Şimdi Ara

Ben şimdi sigortalı bir işte çalışıyorum.sistemde ne kadara çalıştığımı nasıl öğrenicem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
14.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gerçekten 1000tl maaş alıyorum.sigortada aktif. ve benim bir işte çalıştığım sistemde görünüyor.peki benim bu işte ne kadar aldığımda sistemde görünüyomu görünüyosa nerden öğrenebilirim?

bunu sormamın sebebi kyk yurt başvurusu yaptım.burs başvurusuda yapıcam.ve hatırladıgım kadarıyla şöyle bir madde vardı asgari ücretten fazla alıyorsa çıkmaz diye bişey vardı.onun için öğrenmek istiyorum.

birde eğer patron kurnazlık edip beni asgari ücretin üzerinde alıyor göstermişse ben ne yapmalıyım? şuan yurt başvuruları devam ediyor 10 eylüle kadar o güne kadar iptal edersem yurt başvurusuna bi etki olurmu?

lütfen bu konuda yardıma ihtiyacım var?

• asgari ücrete çalıştırıyorsa asgari ücret maaşı ödemek zorunda ödemiyorsa suç işliyor demektir.

ikinci husus merak etme asgari ücretten fazla aldığını göstermez,çünkü fazla gösterince ssk ücretlerini de fazladan yatırmak zorunda kalır o yüzden en düşük seviyeden gösteriyordum

nereden bakıldığı konusuna gelirsek e devlet şifren varsa e devlet sitesine sgk hizmet dökümü diye yaz çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

asgari ücrete çalıştırıyorsa asgari ücret maaşı ödemek zorunda ödemiyorsa suç işliyor demektir.

ikinci husus merak etme asgari ücretten fazla aldığını göstermez,çünkü fazla gösterince ssk ücretlerini de fazladan yatırmak zorunda kalır o yüzden en düşük seviyeden gösteriyordum

nereden bakıldığı konusuna gelirsek e devlet şifren varsa e devlet sitesine sgk hizmet dökümü diye yaz çıkar.
    bakıyorumda aylık ne kadar çalıştığımı göremiyorum.

Sosyal Güvenlik Kurumu/4A Hizmet Dökümü
    https://www.turkiye.gov.tr/ 4a-hizmet-dokumu

Sosyal Güvenlik Kurumu/SGK Tescil ve Hizmet Dökümü
    https://www.turkiye.gov.tr/ sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu

Sosyal Güvenlik Kurumu/SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belge Doğrulama
    https://www.turkiye.gov.tr/ sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu-belge-dogrulama

Sosyal Güvenlik Kurumu/4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama
    https://www.turkiye.gov.tr/ barkod-dogrulama

'sgk hizmet dökümü' yazdım e devlete bu çıktı.4a hizmet dökümüne felan baktım anlamadım tam olarak nereye bakcam ve önüme çıkan yazılardan hangisi olcak?

• o 4a sigorta hizmet dökümünden öğrenirsin.Çalıştığın ay içinde belli olmaz.Mesela ağustos ayında 27 gün çalıştın.o da 3 ağustos 31 ağustos aralığında olsun.EĞER onlar senin sigortanı yapmış ise bir sonraki ay içinde mutlaka o 4a sistemine düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 7 Eylül 2018; 19:31:54 >
  • e devlet sgk kısmından bakabilirsin.

1000 tl yazınca eksik kalmış.

kaç gün-saat çalışıyorsun? vardiya var mı? part olrak mı tam zamanlı olarak mı çalışıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiazLou

o 4a sigorta hizmet dökümünden öğrenirsin.Çalıştığın ay içinde belli olmaz.Mesela ağustos ayında 27 gün çalıştın.o da 3 ağustos 31 ağustos aralığında olsun.EĞER onlar senin sigortanı yapmış ise bir sonraki ay içinde mutlaka o 4a sistemine düşer.
    a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halaycibasi -- 8 Eylül 2018; 8:39:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

e devlet sgk kısmından bakabilirsin.

1000 tl yazınca eksik kalmış.

kaç gün-saat çalışıyorsun? vardiya var mı? part olrak mı tam zamanlı olarak mı çalışıyorsun?
    9:30-18:00 arası çalısıyorum. yukarı bakabilirmisin 4a detaylı hizmet dökümünde yazılanlar onlar bişey anlamadım ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    4a da kutuların içinde yazması lazım benim orada yazıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elden geri para falan mı veriyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

4a da kutuların içinde yazması lazım benim orada yazıyordu.
    bende yazmıyor işte bide bende giriş ve çıkış tarihide yazıyor onuda anlamadım ama biryandanda aktif yazıyor.

