Şimdi Ara

Interstellar (2014) | Yıldızlararası (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.737
Cevap
48
Favori
188.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    BluRay'i piyasaya çıkar çıkmaz alıcam, oldukça sağlam bir film..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • chevanton kullanıcısına yanıt
    +1
    Bizim zevkimiz yok sanki,çoğunluğun beğendiğini beğendik diye sürü psikolojisinde mi olmamız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 8 Kasım 2014; 21:32:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayanamadim yine aldim Valla bileti, yarın filme ikinci kez gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 8 Kasım 2014; 21:35:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Filme sallayanlar filmin kurgusundan bir şey anlayamayanlardır ! 2 senedir bu kadar güzel bir film izlememişimdir o kafar ince şeyler varki filmin sonunda ağzım açık kaldı resmen ! İzleyin izletin bu film sinemada izlenir arkadaş.

• Bugün izledim, gerçekten çok güzel bir filmdi. Verdiğim parayı sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum. Umarım IMDb top100'e girer.
  • Filme gitmek için sabırsızlanıyorum, 2. kez imax te izlemek istiyodum ama ankara imax kapalıymış, izledikten sonra muhabbetlere katılırım artık.

• ratch kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız, tam benim hissettiklerim Zaten ben ilk fragmani izlediğimdne itibaren o "our destiny lies above us" müziği yok mu, gözlerimi yaşartıyor çok hüzünlü bir müzik, aynı zamanda da bir şeyi başarmak ve bunun uğrunda yapılması gereken fedakarlıkları hissetiriyor, yeminle bunu ilk fragmanden o müzik eşliğinde hissetmiştim.
    Filmdede ne zaman başlarsa başlasın hemen duygusal moda sokuyor.

Hans Zimmer için bir kelime bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 8 Kasım 2014; 22:11:06 >
  • Filmi dün izledim ben de.Açıkçası çok büyük bir beklentiyle gittim. Ama ne yazık ki aradığımı bulamadım.Nolan beni ilk kez hayal kırıklığına uğrattı bu filmle.

Sanırım filmi izleyenlerin büyük bir çoğunluğu genel görelilik, karadelikler ve solucan delikleri hakkında pek bir bilgi sahibi olmadığı için bu kadar abartılıp, beğenildi. Öncelikle üzerinde durulması gereken basit açıklaması olmayan olaylar iki kelimeyle anlatılıp geçildi. Özellikle de mikro boyutta var olup da birkaç nano saniye açık kalabilen solucan deliklerini tak diye birileri bizim için açmış demeleri ve muazzam bir kütle çekimine sahip olan karadeliği nazik tekillik adı altında Güneş kadar bir çekim kuvvetine sahip olarak açıklanması bana vasat geldi. Tabii filmi izleyenler genel olarak bu tür bilgilere uzak olduğu için pek dikkat edilmemesini doğal karşılamak lazım ama bilim ve teorilerle içli dışlı kişiler için sıradan bir sci-fi sayılabilir.
    Önceki Nolan filmlerindeki duygusal yoğunluk bu filmde kesinlikle yoktu.Sadece ilk gezegenden döndüklerinde aradan 23 yıl geçmiş haliyle diğer astronot ile karşılaşmaları ve Cooper'ın oğluyla olan konuşmaları beni biraz duygulandırdı. Onun dışında baba-kız ilişkisini çok yapmacık buldum.Varsa yoksa kızım kızım olması duygusallığı öldürmüş benim için. Üstteki arkadaşın da dediği gibi oğluyla olan ilişkilerini hiç doğru düzgün göstermediler.Sanki evlatlıkmış gibi bir izlenim yarattı ben de.Hele en sonlara doğru o kadar zaman sonra döndüğünde oğlunun adını bile ağzına almaması bana çok saçma ve yapmacık geldi.
    Kısacası Nolan duygusal anlamda bu filmde benim için tam anlamıyla çuvallamış.Önceki filmlerinin hiçbirinde bu konuda bu kadar kötü bir iş çıkarmamıştı. Özellikle başyapıtları olan Prestige, İnception, Tdk filmleriyle arasında bir uçurum var.
    İyi, kötü bir senaryo, kurgusu var filmin.Ama birçok sahneyi önceden tahmin etmem benim için kaliteyi biraz düşürüyor.Özellikle Matt Damon'un ihanet edeceğini çok önceden tahmin etmiştim. Ne yapıp edip Edmund'un gezegenine gidecekleri ortadaydı.Gezegene gitmeyi kararlaştırmadan önce bile bunun sinyallerini veriyordu film. Kesinlikle Nolan kalitesine yaraşmayan bir senaryo oldu benim için.Oyunculukları genel olarak iyi sayılırdı.Uzun bir aradan sonra Casey Affleck'i böylesine ilgi toplayan bir yapımda görmek beni sevindirdi.
    Kısacası müziklerine de değinmem gerekirse 2001 A Space Ody. diyeyim. O filmden farklı olarak modern klasik müzik yerine barok tarzı orglarla çalışmış Zimmer.Bir dakikalığına da olsa etkilemeyi başardı yine de.Ama Zimmer eski kalitesinden uzaklaşıyor gibi görünüyor.Özellikle Tdk ve İnception kalitesinde akılda kalıcı müzikleri arar oldum bu son filmlerinde. Hatta oyun meraklısı olanlar için MW 2 ve Crysis 2 müzikleri de epey kaliteliydi.

