Şimdi Ara

Interstellar (2014) | Yıldızlararası (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.737
Cevap
48
Favori
187.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: quduz_qunduz

quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Nolan iyi bir yönetmenden ziyade usta bir sihirbaz. Bu kadar vasat bir kurgu ile bu kadar övgü alabilmesini başka türlü açıklamak mümkün değil. Filmin neden vasat olduğunu aşağıdaki film eleştiri yazısında açıkladım. Lütfen Nolan gözlüklerinizi çıkarıp okuyunuz:

http://sinemahzen.com/interstellar/

Merhabalar... Eleştirinizi ilgiyle okudum, emeğiniz için teşekkürler...
    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, kesinlikle çok fazla bilim-kurgu izleyen, ya da bu konuda yoğun bir bilgi birikimi olan biri değilim. Dolayısıyla muhtemelen bu konuda benden daha tecrübeli ve bilgilisiniz.
    Bu filme gitmeden önce filmin konusunu dahi okumamıştım. IMDB puanının bu derece yüksek olmasının sebebini merak ederek filme gidenlerdenim. Filme de büyük beklentilerle gittiğimi söylemeliyim. Peki bu beklentilerimi karşıladı mı? Neyse ki karşıladı.
    Eleştirinizde katılmamanın mümkün olmadığı noktalar var. Uzunca anlatılması gereken noktaların hızlıca geçilmesi, bazen de "Ne gerek vardı!" diyebileceğimiz sahneler, Cooper'ın pikniğe gitmeye karar verir gibi başka bir gezegen bulmaya gitmesi vs. vs. Kesinlikle haklısınız. Ancak şunu da belirtmek isterim ki, benim izlediğim çoğu Amerikan filminin ortak noktaları bunlar. Dolayısıyla ben bunları artık eleştirel gözle izlemiyorum, çünkü bunların olacağını zaten biliyorum. Bunları kabul ederek sinemaya gidiyorum.
    Ayrıca sinema salonundan çıkarken etrafınızdaki insanların tepkilerini ölçtünüz mü bilmiyorum. Çoğu insan filmin (belki de yavan br şekilde anlatılmıştı, bunu benden daha iyi bilirsiniz) büyük bir kısmını anlamamıştı. Şunu söyleyeyim, Nolan sizin istediğiniz gibi bir film çekseydi, bir Allah'ın kulu bu filmi anlamazdı, zaten puanı da bu kadar yüksek olmazdı. Dolayısıyla biraz talebe göre arz felsefesi güdülmüş olabilir ki bu da gayet doğaldır. Ben çok bilim-kurgu filmi izlemeyen ve bu konularda çok bilgi sahibi olmayan bir insan olarak filmden çok zevk aldım, canım hiç sıkılmadı, bazı yerlerini ağzım açık izledim. Hele filmin sonlarına doğru inanılmaz bir tatmin duygusuna kapıldım, yani sinemadan mutlu ayrıldım. Olması gereken de bu değil midir zaten?

Aslında söylediklerinizde karşı çıktığım bir konu yok. Film, iki yönden ele alınabilir: Hikayenin kurgulanış biçimi ve bilimsel konular. Yazıda kurgusal sıkıntılara değinmiştim. Bilimsel konuya gelince ben zaten Interstellar'ın fizik dersine dönüşmesini istemiyordum ki. Bu filmin ve filmi beğenenlerin iddiası.

"En gerçekçi bilim kurgu!"

Hem böyle bir iddiada bulunup hem de "gerçeğe tamamen bağlı olmak" zorunda olmadığını ileri sürmek çelişki doğuruyor. Öncelikle bu konuda bir uzlaşmaya varılması gerekmez mi? Yine aynı konuda tepki gösterdiğim şey insanların Interstellar'a yeni bir keşif gibi yaklaşmaları. Yani film, sanki yüzyıllardır hiç kimsenin bilmediği büyük bir sırrı ifşa etmişçesine muamele görüyor ki bunun sebebi Nolan'ın aslında çok karmaşık olmayan bilgileri seyirciye açarken karmaşık ve kompleks olduğu yönünde bir intiba bırakması. Yani büyük bir gizem gibi sunulan konuları herhangi bir belgeselden bile rahatlıkla kavrayabilirsiniz. O yüzden Nolan'ın bu göz boyama çabası samimi gelmiyor.

