Şimdi Ara

Ben şimdi sigortalı bir işte çalışıyorum.sistemde ne kadara çalıştığımı nasıl öğrenicem? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
14.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben dediğin şekilde çalışırken bende yazan değerler çok daha küçüktü senin değerler asgari gibi geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyorum kyk yurdu, bir fabrikada tam zamanlı çalışan haliyle sigortası da gözüken birisi vardı ona çıktı. ancak 15 gün içerisinde attılar gerekçe olarak tam zamanlı çalışmasını gösterdiler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechanicalmemo

Okuyorum kyk yurdu, bir fabrikada tam zamanlı çalışan haliyle sigortası da gözüken birisi vardı ona çıktı. ancak 15 gün içerisinde attılar gerekçe olarak tam zamanlı çalışmasını gösterdiler.
    ozaman bne yarın çıkışı veriyim yapcak bişey yok inş patron hemen çıkışı verir bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

senin sigortadan çıkışın yapılmış olması gerekiyor benim anladığım,18 yaşın altında mısın ya da kız isen babandan sigortalı görünüyor olabilirsin. istersen şimdi 170'i ara sor ne yapmam lazım diye.

bunun haricinde senin işverenin sana az para vermiş,tam zamanlı gösterip 1000 tl vermiş en azından asgari ücret alman gerekirdi.bunun için ise sgk'ya şikayet edebilirsin 170'i ara durumu anlat. nette baktım iş mahkemesine dava açabilirsin diye bir şeyde çıktı ama dava işini bilmiyorum,önce 170'i ara bak onlar ne diyor.

ekleme,
    24 ya da 25 yaşa kadar öğrenciler sigortalı oluyor ama senin durumudna bu geçerli mi bilmiyorum arayınca bunuda sor.

Alıntıları Göster
    yaş 20 ve kız değilim hocam. ya şimdi yarın bi çıkışı veriyimde hemen çıkışı yapsın.bakalım nolcak

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Ben dediğin şekilde çalışırken bende yazan değerler çok daha küçüktü senin değerler asgari gibi geldi bana
    yarın çıkışı versin ozaman net bişekilde sigortamın çıkışının verilmesini istiyoru diyecem.eger yarın güç içerisinde çıkışı vermezse ne yapmalıyım? bbide çıkışı verdiğinde bunu e devlette aktif yazan yerin kapanmasıyla öğrenebilirim dimi?
  • Okuyorum kyk yurdu, bir fabrikada tam zamanlı çalışan haliyle sigortası da gözüken birisi vardı ona çıktı. ancak 15 gün içerisinde attılar gerekçe olarak tam zamanlı çalışmasını gösterdiler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    tamam işte 2029 tl 50 kuruştan yatmış sigortan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

tamam işte 2029 tl 50 kuruştan yatmış sigortan
    yani asgari ücretin üzerinde maaş alıyorum diye gösteriyor öylemi?

yav lanet olsun bu düzene yav adam 1000 tl veriyor yaptıgı işe bak.lanet olsun abi.allah belasını versin bunların.yarın ters bişey sölerse ve gün içinde o sigorta cıkısını iptal etmezse pis şeyler olcak valla.artık hayata dair hiçbir umudum kalmadı allah belalarını versin yav
    asgari ücretten düşük calısamazsın zaten. 1000 lira veriyor ve sen bunu kabul ederek girdiysen ise adama niye laf söyluyorsun öyle anlamışsınız. sigortanı yaptığına şükret
    gün içinde sigorta iptal olmaz ayrıca. sigortanda asgari ücretten yatıyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Eylül 2018; 22:44:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

asgari ücretten düşük calısamazsın zaten. 1000 lira veriyor ve sen bunu kabul ederek girdiysen ise adama niye laf söyluyorsun öyle anlamışsınız. sigortanı yaptığına şükret
    gün içinde sigorta iptal olmaz ayrıca. sigortanda asgari ücretten yatıyor işte
    adam bana söyledimi bven senin sigortanı asgari ücretten yatıyor diye göstercem ama sana 1000 lira vercem diye.sanki başka çaremizmi var.2 ay sonra üni baslıyordu ne yapacaktım iş yok güç yok para yok aileden bi hayırda yok.

