Şimdi Ara

İnternetten Sigorta Yaptırma Tecrübem (Özür Geldi !Resimli!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O sitede fiyatlar yüksek çıkıyor zaten sırf Kadir İnanır oynuyor diye yaptırmam ordan.Yakın zamanda internetten aldığım teklifin 200 tl altına kendi acentemden yenileme yaptım.
  • Bir de plaka değişikliği için ekstra para almamaları gerekirdi.Zeyil için para alınmaz!
  • Eski aracımın sigortasını oradan yaptırmıştım, daha sonra yaptırmadım. Sizinle tekrar çalışmak isteriz vs. tarzı bir yazı ile bir kutu lokum göndermişler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yaşadığınız problem üzücü bir durum maalesef.
    Fakat son 5 yıldır hem kasko hem sigortayı bu firmadan yaptiriyorum. Zayil de yaptırdım herhangi bir sorun yaşamadım. Şimdiye kadar melike hanım bu senede duygu hanım yaptı işlemlerimi. 5 Yıldır bu firmadan daha uygun fiyat vereni görmedim. Şanssızlık sizin başınıza gelmiş. Üzücü bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna beklemişsiniz trafikte islem icin sigorta poliçesinin asli istenmez fotokopisi olsun police no olsun yeter o bile gerekmez zira sistemde trafik sigorta bilgileri görünüyor. Bu kesin bilgidir bu şekilde birçok işlem yaptırdım trafikte. Cevirmede asli gerekmez yine police no yeterli . kaza aninda aslına hic gerek yok. Bence ilk mesaji degistirin insanlar yanlis bilgilenmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 24 Nisan 2015; 1:53:03 >
  • Sigorta şirketlerinde iyilik ölçüsü başınıza bir kaza geldiğinde sizi ne kadar düşündüğü,sizinle ve aracınızda ne kadar ilgilendiği,ödemenizi ne kadar zamanda ve ne ölçüde yaptığı,hasarınızı ne kadar sürede ve ne ölçüde karşıladığı.her aradığınızda karşınızda doğru söyleyen bir ilgili bulup bulamamanız,sonuçta zor durumda kalınca sizi ne kadar memnun ettiğidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

internetten sigorta teklifi aldım birde kasko teklif alayım dedim telefonla arayacağız dediler bekledim 20 dk sonra aradilar ışte verdiler 430 lira 350 lira 300 lira şeklinde teklif verdiler bunlar hangi şirketler dedim kaskonuzu yaptirmadan firmayı soylemeyiz dediler sinir oldum halbuki sitede yazıyor ama telefonda söylemiyorlar bende kapadim telefonu 1 2 hafta her gün aradilar en son açtım ışte böyle böyle dediler dedim ben yaptırdım işte aramayın falan dedim kesin mi yaptirmayacaksiniz diyorlar dalga geçer gibi

Garip ben yaptirirken soylemeyiz diye bir sey demediler. Cok fazla arayip durmadilar da , sizden yaptirmayacagim euroko sigortadan yaptiracagim dedim aramadilar bir daha da :)

• valla 5 liralık sigortamı bile acente dışında bir yere yaptırmam,hele salt çağrı merkezinden ibaret bir yere asla yaptırmam...

mesele sigortanın ucuz olması değil,hasar anında ziyanınızı ne kadar fazlasıyla ve ne kadar kısa sürede telafi ettikleridir...

benim 1 ev hırsızlık,1dükkan hırsızlık 1 büro hırsızlık 2 araç kasko ve trafik ayrıca 3 tanede bireysel emeklilik poliçem var...

uzun süredir çalıştığım ankarada bu işin piri olmuş bir acentem var...

eve hırsız girdi fazlasıyla 16 gün içinde zararımı ödetti,2 kere kaza yaptım eksperle kendi ilgilendi,7 gün araç verdi bitti ücretsiz 10 gün daha araç verdirdi,araç bozulur direk onu ararım çekiçiyi o gönderir,yani herşeyle o ilgilenir o yüzden kafam rahat,siorta netle metle işim olmaz...

adam gibi bir acente bulun ona yaptırın 50 100 fazla olsun kafanız rahat olsun...hasar durumunda poliçenin içeriği ve acenteniz çok önemli...

• Ben de 4 yıldır bahsi geçen siteden yaptırıyorum kasko ve sigortayı.. Daha oradan düşük fiyat verebilen acente görmedim benim araç için. Koca arabayı 760tl'ye full kasko yaptırdım. Cam değiştirme hakkı bile orjinal cam ile yapılıyor..
  • ben bu işlerin biraz daha ikili ilişkilerle yürümesi taraftariyim.

haftasonu önceden planlanmış bir seyahat için ankaraya gidecektim.. cuma aksami saat 16:15'te personelden birisi şahsi aracımla kaza yaptı.. saat 17:45'te aracım doğuş oto'ya çekilmiş, dosyam açılmış exper aracı görmüş ve kiralık aracım bir haftalık onaylanmıştı. doğuş otodaki çocuğa "dosyayı açar mısın birazdan exper gelip onaylayacak" dediğimde "abi exper salı çarşambadan önce gelmez ne acelesi var" demişti.

