Şimdi Ara

Üniversiteden iç dökme konusu.Ben kendi adıma noktayı koydum tartışmaya devam etmek isteyenler etsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
7
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese, belki çoğunun derdini seveyim diyeceği bir konu olacak ama bu saatte içimi hakkıyla dökebileceğim kimse yoktu buraya yazmak istedim bir nebze de olsa iyi gelir diye. Bu yıl üniversitede 3.yılım,23 yaşındayım, psikoloji okuyorum içimde tereddütler ve pişmanlıklar, ukdeler olsa da çok umutlu olarak gelmiştim bu bölüme. Fakat zamanla her şey daha da kötüye gitmeye başladı, ben tıp istiyorum diye içten ağlamalar, saçma bir şehir, saçma sınıf arkadaşları, bölümün gitgide saçma bir hale gelmesi ve artık dayanamadım tekrar hazırlanmaya karar verdim. Ailemden çok kolay bir şekilde saklayabilirdim bu durumu ama bilmiyorum onlarla da paylaşmak istedim ve şaşırtıcı bir şekilde destek çıktılar, tek şartları psikolojiye de devam etmem hayalimi gerçekleştirememem durumunda elimdekini de kaybetmememdi. Bu yüzden şu an bir yandan derslere devam edip bir yandan sınava hazırlanmam gerekiyor. Sürekli her şeyi elime yüzüme bulaştırıyorum hissiyle devam ediyorum, çok acele ediyorsun Merve dur yavaşla sindire sindire git diyorum, bir hafta sonra çok yavaşsın şimdiye bunları bitirmen gerekiyordu diyorum. Bu benim son şansım ve ne yapacağımı bilmeden oradan oraya savruluyorum gibi hissediyorum. Kendi çapımda bir başarı hikayesi oluşturmuştum eksi netlerle başlayıp bir meslek lisesi mezunu olarak 18 bine girerek psikolojiye gelmiştim, özgüven oluşturmuştu bunlar bende. Şimdi sanki bunları yapan ben değilmişim gibi tekrar o özgüven eksikliği bataklığına yürüyorum. Biliyorum çoğu kişi "meslek lisesi mezunu olarak..." dan sonrasında çöp konu demiştir, ne haddine gibi görüyor bir çok kişi. Ama yapanlar var ki olmasaydı bile her şeyin bir ilki olacaktı elbet. Bu rehavetten kurtulmanın bir yolunu bulup, güzel bir sistem oluşturup hedefime ulaşırım umarım ve ben de benden sonraki yolunu değiştirmek isteyenlere ve umudu olmayanlara destek olurum. Şu an da tekrar hazırlanıyor olmasıyla bile umut veriyor mesela bana @Uruk-Hai, ki bizler başardığımızda çok daha fazla kişiye ilham verebiliriz.

Buraya kadar okudunuz mu bilmiyorum, çok teşekkür ederim eğer okuduysanız, umarım ki moral bozukluğu aşılamamışımdır kimseye. Aksine benim gibi hissedenler varsa yalnız değiliz duygusunu hissettirmek isterim. İyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambivalenz -- 23 Ekim 2019; 22:6:37 >

