Şimdi Ara

İnternetten lastik almak ? ( Michelin Crossclimate Kullananlar )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba temmuz ayında wv golf aracıma michelin 4 mevsim crossclimate lastiklerinden almayı düşünüyorum ama normalde bayilerden alırım internette daha ucuz olduğunu gördüm bayilere göre sizce internetten lastik almak mantıklımıdır ? yada lastiği aldık diyelim her bayi internetten alının lastiği araca takar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanic70 -- 19 Mayıs 2020; 3:30:6 >

• Bende bayiden lastik alan var mı diyeyim Hep internetteki çok satış yapan firmalardan alırım. Kendi sürekli sök tak yaptırdığım iyi bir ustam var oraya gider taktırırım. En son bayisinden 4 lastiği 180tl daha uyguna aldım üstüne kampanyası olan satıcıydı nokian 100tl opet yakıt hediye etti. Bonus puan+1 yıllık gg kazananlar klubü üyeliği vs her türlü kârlı oluyor.

Büyük şehirlerde bazı satıcılar belli yerlerde ücretsiz takma opsiyonu koyabilir ama buda genelde ücrete ekli olur. Onlar benim içime sinmiyor. İşi çırağa verir gidip siboptan takar levyeyi çat geçmiş olsun. 400tl tmps ve pakete dahil kavga hayırlı olsun. Ama dışarıdan alınan sıfır lastiği takmam diyen usta duymadım 50-70tl parasını alır o kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 yılında internetten 4 adet yazlık satın aldığım lastikler 15 gün önce üretilen lastiklerdi, aradan 6 ay geçti kışlık lastilerimide işyerimin karşısındaki lastikçiden alayım esnaf kazansın dedim arabaya lastikleri takarlerken farkettim 1,5 ile 2 yıllık Üretim tarihi geçmiş rafta beklemiş lastikleri takıyor tartışmayla söktürüp değiştirtmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Bende bayiden lastik alan var mı diyeyim Hep internetteki çok satış yapan firmalardan alırım. Kendi sürekli sök tak yaptırdığım iyi bir ustam var oraya gider taktırırım. En son bayisinden 4 lastiği 180tl daha uyguna aldım üstüne kampanyası olan satıcıydı nokian 100tl opet yakıt hediye etti. Bonus puan+1 yıllık gg kazananlar klubü üyeliği vs her türlü kârlı oluyor.

Büyük şehirlerde bazı satıcılar belli yerlerde ücretsiz takma opsiyonu koyabilir ama buda genelde ücrete ekli olur. Onlar benim içime sinmiyor. İşi çırağa verir gidip siboptan takar levyeyi çat geçmiş olsun. 400tl tmps ve pakete dahil kavga hayırlı olsun. Ama dışarıdan alınan sıfır lastiği takmam diyen usta duymadım 50-70tl parasını alır o kadar.
    o halde internetten almak mantıklı.. michelin 4 mevsim lastikleri kullandınız mı peki ? iyi yorumlar duydum hakkında temmuz da almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aallii22

2017 yılında internetten 4 adet yazlık satın aldığım lastikler 15 gün önce üretilen lastiklerdi, aradan 6 ay geçti kışlık lastilerimide işyerimin karşısındaki lastikçiden alayım esnaf kazansın dedim arabaya lastikleri takarlerken farkettim 1,5 ile 2 yıllık Üretim tarihi geçmiş rafta beklemiş lastikleri takıyor tartışmayla söktürüp değiştirtmiştim.
    bayidekilere güven kalmadı artık hem de çok pahalı fiyatları internetten daha ucuz lastikler buldum üretimi 2019 2020 ye ait bayi 300 lira farkla satıyor resmen ayrıca güvende vermiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: titanic70

o halde internetten almak mantıklı.. michelin 4 mevsim lastikleri kullandınız mı peki ? iyi yorumlar duydum hakkında temmuz da almayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    4 mevsim olarak dünyada ödüllü ender lastiklerden birisi hocam. İşini dört mevsim olarak layıkı ile yapar.
  • Iki arkadasima ve kendime olmak uzere toplam 10 adet lastigi trendyoldan aldim uyguna geldi ve tarihleride belliydi.. 50 tl takmaya verdim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

4 mevsim olarak dünyada ödüllü ender lastiklerden birisi hocam. İşini dört mevsim olarak layıkı ile yapar.

