Şimdi Ara

Ben şimdi sigortalı bir işte çalışıyorum.sistemde ne kadara çalıştığımı nasıl öğrenicem? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
14.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iş ne ? umarım ağır bir iş değildir. hala işci alıyor ve tüm işcilere böyle yapıyorsa yakında patlar birileri şikayet eder
  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    iş veren payı dair toplam ücrettin indirimi hali o sanırım

normalde 2480
    iş verene indirim varsa 2380
    https://www.verginet.net/dtt/11/Vergi-Sirkuleri-2018-8.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Eylül 2018; 23:36:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

iş ne ? umarım ağır bir iş değildir. hala işci alıyor ve tüm işcilere böyle yapıyorsa yakında patlar birileri şikayet eder
    fabrika.adamlar çarkı öyle bir kurmuş ki hem içten içe kabul etmemek istiyorsun ama böyle bir düzenin içinde ihtiyaçların için köle olmaya razı oluyorsun.hayaller yok artok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugayy

Ben muhasebe bürosunda çalışıyorum brüt ücretin 4a hizmet dökümünde 30 gün ve 2,029,50 tl ise asgari ücretten ssk ödeniyor demektir

Birde bir arkadaş en düşük asgari ücret için 2384,66 tl demiş merakımdan soruyorum nerden buldun bu rakamı
    a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halaycibasi -- 8 Eylül 2018; 8:39:33 >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    İyide sizin dediğiniz rakamlar işverene maliyeti vergileri felan onları katarak söylüyorsunuz o rakamlar işçiyi bağlamazki işçiyi ilgilendiriren eline geçen net tutardır oda 1603,12 tl dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    Tamam asgari ücretten gözüküyorsun problem yok

• Tugayy kullanıcısına yanıt
    ben demedim o rakamı ya. sadece onu katarak söylemiş diyen sanırım diye örnek verdim
  • Adam hala farkında değil şikayet etse ekstra para alıcak. Hala sigorta iptali peşinde :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Adam hala farkında değil şikayet etse ekstra para alıcak. Hala sigorta iptali peşinde :D
    bugünde sigortayla ilgili bişey imzalattı bilmiyorum ne imzalattı. şikayet etsem süreç uzarda uzar sigorta çıkısımda olmaz ve bana kyk yurduda çıkmaz ki para vereceklermi oda meçhul.bu adamlar bu zamana kadar böyle devam ettirmişler ben kim köpeğimki onlardan para koparacam.hele bide benim gibi bir mal
    maaş aldığına dair belge imzalatmıştır. o kağıtta asgari ücreti aldığına dair yazı vardır. baksaydın bi göz ucuyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Eylül 2018; 23:49:47 >
    Asgari ücretten fazla miktar almadığın için yurdu etkilemiyor sıkıntı yapma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

a

Alıntıları Göster
    bu bilgileri heryerde paylaşma.tarih gözüküyosa sigortanı yapmışlardır
  • quote:

tamam yarın görür görmez konusacam ve iptalini istiyecem.peki hocam benim ne kadara çalıstıgım yazmıyor bi türlü bulamadım kyk burs şartlarında felan asgari ücret ve üzerine çıkmama şartı var eger asgari ücret ve altıysa neden çıkmasın ki?

Alıntıları Göster
    Asgari ücret altı olamaz ki.
    Adı üstünde asgari ücret, yasak yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

maaş aldığına dair belge imzalatmıştır. o kağıtta asgari ücreti aldığına dair yazı vardır. baksaydın bi göz ucuyla
    işte benim mallıgım.neyse birazdn gidince konuscam sigortamın hemen iptal edilmesi gerekiyor felan diyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jarvıs_

Asgari ücretten fazla miktar almadığın için yurdu etkilemiyor sıkıntı yapma
    valla hocam içime umut serptin inş dedigin gibi olur
  • 1000 TL verip onu sgk sistemine girerlerse maliye o firmayı dayak manyağı yapar.
  • Kardeşim üniversite kazanmışsın ama daha imzaladığın kağıtta ne yazdığını bilmiyorsun.