• Davulun sesi uzaktan hoş gelir...
    Herkes tıp okumak istiyor ama bir kişi de ilerisini düşünmüyor. Olay kazanmak değil onu okuyabilmek. 24 yaşında tıpa başlayacaksın 27-28 yaşlarında ülkenin en zor konularından bazılarını görmeye başlayacaksın. Anlamıyorum sizler gerçekten tüm gençliğinizi çalışarak mı geçirmek istiyorsunuz ezber yaparak mı geçirmek istiyorsunuz. Ben 18 yaşında girdiğim tıpa gençliğimi çaldı gözüyle bakıyorum çünkü en verimli yıllarımı ders kitaplarıyla slaytlarla notlarla geçirdim. Sizlerin kötü dediği bölümlerdeki arkadaşlarım eğlendi gezdi tozdu gençliğini yaşadı. Şu an mezunlar ve çalışıyorlar 4-5 bin maaşa. Bizler ise deli gibi tus çalışıyoruz ki yapacağımızın da garantisi yok. 17 bin kişi sınava giriyor ve rakiplerimiz Türkiyenin en iyi öğrencileri. tus kazandın her şey daha yeni başlıyor 4-5 sene asistanlığında kölelik yapıyorsun. Hiç mi tıp okuyan arkadaşınız yok size bunları anlatan? Ben liseli çocuk tıp istiyorum deyince salak mısın çocuğum diyorum sizleri ise hiç anlamıyorum. Herhalde uzaktan bakınca bayağı hoş gözüküyor ki elinizdeki tek bir hayatı bile harcamayı göze alıyorsunuz. Sana tek şunu söyleyeyim, tıpı büyük ihtimal 1 senede kazanamayacaksın, diyelim ki kazandın; 27-28 yaşına gelmiş masa başında ezber yaparken bir anda kafana dank edecek. Yaşıtlarını ve geçmiş gençliğini düşüneceksin, hepsi gençliğini yaşamış hayatını kurmuş belirli bir düzende ilerliyor olacak sen ise masa başında ezber yapıyor olacaksın, o an gelecek ve ben ne yapıyorum diyeceksin kendine. Ama iş çoktan geçmiş olacak.
    Herkesi kendinle karıştırmamanı öneririm. Gençliğini yaşamak, hayatını yaşamak deyince aklına direkt barlar, havuz partileri gelen birinin zaten böyle bir hayatı asla olmamıştır çok açık belli oluyor.
    Oyun bilgisayarım bile yok en son ne zaman oyun oynadım bilmiyorum. Senin için gençliğini yaşamak bu ise bilemiyorum tabi. Ben birkaç spor dalı ile uğraşıyorum, şehirleri ve ülkeleri geziyorum, bisiklet ve motosikletim var gezmeyi severim ve birkaç hobim var, astronomi ve fizyoloji ile yakından ilgileniyorum sürekli takip ediyorum... İlk senelerde yine bunlara vakit ayırabiliyorken şimdi hiç ayıramıyorum. Kitap bile okuyacak vakit bulamıyorum. Yaşıtlarım ise ayırabiliyorlar.

