Şimdi Ara

İnternette fişlenmeye karşı nasıl önlem alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde çıkarılan yasa ile servis sağlayıcıları kullanıcıların 2 yıl boyunca kayıtlarını saklamak zorundalar.

Bu durumla alakalı henüz uygulamaya geçildi mi?

Geçildi ise buna karşı alabileceğimiz herhangi bir önlem var mı acaba biliyor musunuz ?

• Fişi çekebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Fişi çekebilirsin.
    Uydu internete abone olabilirsin... Avrupadaki şirketler uydu üzerinden internet hizmeti veriyorlar...
  • Neden bu kadar abarttınız anlamıyorum ki.. Kimsenin kimseyi fişlediği açık ettiği yok.. İstediğin siteye gir çık .. geçen valve bile açıkladı steam üyelerinin girdiği siteler kayıt altına alınıyor diye..dünya da herkes izleniyor izlenmelide kendinden eminsen sorun yok.. Yoksa kimse senin girdiğin siteyi kafasına takıcak değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanfc

Neden bu kadar abarttınız anlamıyorum ki.. Kimsenin kimseyi fişlediği açık ettiği yok.. İstediğin siteye gir çık .. geçen valve bile açıkladı steam üyelerinin girdiği siteler kayıt altına alınıyor diye..dünya da herkes izleniyor izlenmelide kendinden eminsen sorun yok.. Yoksa kimse senin girdiğin siteyi kafasına takıcak değil..
    Biz bu kadar korkuyorsak ABD ne yapsın? Adamların şifreleri bile NSA'da. Bizim korkmamız gereken, TTNet gibi sağlayıcılar bu kadar bilgiyi saklarken daha fazla veri merkezi çalışacak diye zam koyarsa...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Fişi çekebilirsin.

• quote:

Neden bu kadar abarttınız anlamıyorum ki.. Kimsenin kimseyi fişlediği açık ettiği yok.. İstediğin siteye gir çık .. geçen valve bile açıkladı steam üyelerinin girdiği siteler kayıt altına alınıyor diye..dünya da herkes izleniyor izlenmelide kendinden eminsen sorun yok.. Yoksa kimse senin girdiğin siteyi kafasına takıcak değil..

Türkiye'de fişlemenin kralı var.Hakimler bile mezhebine göre fişleniyor. MEB fişleme belgeleri yayınlanmadı mı ? Maliye Bakanlığı vergi müfettişliği mülakatına giren adayların renklerle fişlendiği ortaya çıkmadı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 007kratos

quote:

Türkiye'de fişlemenin kralı var.Hakimler bile mezhebine göre fişleniyor. MEB fişleme belgeleri yayınlanmadı mı ? Maliye Bakanlığı vergi müfettişliği mülakatına giren adayların renklerle fişlendiği ortaya çıkmadı mı ?

Alıntıları Göster
    Her şekilde izlenebiliriz, bundan kaçış yok. Burada bence önemli olan kimin ne için neyi izlediği. Sonuçta sayısal bir ortam internet, doğal olarak istemsizce bilgisayarlar zaten bizi takip ediyor. Şöyle yapılabilir; VPN kullanırsınız, bir kurumun takibinden kurtulur bir başkasında iz bırakırsınız.

Takipten rahatsız olmak da son derece doğal. İlle kanunsuz bir şey yapıyor olmamız gerekmiyor. Söz gelimi internetten kampçılık malzemeleri araştırıyorsunuz. İzlendiğiniz için size bu konuyla ilgili reklamlar gösterilmeye başlıyor, belki telefonunuza mesajlar geliyor. Bildiğiniz tacizdir bu. Etik değildir. Bizim kişisel bilgilerimizden yola çıkarak ticari amaç gütmektir.

Düşünsenize, legal bir şekilde yaşıyorsunuz ama birileri sürekli sizi kamera ile izliyor, tüm yaptıklarınızı yediğinizi içtiğinizi kaydediyor. Kim ister ki bunu?