Elbette filmden zevk almanıza diyeceğim bir şey olamaz. Zaten dediğim gibi Nolan, usta bir sihirbaz ve size istediği şeye inandırmak konusunda inkar edilemez bir yeteneği var. Tıpkı sizin saydığınız gerekçeler gibi ben de farklı gerekçelerle filmden memnuniyetsizlikle ayrıldım. Hem konuya yabancı olmadığım hem de çok fazla türdeş film gördüğüm için anlatılanlar sıradan geldi bana. Beni kızdıran bu sıradanlık değildi. Canımı sıkan mevzu, filmde anlatılanların yeni bir keşif olduğu yönünde oluşturulan algı! Karakter gelişimi, motivasyonu gibi iyi bir filmde mutlak olması gereken unsurlar yoktu.

Son olarak filmi sevenlere bir itirazım yok elbette. Onlardan tek istediğim Interstellar'ın bir bilimsel mucize olduğunu ya da sinemasal deha ürünü olduğunu ileri sürmemeleri. Çünkü bu, aynı zamanda çok fazla iyi filme yapılmış haksızlık olur.

Ayrıca kimi eleştirmenlerin kısaca görüşleri de buradan okunabilir. Göreceğiniz üzere tepkiler çeşitli.

http://sinemasanattir.blogspot.com.tr/2014/11/interstellar-basn-gosterimi-sonras.html

Ama benden başka sinemadan anlamayan, kendini film eleştirmeni sananlar da varmış. :)

• beyler son 45 dk koptum gittim ya hala başım ağrıyor kafamı karıştırdı iyice niye anlamadım ki sonunu tam biri özet geçebilir mi tekrar gidersem yine baş ağrısından ölürüm
  • dergiden

şimdi oldu

Interstellar (2014) | Yıldızlararası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 8 Kasım 2014; 19:41:18 >
  • Filmi bugün izledim, sinema salonu ağzına kadar doluydu, ben bir bilim kurgu hayranı olarak kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Bu arada filmin imdb puanı 9.2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAMBIT

quote:

quote:

yüzyılın en iyi bilim kurgu filmi. izlemeyen çok şey kaçırıyor, salı günü tekrar gidicem.

yukarıda biri vasat kurgu demiş. bu filmi beğenmeyen ya o sinemadaki 10 yaşında çocuklar ya da bilimden fizikten anlamayan cahillerdir.

imdb'de top10 da olmalı.

Evet, filmde bahsedilen kuramları hayatında hiç duymamış birisi için eminim anlatılanlar büyüleyici gelecektir. Yeni başlayanlar için bilim kıvamındaki soslar kendinizi çok zeki hissetmenize eminim yetmiştir. Belki de NASA'nın uzaya gönderdiği bir astronotun uzaydeliklerinin nasıl çalıştığını bile bilmemesi size tuhaf da gelmiyordur. Hatta bir yerde bir saatin başka yerde yedi yıla denk gelmesi dudaklarınızı uçuklatmış ve anında Nolan'a secde etmenize sebep bile olmuştur.

Ama emin olun sizin bu filmle yeni tanıştığınız ve bir kısmı hatalı olan fizik bilgilerini bilen insanlar için film basmakalıp ve zorlama gelecektir. Yüzyılın bilimkurgu filmi ilan ettiğiniz Interstellar ile asıl cahilin kim olduğunu gayet iyi izah etmişsiniz aslında. Bence biraz terbiyenizi takının. Hayatınızda ilk defa bilimsel bir şey öğrenip, filmi beğenmeyenleri cahil olmakla suçlayana kadar o kişilerin filmi neden eleştirdiklerini anlamaya çalışsanız, nasıl gülünç bir durumda olduğunuzu görürsünüz.

