Merhaba Türk telekomdan yeni modem aldım ve modemin kurulumunu, ttnet şifresini falan herşeyi kurdum. Şuanda LAN ile bağlandım ve o şekilde bu konuyu açıyorum. Wireless da modemim görünüyor şifre de WPA-PSK 10 haneli şifre girdim. Şifreyi giriyorum ama bağlanmıyor. Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdişden teşekkürler.
Hata olarak ne veriyor, şifreyi doğru yazdığınada eminsen modemin şifreleme türünü wep yapıp bir dene.
Windows ile şifre tipi bazen sorun çıkarıyor. WPA2 veya WEP dene düzelebilir. Diğer bir önemli sorunda wireless kanalı olabilir. Mesela ben 11. kanaldan kesinlikle wireless e bağlanamıyorum. Modemden wireless kanalı değiştirip modemi kapa aç. Tekrar dene.
Şifreyi düzgün giriyorum. Win7 kullanıyorum, windows .... bağlantısını yapamadı hatasını veriyor. WPA da denedim WPA2 denedim. Şimdi WEP deneyeceğim, olmazsa kanal değiştireceğim. Durumu buraya yazacağım.
Kanal olarak 6 veya 11 seçebilirsin.
Genelde WPA2 İle bağlanması lazım. WEP iLe ne sonuç aldınız
Modemi Wirelles ile bağlanacak bilgisayar'a tanıtmak gerekiyor bazen. Tanıtılmadığı için ve giriş yapılmadığı için bağlantı kurulamadığı oluyor... Eğer tanıtmadıysan onu dene...