Şimdi Ara

Internetten Cep Telefonu satın aldığınız site ve satıcılar tavsiyeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkes cep telefon önerisi istiyor ancak sorunsuz alışveriş için güvenilir site ve satıcılar rehberi de önemli aslında. keza her satıcıdan her siteden de alınmıyor.

yine satıcı, site ve servis rehberi için bu başlık gerekli olabilir.

şahsım adına bende site ve satıcı önerisi alabilir miyim?

• N11'den Ceptveaks adlı satıcıdan Sony Xperia Z3 aldım sıfır ve denildiği gibi Sony garantilidiydi ayrıca N11 satıcıları telefonları Turkcell Rom'lu gönderir ancak öyle bir sorun yoktu ve sıfır telefon gönderildi,yanında bir çok hediye de gönderdiler.Mağaza puanı %100 sanırım bu satıcıya bi göz gezdir derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kategori şeklinde gidelim

Hediye çekler ile kombo yapmak istiyorsanız

-Gittigidiyor
    -N11
    -Hepsiburada

Her ne kadar son zamanlar da çekleri verseler telefonları dahil etmeseler de piyasanın ilk üçü denebilir.

Teknoloji alışverişlerinde kullanılabilecek diğer siteler

-Webdenal
    -İnce hesap
    -Epttavm

gibi gibi uzayıp gider.

Ama ilk üçlü önemli. Onlarda da şuna dikkat etmek lazım.

Biliyorsunuz ki Hepsiburada son yıllarda kendinden hariç diğer satıcılara da satış yapma olanağını verdi. Ve bu şekilde n11, gittigidiyor gibi çoklu satıcı profiline katıldı.

Şimdi çoklu satıcıların olduğu firmalardan alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

-İnternette firma hakkında arama yapın. Forumlara bakın, sözlüklere bakın ve firma hakkında iyi - kötü yorumları okuyun.
    -DH Sıcak Fırsat Konu Dışına da ayrıca bakın
    -Alacağınız ürünün satıcının profilindeki yorumlarına dikkat edin. Diğer satın alanlar ne gibi şeylerden yakınmış, memnunlar mı yoksa değiller mi bu tür şeylere dikkat edin.
    -Ürün açıklamalarını iyi okuyun! Adınıza faturalı ve 2 yıl garantili.
    -Hemen baktık fiyat ucuz hoop almıyoruz! Neden oradaki "GARANTİ" kelimesine dikkat! Pekii güzel kardeşim garantili demişsin ama ne garantili bu cihaz?
    -Resmi(TR) mi, Distribütör mü yoksa İthalatçı garantili mi?
    -Bu sorunun cevabını hemen veriyorum fiyat piyasadan ucuzsa(muadillerine göre) ve açıklama kısmında 2 yıl resmi garantili diyorsa o telefon ithalatçı garantili.
    -Yani bir firma yurt dışına gidiyor telefonu alıp ülkemize getiriyor ve burada bir teknik servisle anlaşıyor ve telefonun tüm arızalarına o anlaşılan servis bakıyor.
    Örneğin:
    İthalatçı garantili bir Samsung Note 5 aldınız ve arızalandı. Garantiye göndereceksiniz hemen ilimde bulunan Samsung servisine götüreyim de tamir etsinler diyemiyoruz. Aldığımız firmaya veriyoruz yada anlaştığı teknik servise onlarda genelde (Delta, evo bilişim, medcell) gibi gibi firmalardır ve bunlardan hangisiyse başka biride olabilir, teknik servise veriyoruz ve arızaya onlar bakıyor. Servis kalitelerini internetten araştırarak öğrenebilirsiniz. Samsung TR ile Deltanın muamelesi bir olmayabilir benden söylemesi araştırın bakın
    Neyse konu dağılmaya başlıyor. Genel hatları ile bu şekilde.

Varsa hatamız affola

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Kategori şeklinde gidelim

Hediye çekler ile kombo yapmak istiyorsanız

-Gittigidiyor
    -N11
    -Hepsiburada

Her ne kadar son zamanlar da çekleri verseler telefonları dahil etmeseler de piyasanın ilk üçü denebilir.

Teknoloji alışverişlerinde kullanılabilecek diğer siteler

-Webdenal
    -İnce hesap
    -Epttavm

gibi gibi uzayıp gider.

Ama ilk üçlü önemli. Onlarda da şuna dikkat etmek lazım.

Biliyorsunuz ki Hepsiburada son yıllarda kendinden hariç diğer satıcılara da satış yapma olanağını verdi. Ve bu şekilde n11, gittigidiyor gibi çoklu satıcı profiline katıldı.