Sigortanı asgari ücretten yapmış, ayrıca adam sana iyilik etmiş. Sigortanı yapmasa başına bir kaza bela gelse çok daha büyük sıkıntı. Ayrıca adamın cebinden ekstra para çıkıyor sigorta için, sanki sana gıcık oldu diye sigortalı yapmış gibi konuşuyorsun.

Söyle patronuna, 10 gün geriye kadar çıkış yapılabiliyor. Bir kağıt imzalarsın, örneğin 29 Ağustos'ta kendi isteğimle işten ayrıldım, hiçbir alacağım yoktur şeklinde. İstifa yazısı, internette örneği vardır. Yaparlar çıkışını 10 gün geriye dönük olarak istediğin güne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 8 Eylül 2018; 9:30:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicosia

Kardeşim üniversite kazanmışsın ama daha imzaladığın kağıtta ne yazdığını bilmiyorsun.

Sigortanı asgari ücretten yapmış, ayrıca adam sana iyilik etmiş. Sigortanı yapmasa başına bir kaza bela gelse çok daha büyük sıkıntı. Ayrıca adamın cebinden ekstra para çıkıyor sigorta için, sanki sana gıcık oldu diye sigortalı yapmış gibi konuşuyorsun.

Söyle patronuna, 10 gün geriye kadar çıkış yapılabiliyor. Bir kağıt imzalarsın, örneğin 29 Ağustos'ta kendi isteğimle işten ayrıldım, hiçbir alacağım yoktur şeklinde. İstifa yazısı, internette örneği vardır. Yaparlar çıkışını 10 gün geriye dönük olarak istediğin güne.
    hocam bide az once baktim benim isim kasiyerlik olmadigi halde kasiyer yazmis.patrona soyledim dedim benimnsigortami iptal edebilirmiyiz diye desi tamam.fazla ustelemedi bile. yine gidip senin dedigini soylesemmi 10 gun onceyencikisimi verebiliiyiz diye

bide mesela benim işe giris tarihimi 3 agustos olarak gecmis yani 1 ay felan oluyonsigprtali olisum bu kyk yi felan etkilermi

• quote:

hocam bide az once baktim benim isim kasiyerlik olmadigi halde kasiyer yazmis.patrona soyledim dedim benimnsigortami iptal edebilirmiyiz diye desi tamam.fazla ustelemedi bile. yine gidip senin dedigini soylesemmi 10 gun onceyencikisimi verebiliiyiz diye

bide mesela benim işe giris tarihimi 3 agustos olarak gecmis yani 1 ay felan oluyonsigprtali olisum bu kyk yi felan etkilermi

Alıntıları Göster
    KYK konusunda bazı arkadaşlar asgari ücretin üzerinde olmadıkça etkilemez demiş, ben bilgi sahibi değilim bu konuda.

Gidip konuş patronunla, sigortalı olmam sıkıntı yaratıyor, öğrendiğim kadarıyla 10 gün geriye dönük yapılabiliyormuş resmi istifa yazısı da yazarım de sgk için. O da olumlu karşılar, sonuçta 10 gün daha az prim ödeyecek. Öyle olduğunu bilmiyorsa da muhasebecisine sorsun söyler o mümkün olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 8 Eylül 2018; 11:49:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nicosia

KYK konusunda bazı arkadaşlar asgari ücretin üzerinde olmadıkça etkilemez demiş, ben bilgi sahibi değilim bu konuda.

Gidip konuş patronunla, sigortalı olmam sıkıntı yaratıyor, öğrendiğim kadarıyla 10 gün geriye dönük yapılabiliyormuş resmi istifa yazısı da yazarım de sgk için. O da olumlu karşılar, sonuçta 10 gün daha az prim ödeyecek. Öyle olduğunu bilmiyorsa da muhasebecisine sorsun söyler o mümkün olduğunu.

Alıntıları Göster
    hocam bisey daha var mesela e devlette 4a hizmet dokumunde giris tarihi 3 agustos cikis tarihi 31 agustos yaziyor ama bide surum aktif gorunuyor bu ne anlama geliyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.