Beni forumda bilen bilir burada Nolan'ı boş yere yerecek en son kişiyimdir belki ama ben bu filmde beklediğimi bulamadım.Bir de üstüne üstlük bazı aksaklıklar da olunca beni hayal kırıklığına uğrattı. Nolan'ın Tdk'deki hatrı için en fazla 8 puan değerinde bir filmdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Kafsyı yicem buradaki Cinemaximuma gelmedi film yarın 160km yapıp filmi izleyip dönmeyi düşünüyorum...

2 dir sövüyorum Fury i getirmedi ardına bu filmi de getirmediler pendorya cinemaximum. Saçma sapan türk filmlerini koymuşlar salonlara deli ediyolar.
  • Filmden az önce çıktım. Hiç bişey okumadan gidin izleyin şu filmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

quote:

Orijinalden alıntı: GAMBIT

yüzyılın en iyi bilim kurgu filmi. izlemeyen çok şey kaçırıyor, salı günü tekrar gidicem.

yukarıda biri vasat kurgu demiş. bu filmi beğenmeyen ya o sinemadaki 10 yaşında çocuklar ya da bilimden fizikten anlamayan cahillerdir.

imdb'de top10 da olmalı.

Evet, filmde bahsedilen kuramları hayatında hiç duymamış birisi için eminim anlatılanlar büyüleyici gelecektir. Yeni başlayanlar için bilim kıvamındaki soslar kendinizi çok zeki hissetmenize eminim yetmiştir. Belki de NASA'nın uzaya gönderdiği bir astronotun uzaydeliklerinin nasıl çalıştığını bile bilmemesi size tuhaf da gelmiyordur. Hatta bir yerde bir saatin başka yerde yedi yıla denk gelmesi dudaklarınızı uçuklatmış ve anında Nolan'a secde etmenize sebep bile olmuştur.

Ama emin olun sizin bu filmle yeni tanıştığınız ve bir kısmı hatalı olan fizik bilgilerini bilen insanlar için film basmakalıp ve zorlama gelecektir. Yüzyılın bilimkurgu filmi ilan ettiğiniz Interstellar ile asıl cahilin kim olduğunu gayet iyi izah etmişsiniz aslında. Bence biraz terbiyenizi takının. Hayatınızda ilk defa bilimsel bir şey öğrenip, filmi beğenmeyenleri cahil olmakla suçlayana kadar o kişilerin filmi neden eleştirdiklerini anlamaya çalışsanız, nasıl gülünç bir durumda olduğunuzu görürsünüz.

Çocuklara lisede(bizim değil, ecnebilerin) öğretilen şeyleri al filme koy, dahi ol. Ne ala. Tabii bu bilgilerden bihaber olanlar da sana tapsın.

Hocam öncelikle filmi izlemediğimi belirteyim.Genelde nolan filmlerinin çok fazla abartıldığını düşünen biriyim bunuda sık sık belirtir tepki görürüm bazen.Hatta şu kadar söyleyim nolan filmleri bir nevi turnusol kağıdına benzetiyorum.Ben filmi izlemediğim halde yönetmenin tarzını bilmemden dolayı eleştirilerinizde haklı olduğunuzu tahmin ediyorum.Sizinle belli bir düzeyde tartışmayı beceremeyen sizin sinema kültürünüzün yanına yaklaşamayacak insanları çok fazla dikkate almayın.Bırakın sinemayı,fiziği tartışma üslubundan bihaber bu kitleyi ikna etmeniz zor.Bu kitle çok kalabalık, düşünmek yerine harika,mükemmel,nolan yapmış gibi klişelerle sizi bastırır.Nolanın en iyi yaptığı iş bu kitleyi etkileyebilmek üstelik tarzını ve yöntemlerini hiç değiştirmen,geliştirmeden...

• Puan 9.1'e düştü.Sanırım gelecek hafta 9 puanın altına düşer daha sonra top 250 listesinden düşmeye başlar.Şuanlık puanları fena değil.Top 100 içinde kalacağı kesin artık
  • Nolan varsa izlenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeNcİLMaN

Puan 9.1'e düştü.Sanırım gelecek hafta 9 puanın altına düşer daha sonra top 250 listesinden düşmeye başlar.Şuanlık puanları fena değil.Top 100 içinde kalacağı kesin artık

Şuan 12. sırada
  • Mükemmeldi, hatta mükemmel ötesiydi. Beğenmeyenler ne bekleyerek gitti bilmiyorum ama ben aradığım her şeyi artı olarak çok daha fazlasını buldum.

Yalnız filmi belli bir noktadan sonra anlamak gerçekten zor. Onun için
    Cooper'ın karadeliğe düştüğü zamandan sonra yaşananları biri anlatabilir mi?
  • Ekşi Sözlüğe film ile ilgili bir göz gezdirdim sonra döndüm popülerde görünce bir bakınayım dedim ki maşallah paragraf nokta virgül aynı araya iki ince kelime sonra herkes sinefili, güzel böyle ya karizmatik falan görünüyor herhalde başkasının fikirlerini yorumlarını kullanmak..

Imdb tıkladığım Yıldız 9/10

• Film çok uzun diyodum ama bi 170 dakika daha izleyebilirdim. Herşeyiyle mükemmel olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carl Sagan / Karanlık bir Dünya'da bilimin mum ışığı

Okuyun okutturun, bu filmden etkilenerek bu konulara tatlı ve anlaşılır bir giriş yapmak isteyenlere öneririm arkadaşlar.

• Filmde pek aksiyon yok galiba uyumayalim filmi izlerken

• haftalarca etkisinde kalınır bu filmin ...
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.