Şimdi Ara

Interstellar (2014) | Yıldızlararası (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.737
Cevap
48
Favori
187.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14.30 seansına aldım biletimi sabirsizlikla bekliyorum saatin gelmesini spoiler olmadan yazarim nasil bulduğumu filmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankamall deki sinema kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosley -- 8 Kasım 2014; 14:09:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film den yeni çıktım bu hikâyeden 3 leme yapılırmış dedim hikayedeki olaylar çok hızlı gelişiyor bu yüzden sıkmıyor ve ne olacak kestiremiyorsunuz merak uyandırıyor

• Akşam 6 seansına gidicem ben de bakalım bukadar yorumdan sonra beklentim iyice arttı
  • Bu film 3 boyutlu olmayacak mıydı ya? imax 3d seçeneği göremedim
  • Böck kullanıcısına yanıt
    nolan çocuk işi yapmıyor öyle 3d falan.. bana görede yerinde karar olmuş.. cam gibi izledik filmi.. 3d de çok kötü oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

nolan çocuk işi yapmıyor öyle 3d falan.. bana görede yerinde karar olmuş.. cam gibi izledik filmi.. 3d de çok kötü oluyor.

Ben de 3d normalde sevmem ama imax de gayet tatmin edici oluyor
  • Yarın giderim belki Nolan filmi kaçmaz
  • Bu adamın hayranı olmamak elde değil.
  • 8,7 Puanla 13.Sıraya yükselmiş.
  • ya beyler. yok böyle bir film ya, yok. uzay-zaman konusunu muhteşem işlemiş adamlar. az önce çıktım akasya imax'den. ağzım açık kendime gelemedim film sırasında bağıracaktım zor tuttum kendimi.

filmin uzunluğu, oyunculukları, müzikleri, atmosferi, uzay sahneleri falan kesinlikle 10/10.

yüzyılın en iyi bilim kurgu filmi. izlemeyen çok şey kaçırıyor, salı günü tekrar gidicem.

yukarıda biri vasat kurgu demiş. bu filmi beğenmeyen ya o sinemadaki 10 yaşında çocuklar ya da bilimden fizikten anlamayan cahillerdir.

imdb'de top10 da olmalı.
  • Hayatimin filmi hu beyler daha yarisindayim ama cidden mukemmel ya bu konulara cok ilgim var diye bana oyle gelmis olabilir belki de gerçekten muazzam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Müzikler mükemmel ötesi, öyle bir geriyor ki insanı, zaten kendinizi oradaymış gibi hissediyorsunuz birde müzikler bastırıyor, ara ara ürpermedim değil. Görsel efektler... Tek kelime ile harika. Hele o Karadelik'te evreni üç boyutlu gördüğümüz sahne muazzamdı. Yer yer aksiyon, yer yer dram vardı. Bilim kurgu adı altında bambaşka düşünceler anlatılmaya çalışılmış. Değişik bir tarz. Ancak bazen olayların geçişini takip edemeyebiliyorsunuz; misal, 5 boyutlu mekana geçmeleri bir anda oldu, bir şey anlayamadık. Açıklanmayan bazı şeyler var; misal, tozun ve küfün nereden geldiğini açıklamadılar, neden yemek sıkıntısı çekildiğini vs. Ancak bunlar küçük pürüzler. Bu film bir filmden fazlasını barındırıyordu içinde. Gelecekten geçmişi izledik, geçmişte geleçeği gördük bu filmde. Ve insanın sınırlarını, daha doğrusu sınırları olmadığını bir kez daha anladık.
    Giden bir kez daha, gitmeyen hemen gitsin bu filme. Teşekkürler Christopher Nolan ve diğerleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakita

Arkadaşlar film 160 dakika fakat sinemada kaça dakika sürer acaba? Yani IMAX'te film başlangıcında çok reklam koyuyorlar mı arada falan? 18:15 seansından kaçta çıkarım ona göre gideceğim filme

Bir de ben bilim kurgu filmlerini severim ancak pek ilgisi olmayanın da sıkılmadan izleyeceği bir film olmuş mu?

Bilimle ilgili olmayan bir kişi bu film sayesinde bilime ilgi duymaya başlar.
  • bir dergi daha...

bu arada bizim okulda kütüphanede empire dergisi vardı alıp okudum biraz.. collectors edition dı..

not: beyler niye filmi hemen 2. kez izlemek istiyorsunuz? yaptığınız şey yanlış bence.. filmi 1 kere izleyin hazmedin bir süre mesela 1 sene ağzınızda o tad kalsın sonra 2. yi evinizde bluray ile izlersiniz bu sefer yine ilk kez izlemiş gibi oalcaksınız..