Çocuklara lisede(bizim değil, ecnebilerin) öğretilen şeyleri al filme koy, dahi ol. Ne ala. Tabii bu bilgilerden bihaber olanlar da sana tapsın.

söylediklerinizin hiçbiri kurgunun vasat olduğunu göstermez. sadece filmleri beğenmemek için elinden geleni yapan birisiniz.

ayrıca bana terbiyeni takın derken benim bilgimi ve kişiliğimi de yermişsiniz..

emin olun filmde anlatılanları yıllardır araştıran üzerine kendimce hipotezler düşünmüş biriyim. filmden bir belgesel öğreticiliği ve kesinliği beklemek yerine anlatılan şeylerin ne kadar olağanüstü ve mümkün şeyler olduğunu bunların ne kadar güzel işlendiğini düşünmek, tadını çıkarmak çok daha yararlı olur. bu bir belgesel değil, hatalar olabilir. ama konusu ve işleyişi dolayısıyla kurgusu muhteşem. kurgusu kötü olan bir filmin bu kadar övgü alması imkansız.

ayrıca siz eleştirmenler gerçekten hangi filmleri beğeniyorsunuz merak ediyorum. özellikle bir bilim bilim kurgu filmini bu mantıkla beğenme olasılığınız yok.

Siz filmin kusursuz olduğunu, tamamen bilimsel gerçeklere dayandığını iddia ettiğiniz için ben de hata payı olan noktaların olduğunu söyledim yoksa benim için de yüzde yüz bilimsel doğruluğu olması gerekmiyor. Öyle olsa Star Wars klasik olamazdı zaten. Sanırım şimdi neden filmin bilimsel kusurlarına değindiğimi anlamışsınızdır.

Ben de size samimi olarak soruyorum, madem bu türe meraklısınız, Interstellar'ı özel kılan neden neydi? Ben o kadar kafa patlattığım halde bulamadım. Evet birkaç kışkırtıcı fikir vardı. Ama bu fikirler kışkırtıcı olmaktan öte gidebiliyor muydu sizce gerçekten? Tipik bir dünyayı kurtarma temalı uzay filminin içerisine biraz bilimsel muhabbetin eklendiği ve fizik kuramlarının seyircinin kafasını karıştırmak ve böylelikle onu büyülemek için kullanıldığını düşünüyorum ben.

Onun dışında gerçekleşen olaylar gerçekten akıcı mıydı? Bir anda Matt Damon'ın ortaya çıkması, filmin bambaşka yöne gitmesi örneğin... Oğlunu bir an olsun düşünmeyen, hatta o yokmuş gibi davranan babanın kızıyla olan ilişkisinin duygusal olması beklenebilir mi? İyi kurgulanmış bir filmde böyle konuyu dağıtan, sadece bundan da olsun diye eklenmiş sahneler olabilir mi? Nolan, o kadar gösterişli bir film yapıyor ki, o gösterişin gölgesinde seyirciye bir filmi iyi bir film yapan detayları unutturuyor.

• Bu güne kadar izlediğim en güzel bilim kurgu filmi diyebilirim...
  • Matthew Mcconaughey ile Nolan True detective dizisinde matthew Rust karakteri ile oyunculuguna hayran kaldim Oscar`ı haketdigini daha da anladim Nolan`a söyleyecek söz yok zaten Eserlerinden belli herşey Yarin kesinlikle hemen izlemeye gidecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankMorris10 -- 8 Kasım 2014; 20:10:55 >
  • film 3d mi izlenmeli 2d mi. izmitte okuyorum burda 2d hepsi bursaya haftasonu donucem sabretmelimiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloo.

film 3d mi izlenmeli 2d mi. izmitte okuyorum burda 2d hepsi bursaya haftasonu donucem sabretmelimiyim

İmax yoksa 2d izle. 3d filmler çöp gibi oluyor.

• Yılın en büyük hayal kırıklığı.Çok şaşırdım, hatta yüzyılın en büyük hayal kırıklığı, hiç böyle bi' film beklemiyordum.Çok saçmaydı!!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yüzyılın en iyi bilim kurgu filmi. izlemeyen çok şey kaçırıyor, salı günü tekrar gidicem.

yukarıda biri vasat kurgu demiş. bu filmi beğenmeyen ya o sinemadaki 10 yaşında çocuklar ya da bilimden fizikten anlamayan cahillerdir.

imdb'de top10 da olmalı.