şimdi bu hizmeti bana sağlayacak bir internet firmasi varsa seve seve yaptırayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Boşuna beklemişsiniz trafikte islem icin sigorta poliçesinin asli istenmez fotokopisi olsun police no olsun yeter o bile gerekmez zira sistemde trafik sigorta bilgileri görünüyor. Bu kesin bilgidir bu şekilde birçok işlem yaptırdım trafikte. Cevirmede asli gerekmez yine police no yeterli . kaza aninda aslına hic gerek yok. Bence ilk mesaji degistirin insanlar yanlis bilgilenmesin.

Aynen hocam ruhsatı çıkartırken kimse evrak filan sormadı. Gittim çıkarttım 5 dakikada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rimesia

quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

internetten sigorta teklifi aldım birde kasko teklif alayım dedim telefonla arayacağız dediler bekledim 20 dk sonra aradilar ışte verdiler 430 lira 350 lira 300 lira şeklinde teklif verdiler bunlar hangi şirketler dedim kaskonuzu yaptirmadan firmayı soylemeyiz dediler sinir oldum halbuki sitede yazıyor ama telefonda söylemiyorlar bende kapadim telefonu 1 2 hafta her gün aradilar en son açtım ışte böyle böyle dediler dedim ben yaptırdım işte aramayın falan dedim kesin mi yaptirmayacaksiniz diyorlar dalga geçer gibi

Garip ben yaptirirken soylemeyiz diye bir sey demediler. Cok fazla arayip durmadilar da , sizden yaptirmayacagim euroko sigortadan yaptiracagim dedim aramadilar bir daha da :)

şirket politikalarından dolayı söyliyemezlermiş falan filan bende siz söyliyene kadar bende yaptırıp yaptırmayacağımı söylemiyeceğim dedim kapattım

• Takip

• bende sigortam.net adresinden yaptım, bilgilerimi girdim en uygun firmayı seçtim ödememi yaptım,sorunsuz geldi poliçem. Memnun kaldım hizmetten, gelecek yıl yine aynı yerden yapacağım. Dükkan dükkan gezip sigorta yaptıracağıma, böyle hallederim.
  • 27 nisan pazartesi itibariyle poliçemiz geldi.
    Burada poliçe olmadan her işi yaparsın diyen arkadaşlar olmuş. kendileri resmi evraklarda aslı olmadan kanunen işlem yapılamayacağını bilmedikleri için yanlış konuşuyorlar. yanlış yönlendirme yapmayalım. poliçe sigorta sözleşmesinin ispatıdır. imzalı ve onaylı poliçe olmazsa olmaz.
    Hukuk gayet açık arkadaşlar. kulaktan dolma bilgilerle konuyu kirletmeyin

III - Tarafların borç ve yükümlülükleri
    1. Sigortacının borç ve yükümlülükleri
    .
    .
    .
    .
    c) Sigorta poliçesi verme yükümlülüğü
    aa) Genel olarak
    MADDE 1424- (1) Sigortacı; sigorta sözleşmesi kendisi veya acentesi tarafından yapılmışsa, sözleşmenin
    yapılmasından itibaren yirmidört saat, diğer hâllerde onbeş gün içinde, yetkililerce imzalanmış bir poliçeyi sigorta ettirene
    vermekle yükümlüdür. Sigortacı poliçenin geç verilmesinden doğan zarardan sorumludur.
    (2) Sigorta ettiren poliçesini kaybederse, gideri kendisine ait olmak üzere, yeni bir poliçe verilmesini sigortacıdan
    isteyebilir.
    (3) Poliçenin verilmediği hâllerde, sözleşmenin ispatı genel hükümlere tabidir.
    bb) İçerik
    MADDE 1425- (1) Sigorta poliçesi, tarafların haklarını, temerrüde ilişkin hükümler ile genel ve varsa özel şartları
    içerir, rahat ve kolay okunacak biçimde düzenlenir.
    (2) Poliçenin ve zeyilnâmenin eklerinin içeriği teklifnameden veya kararlaştırılan hükümlerden farklıysa, anılan
    belgelerde yer alıp teklifnameden değişik olan ve sigorta ettirenin, sigortalının ve lehtarın aleyhine öngörülmüş bulunan
    hükümler geçersizdir.
    (3) Kanunlarda aksine hüküm bulunmadıkça, genel şartlarda sigorta ettirenin, sigortalının veya lehtarın lehine olan bir
    değişiklik hemen ve doğrudan uygulanır. Ancak, bu değişiklik ek prim alınmasını gerektiriyorsa, sigortacı değişiklikten
    itibaren sekiz gün içinde prim farkı isteyebilir. İstenilen prim farkının sekiz gün içinde kabul edilmemesi hâlinde sözleşme
    eski genel şartlarla devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas26 -- 27 Nisan 2015; 13:45:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

