Şimdi Ara

İnternetten lastik almak ? ( Michelin Crossclimate Kullananlar ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hepsiburada üzerinden petlas marka lastik almıştım, o zamanlar bayiden çok daha uyguna gelmişti. lastikler 2 haftalıktı. fabrikadan çıkmış direkt size gelmiş gibi düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Lastik teknolojilerinin gelişmesi, nano teknolojinin lastik teknolojilerine katkıları neticesinde piyasada mevcut tüm markaların sonuçta varacağı nokta dört mevsim lastikler olacaktır. Günlük ihtiyaçlar için araç kullanan, profesyonel olmayan sürücülerin de giderek tercihi bu yönde olacaktır. Özellikle değişken hava şartlarının hüküm sürdüğü bu küresel ısınma ortamında neredeyse şartlar bunu dayatmaktadır. Ülkemizde öyle bölgeler var ki, yaz sıcağıyla tipi arasındaki mesafe bazen 50 -60 km.lere düşmektedir. Ani olarak değişen hava şartlarında her durumda durup lastik değiştiremeyeceğimize göre hepsine uyum sağlayan lastik bize daha avantajlı gibi görünüyor.

Dört mevsim lastiklerin dezantajlı durumu ayrıntıları tam anlatamamaktan kaynaklanıyor. Bu tür lastikler kullandığınız bölgenin hakim iklimine göre alınmalıdır. Eğer kullanacağınız bölgeler genel olarak sıcak ve kurak, arada bir yağış alan bir bölge ise alınacak model ve marka farklıdır, bölgeniz, genellikle sert kış koşullarının hüküm sürdüğü bir yer ise ona zaman alınacak marka ve model değişir.

Michelin crossclimate genellikle sıcak veya soğuk değil ılıman bölgeler için tavsiye edilen bir lastiktir. Eğer Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kıyılara yakın kesimlerinde kullanacaksanız Size uygun olur.
    Güney Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da kullanacaksanız, hiç yaklaşmayın. Size uygun lastik yaz lastiğidir.
    İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu gibi kış koşullarının ağır geçtiği yerlerde kullanacaksanız yine tavsiye etmem. Buralar için kış koşullarına daha çok uyum sağlayan Nokian gibi bir marka tercih etmenizi önerebilirim.

Ülkemizde diğer markalarında dört mevsim lastikleri satılmaya başlandı.Yukarı da söylediğim gibi kullanacağınız bölgeye uygun lastik seçmek için lastiğin markası yerine hangi sıcaklıkta nasıl davrandığını araştırmanız daha doğru bir yöntem olacaktır.

Kolay gelsin...
    istanbul da yaşıyorum yazı yaz değil kışı da kış değil :) o yüzden 4 mevsim uygun gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Büyükşehirde iseniz lastikcileri dolaşın, stogu olan internetten uyguna denk gelebiliyor, küçük yerlerde genelde markanin bir dükkanı oluyor ve yuksek fiyat veriyor.

Crossclimate lastiği de ilk çıktığında kullandım. Yazın hız limitlerinde kullanmıyorsanız hiç sorun yok. Kışın yoğun karda yetersiz kalıyor fakat kar yağışının az olduğu yerlerde yeterli. Sehiriclerinde küreme isi sürekli yapıldığı için rahat is görüyor.
    istanbul da yaşıyorum hocam o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

hepsiburada üzerinden petlas marka lastik almıştım, o zamanlar bayiden çok daha uyguna gelmişti. lastikler 2 haftalıktı. fabrikadan çıkmış direkt size gelmiş gibi düşünün.
    memnun kaldınız mı petlaslardan ? genelde iyi yorumlar duymadım petlas hakkında ama lastiğine göre değişiyor heralde
  • titanic70 T kullanıcısına yanıt
    Cabuk sertlestigini düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 ekim ayından beri kullanıyorum, 20bin km yol yaptım, kartalkaya ve abantta karda sürdüm, 230 a kadar çıktım otobanda bir sıkıntı yaşamadım, hala yeni gibi duruyor, henüz tam yaz sürüşüm olmadı ama şu ana kadar memnunum, 225/45/18. 1125₺ ye aldım tanesini...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Ben de n11'den Nokian aldım. 200 tl de yakıt kart hediyesi geldi. 25 nisanda aldım lastikleri. Üretimleri 2020'nin 10.haftası.
    Nokian'ın hangisinden aldınız hocam? Bu aralar Wetproof aklıma yatıyor da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Nokian'ın hangisinden aldınız hocam? Bu aralar Wetproof aklıma yatıyor da

Alıntıları Göster
    Hocam ben Powerproof aldım. Ebat 225/45/17. Yakıt C, ıslak zemin A, 68 db. Henüz taktırmadım ancak kullanıcıları çok memnun. Hepsiburadadan direk Hankook'tan S1 Evo2 alacaktım ancak stokta 2 tane kalmış oradan alamayınca Hankook'a döndüm n11'den. Üstelik üretim 2020'nin 10.hafta. Araba yattığı için taktırmadım lastikleri. İşyerini 15 haziranda açacağımız için bakım disk balata lastikler vs hepsi bekliyor.

