bölümünde "SSID Broadcast" kısmını "Disable" edin. Bu sayede birileri ortamdaki kablosuz yayınları ararsa basit yöntemlerle bulamaz. Sizin wireless yayınınız gizli durumda olur.

Tüm bunlara rağmen birileri modeme erişip kullanıyorsa o bir profesyonel olmalı, bırak kullansın. :)

Eline sağlık kardeşim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Method Man
    Eline sağlık kardeşim ...

Rica ederim, kolay gelsin...
  • Linux kullanan pc ler de kırılıyor demek yanlış bir ifade. BackTrack adında içinde bazı hack-crack araçları barındıran bir linüx türevinde bu işler yapılıyor. Yapanlarda işin üstadları değil, lamer diye tabir ettiğimiz çoluk çocuk takımıdır.

Yaptığı işlem basit. Sinyalleri tarayarak paketleri topluyor. Her paketi inceleyerek şifrelenmiş verileri elde ediyor. Buraya kadar tamam.

Eğer şifreleme WEP gibi ilkel bir tür ise işlemciyi kullanarak belli bir süre içinde şifre çözülüyor.

MAC filtreleme aşılması daha basit bir yöntem. İzin verilen MAC adresini bir kaç dakika içinde bulabilirler. Daha sonra bilgisayarın MAC adresini birkaçyüz kb lık bir programla değiştiriyorlar ve izin verilen MAC yapıyorlar. Haliyle internete sorunsuz giriyor.

WPA yada WPA2 de işler farklı. Bu şifreleme türlerinde paketler sürekli değiştirilen bir mantıkla şifrelenir. WEP gibi gerekli bilgileri toplayıp işlemcide matematiksel modellerle çözülmez. Deneme yanılma yapması lazım. Bunun içinde password kütüphaneleri kullanılır. İçinde binlerce belkide onbinlerce şifre bulunan bir dosya. Gerekli bilgiler alındıktan sonra eşleştirme için bu kütüphaneye bakılır. Eğer kütüphanede sizin şifreniz yoksa hiçbir şekilde şifreniz KIRILAMAZ

Ve bu kütüphaneleri genelde yabancılar hazırlar. Bu yüzden bize ve kültürümüze özgü şifreler kullanırsanız kırılması neredeyse imkansızdır. Örnek 123_susamsokaği&degerli&tusubasa Bu şifrenin o kütüphanede olma olasılığı nedir varın siz düşünün.

Kırmak neredeyse imkansız dedik çünkü imkansız değil. Ama bunu yapabilecek adam Türkiye de bir kaç tane ya vardır ya yoktur. Onlarda sağdan soldan program bulmaz kullanmaz. Otururlar kendileri yazarlar. Sizin ağınızlada ilgilenmezler.

Tabi birde şu var. Modem arayüzünede şifre koymanız lazım. Eğer orada şifre yoksa ip girilerek modeme ulaşışır ve her türlü canbazlık yapılır. Birde WPA-WPA2 tahmin etmesi kolay bir şifre olmamalı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.