Şimdi çoklu satıcıların olduğu firmalardan alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

-İnternette firma hakkında arama yapın. Forumlara bakın, sözlüklere bakın ve firma hakkında iyi - kötü yorumları okuyun.
    -DH Sıcak Fırsat Konu Dışına da ayrıca bakın
    -Alacağınız ürünün satıcının profilindeki yorumlarına dikkat edin. Diğer satın alanlar ne gibi şeylerden yakınmış, memnunlar mı yoksa değiller mi bu tür şeylere dikkat edin.
    -Ürün açıklamalarını iyi okuyun! Adınıza faturalı ve 2 yıl garantili.
    -Hemen baktık fiyat ucuz hoop almıyoruz! Neden oradaki "GARANTİ" kelimesine dikkat! Pekii güzel kardeşim garantili demişsin ama ne garantili bu cihaz?
    -Resmi(TR) mi, Distribütör mü yoksa İthalatçı garantili mi?
    -Bu sorunun cevabını hemen veriyorum fiyat piyasadan ucuzsa(muadillerine göre) ve açıklama kısmında 2 yıl resmi garantili diyorsa o telefon ithalatçı garantili.
    -Yani bir firma yurt dışına gidiyor telefonu alıp ülkemize getiriyor ve burada bir teknik servisle anlaşıyor ve telefonun tüm arızalarına o anlaşılan servis bakıyor.
    Örneğin:
    İthalatçı garantili bir Samsung Note 5 aldınız ve arızalandı. Garantiye göndereceksiniz hemen ilimde bulunan Samsung servisine götüreyim de tamir etsinler diyemiyoruz. Aldığımız firmaya veriyoruz yada anlaştığı teknik servise onlarda genelde (Delta, evo bilişim, medcell) gibi gibi firmalardır ve bunlardan hangisiyse başka biride olabilir, teknik servise veriyoruz ve arızaya onlar bakıyor. Servis kalitelerini internetten araştırarak öğrenebilirsiniz. Samsung TR ile Deltanın muamelesi bir olmayabilir benden söylemesi araştırın bakın
    Neyse konu dağılmaya başlıyor. Genel hatları ile bu şekilde.

Varsa hatamız affola

doğru söylemişsin .ama hangi servisi önerirsin ? tr garantiliye atıyorum 300- 500 tl fazla mı verilmeli? ayrıca git şu sitedeki şu satıcıdan direk gözü kapalı al dediğin biri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 11 Ağustos 2016; 2:40:25 >

• BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Resmi Üretici Garantili olan servisi öneririm. Yani ilanlarda ve açıklamalarda ki şekli ile "Samsung Türkiye Garantili", "Apple Türkiye Garantili", "LG Türkiye Garantili" ve diğer firmalarda ki "Resmi Üretici Garantili" olan garanti türünü öneririm.

Fiyat konusuna gelirsek eğer. Benim şahsi fikrim şu yönde.

Cihaz alınmadan önce araştırılması yapılır, kronik sorunları var mı yok mu belirlenir. Eğer ki kronik sorunları fazlaysa ve gerçekten o telefonu istiyorsanız 300-500 TL fazlası verilerek "Resmi Üretici Garantili" olan cihaz alınır.

Haa cihazda kronik sorun yok. Kullanıcı yorumları gayet yerinde ve problemsiz bir cihazsa bence o kadar para vermeye gerek yok görüşündeyim.

Tabii teknik konularda hiç bir bilginiz yok ve sadece ama sadece kullanıcı iseniz en ufak şeyden huylanır ve servise koşan bir insansanız direkt olarak "Resmi Üretici Garantili" modeli alın.

Yinede tedbiri elden bırakmamak gerekir. Aradaki garanti farkı 200 TL ve altındaysa işi sağlama alıp bence "Resmi Üretici Garantili" tercih edilmeli. Özellikle çek kupon ile fiyat farkı azalıyorsa ilk tercihiniz "Resmi Üretici Garantili" olsun.

İmkanınız(paranız) varsa bu konulara hiç bulaşmayın gidin bir teknoloji markete oradan seçin beğenin alın ve çıkın. Çünkü Teknosa, Bimeks,Vatanbilgisayar gibi büyük firmalar ithalatçı garanti ile pek fazla uğraşmaz "Resmi Üretici Garantili" ürün satarlar.

