Şimdi Ara

İnternetten hat sahipliği sorgusu başladı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
11
Favori
9.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler beklemeye devam etsin. Nasılsa biz göremeyiz... Artık ağlamıyorum da . Hep gülüyorum...
    Zaten dünyanın en pahalı benzini, interneti bizde olduğundan dolayı gururlanıyoruz. Malum gelir ortalamamız da bununla orantılı. Kendini zengin sanan ve beleş internet hakkı veren Finlandiyalılardan zaten çok daha zenginiz.Bu arada bu testi yapan üstatların değil ama yanlarında işe yeni başlayan üstat adayı gençler en azından siz emekli olmadan sistemin test aşamaları sona erer diye ümit etmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 5 Aralık 2012; 1:29:20 >

• herhalde 2013 te sistemi devreye sokacaklar artık
  • Bu yalan olmus galiba.

Faydali da bir ise benziyormus halbuki.
  • beklemeye devam...
  • 2013 de beklemek isteyen beklesin. Nasılsa sistem 2033 de tamamlanır. Zaten o zamn da insanoğlu beyin gücünü kullanarak telepatik iletişime geçer. Muhtemelen o da parayla olur. Beyne çip taktıran görüşme hakkı kazanır
  • Bakalım BTK sözünde duracak mı
    Bekliyoruz.
    Bu işin peşini bırakmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 16 Aralık 2012; 20:50:42 >
  • guncel
  • Peki şu an bile tek tek operatörlerin müşteri hizmetlerini arayarak t.c kimlik no bilgimizle sorgulama yaptırabiliyor muyuz peki?
  • Bu işlemle birlikte, açık hatların ücretsiz olarak kullanıcıya devredilmesi işlemi eş zamanlı olmalı hatta açık hat olduğu tespit edilen hatlara bu tebliğ edildikten sonra, kullanıcıya belli bir süre verilmeli ve o süre bitene kadar hattın yasal sahibinin işlem yetkisi olmamalı, süre sonunda işlem hakkına sahip olmalıdır. Çünkü kimlik bilgileri ile açılan hattı tespit eden bir abone, kullanıcıya haber vermeden SIM kart değişikliği ile hattı kendi kullanımına alabilir, kazanımlarından faydalanabilir veya hattı iptal edebilir. Burada yasa dışı işlem yapan, kazanç sağlayan bayilerin yanında bu işlemler hakkında bilgisi olmayan yurdum insanı da mağdur olabilir. Bu kişilerin açık hat alması, bilinçsiz olması en büyük sorundur. Bu işlemlerin ilk geçiş aşamasında, geçmiş yıllardaki yasal boşlukların, hataların telafisi için bu şekilde bir uygulama zorunludur. Geçiş dönemi tamamlandıktan sonra daha sert uygulamalar yapılmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Umarım gerçekleşir..

Kesin ertelenir bu

Gerçekleşmesini bende isterim.

Ama Turkcell ve Vodafone'un işine gelmediğinden gecikir.

Açık hatların açık olmasının bir sebebini söyleyeyim; İnsanlar bankalardan, borçlardan ve başka sıkıntılardan kaçmak için devamlı numara değiştiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Peki şu an bile tek tek operatörlerin müşteri hizmetlerini arayarak t.c kimlik no bilgimizle sorgulama yaptırabiliyor muyuz peki?

Onu bilmem de geçen gün benim Turkcell hatlarıma vatandaşlık numaramı soran mesajlar geldi. Turkcell'in sisteminde zaten vatandaşlık numaram olduğundan o anda anlam verememiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Peki şu an bile tek tek operatörlerin müşteri hizmetlerini arayarak t.c kimlik no bilgimizle sorgulama yaptırabiliyor muyuz peki?

yapabiliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu 1-2 başlıkta daha sordum fakat cevap alamadım, hat benim üzerime kayıtlı değil ve kimin üzerine bilmiyorum. üstüme alabilir miyim ?
  • TC kimlik numarasını verip şirketleri tek tek arasak ne fayda edecek.. Kocaman bir hiç... zira yarın bir bayi tutup gene sizin adınıza bir hat çıkarıp dilediği bir kişiye verir ve size sadece hacizli borçları kalır. Birde üçkağıt işlerinde kullanırsa uğraş dur.
    Telefon şirketleri mi sistemi kontrol ediyor yoksa BTK mı desem sanırım cevap idare edip gidiyoruz olur.
    Sistemi çıkartırlarsa vatandaş avantaj elde edecek, firmalar buna karşı çıkar. Arada hallederiz, hallediyoruz, az kaldı, çıktı sayılır, herşey hazırda şu testi de yapmak lazım diye zaman geçer. Verdikleri sözün tarihi zaten geçti. Boşuna kimse ümitlenmesin.
    Ha bu arada şirketler birbirine girerler ve eh bari böyle olsun derlerse BTK zaten tek tuşla işi devreye koyar.
  • Kimlik fotokopisi verirken dikkat!

Bu tehlikeli ayrıntı hiç aklınıza geldi mi?..

http://www.haberturk.com/gundem/haber/805252-kimlik-fotokopisi-verirken-dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 21 Aralık 2012; 11:45:35 >
  • olay sadece cep telefonu hattıyla bitmiyor ki. cep, sabit telefon, internet ve diğer faturalar ile şirket ortaklıkları vs için de bir TC kimlik no ve kimlik fotokopisi yetiyor. sonra uğraş dur bu borç benim değil diye.
  • digital dünyaya digital güvenliği sağlamadan, yasaları olması gereken gibi yapmadan lop diye dalarsan olacağı zaten budur. Olan da zaten ne hikmetse garibana olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 21 Aralık 2012; 14:14:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.