Öte yandan gerçekten suç teşkil eden bir durum varsa, bunun tespiti için izleme de yapılmak zorunda. İki ucu pis değnek yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Castorio

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dünyada herkes birbirini izliyor korkum yok ama türkiyede ADALET yok bu yüzden korkum var

• quote:

Orijinalden alıntı: Zubedbgl

dünyada herkes birbirini izliyor korkum yok ama türkiyede ADALET yok bu yüzden korkum var

Alıntıları Göster
    Benim yerime girip konuya mesaj mı atacaklar buyursunlar atsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeur

Alıntıları Göster
    Canım deMOKrasinin MOKunu çıkarıp halkın güveni yüzünden sadece kendine demokrasi
    Olanlardan hersey beklenir. Özellikle gençken tv de DEMOKRASİ İSTENİLENE GİTMEK İÇİN
    BİR ARAÇTIR İŞİN BİTİNCEDE İNERSİN diyen insanları sen düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeur

Alıntıları Göster
    Nedenmi kafaya takıyoruz bizim tek sorunumuz internet hızı vede upload vede fahiş fiyatıydı .Şimdi sansürde level atladılar sağolsunlar

Zaten vardı sanür vardı çocuk vede erişkin paketli bizm internetler bilirsiniz şimdi level atladık daha iyi oldu değilmi zaten yavaştı şimdi anlık olarak kayıt edebilmek için ne biçim sitemler kurmuşlardır .bu yazdığım da dahil her şey bu sistem phromun devlet için olanıdır .

• quote:

bunun kendinden emin olmayla bi alakası yok. hayatta nasıl suç olan ve olmayan eylemler varsa internettede öyle olmalı. interneti kapatıp dışarı çıktığımızda peşimizde bi takipçiyle mi geziyoruz kendinden eminsen sorun yok gezsin mi diyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poison06

quote:

bunun kendinden emin olmayla bi alakası yok. hayatta nasıl suç olan ve olmayan eylemler varsa internettede öyle olmalı. interneti kapatıp dışarı çıktığımızda peşimizde bi takipçiyle mi geziyoruz kendinden eminsen sorun yok gezsin mi diyoruz.

Alıntıları Göster
    Bana sorarsanız boş bir tartışma :)

kendinden emin olan insan rahattır :) legal takılıyorsanız hiçbir şey yapamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Staree

Bana sorarsanız boş bir tartışma :)

kendinden emin olan insan rahattır :) legal takılıyorsanız hiçbir şey yapamazlar.

Alıntıları Göster
    legal'lik görecelidir, muhalefetlik de ILLEGAL'dir derlerse ne yapacan, susacan mı sazan gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

legal'lik görecelidir, muhalefetlik de ILLEGAL'dir derlerse ne yapacan, susacan mı sazan gibi.

Alıntıları Göster
    Legal takılan arkadaş hiç mi film indirip seyretmiyormuş? Güldürmeyin adamı tutulan loglara bakıp biri şikayet etse yasadışı yollarla film seyretmekten hapis cezası bile alabilirsiniz... O yüzden kimse legal takılıyorum filan palavraları atmasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Legal takılan arkadaş hiç mi film indirip seyretmiyormuş? Güldürmeyin adamı tutulan loglara bakıp biri şikayet etse yasadışı yollarla film seyretmekten hapis cezası bile alabilirsiniz... O yüzden kimse legal takılıyorum filan palavraları atmasın...

Alıntıları Göster
    legallik ucu başı açık kavramdır uygulayan kişinin görüşüne niyetine amacına göre anlam kazanır kaybeder, heleki ülkemizde

• quote:

Orijinalden alıntı: poison06

legallik ucu başı açık kavramdır uygulayan kişinin görüşüne niyetine amacına göre anlam kazanır kaybeder, heleki ülkemizde

Alıntıları Göster
    Merak etmeyin kimse size neden film sitesinden korsan film izlediniz demez, yada adulta neden girdiniz demez :) bu filtreme olayı başka şeyler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staree

Merak etmeyin kimse size neden film sitesinden korsan film izlediniz demez, yada adulta neden girdiniz demez :) bu filtreme olayı başka şeyler için

Alıntıları Göster
    merak etme eger hukumet %60 yada ustu oy alsan anayasayı TEK BAŞINA değiştirecek gucu eline alsın
    donunun rengine bile karışcak sen hic merak etme. O zaman görürüm bu rahatlıgınızı

• Bu tartışmada benim en çok dikkatimi çeken kendinden eminsen niye sorun olsun vs diyenler.

Kimse kusura bakmasın ama bir insan açık açık fişlenmesine razı oluyor kraldan çok kralcılık yapıyorsa sağlıklı düşünme yetilerini kaybrtmiştir bana göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.