27 nisan pazartesi itibariyle hala poliçe gelmedi. burada poliçe olmadan her işi yaparsın diyen arkadaşlar olmuş. kendileri resmi evraklarda aslı olmadan kanunen işlem yapılamayacağını bilmedikleri için yanlış konuşuyorlar. yanlış yönlendirme yapmayalım. poliçe sigorta sözleşmesinin ispatıdır. imzalı ve onaylı poliçe olmazsa olmaz.
    Hukuk gayet açık arkadaşlar. kulaktan dolma bilgilerle konuyu kirletmeyin

Konu açıyorsunuz trafik işlemlerinden bihabersiniz. Trafikte işlem yaptıramadım diyorsunuz, kazada ne olacak diyorsunuz sanki asıl poliçenin bulundurulması zorunluymuş gibi insanları yanlış yönlendiriliyorsunuz. Yukarıda birçok arkadaşın da bahsettiği gibi trafikte plaka vs. işlemlerde size poliçe sorulmaz sistem görünür.

Kaza sırasında kimse size poliçenizin aslını ver demez zaten adama fotokopisini verirsiniz. Şimdiye kadar kaza, plaka işlemleri gibi onlarca işlem yaptırdım kasko ve sigorta poliçelerimi hep internetten yaptırıp fotokopisini ruhsata koydum. Hiç aslına ihtiyaç duymadım.

Resmi işlemlerde poliçenin aslına bakılmaz, önemli olan poliçe numarasıdır. Direkt numaraya bakılır ve poliçenin geçerliliği sistemde sorgulanır.

2013 yılında çıkan yasa ile asıl poliçe taşıma zorunluluğu ortadan kalkmıştır.

"Rutin trafik denetimleri sırasında trafik kontrolü yapan ekipler, araç muayene tarihine, aracın zorunlu olarak sahip olması gereken şeylere sahip olmup olmadığına bakmaktadır.www.zorunlutrafiksigortasi.net yetkililerinden alınan bilgilere göre 2013 yılına kadar yapılan denetimler sırasında, bize sorulan zorunlu trafik sigortası poliçesini, ilgili memurlara ibra etme gibi bir zorunluluğumuz vardı. Ancak yapılan kanuni düzenleme ile bu zorunluluk 2013 yılı itibari ile yürürlükten kalkmış durumda. Bunun yerine; trafik ekipleri ellerindeki cihazlar üzerinden, denetim yapılan aracın plakasını merkeze ileterek, sorgulama işlemini kendileri yapmaktadır. Buradan gelecek cevaba göre ise sürücüleri bilgilendirmektedirler.

Yetkililer, son zamanlarda bir çok kişinin trafik memurlarının hala kendilerine poliçe sorduğu bilgisinen kendilerine ulaştığını bildirmektedir. Genel olarak yapılan açıklamada ise, sistemlerin çalışmadığı ve sürücülerin hala trafik poliçesini yanında bulundurması gerektiği bilgisi verilmekte olduğu söylenmektedir. Bu eğer iyi niyetli bir uygulama ise, memurlara yardımcı olmak adına bu belgenin sunulması gerektiğini ileten yetkililer, belge sunulmaz ise kesinlikle belgenin araçta olmamasından ötürü bür ceza uygulanamacağını iletiyorlar. Bu konuda bir çok araç sahibinin bilgisiz olduğunu belirten yetkililer, bu konuya net bir şekilde açıklama getirdi."

• Bende o firmadan yrptirdim Son krskomu . anadolu sigorta800 verirken Zurich sigortadan 522 tlye yaptırdım .mis gibi .Zorunlu sigorta fiyatına kasko yaptırdım gayette memnun kaldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poliçe olmadan işlem yapılmaması durumu yeni mi çıktı? Ben geçen sene zonguldaktan araba aldım, sigortayı izmirde bir tanıdığa yaptırdım. Sigorta sistemden yapıldığı anda zonguldak emniyetten yeni ruhsatı aldım (plaka değişimi yaptırmamıştım)
  • en iyisini bilemem de Yurtiçi Kargo'ya en kötü kargo demeniz fazla abartılı olmuş aksaklık her firmada var ancak en kötüsü değil, ayrıca maile gönderiyorlar zaten ama aslını göndermeleri biraz uzun sürebiliyor

ben 18 liralık poliçeyi de maille istemiştim kargo parası vs almadan gönderdiler
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    ben size Türk Ticaret Kanunu'nun 1424.maddesi diyorum. Kaynak belirtiyorum. Siz hala kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz. Diyecek sözüm yok. Bir uyuşmazlık çıkar da mahkemelik olursanız poliçe numarası var hakim bey dersiniz artık. Yada internet çıktısıyla delil sunarsınız
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.