Şimdi Ara

KAÇ TL YAKTIĞIMI NASIL ANLARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araç lpgli km kaç kuruş yaktığını nasıl öğrenebilirim

• Lpg deposunu fulle ve gunluk km sayacını sıfırla.
    Biraz gezdikten sonra tekrar gidip depoyu fulle ve yaptığın km yi yaktığın yakıt kaç tl ise ona böl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 15 Haziran 2015; 16:32:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhhhh99

araç lpgli km kaç kuruş yaktığını nasıl öğrenebilirim

Depoyu doldurun 100-200-300 km gidin tekrar doldurun. Sonra altta linkteki verileri girin net rakamlar çıksın.

http://www.trcitroen.com/yakit-tuketimi-hesaplama/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg de net bi hesap çıkarmak mümkün değil çünkü her pompanın o andaki basıncı farklı olduğundan dolayı bir sefer atıyorum yüzde 10 boşlukta atıyorsa diğer sefer yüzde 11 yüzde 9 da atabilir bu yüzden lpg tam net bir ölçüm mümkün değildir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsaid

Lpg de net bi hesap çıkarmak mümkün değil çünkü her pompanın o andaki basıncı farklı olduğundan dolayı bir sefer atıyorum yüzde 10 boşlukta atıyorsa diğer sefer yüzde 11 yüzde 9 da atabilir bu yüzden lpg tam net bir ölçüm mümkün değildir

%1lik sapma da olsun artık

fulledim - 213 km sonra aynı yerden tekrar fulledim tam 50,01 aldı

tahmini 23,5 kuruş yakmışım
  • İlla ki bi hesap olur tabi ama benzinli veya dizeldeki gibi kısa mesafelerdeki ölçümler lpgde reel olmayabilir. Uzun mesafe ölçümleri daha reel sonuçlar verir
    Birde lpg tankını mecbur kalmadıkça özel bir sebep olmadıkça fullemeseniz daha sağlıklı olur ben bir sefer şamandıra patlattım o yüzden
    Edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsaid -- 15 Haziran 2015; 17:24:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsaid

Lpg de net bi hesap çıkarmak mümkün değil çünkü her pompanın o andaki basıncı farklı olduğundan dolayı bir sefer atıyorum yüzde 10 boşlukta atıyorsa diğer sefer yüzde 11 yüzde 9 da atabilir bu yüzden lpg tam net bir ölçüm mümkün değildir

Haklısınız hocam.
    Ben soyle yapıyorum uzun yolda ayni güzergahı sık kullandığım icin ortalamalarını alıyorum.

Tek yönü 450 km olan yolun son 3 tur ortalaması 100\7.2 litre gösteriyor lpg de

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuçta bu araçlar benzinde tüketiyor.Ne kadar benzin tükettiğine de bakarak net sonuca ulaşabilirsiniz.
  • Aslında Sizin yaptığınız da güzel ve daha reel bir yöntem. gerçi bunlar hep ilk alma hevesleri ya tüp yeni takıldığında yada araba ilk alındığında sonraları çoğu kişi bakmaz kontağı çevir gazla:)

• Benim biraderi aracı 1000 km de 1 litre 10-40 yakiyor

• Kuruş yakmak yerine litre bazında ölçseniz keşke. O zaman daha kulağa dolgun gelir. Fiyatlar bir iniyor bir çıkıyor.

Örnek;

LPG'yi fulleyin. KM'yi sıfırlayın. 300 km veya daha fazla gidin. Sonra tekrar fulleyin. Elinize fişi alıp bakın kaç litre dolduğuna;

Hesap ise;

Örneğin; 24 litre mi aldı; (100/300)km x 24lt=8lt/100km gibi bir tüketim çıkar ve normal seviyelerde olduğunu anlarsınız. Yani 100 km'de 8 litre tüketmiş demektir.

Aldığınız litre fiyatı 2 tl ise; 2x8=16 kuruş eder. Üzerine bir de 1 kuruş civarı ilk çalışmadaki benzin payı olarak eklerseniz tahminen 17 kuruş civarı olur.

Bunu sürekli yaparak alışkanlık haline getirirseniz aracınız hakkında daha sağlam verilere ulaşırsınız. Yakıt tüketiminde en ufak bir yükseliş olunca hemen anlarsınız bir sıkıntı olduğunu.

Birinde 8 çıkar. Diğerinde 7.5 çıkar. Bir diğerinde çokça yoğun trafikte gitmişsinizdir mesela, 8.5 litre tüketim çıkar. Bu şekilde kontrol edebilirsiniz

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Tsı'dırBenim arkadaşta 1.2 8V Tsı jetta kullanıyor yakıt değerini bana söylediği zaman Yağı haricmi içindemi diye dalga geçiyorum gülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Needfordrive

Tsı'dırBenim arkadaşta 1.2 8V Tsı jetta kullanıyor yakıt değerini bana söylediği zaman Yağı haricmi içindemi diye dalga geçiyorum gülüyor

Yağ yakmasını doğal karşılayıp sağlık motorun belirtileri diye iteliyorlar ya ona tav oluyom (:

• lpg deposu tamamen boşken bir miktar gaz alıp km yi sıfırlayın,yine bitip benzine düşene kadar sürün, çıkan sonuç net lpg tüketiminizdir,en doğru ölçüm böyle yapılır.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: Needfordrive

Yağ yakmasını doğal karşılayıp sağlık motorun belirtileri diye iteliyorlar ya ona tav oluyom (:

• Benim colt 1,5 110 hp , 100 km de 9,4 lt lpg yakıyor.
    1,3 lerde rakam biraz daha düşüyor
    Uzun yolda da 100km de 8 lt lpg yaktı.
  • Eğer android telefonunuz varsa oto yakıt hesaplama adlı programı indirin hem kuruş hesabı hem litre olarak hesaplıyor.Ayrıca tuketimlerinizi kayıtta edebiliyorsunuz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dinopis.otoyakit
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

lpg deposu tamamen boşken bir miktar gaz alıp km yi sıfırlayın,yine bitip benzine düşene kadar sürün, çıkan sonuç net lpg tüketiminizdir,en doğru ölçüm böyle yapılır.

En doğrusu bu gercekten.

• Lpg ni fulle gez dolaş ayni ponpadan al yine fulle km÷aldiğin tl çikar ortaya .bu arada lpg li aracima en son 18 kadar önce 90 tl lik benzin aldim.ziraa benzin ilk çalişmada kullaniliyor sari işik yeni yandi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.