Şimdi Ara

İnternetin gidip gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 3-4 gündür çıldırmanın eşiğine geldim. Bütün hatalar ağ ve paylaşım merkezinden sorun düzelt diyince geçiyor. Ama 5-10dk sonra veya yarım saat- 1 saat sonra yine internet gidiyor.
    İlk olarak hataları söyleyeyim:
    1-Bazen ''local area connection geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil'' diyor sorunu düzelt bölümünde.
    2-Bazen ''varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor'' diyor.
    3-Bazen ''windows bir IP çakışması algıladı'' diyor.
    4-Bazende ''bu bilgisayara bir eternet kablosu takın'' diyor.
    Denediklerim:
    1-Elle IP vermek.
    2-Hizmetlerden DHCP istemcisini devre dışı bırakmak.
    3-Modemi tekrar başlatmak.
    4-LAN Driverı kaldırıp tekrar kurmak.
    5-Normalde antivirüs programı kullanmamama rağmen Avira-Kaspersky ve Norton ile tarattım 3'üde hiçbir şey bulamadı pcde.
    Ek bilgi: Superonline kullanıcısıyım. Masaüstü PC'den kablo ile bağlanıyorum. Evde 2 tane daha PC var ikisi de dizüstü ve wireless'la bağlanıyorlar ikisinde de sorun yok. Aion oynuyorum oyuna girmek için WTFast kullanıyorum. Günlerdir araştırıyorum internette ama başka bir çözüm yolu bulamadım. Son olarak wireless adaptör almayı düşünüyorum.
    Bu sorunların hepsine bir çözüm yolu bulabilecek biri varmıdır? :D cidden internet temelli gidip saatlerce gelmese daha az sinir bozucu olur. Ama böyle 5-10dk'da bir gidip 10sn içinde geri gelmesi ama benim o arada çoktan dc yemiş olmam cidden çıldırtıyor insanı. Çözüm yollarının yanısıra eğer wireless adaptör alıp wireless ile bağlanırsam bu sorun ortadan kalkarmı? Şimdiden teşekkürler.

• up up up yokmu bilen birisi ya
  • Bu dediğin sorunların hepsi son 1 aydır bende de başladı. Uzun zamandır online oyun falan oynamadığım için o kadar rahatsız etmiyor amayine de sinir bozucu birşey. Harfi harfine seninle aynı sorunla karşı kaşıyayız diyebilirim. Normalde çok hassasım bu konularda. Hatta çok da yöntem denedim ama şuan için çözmüş değilim. TTnet de de bir sinema yok. Ne zaman arasam robot gibi standart şeyleri söylüyorlar.

Ethernet kablosu arızalı olabilir, switch bozuk olabilir. Kabloları kontrol edin. Modemi doğrudan gelen hatta bağlayın. Arıza kaydınız oluşturuluyor vs vs... Şu teknik servislere robot yapsalar da artık bizde rahatlasak. Zaten birşeyi hallettikleri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drvi

Son 3-4 gündür çıldırmanın eşiğine geldim. Bütün hatalar ağ ve paylaşım merkezinden sorun düzelt diyince geçiyor. Ama 5-10dk sonra veya yarım saat- 1 saat sonra yine internet gidiyor.
    İlk olarak hataları söyleyeyim:
    1-Bazen ''local area connection geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil'' diyor sorunu düzelt bölümünde.
    2-Bazen ''varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor'' diyor.
    3-Bazen ''windows bir IP çakışması algıladı'' diyor.
    4-Bazende ''bu bilgisayara bir eternet kablosu takın'' diyor.
    Denediklerim:
    1-Elle IP vermek.
    2-Hizmetlerden DHCP istemcisini devre dışı bırakmak.
    3-Modemi tekrar başlatmak.
    4-LAN Driverı kaldırıp tekrar kurmak.
    5-Normalde antivirüs programı kullanmamama rağmen Avira-Kaspersky ve Norton ile tarattım 3'üde hiçbir şey bulamadı pcde.
    Ek bilgi: Superonline kullanıcısıyım. Masaüstü PC'den kablo ile bağlanıyorum. Evde 2 tane daha PC var ikisi de dizüstü ve wireless'la bağlanıyorlar ikisinde de sorun yok. Aion oynuyorum oyuna girmek için WTFast kullanıyorum. Günlerdir araştırıyorum internette ama başka bir çözüm yolu bulamadım. Son olarak wireless adaptör almayı düşünüyorum.
    Bu sorunların hepsine bir çözüm yolu bulabilecek biri varmıdır? :D cidden internet temelli gidip saatlerce gelmese daha az sinir bozucu olur. Ama böyle 5-10dk'da bir gidip 10sn içinde geri gelmesi ama benim o arada çoktan dc yemiş olmam cidden çıldırtıyor insanı. Çözüm yollarının yanısıra eğer wireless adaptör alıp wireless ile bağlanırsam bu sorun ortadan kalkarmı? Şimdiden teşekkürler.