• şahsen bende note 5 , iphone 6 arasında kaldım. baktıgımda sıkıntısız gibi bu modeller ayrıca bütçem 2 bin düşünüyorum. 6s e 3100 vermek yerine aradaki farka da ipad alırım diye düşünüyorum. ithalatcı garantili satıcı öneriniz varmı üstat?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakLEE

şahsen bende note 5 , iphone 6 arasında kaldım. baktıgımda sıkıntısız gibi bu modeller ayrıca bütçem 2 bin düşünüyorum. 6s e 3100 vermek yerine aradaki farka da ipad alırım diye düşünüyorum. ithalatcı garantili satıcı öneriniz varmı üstat?

İos mu Android mi öncelikle bu ikisi arasında ki platformu belirlemelisin.

Diğer şekilde benim fikrimi alacak olsan ben şahsım adına Note 5 öneririm. Tabii İp6 da kesinlikle yabana atılacak bir telefon değil.

Note 5 ithalatçı garantili olarak alacağın güvenilir ve ucuz yer şu anda Hepsiburada.com. Satıcı direkt olarak kendileri oldukları için bu kurumsal şirketi tercih edebilirsin. Diğerleri satıcı ama hepsiburada direkt olarak kurumsal firma ve yetkili. Bir sorun olursa direkt olarak hepsiburada'ya baş vurabilirsin. Satıcılarla bağlantın olmayacak.

Fiyat olarak diğer gg ve n11 den 40-50 TL daha ucuz. Çek bulursan kombolayıp alabilirsin.

Yorumları kontrol ettim. İthalatçı garantisini hangi firmaya ait olduğunu yazmamışlar bende yorumlardan okuduğum kadarı ile "EVO" ve "DELTA" teknik servislerinin garantisi altındaymış. Artık şansa hangi firma denk gelirse.

Bu arada Hepsiburada'nın yorumlarına sakın aldanma. Taraflı yorumlar olur orada. Kötü yorumlar sitedeki yorum kısmına eklenmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende satıcı hb yi düşünüyorum. n11 de birkaç satıcı var ama güvenemedim. aslında ithalat garantılı iphone 6s de düşünüyorum ama ios soguk geliyor akıcı olsada.
  • Şahsen Benim tavsiyem türkiye garantili ürün almamanız yönünde. ürünlerde yaklaşık %50 ye yakın ötv kdv ve yeni TRT vergisi var. yani bir telefon alırken bir alt modelini de devlete hediye ediyorsunuz ve bu çarkın kırılması lazım. Devletimiz bu rakamları hak edecek bir hizmet bizlere ne yazık ki sunmuyor. 15 temmuz gecesinde de gördük ki, eğer halk olmasaydı bu devletin ve devlet kurumlarının elinde hepimiz helak olmuştuk.

Geçtiğimiz sene 1 yıl garantili ıphone 6S 16 GB'ımı danimarkadan aldırdım. havaalanında çıkışta tax refundımı da aldım ve yaklaşık olarka 950 TL cebimde kaldı. İkinci bir telefon bakıyorum ve kesinlikle garantili bir ürün almayacağım. Mümkünse Xiaomi, meizu tarzı yurtdışından getirilerek üstüne vergi konmayan cihazlara yöneliyorum. vergiyi kar diye satıcıya vermek fazla gocunmuyor ancak dikkat edilmesi gereken satıcının AKP'li olmaması. elbetteki bu benim görüşüm. CHP ve MHP seçmeni olmayanlardan katiyen alışveriş yapmıyorum, bu ülkemizin ve vatanımızın bekası için çok önemli. yoksa unutulmaması gerekiyor ki, devlete ödenen vergilerin bir kısmı suriyede özgür suriye ordusu denilen 4 yaşındaki hristiyan kız çocuklarının kafaısnı kesen örgütlere silah ve mühimmat yardımı olarak gidiyor. bu insanlar, ankarada yüzlerce insanımızı katlettiler. umut bulut'un babasını öldürdüler. istemesek de ödediğimiz vergilerle o kana bizler de ortak oluyoruz.

ne zaman adam oluruz?

Vatan ile Devlet arasındaki farkı anladığımız ve birinin ananın kucağı, diğerinin ise canavarın ağzı olduğunu fark ettiğimiz zaman.

Saygılarımla,

• yurt dışı garantili samsung telefonlarda knox sorunu varmış bunuda gördüm ya artık düşünmüyorum. knox 1 yazdığı zaman güncellemeleri indirmiyor ve evo garatnisine gönderip yükletebiliyormuşsun. bu riske girip samsung tr dışı telefon almam . bakın :https://forum.donanimhaber.com/m_119222014//tm.htm#119222014

tavsiye olarak hb dan samsung tr garantili note 5 önerirmisiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.