Evet, filmde bahsedilen kuramları hayatında hiç duymamış birisi için eminim anlatılanlar büyüleyici gelecektir. Yeni başlayanlar için bilim kıvamındaki soslar kendinizi çok zeki hissetmenize eminim yetmiştir. Belki de NASA'nın uzaya gönderdiği bir astronotun uzaydeliklerinin nasıl çalıştığını bile bilmemesi size tuhaf da gelmiyordur. Hatta bir yerde bir saatin başka yerde yedi yıla denk gelmesi dudaklarınızı uçuklatmış ve anında Nolan'a secde etmenize sebep bile olmuştur.

Ama emin olun sizin bu filmle yeni tanıştığınız ve bir kısmı hatalı olan fizik bilgilerini bilen insanlar için film basmakalıp ve zorlama gelecektir. Yüzyılın bilimkurgu filmi ilan ettiğiniz Interstellar ile asıl cahilin kim olduğunu gayet iyi izah etmişsiniz aslında. Bence biraz terbiyenizi takının. Hayatınızda ilk defa bilimsel bir şey öğrenip, filmi beğenmeyenleri cahil olmakla suçlayana kadar o kişilerin filmi neden eleştirdiklerini anlamaya çalışsanız, nasıl gülünç bir durumda olduğunuzu görürsünüz.

Çocuklara lisede(bizim değil, ecnebilerin) öğretilen şeyleri al filme koy, dahi ol. Ne ala. Tabii bu bilgilerden bihaber olanlar da sana tapsın.

söylediklerinizin hiçbiri kurgunun vasat olduğunu göstermez. sadece filmleri beğenmemek için elinden geleni yapan birisiniz.

ayrıca bana terbiyeni takın derken benim bilgimi ve kişiliğimi de yermişsiniz..

emin olun filmde anlatılanları yıllardır araştıran üzerine kendimce hipotezler düşünmüş biriyim. filmden bir belgesel öğreticiliği ve kesinliği beklemek yerine anlatılan şeylerin ne kadar olağanüstü ve mümkün şeyler olduğunu bunların ne kadar güzel işlendiğini düşünmek, tadını çıkarmak çok daha yararlı olur. bu bir belgesel değil, hatalar olabilir. ama konusu ve işleyişi dolayısıyla kurgusu muhteşem. kurgusu kötü olan bir filmin bu kadar övgü alması imkansız.

ayrıca siz eleştirmenler gerçekten hangi filmleri beğeniyorsunuz merak ediyorum. özellikle bir bilim bilim kurgu filmini bu mantıkla beğenme olasılığınız yok.

Siz filmin kusursuz olduğunu, tamamen bilimsel gerçeklere dayandığını iddia ettiğiniz için ben de hata payı olan noktaların olduğunu söyledim yoksa benim için de yüzde yüz bilimsel doğruluğu olması gerekmiyor. Öyle olsa Star Wars klasik olamazdı zaten. Sanırım şimdi neden filmin bilimsel kusurlarına değindiğimi anlamışsınızdır.

Ben de size samimi olarak soruyorum, madem bu türe meraklısınız, Interstellar'ı özel kılan neden neydi? Ben o kadar kafa patlattığım halde bulamadım. Evet birkaç kışkırtıcı fikir vardı. Ama bu fikirler kışkırtıcı olmaktan öte gidebiliyor muydu sizce gerçekten? Tipik bir dünyayı kurtarma temalı uzay filminin içerisine biraz bilimsel muhabbetin eklendiği ve fizik kuramlarının seyircinin kafasını karıştırmak ve böylelikle onu büyülemek için kullanıldığını düşünüyorum ben.

Onun dışında gerçekleşen olaylar gerçekten akıcı mıydı? Bir anda Matt Damon'ın ortaya çıkması, filmin bambaşka yöne gitmesi örneğin... Oğlunu bir an olsun düşünmeyen, hatta o yokmuş gibi davranan babanın kızıyla olan ilişkisinin duygusal olması beklenebilir mi? İyi kurgulanmış bir filmde böyle konuyu dağıtan, sadece bundan da olsun diye eklenmiş sahneler olabilir mi? Nolan, o kadar gösterişli bir film yapıyor ki, o gösterişin gölgesinde seyirciye bir filmi iyi bir film yapan detayları unutturuyor.

Tamam birader fizik profesörüsün, kuantumu yalayıp yutmuşsun bunlar sana faso fiso anladık tamam yeter uzatma. Hem konuyu kirletmeye, hemde ufaktan filmin konusuna girmeye başladın. Bırakta insanların filmi ne derece beğenip beğenmediğini okuyalım.

