< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambivalenz -- 23 Ekim 2019; 22:6:37 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambivalenz -- 23 Ekim 2019; 22:6:37 > |
Davulun sesi uzaktan hoş gelir...
Herkes tıp okumak istiyor ama bir kişi de ilerisini düşünmüyor. Olay kazanmak değil onu okuyabilmek. 24 yaşında tıpa başlayacaksın 27-28 yaşlarında ülkenin en zor konularından bazılarını görmeye başlayacaksın. Anlamıyorum sizler gerçekten tüm gençliğinizi çalışarak mı geçirmek istiyorsunuz ezber yaparak mı geçirmek istiyorsunuz. Ben 18 yaşında girdiğim tıpa gençliğimi çaldı gözüyle bakıyorum çünkü en verimli yıllarımı ders kitaplarıyla slaytlarla notlarla geçirdim. Sizlerin kötü dediği bölümlerdeki arkadaşlarım eğlendi gezdi tozdu gençliğini yaşadı. Şu an mezunlar ve çalışıyorlar 4-5 bin maaşa. Bizler ise deli gibi tus çalışıyoruz ki yapacağımızın da garantisi yok. 17 bin kişi sınava giriyor ve rakiplerimiz Türkiyenin en iyi öğrencileri. tus kazandın her şey daha yeni başlıyor 4-5 sene asistanlığında kölelik yapıyorsun. Hiç mi tıp okuyan arkadaşınız yok size bunları anlatan? Ben liseli çocuk tıp istiyorum deyince salak mısın çocuğum diyorum sizleri ise hiç anlamıyorum. Herhalde uzaktan bakınca bayağı hoş gözüküyor ki elinizdeki tek bir hayatı bile harcamayı göze alıyorsunuz. Sana tek şunu söyleyeyim, tıpı büyük ihtimal 1 senede kazanamayacaksın, diyelim ki kazandın; 27-28 yaşına gelmiş masa başında ezber yaparken bir anda kafana dank edecek. Yaşıtlarını ve geçmiş gençliğini düşüneceksin, hepsi gençliğini yaşamış hayatını kurmuş belirli bir düzende ilerliyor olacak sen ise masa başında ezber yapıyor olacaksın, o an gelecek ve ben ne yapıyorum diyeceksin kendine. Ama iş çoktan geçmiş olacak. |
Herkesi kendinle karıştırmamanı öneririm. Gençliğini yaşamak, hayatını yaşamak deyince aklına direkt barlar, havuz partileri gelen birinin zaten böyle bir hayatı asla olmamıştır çok açık belli oluyor.
Oyun bilgisayarım bile yok en son ne zaman oyun oynadım bilmiyorum. Senin için gençliğini yaşamak bu ise bilemiyorum tabi. Ben birkaç spor dalı ile uğraşıyorum, şehirleri ve ülkeleri geziyorum, bisiklet ve motosikletim var gezmeyi severim ve birkaç hobim var, astronomi ve fizyoloji ile yakından ilgileniyorum sürekli takip ediyorum... İlk senelerde yine bunlara vakit ayırabiliyorken şimdi hiç ayıramıyorum. Kitap bile okuyacak vakit bulamıyorum. Yaşıtlarım ise ayırabiliyorlar. Tıp okuyanlar maddi durumu iyi olmayan kişilerse neden onlarca özel var neden insanlar aylık 7-8 bin liraya tıp okuyor? Kafadan sallama bilgilerle kirletmeyin forumu. Devlet üniversitesinde okuyan öğrenci kadar özelde okuyanlar var. Koç, Acıbadem gibi yerler %50 burslusu yıllık 3-4 bin liraya geliyor ve ilk bin gibi derecelerle alıyorlar. Demek ki bir yerlerimizden uydurmamamız gerekiyormuş. Ben dahil fakültede takıldığım arkadaşlarımdan maddi durumu kötü diyebileceğim tek kişi yok. Fizik ilgim yoktu mühendislik düşünmüyordum yine olsa belki yine tıp yazarım ama ben 18 yaşına yazdım, 22-23 yaşlarında başlamak isteyen birine de karşı çıkar tüm gerçekleri yazarım. İnternette her yazana da inanma, örneğin sen gelmişsin tıp okuyanlar maddi durumu yetersiz kişilerdir demişsin, senin gibi gördüğü birkaç kişiyle tüm Türkiyeyi bağdaştırıp internette sallayan bir sürü kişi var. İnternete baksan doktorlar aç 4 bin maaş alıyor diğer bölümler direkt işsiz. Biraz gezin okuyun hayatı öğrenin hayat internetten ibaret değil |
..
|
Budur 👆
|
İnternette insanlar sürekli şikayet ediyor, gidip ee yapma o zaman diye yorum atması kolay, işinden şikayet eden herkese bunu diyor musun sen? Ee bırak başka iş bul o zaman ne güzel hayat değil mi
|
Neye göre bu kanıya vardığını merak ettim çünkü benim gözlemlerime göre durum aksine iyi sıralama yapanların çoğu çok kaynak almış, iyi kaynakları toplamış, özel ders almış (behzat, umut öncül vb) kişilerdir bu yüzden paraları vardır diyebiliriz. Yatay geçiş yaptım iki tıp fakültesi okudum birisi özeldi ve ultra zenginler vardı, şu an ise devletteyim ve durumu kötü olan, fakir diyebileceğimiz birisi yok. Ortalama ve ortalama üstü kişiler hep sosyoekonomik bakımdan.
|
Hocam ben tıp okumak istemiyordum bunları okudum şimdi tekrar hazırlanıp tıp okuma isteği doğdu içimde sebepsizce
|
Yaşlara bak 22-23-24 genciz lan hepimiz kafayı mı kırdınız eğer maddi bir zorluk çekmiyorsanız bu yaşlarda üniversiteye elbette tekrar başlanılır.Sanki Türkiye'de çok matrak iş hayatı,koşullar var gibi konuşmuşsunuz.40 yıl istemediğin mesleği yapacağına 35 yıl istediğin mesleği yap bundan daha güzel ne olabilir ? Ben de 22 yaşındayım iç mimarlığı bıraktım lanet olsun öyle bölüme.Neyse ki İngilizcem iyi be dilden sınava gireceğim.Boğaziçi İde istiyorum seneye editlerim hadi bakalım :)
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambivalenz -- 22 Ekim 2019; 6:27:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 22 Ekim 2019; 7:7:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:14:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |