Şimdi Ara

İnternetten korsan film yayanların interneti 6 ay yavaşlatılacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
8.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    E maaşımızın yetmediği yalan mı?
  • Netflix 4k abonesiyim, spotify premium abonesiyim, elimde azımsanamayacak kadar kutulu orijinal dvd ve dvd'ye göre az da olsa bluray film mevcut, bunların hepsi benim için maddi bir yük oluşturmasına karşın aradığım her filmi bu tip ortamlarda bulamıyorum, kaldı ki kutulusunu almak istesem bile alamayacağım filmler var. Sadece eski ve kült filmler için değil, oldukça bilinen ve yeni filmler bile çoğu zaman bulunmuyor. Örneğin, Enemy At The Gates filminin dvd'sini türkiye'de bulamanız oldukça zor. Kaldı ki 1950 ve öncesi amerikan sinemasını çok seven, bağımsız avrupa sinemasını seven biriyseniz imkanı yok bulamazsınız. Yine oldukça popüler olan ve 1987 yapımı Der himmel über berlin filmini bulamazsınız. Hadi bana yasal olarak 1927 yapımı Nosferatu'yu bul, bul da alayım.

İmkanlar dahilinde yaşıyoruz, imkanımız da buna el veriyor hem de parayla alakası yok bu işin.
  • Bu taslağın bir çok uygulanamaz ve adil olmayan tarafları bu başlığın yorumlarında gözler önüne serilmiş, tespit ettiğimiz yanlışlara hiç kimse cevap verememiş.
    Her şeye sallayan,küfür,hakaret eden tiplere cevap verenler olmuş, haklı ve temiz şekilde eleştirip yanlışları tespit edenler varken diğerlerine cevap vermek niye?
    Bunun adı cevaplayamadığın konuda herkesi küfürbazlarla, müfterilerle aynı kefeye koyup, bundan kendine haklılık payı çıkarma çabasıdır.
    Bu forumun yasakları var, bunların doğru şekilde uygulanmadığı fikrindeyseniz yönetimle halledin sıkıntınızı, sıkıntıyı çözmediklerini düşünüyorsanız yasal yollardan hakkınızı arayın. AMA ASLA TOPTANCILIK YAPIP BURADAKİ HERKESE FORUMUN SUYUNDANDIR DEMEYİN, KENDİN O SUYUN YOLCUSUSUN DEMEKTİR BU.
  • palavra... phorm filitresi tekrar aktif heralde... troll-boylar kotayı savunur şimdi...

• dır,dır,dır,dır geçiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matrixx7

Siz bir film yapsanız, o film büyük bir kitle tarafından korsan izlense ve büyük gelir kaybı yaşasanız kıyameti koparırsınız ama!

"Sadece 1 kişinin izlediği film" haberlerini biliyorsunuz sanırım, çok sayıda bu başlıkla yayınlanan bir çok gazetede farklı filmler var.
    İşte o haberler teknik olarak yalan.
    Haberlerde geçen 1 rakamı gişe sonucundan alınıyor, gişede ise hiç izleyicisi olmayan filmlere sıfır yazamadıkları için 1 yazıyorlar.

Bunları da sıfır kişi korsandan dolayı izlememiş.
    Bu haberler bu yapımlar için ne kadar haksızsa korsana yapıştırılan "gelir kaybı yaşatıyor" yaftası da o kadar haksız.

Pazarlama yolları muhteliftir, yapımcı pazarlamacı değildir, pazarlamacı çalışmadığında "Neden satamadınız?" sorusunu yapımcıya yöneltiyorlar, al sana en kolay cevap, "Korsan yüzünden". Korsandan dolayı gelirimiz düştü!!! Kaç lira düştü!!! Neye göre düştü!!! Korsanı izleyen belki de korsan olduğu için izledi, senin filmini hiç bir zaman alıp izlemiyecek bir tipti belki o adam. Ölçtün biçtin hükmü verdin öyle mi?

Korsan sayesinde tanınmış ve sonradan satışları artmış tonla ürün var, bu pazarlama yönetimidir, korsandan dolayı gelirin düşmüşse sen pazarlama kısmını yanlış yönetmişsin demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiRaNTx

Böyle saçmalık olur mu...
    İnternette her tıkladığınız sayfa link bir veri parçacığı demek. Karşıya ufak bir veri parçacığı gider karşılık olarak veri sana gelir. sayfa açılır vs. Sonuç olarak belli bir miktar download ve upload yapmış olursun. Misalen bir video izleyeceksin. Tıkladın izlemeye başlıyorsun. Ha bunu internet download manager ile indirmiş öyle izlemişsin ha tarayıcıdan izlemişsin.. İkiside ilk önce bilgisayara download eder sana öyle görüntü verir.