Tıp okuyanlar maddi durumu iyi olmayan kişilerse neden onlarca özel var neden insanlar aylık 7-8 bin liraya tıp okuyor? Kafadan sallama bilgilerle kirletmeyin forumu. Devlet üniversitesinde okuyan öğrenci kadar özelde okuyanlar var. Koç, Acıbadem gibi yerler %50 burslusu yıllık 3-4 bin liraya geliyor ve ilk bin gibi derecelerle alıyorlar. Demek ki bir yerlerimizden uydurmamamız gerekiyormuş. Ben dahil fakültede takıldığım arkadaşlarımdan maddi durumu kötü diyebileceğim tek kişi yok. Fizik ilgim yoktu mühendislik düşünmüyordum yine olsa belki yine tıp yazarım ama ben 18 yaşına yazdım, 22-23 yaşlarında başlamak isteyen birine de karşı çıkar tüm gerçekleri yazarım.
    İnternette her yazana da inanma, örneğin sen gelmişsin tıp okuyanlar maddi durumu yetersiz kişilerdir demişsin, senin gibi gördüğü birkaç kişiyle tüm Türkiyeyi bağdaştırıp internette sallayan bir sürü kişi var. İnternete baksan doktorlar aç 4 bin maaş alıyor diğer bölümler direkt işsiz. Biraz gezin okuyun hayatı öğrenin hayat internetten ibaret değil
    Neye göre bu kanıya vardığını merak ettim çünkü benim gözlemlerime göre durum aksine iyi sıralama yapanların çoğu çok kaynak almış, iyi kaynakları toplamış, özel ders almış (behzat, umut öncül vb) kişilerdir bu yüzden paraları vardır diyebiliriz. Yatay geçiş yaptım iki tıp fakültesi okudum birisi özeldi ve ultra zenginler vardı, şu an ise devletteyim ve durumu kötü olan, fakir diyebileceğimiz birisi yok. Ortalama ve ortalama üstü kişiler hep sosyoekonomik bakımdan.
    Yaşlara bak 22-23-24 genciz lan hepimiz kafayı mı kırdınız eğer maddi bir zorluk çekmiyorsanız bu yaşlarda üniversiteye elbette tekrar başlanılır.Sanki Türkiye'de çok matrak iş hayatı,koşullar var gibi konuşmuşsunuz.40 yıl istemediğin mesleği yapacağına 35 yıl istediğin mesleği yap bundan daha güzel ne olabilir ? Ben de 22 yaşındayım iç mimarlığı bıraktım lanet olsun öyle bölüme.Neyse ki İngilizcem iyi be dilden sınava gireceğim.Boğaziçi İde istiyorum seneye editlerim hadi bakalım :)
  • Ah be hocam... Ben de çok büyük umutlarla geldim ama hayal kırıklığı yaşadım. Üniversite beni sarmamaya başladı artık. Zaten bir çevre oluşturamadım. Sınıfa bakınca aynı lise 5. Yurttaki arkadaşlar olmasa arkadaşım yok yani o derece yalnızım düşün artık. Kırıkla çalışıcam dedim ama hazırlığın yanında beni baya bir zorladı ve yks’yi bıraktım. Bazen ay sonunu nasıl getiricem diye düşünüyorum. Kısacası üniversite hayatı hiç istediğim gibi değil. Kafam çok bozuk :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    O kadar iyi anlıyorum ki seni hocam benim de bir yurttaki oda arkadaşlarım bir de hazırlıkta tanıştığım tek yakın arkadaşım olan kişi var görüştüğüm. İnsan o kadar yalnız ve çaresiz hissediyor ki bazen. Bilmiyorum demek ki bir yerde bir yanlış yaptık ve şimdi bunu düzeltmek için ödememiz gereken bedeller var. Bir yandan gelecek kaygısı bir yandan geçim derdi bir yandan hayaller... İnsan arada kalmış hissediyor ama bir şekilde sıyrılmamız gerekiyor bunlardan ve aslında biz müthiş bir karamsarlığa bürünsek de bir umut var biliyorum, pes etmeyelim, pes ettiğimizde her şey için daha da pişman olacağız.
  • Bende okurken hazırlanmaya karar verdim 2. Sınıftayım mimarlık fakültesi olduğu için sürekli el işçiliği ödevleri var yani çok zaman alan ödevler. Tek bi alana odaklanmak daha iyi olabilir belki ama bölümümü tanımaya çalışmakta bana bir şeyler katabilir vs diye düşünüyorum. Çünkü çok isteyerek geldim ilk sene hüsrandı çok bölüme girmemiştik gerçi ama bu sene başladık bakalım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marterise kullanıcısına yanıt
    Umarım gönlündeki ne ise karşına o çıkar hocam :) Belki de doğru yerdesindir ve bunu keşfedersin eğer değilse de hiçbir şey için geç kalmış değilsin :)
  • ambivalenz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, gönlümüzdekiler bizim için hayırlıysa bunları gerçekleştirebiliriz İnşallah hepimiz :)

Artık gücüm, takatim kalmadı hocam. Eriyorum gün geçtikçe. İnsan bu koca şehirde kendini çok yalnız hissediyor :( ama artık başladık bu yola. Bu saatten sonra pes etmekte olmaz. O yüzden ilk günkü kararlılıkla yola devam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ne önemi değeri olur ama ben her zaman buralardayım bunaldığında daraldığında. Dayanışarak daha çekilir hale getireceğiz bu süreci. Umarım yoluna hep güzellikler çıkar.
  • Çok eski bir hocamın eşi de meslek lisesinden kazanmış tıpı. Demem o ki yaş sadece bir sayı, lise statüsü sadece bir isim. Eskisi gibi değil herkes eşit ister AOL’den gir ister meslek ister Anadolu ister fen. Bence derslere başlamadan önce psikolojinizi sağlam bir temele oturtmanız gerekiyor. Umarım her şey gönlünüzce olur başarılar.