yani anlatmak istediğimi anladınız umarım

not2: birde film experleri bu filmle ilgili uzun yazı yazacaklardır muhtemelen kaçırdığınız şeyleri oradan okursunuz o dahada başka bir keyif veriyor insana.. bana veriyor mesela.. bu tür bir yazı bekliyorum birisinden, filmi tamamıyla anlamış ve güzel dile getirecek kalemi güçlü birisinden. çünkü siz ne kadar anlarsanız anlayın bunu başka birindne duyunca farklı bir haz alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 8 Kasım 2014; 16:27:38 >

• imax izlemeye değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioner

quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Nolan iyi bir yönetmenden ziyade usta bir sihirbaz. Bu kadar vasat bir kurgu ile bu kadar övgü alabilmesini başka türlü açıklamak mümkün değil. Filmin neden vasat olduğunu aşağıdaki film eleştiri yazısında açıkladım. Lütfen Nolan gözlüklerinizi çıkarıp okuyunuz:

http://sinemahzen.com/interstellar/

Vasat olan kurgu mu hikaye mi? Hikaye iyiyse kurguyu mu becerememiş?

Hikaye zaten iddia edilenin aksine yeni ya da daha önce anlatılmamış değil. Yeni gezegen bulmak ve dünyayı yaklaşan kıyametten kurtarmaya çalışmaktan ibaret. Bu sorun değil, pek çok iyi film zaten yeni bir hikaye anlatmaz. Senaryoyu ustaca kurgular. Burada hem uzay yolculuğu tekdüze ve başıboş bir düzlükte ilerliyor hem de uzay ile dünya arasındaki bağ fazla zorlama duruyor.

Burada bu film karşısında ayılıp bayılanların ya daha önce hiç bilimkurgu izlemediğini ya da iflah olmaz bir Nolan hayranı olduğunu düşünüyorum. Pek çok belgesel ve bilimkurgu filminde işlenen motifleri genişletip bir arada sunmak dahi olmak için yeterli mi? Ama film öyle davranıyor. Sanki yüzyılın buluşunu yapmış. Bilim insanlarının teorisini aptala anlatır gibi anlattığı halde seyircisinin kendisini zeki hissetmesini sağlayan Nolan olabilecek en düz filmi çekmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkmert737

quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Nolan iyi bir yönetmenden ziyade usta bir sihirbaz. Bu kadar vasat bir kurgu ile bu kadar övgü alabilmesini başka türlü açıklamak mümkün değil. Filmin neden vasat olduğunu aşağıdaki film eleştiri yazısında açıkladım. Lütfen Nolan gözlüklerinizi çıkarıp okuyunuz:

http://sinemahzen.com/interstellar/

vasat kurgu ha, bu gerçekten iyiydi...

Keşke herkes bu arkadaş gibi bi blog açıp filmleri eleştirince film eleştirmeni olduğunu sansa, neymiş nolan gözlüklerimizi çıkarcakmışız

• nolan diyor ki bu film IMAX 70mm izlenilmesi için yaratıldı. digital olarak değil diyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: GAMBIT

yüzyılın en iyi bilim kurgu filmi. izlemeyen çok şey kaçırıyor, salı günü tekrar gidicem.

yukarıda biri vasat kurgu demiş. bu filmi beğenmeyen ya o sinemadaki 10 yaşında çocuklar ya da bilimden fizikten anlamayan cahillerdir.

imdb'de top10 da olmalı.

Evet, filmde bahsedilen kuramları hayatında hiç duymamış birisi için eminim anlatılanlar büyüleyici gelecektir. Yeni başlayanlar için bilim kıvamındaki soslar kendinizi çok zeki hissetmenize eminim yetmiştir. Belki de NASA'nın uzaya gönderdiği bir astronotun uzaydeliklerinin nasıl çalıştığını bile bilmemesi size tuhaf da gelmiyordur. Hatta bir yerde bir saatin başka yerde yedi yıla denk gelmesi dudaklarınızı uçuklatmış ve anında Nolan'a secde etmenize sebep bile olmuştur.

Ama emin olun sizin bu filmle yeni tanıştığınız ve bir kısmı hatalı olan fizik bilgilerini bilen insanlar için film basmakalıp ve zorlama gelecektir. Yüzyılın bilimkurgu filmi ilan ettiğiniz Interstellar ile asıl cahilin kim olduğunu gayet iyi izah etmişsiniz aslında. Bence biraz terbiyenizi takının. Hayatınızda ilk defa bilimsel bir şey öğrenip, filmi beğenmeyenleri cahil olmakla suçlayana kadar o kişilerin filmi neden eleştirdiklerini anlamaya çalışsanız, nasıl gülünç bir durumda olduğunuzu görürsünüz.

Çocuklara lisede(bizim değil, ecnebilerin) öğretilen şeyleri al filme koy, dahi ol. Ne ala. Tabii bu bilgilerden bihaber olanlar da sana tapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 8 Kasım 2014; 17:10:31 >

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.