Şimdi Ara

İnternetimdem tam verim aldığımı nasıl anlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetimdem tam verim aldığımı nasıl anlarım
    bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.bi de bilgisayarı kasmadan iyi bi şekilde koruyacak antivirus programı öneriniz nedir?

• Selamlar,

CTRL + ALT + DELETE tuşlarına bastığınızda karşınıza gelen "GÖREV YÖNETİCİSİ" nde, Network sekmesine gelin. Burada network sinyalinin % kaç verimle geldiği grafiksel olarak çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolriver34

İnternetimdem tam verim aldığımı nasıl anlarım
    bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.bi de bilgisayarı kasmadan iyi bi şekilde koruyacak antivirus programı öneriniz nedir?

1.'si internetinden tam verim alamazsın çünkü öyle işte...
    2.'si "Kaspersky" kullanıyorum çok iyi tavsiye ederim.
  • internetten tam verimden kastın nedri???

şimdi mesela 1024 kbps baglantın varsa bu saniyede 1024 kilobit veri aktarımı demektir...

1byte=8 bit oldugundan bu deger 128 kilobyte a düşer...

bu o bağlantının maksimum verimidir...

ancak ülkemizde hala fiberoptik kablo agı olmadıgından ve bakır teller kullanılmaya devam edildiğinden bu aktarımın bir kısmını kablolarda heba ediyoruz...

hattın yogunluğuna göre sattten saatte verimde dalgalanmalar oluyor...

modem ve bilgisayar kalitene göre de bir takım dalgalanmalar mevcut...

yani saniyede 128 kb olması gereken download hızı en iyi şartta 80 kb civarına geliyor tabii bu maksimum gibi bişi...(bu bnm kendi gözlemim)
    diger etkenlerle daha da düşmesi mumkun
  • speedtest.ttnet.net.tr veyawww.kablonet.com sitesinden baglanti testi yapabilirsiniz..Arkadasin bahsettigi gibi 1024 kbps baglantinizla (1024/8=128) 128 kb hizla veri indirmeniz gerekiyor.Tabi bu teorik olarak...Normal bakir telefon hatlariyla oldugu icin ve santralle yakinlik uzaklik degerleri baz alininca pratikte bu hiz max 110-115 gibi bi deger oluyor...
  • verim olayını arkadaşlar anlatmış tekrardan söylemeye gerek yok. ayrıca bir arkadaşta ctrl alt delete demiş, ordaki ağ bağlantı hızını gösterir yani ethernet ile bağlanıyorsan 100Mega bit per second (100Mbps) ama biz genelde 1Mbps sınırlı kullandığımız için ethernet bağlantısının %1 i gibi bir alanı kullanırız.

kasmayan virüs programı; kullanmadım ama çok methedildiğini görüyorum NOD32... Şahsi tavsiyem KIS dir ama kasar.
  • ben antivirus programı olarak Avast ı kullanıyorum.ve bugune kadar pek bi acığını görmedim...Normal bi ev kullanıcısının taleplerini geterince karşılıyacak bir program...Ayrıca hiçde sistemi kasacak bir program degil norton a gore ozellikle
  • aslında bu anti virüs muhabbetini bi aratsanız forumda n tane konu bulursunuz ve hiç ortak bir çıkış noktasına varılamadığını görürsünüz...

ben hem hızlı hem bedava hem de kaliteli bir antivir programı olabileceğine inanmıyorum...

Destroy3r kardeşim avast kullandığını bve memnun oldugunu soyluyor ben de 1 sene surekli avast kullandım ama 2 ayda bir makineyi formatlamak zorunda kalıyordum yani saglıklı bi program deil... ama sistemi cidden yormuyor o da ayrı konu!

zaten kasperkyden bahsetmeye gerek yok... en cok sistem yoran ama en baba anti vir programı diyebilirim onun için..

nod 32 cok methedilen bi yazılım!

ayrıca mcafee isimli bir yazılım da son zamanlarda forumlarda adına rastladıgım ve methedilen bir yazılım...

bana sorarsan en iyisi anti vir kullanmamak... nasılsa bi şekilde giriyor virüs

• Test sitelerine göz atabilirsin;

http://secure.kablonet.com/kullanici/hiz_test/initialmeter.php

Buradaki hep doğru çıkar.
  • valla dedigim gibi ben memnunum yaklasik 7aydir kullaniyorum bi yamugunu gormedim :) ama tabiki antivirus-firewall ikilisi olarak avast-zone alarm kullaniyorum bu bi etken olabilir birde acikcasi turkce olmasi ayri bi avantaj benim icin..daha kullanisli oluyor bu yuzden avasttan vazgecmedim.yoksa nod32 yi gercekten dedigin gibi mest ediyorlar veya kis
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.