• Pilotless kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, önce bir durup sakinleşmem yolumu daha net görmem gerekiyor sanırım. Çok teşekkür ederim yorumunuz ve temenniniz için.
  • Kararını vermişsin arkasında dur. Bu tereddüttün niye? Kendine inanmayacak kadar aciz bir insan mısın sen?
  • Yanlış anlaşılmasın tabii ki sınav sonucu gelene kadar bırakmak gibi bir niyetim yok, madem bir şansım var sonuna kadar bunu en iyi şekilde kullanmaya çalışacağım. Benimki sadece biraz yöntem sorunu, o en iyi şekilde kullanmak cümlesinin hakkını nasıl verebileceğimi bilemiyorum fakat dediğiniz gibi önceden nasıl aştıysam bu tarz sorunları şimdi de aşabileceğimi biliyorum, inanıyorum. Biraz zaman ve yanılış gerekiyor sanırım. Üslubunun amaçladığı kendine getirme görevi tamamlanmıştır, teşekkür ederim :))
  • Ben de 24 yaşında sınava girmeyi düşünüyorum. Beni destekleyen kimse de yok.
    Bence özgüven problemi yaşamaya hiç gerek yok çünkü okuduğunuz liseyle bu işin pek bir ilgisi kalmamış artık. Zaten belli bir sıralama da yapmışsınız bence bu sefer işiniz daha da kolay hatta.

• Umarım ikimiz içinde zorluklar kolaylaşır hocam, çok teşekkür ederim. Sizin hedefiniz nedir, ne okuyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambivalenz -- 22 Ekim 2019; 6:27:56 >
    Teşekkür ederim sağ olun. Tıp okuyorum şu an ve maalesef bitirmek zorundayım bazı sebepler yüzünden. Matematik veya fizik okuyacağım bitince umarım.

• dubleonursuz D kullanıcısına yanıt
    Birimizin hayali birimizin mecburiyeti... :) Hayaline kavuşman çok zor değilmiş o halde. Puan sıralama anlamında söylemiyorum tabii ama tıpın o çalışma yoğunluğundan geçtiğine ve tıp kazanabilecek donanıma sahip olduğuna göre senin için tek sıkıntı doğru zamanı beklemek gibi.

• Davulun sesi uzaktan hoş gelir...
    Herkes tıp okumak istiyor ama bir kişi de ilerisini düşünmüyor. Olay kazanmak değil onu okuyabilmek. 24 yaşında tıpa başlayacaksın 27-28 yaşlarında ülkenin en zor konularından bazılarını görmeye başlayacaksın. Anlamıyorum sizler gerçekten tüm gençliğinizi çalışarak mı geçirmek istiyorsunuz ezber yaparak mı geçirmek istiyorsunuz. Ben 18 yaşında girdiğim tıpa gençliğimi çaldı gözüyle bakıyorum çünkü en verimli yıllarımı ders kitaplarıyla slaytlarla notlarla geçirdim. Sizlerin kötü dediği bölümlerdeki arkadaşlarım eğlendi gezdi tozdu gençliğini yaşadı. Şu an mezunlar ve çalışıyorlar 4-5 bin maaşa. Bizler ise deli gibi tus çalışıyoruz ki yapacağımızın da garantisi yok. 17 bin kişi sınava giriyor ve rakiplerimiz Türkiyenin en iyi öğrencileri. tus kazandın her şey daha yeni başlıyor 4-5 sene asistanlığında kölelik yapıyorsun. Hiç mi tıp okuyan arkadaşınız yok size bunları anlatan? Ben liseli çocuk tıp istiyorum deyince salak mısın çocuğum diyorum sizleri ise hiç anlamıyorum. Herhalde uzaktan bakınca bayağı hoş gözüküyor ki elinizdeki tek bir hayatı bile harcamayı göze alıyorsunuz. Sana tek şunu söyleyeyim, tıpı büyük ihtimal 1 senede kazanamayacaksın, diyelim ki kazandın; 27-28 yaşına gelmiş masa başında ezber yaparken bir anda kafana dank edecek. Yaşıtlarını ve geçmiş gençliğini düşüneceksin, hepsi gençliğini yaşamış hayatını kurmuş belirli bir düzende ilerliyor olacak sen ise masa başında ezber yapıyor olacaksın, o an gelecek ve ben ne yapıyorum diyeceksin kendine. Ama iş çoktan geçmiş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 22 Ekim 2019; 7:7:59 >

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Budur 👆

• Xakler kullanıcısına yanıt
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:14:51 >
  • marterise kullanıcısına yanıt
    Onika

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.