neyse zaten 15 güne felan cıkıcam sigortayı nasıl iptal edebilirim? kendim internetten iptal edebiliyormuyum? bunu patrona felan bildirmeme gerek varmı? bide sigortayı iptal edince,sigorta yurdun çıkmasını felan etkiler mi? (yurt başvuruları devam ediyor 10 eylülde başvurular bitecek.kyk yurdu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Elden geri para falan mı veriyorsun?
    yok aylık 1000 lira veriyor neyse hacı yukarı bakarmısın nasıl yapıcam bu iptal işini ve soruya yanıtlarmısın
    P.E.K/
    Bsmk Dğr
    /Ek Gstrg

bunun altındaki kutularda ne yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

9:30-18:00 arası çalısıyorum. yukarı bakabilirmisin 4a detaylı hizmet dökümünde yazılanlar onlar bişey anlamadım ben

Alıntıları Göster
    bir tuhaflık var,maaşın banka hesabına ne kadar yatıyor ? 1000 tl almaman lazım.yarına kadar bekle belki muhasebeci filan görürse cevap yazar,cevap gelmezse 170'i ara durumu anlat, onlar kayıt tutar sonra işyerini ararlar vs belki uzun sürer yurt için zamanında çözülür mü bilmiyorum.
    -mı soru ekini ayrı yaz, ikincisi 1000tl almaman lazım. Sen iptal edemezsin hemen git patrona söyle beni acil çıkar böyle böyle de, sigorta çıkışını versin. Büyük ihtimalle senin kyk işi yanmak üzere. 10undan önce çıkarsan bi şansın var yine de. Sonrasında her gün şansın azalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

P.E.K/
    Bsmk Dğr
    /Ek Gstrg

bunun altındaki kutularda ne yazıyor
    alt alta şu ikisi yazıyor 2.029,50 2.029,50
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

bir tuhaflık var,maaşın banka hesabına ne kadar yatıyor ? 1000 tl almaman lazım.yarına kadar bekle belki muhasebeci filan görürse cevap yazar,cevap gelmezse 170'i ara durumu anlat, onlar kayıt tutar sonra işyerini ararlar vs belki uzun sürer yurt için zamanında çözülür mü bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    banka hesabına yatmıyor ki elden alıyorum? neyse abi ben iptal etmek istiyorum yurt başvuruları ayın 10 unda bitecek sonra degerlendirme felan yapılır heralde ozamana kadar sigortam iptal olsun.nasıl yapıcam?

• quote:

-mı soru ekini ayrı yaz, ikincisi 1000tl almaman lazım. Sen iptal edemezsin hemen git patrona söyle beni acil çıkar böyle böyle de, sigorta çıkışını versin. Büyük ihtimalle senin kyk işi yanmak üzere. 10undan önce çıkarsan bi şansın var yine de. Sonrasında her gün şansın azalır.
    dil bilgisi kurallarına pek hakim değil onun için kusura bakmayın.

tamam hocam peki ona söyleyince aynı gün sigorta çıkışını verebiliyor dimi?bugünde sigortayla ilgili bir imza attım bilmiyorum ne oldugunu tam.yarın ilk işim onunla bu konuyu konusmak olacak.ya aynı gün sigorta çıkışını vermezse napıcam? offf yaaaa 2 kuruşun hesabını yapıyorum yemin ederim.yurt felanda çıkmazsa valla camide felan yatcam heralde başka çare yok cünkü
    Bir çıkış kuralı var ama aynı gün bitedebilir emin değilim. Konuş çok acil olduğunu söyle.

• quote:

Bir çıkış kuralı var ama aynı gün bitedebilir emin değilim. Konuş çok acil olduğunu söyle.
    tamam yarın görür görmez konusacam ve iptalini istiyecem.peki hocam benim ne kadara çalıstıgım yazmıyor bi türlü bulamadım kyk burs şartlarında felan asgari ücret ve üzerine çıkmama şartı var eger asgari ücret ve altıysa neden çıkmasın ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

banka hesabına yatmıyor ki elden alıyorum? neyse abi ben iptal etmek istiyorum yurt başvuruları ayın 10 unda bitecek sonra degerlendirme felan yapılır heralde ozamana kadar sigortam iptal olsun.nasıl yapıcam?

Alıntıları Göster
    senin sigortadan çıkışın yapılmış olması gerekiyor benim anladığım,18 yaşın altında mısın ya da kız isen babandan sigortalı görünüyor olabilirsin. istersen şimdi 170'i ara sor ne yapmam lazım diye.

bunun haricinde senin işverenin sana az para vermiş,tam zamanlı gösterip 1000 tl vermiş en azından asgari ücret alman gerekirdi.bunun için ise sgk'ya şikayet edebilirsin 170'i ara durumu anlat. nette baktım iş mahkemesine dava açabilirsin diye bir şeyde çıktı ama dava işini bilmiyorum,önce 170'i ara bak onlar ne diyor.

ekleme,
    24 ya da 25 yaşa kadar öğrenciler sigortalı oluyor ama senin durumudna bu geçerli mi bilmiyorum arayınca bunuda sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy Templar -- 7 Eylül 2018; 20:28:24 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.