Selamlar. İnternette herkese açık şekilde bir sözlük sitesinde yazılan bir hayat hikayesi var. Ben bunun potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Hikaye anonim bir şekilde paylaşılmış, yazarın adı bilinmiyor. Bu hikayeyi redakte edip yazar sıfatını üzerime almadan, yazarın mahlasıyla veya anonim şekilde bir kitabevinde bastırarak satışa sunmak için izin almak gerekir mi? Yazarın üzerinde herhangi bir hakkı veya bu durumun herhangi bir cezası olur mu?
Eğer izin almam gerekiyorsa nasıl bir belge olması gerek?
İzin alman gerekir. Bu izin yazılı şekilde alınmalı. Mali hakların devri konusunda dağıtım yayım basım gibi detaylari da içeren bir sözleşme yapılması gerekiyor öyle tüm haklarımı devrettim gibi bir sözleşme geçerli olmuyor. Fikir ve sanat eserleri alanında uzman birinden destek alabilirsiniz ve kendiniz kanunu okuyabilirsiniz. Aykırı hareket etmenizde halinde hem zararın 3 katı kadar tazminat hem de hapis cezası ile karsilasmaniza sebep olacak ilginç bir kanundur.
Lawyer066L
kullanıcısına yanıt
Gerçekten garip bir kanun. Çok teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme