Şimdi Ara

INTERRAIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
11.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar interrail ile Avrupa seyehati düşünüyorum.Tavsiye ettiğiniz ülkeler,konaklanacak yerler ,ne yenir ne içilir ve en önemlisi fiyatlar interrail bileti hariç 1500 lira gibi bir bütcem olucak 1500 lira ile bir üniversite öğrencisi tavsiye etmenizi istediğim şeyleri nasıl gerçekleştirebilir?

• öncelikle kaç günlüğünee çıkacağını ve hangi ülkeden başlayacağını yazarsan ona göre yardımcı olurum
  • 15 veya 22 istiyorum 1500 zorlarsak 1700-1800 gibi bir bütçe ile 22 yapabilirmiyim bilmiyorum.pek bir bilgim yok henüz ancak yunanistandan direk italya olarak düşünüyorum.
  • otel parası dahil günlük harcaman 80 -90 tl arası olacak (orta şekerli) ona göre hesapla
    yunanistanda hiçbirşey yok trenlere supplement de vermek zorundasın.. direk italyadan başla
    almanyanın batı şehirleri güzeldir
    isviçre biraz pahalı kaçar ama görülmesi gerekir diye düşünüyorum
    hollanda ve belçikaya uğra
    dönüşü almanyadan yap
    berlin ve pragda pek birşey yok boşuna o taraflara uğrama
    genel olarak sana tavsiyem italya dan fransa kıyılarına ordan parise belçika hollanda almanya rotasını izlemen şeklinde olacak

o bütçeyle 22 gün çıkma. 15 gün fazla bile yeter... çoğu şehirler 1 gün içinde bitiyor zaten nerden baksan 10 12 tane farklı yer görürsün..

sırt çantanı hafif tut benim belime kramplar girdi bir hafta sonra akrabalarımın yanına gidip dahada dışarı çıkmadım... garlarda ve hostellerin bazılarında çantanı bırakabilirsin ama ben hiçbi kaldığım hostelde kilit sistemi görmedim o yuzden taşımak zorunda kaldım..

ispanya taraflarına gidip gelmen uzun sürer ben pek tavsiye etmem..ama tabi barcelona vs çok güzel yerler diye biliyorum yinede sen bilirsin..

başka merak ettiğin birşey varsa cevapaayayım

• hostellerde 2 kişilik oda var mı? çünkü 2 çift olarak gitmeyi düşünüyoruz kız arkadaşlarımızla beraber yada 4 kişilik odalar varmı..?
    yollarda tehlike arz eden şeyler neler?Aslında sorulcak çok soru var aklıma gelmiyor hepsi forumda interrail başlığı yok yol yordam olur başlık bilgiler çok önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamsuq -- 28 Şubat 2010; 23:03:44 >
  • iki kişilik odalar mevcut ama pahalıdır
    4 kişilik odalar biraz daha ucuzdur
    www.hostelworld.com dan bakabilirsin..
    italya uçak bileti için blue express in sitesine bak..

genel bilgi içinwww.trenlegeziyorum.com
  • verdiğiniz linklerde güzel bilgiler var teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Maldivler Seyahat Önerileri
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle kalacağın yerlerde minimum konfor aramalısın. özellikle çadır seçeneği varsa çadırda kalmayı seçmelisin çünkü odalar 20€dan aşağı olmazken çadırda 10€ gibi bi fiyata kalabiliyosun ve yatak da olduğu için konforda çok büyük bi farkolmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: neczer

otel parası dahil günlük harcaman 80 -90 tl arası olacak (orta şekerli) ona göre hesapla
    yunanistanda hiçbirşey yok trenlere supplement de vermek zorundasın.. direk italyadan başla
    almanyanın batı şehirleri güzeldir
    isviçre biraz pahalı kaçar ama görülmesi gerekir diye düşünüyorum
    hollanda ve belçikaya uğra
    dönüşü almanyadan yap
    berlin ve pragda pek birşey yok boşuna o taraflara uğrama
    genel olarak sana tavsiyem italya dan fransa kıyılarına ordan parise belçika hollanda almanya rotasını izlemen şeklinde olacak

o bütçeyle 22 gün çıkma. 15 gün fazla bile yeter... çoğu şehirler 1 gün içinde bitiyor zaten nerden baksan 10 12 tane farklı yer görürsün..

sırt çantanı hafif tut benim belime kramplar girdi bir hafta sonra akrabalarımın yanına gidip dahada dışarı çıkmadım... garlarda ve hostellerin bazılarında çantanı bırakabilirsin ama ben hiçbi kaldığım hostelde kilit sistemi görmedim o yuzden taşımak zorunda kaldım..

ispanya taraflarına gidip gelmen uzun sürer ben pek tavsiye etmem..ama tabi barcelona vs çok güzel yerler diye biliyorum yinede sen bilirsin..

başka merak ettiğin birşey varsa cevapaayayım

Prag konusunda yanılıyorsunuz. Bence Avrupa'nın en güzel, en görülmeye değer şehirlerinden biri. Bunun yanında belki de en ucuzu. Kesinlikle görülmeli.

Bütçe konusuna gelince, 1500 TL aşağı yukarı 750 € eder. Günlük herşey dahil 50 € harcasanız tam 15 güne denk geliyor.

Çoğu arkadaş konaklamayı ucuz olsun diye çadır vs. demiş ancak bu kadar kasmanıza gerek yok. Geçen sene arkadaşımla beraber 30 günlük tura çıktık. Her gittiğimiz şehirde iki kişilik, kendimize ait banyolu odalarda kaldık ki neredeyse hepsi kaliteli, lüks hostel/hotellerdi. Özellikle şehir merkezine yakın olanları tercih ettik. Rezervasyonları o şehire gitmeden 2-3 gün öncesinde yaptık. Hiçbir otele günlük 30 €'dan fazla verdiğimizi hatırlamıyorum. En ucuzu (ve en konforlusu) Prag'daki oteldi, günlüğü kişi başı 18 € idi. Diğerleri de ortalama 24-25 € idi.

Hemen hemen her gittiğimiz yerden ailelerimize, arkadaşlarımıza hediyeler aldık. Hiçbir şekilde yemeden içmeden kısmadık. Gidiş ve dönüşü uçak ile yaptık. Ay sonunda toplam harcamamız kişi başı 1400-1500 € kadardı.

Siz eğer bütçenizi 1800 TL gibi bir rakama çıkarırsanız biraz kemer sıkmayla 22 güne de yetiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. 4 kişilik odalar daha da ucuz olacaktır.

Rota konusunda, bizim şansımıza Pegasus kampanyası denk gelmişti. Brüksel'e herşey dahil 50 TL'ye bilet bulmuştuk. Dolayısıyla buradan başladık. Daha sonra Paris - Barcelona - Madrid - Lizbon - Fransa'nın güney kıyısı - Floransa - Roma - Venedik - Viyana - Prag - Berlin - Hamburg - Amsterdam rotasını izledik. Siz de böyle bir kampanyaya denk gelirseniz kafanızda bir rota oluşturmanız daha kolay olur.

Sırt çantasını arkadaşın dediği gibi hafif tutmakta fayda var. Birçok arkadaş çantayı konserve, bisküvi gibi şeylerle dolduruyor ancak son derece gereksiz. Avrupa'da bunları rahatça bulabilirsiniz. Hemen hemen her garda çantanızı koyabileceğiniz kilitli dolaplar bulunuyor. Günlük 1-2 € gibi bir ücretleri var, bazı yerlerde ücretsiz. Günübirlik gezeceğiniz şehirlerde buralara bırakabilirsiniz.

• tristam ın da dedigi gibi Prag yabana atılacak bi sehir degil,ucuz,gezilesi görülesi bi yer..
    onun haricinde ben Budapeste'yi siddetle tavsiye ediyorum,Prag'dan da ucuz
    ve bence Prag'dan daha güzel ve eglenceli bi yer..
    Belcika gezdigim ülkeler arasinda en sıkıcı olanıydı,
    zorunlu olmadıkca ugramak gereksiz.
    Amsterdam'dan Paris'e gecerken insan ugramadan edemiyor,o ayrı :P
    Berlin de benim hosuma gitti,tercih meselesi,
    artı olarak Berlin diger Alman sehirlerine gore ucuz,bana da garip geldi ama gercek bu.
    bana kalırsa Munih gereksiz ve ayni derecede pahalı.
    Aklındaki rotayi tam olarak bilmiyorum ama zamanın varsa Krakow,
    Ljubljana yakınlarında cennet gibi göller var..

arkdaslarında dedigi gibi,cantayi yiyecek gibi gereksiz seylerle doldurma,
    amelelik etmis olursun,
    marketlerden alis-veris edersen o kadarda sorun olmaz maddi acidan.
    bu arada kesinlikle saglam bi canta al derim ben.

2 kisilik odaya ona göre para vermen gerekecek,ben hep 8-10 kisilik dorm odalarını sectim,
    orda da ciftler vardi,sorun olmuyo merak etme.
    amsterdam,paris gibi yerlerde cift kisilik odalar acayip pahalı olabiliyo sezona ve rezervasyon durumuna göre..

• prag gerçekten kötü diyemem ama ben ekim ayında gittiğim için resmen ölü bi şehirdi.. sadece tek tük çinli japon turistler vardı belki ondan oyle bi izlenim bırakmış olabilir bende
  • 9 eylul baslagin 27 eylul son olmak uzere rota ucakla amsterdam-bruksel-paris-bern-milano-viyana-roma ve oradan gene ucakla donus
  • daha once belirtildi mi bilmiyorum ama bu sayfada faydali bilgiler bulabilirsin --> http://interrail.genctur.com/ iyi geziler...
    bir de merak ettim arkadaslar 30 yas ustu kisiler interrail'den faydalanabiliyo mu??[simage][/simage]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Northern_Wind

daha once belirtildi mi bilmiyorum ama bu sayfada faydali bilgiler bulabilirsin --> http://interrail.genctur.com/ iyi geziler...
    bir de merak ettim arkadaslar 30 yas ustu kisiler interrail'den faydalanabiliyo mu??[simage][/simage]

interrail ticket alabilyiosun ama yasdan oturu senior almak zorundasin ve daha tuzlu oluyo,
  • anladim, tesekkurler.
  • tecrübesi olan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa bizede kılavuz olurlar
  • prag var ama prag bu işleri :)
  • Arkadaşlar bu vize işlemi nasıl oluyor çokmu zor yaw kocaeli üniversitesinde okuyorum bu interraili araştırıyorum bayağıdır ama vize konusundaki açıklamalar hep yüzeysel (şu dosyalar lazım) gibisinden nasıl oluyor bu vize alımı yardımcı olabilecek olan varmı ?
  • Arkadaşlar bende interrail yapmak istiyorum 22 günlük neyse kafama göre belirlediğim rotada gezi amaçlı son rotam venedik ordan dönerken belirlediğim rotada slovenya-macaristan-romanya üzerinden istanbula dönücektim şöyle bir sorum var bu 3 ülkede schengen kapsamında değil bu ülkelere girerken sorun yaşarmıyım acaba sadece geçicem ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yokya o saydığım 3 üde schengende değil bide vize için sağlık sigortası şartmış bu yaz yalan olucak gibi interrail
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.