Hocam çözüm bulabildin mi aynı sorun bende de var sürekli "varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor" diyor,sorunu çöz deyince geçiyor.Bende masaüstü olduğu için zaten wireless adaptör var,sorun o değil yani.Elle ip ataması düşünüyordum ama zaten denemişsin,gözünü seveyim çözümü bulduysan paylaş ben de rahat edeyim.Bu arada uydunet kullanıyorum.

• Yok arkadaşlar bulamadım sorunu bende wireless adaptör alıp wirelessla takılıyorumda oda hızı çok düşürüyor. Bilmiyorum ne yapıcağımı online oyunlarıda filan bıraktım ama yinede durduk yere 5-10dk'da bir net'in gitmesi sinirimi bozuyor geçemiyorum kabloluya.
  • Arkadaşlar wireless ile bağlanıyordum ama bununda yavaşlığı çok can sıkıcı. O yüzden tekrar kablo ile bağlanıcam ama üstteki sorunlar devam ederse diye korkuyorum. Kimsemi bilmiyor arkadaş şunların çözümünü?
  • Bir tane bile sorunun ne olduğunu bilen yokmu? Aylar geçti yav. Wireless kullandım sonra baktım wireless çok yavaş ethernet kartını değiştirip deniyeyim dedim. ama baktımki ethernet on-board. ve ethernet kartını takıcak bir başka yerde yok anakartta. sonuç olarak sorunum hala devam ediyor. varmı bilen bu lanet şeyin çözümünü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • superonline kullanıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

burdan destek alabilirsin

http://donanimhaber.com/ttnet/default.aspx?pid=3

editörün verdiği herkese cevap şu olmuş en kısa sürede siz ulaşıcağız
  • Arkadaşlar, son bir kaç gündür dizüstü bilgisayarda internete bağlanamama sorunu yaşıyorum. Sorunu gider dediğimde sorun düzeltildi diyor ve düzeliyor. Ve bu çok sık olmaya başladı. Herhangi uzun bir işlem yapmaya korkar olduk. Windows 10 kullanıyorum. Bu sorunun aynısını yaşıyorum. Yeni bir konu açmak istemedim. Çözüm yolunu bulanlar yazabilir mi. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB bağlantılı ethernet switchler var, bu şekilde bir alternatif geliştirebilirsin. Ya da mevcut ethernet kartını devre dışı bırak,internal bir ethernet kartı al öyle dene..

Ama ilk verdiğim örnekteki olay daha pratik bir yol.. tabi karar senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gockmens

Arkadaşlar, son bir kaç gündür dizüstü bilgisayarda internete bağlanamama sorunu yaşıyorum. Sorunu gider dediğimde sorun düzeltildi diyor ve düzeliyor. Ve bu çok sık olmaya başladı. Herhangi uzun bir işlem yapmaya korkar olduk. Windows 10 kullanıyorum. Bu sorunun aynısını yaşıyorum. Yeni bir konu açmak istemedim. Çözüm yolunu bulanlar yazabilir mi. Teşekkürler

bağlantı yöntemin nedir? wireless mi ethernet kablo ile mi?
  • 2 türlü de sorun yaşıyorum. Dediğiniz aparat sorunumu çözer mi? Çünkü wirelles üzerinden de aynı sıkıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingo Panda -- 5 Nisan 2017; 23:9:52 >
  • Bu arada bilmek isteyenler için, yeni aldığımız tv sanırım ip çakışması yüzünden bağlantıyı zırt pırt koparıyordu. Çünkü tv nin bağlantısını kopardığımda düzeldi :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.