• quote:

Hocam ben Powerproof aldım. Ebat 225/45/17. Yakıt C, ıslak zemin A, 68 db. Henüz taktırmadım ancak kullanıcıları çok memnun. Hepsiburadadan direk Hankook'tan S1 Evo2 alacaktım ancak stokta 2 tane kalmış oradan alamayınca Hankook'a döndüm n11'den. Üstelik üretim 2020'nin 10.hafta. Araba yattığı için taktırmadım lastikleri. İşyerini 15 haziranda açacağımız için bakım disk balata lastikler vs hepsi bekliyor.

Alıntıları Göster
    Tekerinize taş değmesin. Aynı ebatlarda ben de bakıyorum. Goodyear efficientgrip performance düşünüyorum 94w xl. Tek sıkıntı 2019 42. Hafta üretimli olması. Aslında çok da eski sayılmaz. Yakıt kapmanyası ve kart kampanyasını düşünce 385 civarına gelecek. Nokian için yumuşak hamurlu olması dolayısı ile uzun ömürlü olmadığını okudum. Tabii tersini diyen de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Tekerinize taş değmesin. Aynı ebatlarda ben de bakıyorum. Goodyear efficientgrip performance düşünüyorum 94w xl. Tek sıkıntı 2019 42. Hafta üretimli olması. Aslında çok da eski sayılmaz. Yakıt kapmanyası ve kart kampanyasını düşünce 385 civarına gelecek. Nokian için yumuşak hamurlu olması dolayısı ile uzun ömürlü olmadığını okudum. Tabii tersini diyen de var.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim.

Bahsettiğim Hankook'ta 2019 üretimiydi. Nedense çok ısınmıştım ona ancak stok probleminden dolayı kısmet olmadı. Aklımda Nokian'da vardı, yorumlara güvenerek aldım. Kesinlikle tavsiye ederim diyemem çünkü daha taktırmadım. Yakın zamanda almayacaksanız haziranın ilk haftası gibi taktıracağım, o zaman alıntılayıp yorumlarımı paylaşayım sizinle.

Eğer GoodYear bakıyorsanız Asymmetric5'te bakabilirsiniz. Hankook veya Nokian'dan daha iyi olduğu söyleniyor ancak nedense bu iki lastikten birini almak istedim. Kısmet Nokianmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

2019 ekim ayından beri kullanıyorum, 20bin km yol yaptım, kartalkaya ve abantta karda sürdüm, 230 a kadar çıktım otobanda bir sıkıntı yaşamadım, hala yeni gibi duruyor, henüz tam yaz sürüşüm olmadı ama şu ana kadar memnunum, 225/45/18. 1125₺ ye aldım tanesini...
    195 65 15 alcam bende şuan 380 lira tanesi.. 1125 lira çokmuş gerçekten sizin aracınız nedir hocam
  • quote:

Çok teşekkür ederim.

Bahsettiğim Hankook'ta 2019 üretimiydi. Nedense çok ısınmıştım ona ancak stok probleminden dolayı kısmet olmadı. Aklımda Nokian'da vardı, yorumlara güvenerek aldım. Kesinlikle tavsiye ederim diyemem çünkü daha taktırmadım. Yakın zamanda almayacaksanız haziranın ilk haftası gibi taktıracağım, o zaman alıntılayıp yorumlarımı paylaşayım sizinle.

Eğer GoodYear bakıyorsanız Asymmetric5'te bakabilirsiniz. Hankook veya Nokian'dan daha iyi olduğu söyleniyor ancak nedense bu iki lastikten birini almak istedim. Kısmet Nokianmış.

Alıntıları Göster
    Nedense goodyeara daha sıcağım. Özel bir nedeni yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üretim Tarihine bakarak internetten almak mantıklı

• Golf-7 aracıma 1 ay önceden nokian wetproff aldım, gittigidiyor kazananlar klubünden, tanesind 290 tl verdim 2020 üretimdi, burdaki nokian bayi 370 demişti, ve 2019 üretim tarihliydi.. kesinlikşe internetten alın,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: endüstri_şef

Golf-7 aracıma 1 ay önceden nokian wetproff aldım, gittigidiyor kazananlar klubünden, tanesind 290 tl verdim 2020 üretimdi, burdaki nokian bayi 370 demişti, ve 2019 üretim tarihliydi.. kesinlikşe internetten alın,
    gerçekten bayi ile aralarında ciddi fiyat farkı oluyor internetten alınca .. bayi den alan sadece benmişim o halde herkes netten alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Üretim Tarihine bakarak internetten almak mantıklı
    2019 - 2020 arası bakıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.