Selamın Aleyküm arkadaşlar ; yaklaşık 1 hafta önce superonline wifi fiber internet bağlattım, üst komşu bende kullanayım yarı yarıya ödeyelim dedi, tamam dedim kabul ettim, onlara bi kablo çektik, sonra access point aldırdım adamahttp://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-wap3205-300mbps-kablosuz-n-access-point_router_universal-repeater.html#ozellikler şu adresteki yukarı çıktım access pointi kurdum ara yüzüne girdim wifi şifresi verdim kurulumu tamamladım. Sonra adam takır takır interneti kullanmaya başladı. neyse eve geldim, laptop açtım nete girecem, ama bi türlü giremedim. ssl bğşantı hatası diyor. Anlamadım bu olayı çözemedim. Başka bir ayar yapmam gerekiyormuydu, ip verme köprü kurma vb.gibi ? Detaylı anlatıp yardımcı olabilecek anlayan biri vardır umarım. Teşekkürler şimdiden
aleyküm selam kardeşim. bu hatayı bütün sitelerde mi veriyor yoksa ssl gerektiren sitelerde mi veriyor.
hepsinde veriyor kardeşim, İnternetten araştırma yaptım, pek açıklayıcı birley bulamadım, bulduklarımda da access pointi ana modeme ekliceksin, sonra access in ip sni değiştirceksin gibi şeyler diyorlardı. yapamadım
hmm. şimdi senin modeminden sağlıklı bir şekilde internete erişim olduğundan emin ol. sonra kendi bilgisayarına bir ip numarası ata. access pointi modeme bağla yukarıdaki bilgisayara da sabit bir ip adresi ata. yalnız her ikisi de aynı olmamalı, farklı olmalı. ip adresi vermezsen çakışma olabilir.
mesela benim modemin admin sayfasının adresi 192.168.2.1 ben bu adres serisinin içinde bir ip adresi verdim kendi bilgisayarıma. benim ayarlarım şunlar; IPv4 Adresi. . . . . . . . . . . : 192.168.2.66 Alt Ağ Maskesi. . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : 192.168.2.1
sende bu şekilde ip adresi ver ve öyle bi dene bakalım. sadece kalın yazılı numaraların olduğu yeri farklı yapacaksın. tabi senin modemin admin sayfası hangi sayılardan oluşuyorsa o seride bir ip adresi vermelisin.