Film indirmek suçsa izlemekte suç olur. Böyle bir saçmalık olamaz. İnternette gezen kişiye herhangi bir yaptırımda bulunamazsın. Site sahibini uyar kapat vs. adam gider başka serverdan açar hatta yurt dışından açar, dokunamazsın. Tüm yurt dışını trafiğe kapatacaksın o zaman.

Site sunucuları yurtdışında olduğundan kapattıramıyorlar. Onlarda eline geçirebildikleri site ziyaretçilerini öpmeye çalışıyorlar. Bu aynı kendilerinden direkt vergi alamadıkları insanları; otomobil, akaryakıt vs. alırken dolaylı vergilerle öpmeye benziyor. Yaş kuru ayırt etmeksizin herkesi yakıyorlar. Bunların adaleti böyle.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Der Himmel über Berlin (1987)
    http://www.blu-ray.com/movies/Wings-of-Desire-Blu-ray/6373/
    TR gönderimi var:
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00CEPDBN2/

Nosferatu (1922)
    http://www.blu-ray.com/movies/Nosferatu-Blu-ray/82331/
    TR gönderimi var:
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0095XZ7VA/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 12 Mayıs 2017; 16:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eak101

Der Himmel über Berlin (1987)
    http://www.blu-ray.com/movies/Wings-of-Desire-Blu-ray/6373/
    TR gönderimi var:
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00CEPDBN2/

Nosferatu (1922)
    http://www.blu-ray.com/movies/Nosferatu-Blu-ray/82331/
    TR gönderimi var:
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0095XZ7VA/

Tr altyazı varmı

sanırım yok

bu durumda dıyeceksınız dvd ı blurayı rıpleyen programlar var
    rıpleyın altyazı sıtelerınde altyazıyı koyun seyredın :D

bu adam bu rıp programını bılmek zorunda mı

ayda kac tane fılm seyredıyoruz dıye dusunelım
    ben 20-25 tane rahat seyredıyorum belkı dah afazla

normal bır kısı 10 fılm seyretsın
    15dolar fılm olsun

150dolar*4=600tl (kı ıstedıgı her fılmı tr altyazılı buldu dıyelım kı herkesın ıngılızcesı yok)

ayrıca bır gumruk ucretı odeyecekmıyız odemeıyecekmıyız
    ayrıca herkes guvenıp ınternetten alısverıs yapabılırmı
    bu amazon bıle olsa guvenmıyorlar
    herkesın 500-600tl lık ayda fılmlere verebılecek alım gucu varmı

bunları sana fılmlerı buldgun ıcın yazmıyorum genel anlamda yazdım

• eak101 kullanıcısına yanıt
    Türkçe altyazı var mı, yok. Ayrıca ben de biliyorum dünyanın her tarafından bu tip materyalleri getirtebildiğimi. Emin ol zamanında bu tip sitelerden çok şey getirdim, özellikle de o zamanlar neredeyse hiç bulunmayan dizi sezon dvd paketlerini.

İşin bir de fiyat yönü var. Şu devirde hiçbir dvd filme 9-10 euro materyal ücreti, 4-5 Euro kargo ücreti vermem, isterse lotr directors cut olsun. 60 lira bir DVD'ye verecek kadar enayi değilim.

• Yeni yasa ;

1-Yerli mi yoksa yabancı-yerli dizi-filmleri kapsayacak ?
    2-Yayıcıdan kasıt nedir ? Dosyayı ilk yükleyen kişi mi yoksa zorunlu olarak 0.1 kb ile bile olan seed mi ?
    3-Oyunları kapsayacak mı ?
    4-Önceden indirdiğimiz bir dosya için ceza alma riski var mı ?

Fikri olanlar veya bir yerden duyum vb. alanlar cevap verirse sevinirim.
  • ilk 3 soru için pek bir yorum geleceğini sanmıyorum ama 4. soru için kanunlar eskiye dönük uygulamak için değil geleceğe dönük yapılır bu prensiple ne zaman yürürlüğe girmişse o günden geçerli olacaktır diyebiliriz
  • Yok daha neler bunlarda bir yerden verip bir yerden kısıyorlar
  • sımdı baktım 2-3 dolara
    20gb lık seedboxlar var

cek buraya sonra ftp ıle ındır yada zıp olarak ındırme sansıda verıyor
    hadı bakalım nasıl anlayacak bu durumu

hatta suanda denedım 4gblık free olanını
    gunluk 2 dosya ındırebılıyorsun
    24 saat sonra sılebılıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 12 Mayıs 2017; 18:11:25 >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın bende netflix hd, spotify aile premium abonesiyim. Ama çoğu zaman bizde olmayan içeriklere herkes gibi bende torrentten ulaşıyorum.