• Bloo. kullanıcısına yanıt
    hiç okumuyorsunuz valla.. film 3d değil.
  • Bugun izledim ben de cidden efsane

• Düşüncelerimi yazmadan önce şunu yazayım:Bu filmi kaçırmayın,kesinlikle ne yapın edin iyi bir sinemada gidin.Kesinlikle kaçırmayın.Kesinlikle sinemada izlenmesi gereken filmlerden,ileride keşke sinemada gideydim dersiniz.Yüksek seste o müzikler çok etkiliyor insanı.

Biraz önce çıktım filmden.Hala aklım filmde.Gerçekten edecek söz bulamıyorum,tek kelimeyle mükemmel,en iyi bilimkurgu,10/10 hatta puanlama bile yapmamak lazım.
    O müzikler neydi yav tüylerim diken diken oldu.Hans Zimmer tam anlamıyla yıkmış ortalıgı.Soundtrackleri defalarca dinleyeceğim ilerde
    Bir kaç yerde ağlayacaktım az kalsın,bir yerde gözümden yaş geldi ;(
    Konu çok derindi ve çok sağlamdı.Zaten Kip Thorne`den yardım almışlar,Nolan `da fizik dersi görmüş.Görsellik süperdi.Tam görsel şölen
    Inception`dan iyi olur mu diyordum ama bence en az Inception kadar iyi.Nolan`ın en iyi filmi.Her seferinde seviyeyi yükseltiyor adam.Daha da ne yapar bilmiyorum.
    Matthew reis yine döktürmüş.Anne Hathaway güzel oynamış.
    Belki ikinciye giderim filme
    Film efsane olmuş.Başyapıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 9 Kasım 2014; 16:25:04 >

• Nolan yine yapmış yapacağını. 3 saat hiç sıkılmadan izledim kaçırdığım yerler oldu benim eksikliğimden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. İkinci izleyişimde oturur galiba Yani oyunculuk falan tamam hepsi süper de en büyük etken Hans Zimmer bence. Tüylerim diken diken oldu bu kadar etkileyici olabilirdi. Biraz daha konuşursam spoiler vericem kesinlikle gidin izleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

Nolan yine yapmış yapacağını. 3 saat hiç sıkılmadan izledim kaçırdığım yerler oldu benim eksikliğimden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. İkinci izleyişimde oturur galiba Yani oyunculuk falan tamam hepsi süper de en büyük etken Hans Zimmer bence. Tüylerim diken diken oldu bu kadar etkileyici olabilirdi. Biraz daha konuşursam spoiler vericem kesinlikle gidin izleyin

Aynen dostum müzikler şahane,tam yerinde başlıyor ve sahnelere çok uyuyor Tüylerimin bu kadar diken diken olduğunu hatırlamıyorum ben de.İlk defa bir filme sinemada iki kez gideceğim galiba.

• Kafsyı yicem buradaki Cinemaximuma gelmedi film yarın 160km yapıp filmi izleyip dönmeyi düşünüyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sioner

quote:

Nolan iyi bir yönetmenden ziyade usta bir sihirbaz. Bu kadar vasat bir kurgu ile bu kadar övgü alabilmesini başka türlü açıklamak mümkün değil. Filmin neden vasat olduğunu aşağıdaki film eleştiri yazısında açıkladım. Lütfen Nolan gözlüklerinizi çıkarıp okuyunuz:

http://sinemahzen.com/interstellar/

Vasat olan kurgu mu hikaye mi? Hikaye iyiyse kurguyu mu becerememiş?

Hikaye zaten iddia edilenin aksine yeni ya da daha önce anlatılmamış değil. Yeni gezegen bulmak ve dünyayı yaklaşan kıyametten kurtarmaya çalışmaktan ibaret. Bu sorun değil, pek çok iyi film zaten yeni bir hikaye anlatmaz. Senaryoyu ustaca kurgular. Burada hem uzay yolculuğu tekdüze ve başıboş bir düzlükte ilerliyor hem de uzay ile dünya arasındaki bağ fazla zorlama duruyor.

