Şimdi Ara

İnternette süper hız dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16611531.asp?gid=373

En trajikomiği de yurtdışı çıkış hızlarının son 5 senede 20 kat artmış olduğunun bahsi.

• Dünyanın en pahalı ve kalitesiz internetini kullandığımızı göz önüne alırsak "masal anlatmışlar" bana göre.

Bilenleriniz vardır, internet 4GB kotalı olunca hız 8mbps oluyor.Sınırsıza geçince hızı direk 1mbps ye düşürüyorlar.Veya 8mbite kadar (saçmalığın daniskası) kampanyaları var.O kampanyaya göre de 15 gb ye kadar hız 8mbps, 15 gb den sonra ay sonuna kadar 1mbps bile değil 512kbps.

Mantıklı düşününce internetini sınırlı tarifede kullanan adamlar fazla download yapmayan veya nette fazla takılmayan kişilerdir.Senin bu adama 8mbps verip, neti daha fazla kullanan adama 1mbps vermenin mantığı nedir ? Ayrıca bu hız düşümü kadarda saçma birşey yoktur dünyada.Tamam yine 1mbps ile 8mbps ye kadar tarifesini kullananlar arasında pek bir ücret farkı yok ama 15 gb ne yaparsam yapayım 1 hafta geçmeden doluyor.Bari 1mbps ye düşür biraz keyif alalım.512kbps belkide dünyanın en fazla para verildiği halde sağlanan en yavaş netidir.

Haberde 100mbps internetten söz ediyorlar.Daha 8mbps olayını doğru düzgün yerine oturtamamış bir adamdan 100mbps interneti kim alırki ?

• yurt dışı çıkış hızının arttığı doğrudur. fakat internet kullanımının yoğun olduğu saatlerde çökme oluyo. asıl sıkıntı bu.

sistemi nedir bilemem ama daralan yolda taşıt trafiğinin sıkışmasından farkı yok bunun.

genişletmeleri gereken bi veriyolu var anladığım kadarıyla.
  • buda hikaye
  • valla ben 2 yıldır 8 mbit olan ama 15 gbı geçince 512 kb a düşen tarifeyi kullanıyorum çok memnunum çünkü 2 yıldır kotayı 10 a katlamama rağmen hızım hiç düşmedi genelde 80-120 ms oluyor. / arada 200 leri görmüyor değilim. /
  • adamlar kendileri diyor;ttnet ile herşey mümkün beni en çok üzen şener şen'in gibi usta ve saygın bir oyuncunun reklamlarında yer alıp insanlara güven aşılamaya çalışması...gelsin görsün insanlar internet hızından neler çekiyor.ttneti adam edecek blizzard'ır adamlar 12 milyon oyuncuyu serverlarda sorunsuz bir şekilde tutuyor hatta rahat oynamaları için elinden geleni yapıyor sorun oluştuğunda ekranın sol üst köşesinde özür mesajı yazıp en kısa sürede çözeceklerini belirtiyorlar bizde ise ne sorun yazılır ne de ilgilenen vardır bilgisayarınızda virüs var modeminiz bozuk derler.
  • alıntıdır
    internette süper hızlı çalışan tek bir şey var oda faturaları süper hızlı gönderiyorlar hızında hiç bir düşme olmuyor.
  • Hep yeni kampanyalar getirerek ttneti geliştirdiğini zannediyor.Bir önceki kampanyalar ortada ,öncekileri iyileştirmeden daha yeni bir paket getirmesini çok anlamsız buldum.Bir ttnet kullanıcısı olarak yeni paketler yerine mevcut paketlerin daha çok kullanabilir hale getirilmesinin taraftarıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

valla ben 2 yıldır 8 mbit olan ama 15 gbı geçince 512 kb a düşen tarifeyi kullanıyorum çok memnunum çünkü 2 yıldır kotayı 10 a katlamama rağmen hızım hiç düşmedi genelde 80-120 ms oluyor. / arada 200 leri görmüyor değilim. /

Bende 2-3 aydır o paketi kullanıyorum aylık minimum 40-50 gb iniyor ama şimdiye kadar hızda bir düşüş yaşamadım. 100mbs bağlantı sunacaklarına önce tüm altyapıyı fiberoptiğe çevirsinler. Şuan sadece büyük sitelere veriliyor fiberoptik bağlantı bunu her yere sunsunlar rahat edelim.

Ama genede bağlantının eskisine göre çok daha iyi olduğu bir gerçek. Klasik-tbc zamanında 400 ms in altına düşünce sevinirdik toplu dc ler yüzündn boss kesemediğimiz geceler olurdu. Artık en azından bunlar olmuyor. Biraz yavaşta olsa bi gelişme söz konusu. Bu gidişler biz göremeyiz ama torunlar görür heralde tüm kabloların fiberoptik olacağı zamanı.

• Peki Zeki Müren'de bizi görecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

Peki Zeki Müren'de bizi görecek mi ?

• quote:

İletişimde Türkiyeyi süper lige tayşıyoruz” dedi.

Allah için bırakın ellemeyin, zorlamayın makineyi bozarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

quote:

İletişimde Türkiyeyi süper lige tayşıyoruz” dedi.

Günün yorumu ttnet ve bişeyler başarmak

TTNET bakır kablolarınıda al git!!!!
  • Zaten bikaç seneye paşa paşa yükseltecekler, süperonline heryere fiberoptik kablo döşemeye başladı, eğer internetini hırlandırmaz ise müşteri kaybeder..
  • Benim internetin hizini kampanya adi altinda 8 mbit yaptilar internette kopma sorunlari yasamaya baslayinca da kusura bakmayin sizin bolgede bazi altyapi sorunumuz var diyerek 1 mbit e indirdiler. Nerede mi oturuyorum. Kadikoy merkezde
  • quote:

Orijinalden alıntı: donjose

Benim internetin hizini kampanya adi altinda 8 mbit yaptilar internette kopma sorunlari yasamaya baslayinca da kusura bakmayin sizin bolgede bazi altyapi sorunumuz var diyerek 1 mbit e indirdiler. Nerede mi oturuyorum. Kadikoy merkezde

Aboww bizim köydeki yazlıkda bile 4mbit kaldırıyor. LoL
  • Hislerimi anlatmaya kelimeler, beddualar, küfürler yetmez, Allah'a havale ettim.
  • 3 sene önce 1 mbit 4gb kotalı kullanıyordum, hatunun biri telefon açtı aynı paraya 8mibt kullanmak istermisiniz dedi tamam olur dedik, demez olaydım 3 ay boyunca çözemediler bizim bölgenin alt yapısı ancak 1mb destekliyormuş. Bi pazar günü 26 kere internet kopmasından sonra müşteri hizmetlisiyle iyi bir muahbbetten sonra sonra derde düştüler ve bağlantıyı 1mbit e düşürdük, yaşadığım bölgede 3g çekse hiç düşünmeden geçeceğim , şuanda ttneti tekelinden başka çaremiz yok en az 4-5 sene bu şekilde gidecek gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

quote:

İletişimde Türkiyeyi süper lige tayşıyoruz� dedi.

=D ahah aynen
  • 8mb'lık internet kullanıyorum 5-6 aydır ama en fazla 2mb görebildim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.