gün içinde olmuyorsa sigorta nasıl iptal oluyor ben kendim iptal edemiyormuyum lütfen bilgi lazım yurt başvuruları bitmeden sigortanın iptal olması lazım
  • En düşük asgari ücret 2.384,66 TL. Daha altı almanız pek mümkün değil. Maaşı hesabınıza yatmıyor mu?
    yahu sigortayı asgari ücretten düşük yatıramaz, MECBUR asgari ücretten yatıracak. ha adam sana bin lira verdikten sonra nerde benim maaşımın geri kalanı diye sormadıysan suç senin. böyle anlasmısınız belli işte. adam sana 1k veriyor üstüne sigorta yapıyor. diyecektin o zaman sigorta yapma 1600 ver vs vs.

diyeceksin adama sigortamı iptal et abi diye adam senin işten çıkışını yapıcak senin yapıcağın bişi yok. sonra calısmaya devam etmek istiyorsan sigortasız o adamla senin aranla otur konuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interwap

En düşük asgari ücret 2.384,66 TL. Daha altı almanız pek mümkün değil. Maaşı hesabınıza yatmıyor mu?
    elden veriyor iptal işlemi nasıl oluyo anlatırmısın
  • quote:

yahu sigortayı asgari ücretten düşük yatıramaz, MECBUR asgari ücretten yatıracak. ha adam sana bin lira verdikten sonra nerde benim maaşımın geri kalanı diye sormadıysan suç senin. böyle anlasmısınız belli işte. adam sana 1k veriyor üstüne sigorta yapıyor. diyecektin o zaman sigorta yapma 1600 ver vs vs.

diyeceksin adama sigortamı iptal et abi diye adam senin işten çıkışını yapıcak senin yapıcağın bişi yok. sonra calısmaya devam etmek istiyorsan sigortasız o adamla senin aranla otur konuş.
    15 güne felan cıkacam zaten üniye gidecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

elden veriyor iptal işlemi nasıl oluyo anlatırmısın

Alıntıları Göster
    Sizle birlikte kaç çalışan var? Elden veremez. Sigortalı olduğuna emin misin?
  • quote:

Alıntıları Göster
    az işci calıstıran bir yer ise elden verebiliyor. 5 mi 10 mu işciden sonra bankadan ödeme şart.
    zaten adam bunu sigortalı gösterip bin lira ücret veriyor. her türlü hile dönuyor ödemesi gereken kalan parayla da sigortasını öduyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Eylül 2018; 23:25:40 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    evet e devletten aktif görünüyo.hatta yukarda kutucuklarda yazan şeyleride yazdım.benimle birlikte 6 7 çalısan felan oluyo digerlerinin sigortası hakkında bilgim yok
  • söylüceksin adama işte edevletten işci cıkısı yapıcak. muhasebecisi falan varsa ona gider cıkısı o yapar. 1 2 gunde halolur. sisteme düşmesi ne kadar sürer bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Eylül 2018; 23:27:27 >
  • quote:

az işci calıstıran bir yer ise elden verebiliyor. 5 mi 10 mu işciden sonra bankadan ödeme şart.
    zaten adam bunu sigortalı gösterip bin lira ücret veriyor. her türlü hile dönuyor ödemesi gereken kalan parayla da sigortasını öduyor

Alıntıları Göster
    tamamda hocam mesela 18 yaşından küçük iki çalısan var onların sigorta yatmıyo heralde ve onlar 9.30-16.00 arası çalısıyor ve 800 tl alıyor. ve bu işyeri bugünlerde bir ilan verdi bir sürü kişi başvurdu.yani yapacak bişey yok para lazım ben üni okucam para yok bikaç kurus aldık 1k felan aldım oda yetmeyecek yani napalim.ben artık bu sisteme küstüm yurtta çıkmassa zaten karton poşet teneke felean toplayıpo satcam.bulabilirsem bi camiyle tuvaletleri temizleme karsılıgında gecelik konaklama istiyecem.baska care yok

• Ben muhasebe bürosunda çalışıyorum brüt ücretin 4a hizmet dökümünde 30 gün ve 2,029,50 tl ise asgari ücretten ssk ödeniyor demektir

Birde bir arkadaş en düşük asgari ücret için 2384,66 tl demiş merakımdan soruyorum nerden buldun bu rakamı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.