Alıntıları Göster
    petlas 4 mevsim lastiklere baktımda arada 500 lira fark var tabiki petlas daha ucuz ama iyi yorumlar duymadım hakkında .. bende yerli malına destek olmak isterdim ama sağlam olması önemli tabiki
  • titanic70 T kullanıcısına yanıt
    Aynen indirim+kampanya denk getirirsen gayet kârlı olur. Ben 4 mevsim almıyorum genelde yaz-kış set , michelinde primacy 4 kullanmıştım gayet keyifli gelmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolayoto.com dan 4 tane lastik aldım geçtiğimiz eylül ayında. Güvenilir bir firma hemen yolladılar. Anlaşmalı oldukları lastikçiler var onlara gidersen ücretsiz montaj yapıyorlar sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Kolayoto.com dan 4 tane lastik aldım geçtiğimiz eylül ayında. Güvenilir bir firma hemen yolladılar. Anlaşmalı oldukları lastikçiler var onlara gidersen ücretsiz montaj yapıyorlar sanırım.
    teşekkürler
  • titanic70 T kullanıcısına yanıt
    selam bence lastik ya kışlıktır ya yazlık ortası fantazidir. Mişlenin dört mevsimliğini 2 yıl kullanan ki hem akdeniz sıcağında hem de iç anadolu kışında kullanmış yakın bir arkadaşımın aracından adeta söküp attık. Dediği bir daha tövbe ne alırım ne de aldırırım hele ıslakta araç dans ediyor demesi hala kulaklarımda. Ha siz illa alacaksanız gudyirin dört mevsimliğini alın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam bence lastik ya kışlıktır ya yazlık ortası fantazidir. Mişlenin dört mevsimliğini 2 yıl kullanan ki hem akdeniz sıcağında hem de iç anadolu kışında kullanmış yakın bir arkadaşımın aracından adeta söküp attık. Dediği bir daha tövbe ne alırım ne de aldırırım hele ıslakta araç dans ediyor demesi hala kulaklarımda. Ha siz illa alacaksanız gudyirin dört mevsimliğini alın derim
    size aynen katılıyorum, tam güvenli bir sürüş için yazın yazlık, kışın kışlık lastik kullanılır. marka farketmiyor, bu dört mevsim lastik saçmalığı bence tamamen ticari bir kurnazlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 19 Mayıs 2020; 7:36:18 >
  • Lastik teknolojilerinin gelişmesi, nano teknolojinin lastik teknolojilerine katkıları neticesinde piyasada mevcut tüm markaların sonuçta varacağı nokta dört mevsim lastikler olacaktır. Günlük ihtiyaçlar için araç kullanan, profesyonel olmayan sürücülerin de giderek tercihi bu yönde olacaktır. Özellikle değişken hava şartlarının hüküm sürdüğü bu küresel ısınma ortamında neredeyse şartlar bunu dayatmaktadır. Ülkemizde öyle bölgeler var ki, yaz sıcağıyla tipi arasındaki mesafe bazen 50 -60 km.lere düşmektedir. Ani olarak değişen hava şartlarında her durumda durup lastik değiştiremeyeceğimize göre hepsine uyum sağlayan lastik bize daha avantajlı gibi görünüyor.

Dört mevsim lastiklerin dezantajlı durumu ayrıntıları tam anlatamamaktan kaynaklanıyor. Bu tür lastikler kullandığınız bölgenin hakim iklimine göre alınmalıdır. Eğer kullanacağınız bölgeler genel olarak sıcak ve kurak, arada bir yağış alan bir bölge ise alınacak model ve marka farklıdır, bölgeniz, genellikle sert kış koşullarının hüküm sürdüğü bir yer ise ona zaman alınacak marka ve model değişir.

Michelin crossclimate genellikle sıcak veya soğuk değil ılıman bölgeler için tavsiye edilen bir lastiktir. Eğer Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kıyılara yakın kesimlerinde kullanacaksanız Size uygun olur.
    Güney Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da kullanacaksanız, hiç yaklaşmayın. Size uygun lastik yaz lastiğidir.
    İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu gibi kış koşullarının ağır geçtiği yerlerde kullanacaksanız yine tavsiye etmem. Buralar için kış koşullarına daha çok uyum sağlayan Nokian gibi bir marka tercih etmenizi önerebilirim.

Ülkemizde diğer markalarında dört mevsim lastikleri satılmaya başlandı.Yukarı da söylediğim gibi kullanacağınız bölgeye uygun lastik seçmek için lastiğin markası yerine hangi sıcaklıkta nasıl davrandığını araştırmanız daha doğru bir yöntem olacaktır.

Kolay gelsin...

• Bence 4 mevsim lastik, yazın yaz lastiği kadar, kılın da kış lastiği kadar iyi olmaz. Hep denir ya latik çok önemli. Lastiğe verilen para bir gün sizi kazadan kurararabilir.

• Kışın yaz lastiği ile ( yol koşulları iyi olmadığı zaman aracımı çıkarmadan) seyahat ediyordum. Ankara'da o kadar da çetin koşullar olmadığından kış lastiği almak istemedim. Ama yaz lastiği de güven vermiyordu ve aşırı derecede lastik soğuk hava yüzünden sertleşiyordu. Bu sebepten CC+ modelini tercih ettim.

Yağmurda ve hafif kar koşullarında lastikten memnun kaldım. Şimdi havalar baya ısındı, an itibariyle sert frenlemede sanki abs girdi girecek gibi oluyor. Dolayısıyla bunun bilincinde olarak 30C üstü artık sert ve hızlı kullanım yapmadan aracımı kullanacağım.

Esas soru şu ki ben de bilmiyorum 2021 ocak ayında bakalım ne olacak?

Bu tip lastiklerde coğrafya çok önemli ve lastiğin limitlerini de bilmek şart. Bunun dışında gayet konforlu ve İş yapan bir ürün.

• Ben falken aldım internetten takımında 200 lira kar ettim sök takı da düştükten sonra
  • Büyükşehirde iseniz lastikcileri dolaşın, stogu olan internetten uyguna denk gelebiliyor, küçük yerlerde genelde markanin bir dükkanı oluyor ve yuksek fiyat veriyor.

Crossclimate lastiği de ilk çıktığında kullandım. Yazın hız limitlerinde kullanmıyorsanız hiç sorun yok. Kışın yoğun karda yetersiz kalıyor fakat kar yağışının az olduğu yerlerde yeterli. Sehiriclerinde küreme isi sürekli yapıldığı için rahat is görüyor.

• Ben de n11'den Nokian aldım. 200 tl de yakıt kart hediyesi geldi. 25 nisanda aldım lastikleri. Üretimleri 2020'nin 10.haftası.

• En azından 10 yıldır tüm lastik alışverişlerimi internetten yapıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.