Burada bu film karşısında ayılıp bayılanların ya daha önce hiç bilimkurgu izlemediğini ya da iflah olmaz bir Nolan hayranı olduğunu düşünüyorum. Pek çok belgesel ve bilimkurgu filminde işlenen motifleri genişletip bir arada sunmak dahi olmak için yeterli mi? Ama film öyle davranıyor. Sanki yüzyılın buluşunu yapmış. Bilim insanlarının teorisini aptala anlatır gibi anlattığı halde seyircisinin kendisini zeki hissetmesini sağlayan Nolan olabilecek en düz filmi çekmiş.

İnsanların bu filmi izleyip gerçekten beğenmiş olmaları sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Herkes sizin fikrinize ya da söylediklerinize katılmak zorunda mı? Nedir bu kendinizi beğenmiş bilmiş tavirlariniz? Bence çok hoş değil. Zevkler renkler begeniler tartışılmaz. Ben de gittim ve çok begendim nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Kafsyı yicem buradaki Cinemaximuma gelmedi film yarın 160km yapıp filmi izleyip dönmeyi düşünüyorum...

Değer valla

• Filme büyük beklentilerle gittim ancak film beklentilerimi asgari düzeyde karşıladı. Daha fazla uzay istedim ancak daha fazla dram vermişler. Görsellik maalesef yetersiz resmen koklatmışlar. Filmde bilim astronomi namına derinlik yok.

Yani sen taaa solucan deliğinden başka galaksiye gidiyorsun epitopu 2 gezegene inebiliyorsun bunları da düz geçiyorsun. Birinde sığ su diğerinde buz-kaya karışımı bir kara parçası atmosferinde yoğun amonyak var. Bu kadar bitti yani ne bileyim uzay aracınla biraz daha keşif yap, daha fazla şey göster bu gezegenler hakkında. Karadeliği de daha fazla göstermelerini isterdim birkaç dk daha. Satürn'ü de düz geçmişler. Halkalarındaki buzdan irili ufaklı kayaları göstermemişler vurgulamamışlar. Yahu insan biraz daha detaylı gösterir Satürn'ü, ne bileyim astronotlar şaşırır gördüklerine hayretle bakar; astronotlar da odun gibi arkadaş. İnsan astronot bile olsa böyle bir şeyi yakından ve yuvadan çok uzaktayken nasıl görür ama ilgilenmez ve şaşırmaz. Astronot sayısını da oldukça az buldum 4 kişilik ekip mi olur arkadaş!

Yaklaşık 3 saatlik bilimkurgu filmi yapıyorsun fizikçilere danışarak hem de. Ancak koskoca Güneş sistemi yolculuğunu dakikalara indiriyorsun, onun yerine veriyorsun psikolojiy- dramı. Oldu mu şimdi? Olmadı. Gezegenlerle ilgili Güneş sistemiyle ilgili ayrıntılı bilgi ve görseller verilebilirdi daha doğrusu kurgulanabilirdi. Nasıl olsa binlerce belki de milyonlarca galaksi var hangisi olduğu belirtilmemiş. Kurgulanmış bir yıldız sistemi yapılabilirdi. Onun yerine Miller'ın gezegeni Dr.Mann'ın gezegeni demişler. Miller'ın gezegeni de karadeliğin yakınlarındaydı sanırım. Zaman orada yavaş işliyordu hatta. Çok eksik vardı filmde. En azından bir Sunshine (2007) kıvamında bir film beklerdim görsel şölen sunan karakter sayıları daha fazla ve karakter derinliği daha fazla olan bir film en azından. Yer yer etkileyiciydi ama bu sahnelerin uzunluğu filmin uzunluğuna göre oldukça kısaydı. Bir tek solucan deliğiyle ilgili sahneleri kayda değerdi.

Bilimsel terimler falan kullanılmıştı tekillik vs bu konulara hakim değilim pek ancak diğer konularda yetersiz buldum. Şu karadeliğe giderken Cooper'ın kendini fırlatması kendini farklı bir boyutta bulması falan büyük ihtimalle bilimsel hatalar barındırıyordu ama o konuya da hakim değilim. Ben orada Cooper'ın geminin içindeyken uzayıp bir anda toz parçalarına ayrılırcasına yok olmasını beklemiştim ama elemanımız boyut değistirdi.

imdb notu epey fazla bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Kasım 2014; 21:34:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.