Arada bir buraya takılıyor ve intiharla ilgili konular açıldığı ve hatta bu konuda öneriler arandığını görüyorum Bu tayfaya önerebileceğim bir kitap var; hepsini değil, sadece ilk 50 sayfayı okumanız bile yeter etkilenmek için. Tam bir teslimiyetle can-ı gönülden inanmak lazım ki ordaki yazılanlar size tesir etsin... Bunu yaparsanız intihar etmek aklınızın ucundan bile geçmez ve hatta kitabın tesirinde günlerce kalabilirsiniz bile. Ondan sonra bir daha okumaya ne zaman cesaret edebilirsiniz bilemiyorum. Çünkü sağlam insana bile tesiri çok fazla. Kitabın yazarını heralde tanımayan yoktur; büyük alimdir, yalan söyleyecek hali yok; o halde kitapta yazılanların hepsinin başa gelecek olduğunu düşünerek okumalısınız. Kitabı satın almanıza bile gerek yok; direkt indirip okuyabilirsiniz. Kıyâmet ve Âhıret Kıyâmet ve Âhıret kitâbında insanın ölümü, rûhun bedenden ayrılması, kabr hayâtı, kabr süâlleri, kıyâmet günü insanların hesâba çekilmesi, Cennet ve Cehenneme nasıl gidileceği büyük islâm âlimi, İmâm-ı Gazâlî hazretlerinin kitâblarından terceme edilerek geniş olarak açıklanmakda ve vehhâbîliğe cevap vererek evliyâlığın ne olduğu, kıyâmet günü herkesin sevdiğinin yanında olacağı konuları açıklanmakdadır. www.hakikatkitabevi.net Kıyâmet ve Âhıret - Hakikat Kitabevi http://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=004 |
İntihar etmeyi düşünenler mutlaka bu kitabı okusunlar
-
-
-
İntihar etmek isteyen zaten büyük ihtimalle herhangi bir dine inanmıyordur. Onlara dini bir materyal sunmanın bir yardımı olacağını sanmıyorum
-
Yiooo
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İnanmayanlar ne okuyacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim inancıma göre Allah yok din yalan, ben ne okim?
-
İntihar edenin cenaze namazının kılınacağı kitaplarda yazılı. İnançlı olduğu halde intihar edenler de var.
-
Bunlar da okusun.. İnsanın nefsi korkaktır ve nasihat dinler.. O kitapta yazılanlar nefsine tesir ederse, o zaman içinde birşeyler kımıldayabilir
-
Köprüden önce son çıkış, hala hayatta olmandır. Sen dahi tövbe etsen, Allahü teala affeder: nefes alabilen her dinsiz imansızın kurtulma şansı vardır ama son nefesi verdiğinde artık kurtulma ümidi de yoktur
-
-
Hocam benim inancıma göre de sen dinsiz imansızsın onu ne yapacağız? Bana göre de senin iman etmen ve tövbe etmen lazım. Hatta senin için köprüden son çıkış.
-
Yav kardeşim burada 1000 tane intihar konusu açılıyorsa belki 1 tane deneyen vardır.Boşverin elalem kendi canını düşünmüyor bize ne.Dünya nüfusu 8 milyar olmuş.
Biraz aklı varsa intihar etmez.Diğer taraftanda Allah ve ahiret korkusu varsa biraz yine yapmaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 5 Nisan 2022; 14:56:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen kitabı bi oku bakalım, ilk 50 sayfasını okuman yeterli.. Kitabın kapağını kapattıktan sonra şunu sor nefsine: hiç tanımadığın biri yangın var dese, "ben zaten bunu tanımıyorum, tanımadığım birinin sözüne ne itibar edip de inanacam ki "deyip olduğun yerde mi durursun, yoksa "ya doğruyu söylüyorsa, ya gerçekten ateş varsa, bu tanımadığım kişiye inanmak, burda yanıp küle dönmekten daha iyidir " deyip tedbirini alıp yangından kaçarmıydın..
-
Hikayeleştirerek anlatmana gerek yok çocuk değilim. O dediklerinin birebir aynısını sana Hristiyanlığı empoze etmek için de kullanabilirim.
Boş.
-
Aklında intihar düşünceleri olan birisi, Bütün Olayın mezarda bittiğine inanıyordur zaten, Kafaya bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 5 Nisan 2022; 21:22:54 >
Cin Ali serisini okusalar daha mantıklı,en azından masal değil
intihar kesin yasaklı bir günah, cezası ebedi cehennem. intihar edenin cenaze namazı kılınmasının nedeni kişi belki akıl sağlığını kaybedip intihar etmiştir vs vs diye. bir kişi akıl sağlığını kaybedip intihar ederse intihar etmiş sayılmaz.
yani inançlı biri sağlıklıysa ve bile bile intihar ederse cezası belli, sonsuz cehennem. bundan ötürü müslüman intihar etmez
-
Blokla blokla bitmiyor.
İntihar etmek isteyen zaten büyük ihtimalle herhangi bir dine inanmıyordur. Onlara dini bir materyal sunmanın bir yardımı olacağını sanmıyorum |
Cin Ali serisini okusalar daha mantıklı,en azından masal değil
|
Adamlık nedir okusan daha mantıklı. zira, sende yok. Masal mı, gerçek mi öldüğünde görürsün. |
|
Benim inancıma göre Allah yok din yalan, ben ne okim? |
Hikayeleştirerek anlatmana gerek yok çocuk değilim. O dediklerinin birebir aynısını sana Hristiyanlığı empoze etmek için de kullanabilirim. Boş. |
Öldüğünde görürsün mü 🤣🤣👍🤣👍
Kim sallamış ölümden sonrasını ,gelenmi var o yolldan,sümüklü hocalarındanmı duydun bu masalları,adam olmanın kurallarından biri insan uydurması masallara inanmamaktır, Uyanda balığıa gidelim |
Din tüccarları ,sen sürünen bile değilsin |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X