Sadece vereceğin tepkiyi merak ettigim icin attım linkleri Almanca, İngilizce bilenler için orijinal kaynak var e-ticaret sitelerinde. Türkiye'de bahsettiğin filmler bir dönem farklı isimde TR dublajlı DVD, VCD olarak sunulmuş ama stok durumu belli değil. İçerik konusunda popüler kültüre yönelik sinema dışındaki filmlerde içerik bakımından zayıf.

• limitsizamca akar
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

sımdı baktım 2-3 dolara
    20gb lık seedboxlar var

Gerek yok hocam yakalayamazlar. Torrent ve p2p paylaşımda yakalanman imkansız. Kaynak sabit değil. Düşünsenize x dosyasını indireceğiz. Bu zaten dünyanın 4 bir tarafında kullanıcıların pc sinde. Eeee şimdi bu adamların seni yakalaması için kendilerinin seeder veya leecher olması gerekiyor ki sen dosyayı çekmek için bağlandığında seni görebilsin. Şimdi ben cahilim bilmiyorum ve soruyorum bir dosyada 1000 seeder / 1000 leecher var. Sen herzaman bu 1000'nin hepsine bağlanamıyorsun ki. Bunlardan 200 seed / 10 da leech edene bağlandın ve dosyayı alıyorsun. Bu adamlar nereden takip edip bulacak seni? İmkansız bir sistem. Böyle bir olaya kalkışsalar bile ancak şöyle durumda yakalarlar x server'ında barınan bir dosyayı bilgisayarına çekersin adamlarda orada ki trafiği izliyordur yakalanırsın. Yoksa p2p de yakalanman imkansız. Ayrıca dosyanın kaynağı neresi ben kalkıpta amerika da ki bir server'da olan dosyayı çekiyorsam lokasyon amerika olduğu için oranın yasalarına göre yargılanırım TR nin yasalarına göre değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: turn table

quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

sımdı baktım 2-3 dolara
    20gb lık seedboxlar var

Gerek yok hocam yakalayamazlar. Torrent ve p2p paylaşımda yakalanman imkansız. Kaynak sabit değil. Düşünsenize x dosyasını indireceğiz. Bu zaten dünyanın 4 bir tarafında kullanıcıların pc sinde. Eeee şimdi bu adamların seni yakalaması için kendilerinin seeder veya leecher olması gerekiyor ki sen dosyayı çekmek için bağlandığında seni görebilsin. Şimdi ben cahilim bilmiyorum ve soruyorum bir dosyada 1000 seeder / 1000 leecher var. Sen herzaman bu 1000'nin hepsine bağlanamıyorsun ki. Bunlardan 200 seed / 10 da leech edene bağlandın ve dosyayı alıyorsun. Bu adamlar nereden takip edip bulacak seni? İmkansız bir sistem. Böyle bir olaya kalkışsalar bile ancak şöyle durumda yakalarlar x server'ında barınan bir dosyayı bilgisayarına çekersin adamlarda orada ki trafiği izliyordur yakalanırsın. Yoksa p2p de yakalanman imkansız. Ayrıca dosyanın kaynağı neresi ben kalkıpta amerika da ki bir server'da olan dosyayı çekiyorsam lokasyon amerika olduğu için oranın yasalarına göre yargılanırım TR nin yasalarına göre değil.

en kotu ıhtımalı yazdım ben

ayrıca 1 dosyayı tek parca cekmezsınız

2gb lık bır dosya
    2000*1mb
    500*4mb seklınde olabılır

ayrıca bunu yasakladılar dıyelım
    bu durumda onlıne oyunlar ne olacak
    sonucta yurtdısındakı bırıne verı gonderıyorsun alıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 12 Mayıs 2017; 19:26:53 >

• Bu tasarı yasaya dönüşecekse tüm Türkiye'de herkese 1 defaya mahsus taahhüt falana takılmadan internet aboneliğini kapatma hakkı vermeliler. Abone olurken kendi sorumluluklarında olan şeylerin hesabını bize ödettireceklerine dair bir şey imzalamadık.
  • Paylaşanların mı hızı yavaşlatılacak? Paylaşanların ne hızı ama? Upload ise komik Download ise daha komik. 2 Mbit Upload onların olsun dert değil. Beyin bedava cidden boş işlerle uğraşarak para kazanmak ne güzel meslek ya ah ah biz de çırpınalım burda.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.