Şimdi Ara

Üniversiteden iç dökme konusu.Ben kendi adıma noktayı koydum tartışmaya devam etmek isteyenler etsin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
7
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Anladım... Evet şu an hazırlanıyorum ben okulla birlikte
  • James Moody kullanıcısına yanıt
    Ben ingilizce okuyorum hazırlığı atladım ama atlayamayan birçok kişi vardı yani 7 sene ediyor. Son 2 senenin yüksek lisans sayılmasının bir anlamı yok, 5. sınıfta ders programı yoğun ve sürekli stajlardasın. Üstelik 5. sınıfta tus çalışmaları başlar ki önceki yazımda söyledim, Türkiye'nin en iyi öğrencilerine karşı olan bir yarış bu. Bir şeyler başarmak istiyorsan son 2 sene masa başından kalkmayacaksın. (ki bu aralar diğer bölümlerdeki arkadaşların mezun olmuştur ve maaşa geçmiştir)
    Asistanlığı kazandığında paran çok değil ama ortalamanın üstü dediğin gibi, lakin hangi asistana sorsan çok daha fazlasını hak ediyoruz der ki biz de öyle düşünüyoruz. Stajlarımızda asistanlar ile takılıyorken adamların saç baş dağınık göz torbaları çıkmış yüzlerinden düşen bin parça modunda oluyorlar. 24 saat 36 saat çalıştırılıyor bu kişiler. O kadar çalıştırılıyorsun istersen 50 bin kazan nasıl olsa harcayacak vaktin olmayacak.

Burada dalga geçtiğiniz üniversitelerde mühendislik okuyan arkadaşlarım 2. sınıfta çalışmalara başladı, örneğin BM okuyan bi arkadaşım 2. sınıfa geçtiği yazda toplam 2.500 dolar kazandı bilgisayardan iş yaparak. 3. sınıf yazına geçerken 6 bin dolar kazandı bilgisayar üzerinden iş yaparak. Ve bu adam şu an Vestelde çalışıyor maaşı aylık düzenli 6 bin lira, üstelik kendisi freelance internet üzerinden işler yapıyor ve ay sonunda 15 bin lira kadar kazanmış oluyor. En önemli nokta ise bu parayı harcayacak vakti var. Eşiyle İstanbulun çok iyi bir semtinde oturuyorlar sürekli ülkemizde tatile çıkıyorlar. Yaz tatilini yurtdışında geçiriyorlar. Hayat budur çalışırsın harcarsın, hep çalışmazsın.
    Aynısı tıp için geçerli değil çünkü 3 sene tıp okusan dahi hala cahil konumundasın yapabileceğin bir iş yok. 6. sınıfta aylık 600 lira falan kazanıyorsun onda da kölelik yapıyorsun bir yandan tus çalışıyorsun. (Dershaneye verdiğin 20 bin lira da cabası) Bizim okuldaki internler yerleri falan siliyor hastaları çağırıyor belgeleri yazıyor bilgisayara geçiriyor. Tıp ile alakası yok yaptıkları işin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 30 Ekim 2019; 11:52:38 >

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Bunu okuyunca bir kez daha tıp ın amele işi olduğunu gördüm :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kazandın mı peki yoksa hazırlık sürecindemisin?

• adrenal101 A kullanıcısına yanıt
    Amele işi demek doğru olmaz çünkü bu bilime hayatını adayan insanlar var ve birçoğu sayesinde bizlerin hayat kalitesi artıyor. Şu anda bile binlerce insan yüzlerce hastalık üzerinde araştırmalar yapıp çalışmalar yapıyor hepsi insanlığın faydası uğruna. Böyle kutsal bir alana laf söylemem ve söyletmem. Ama herkesin yapabileceği bir iş değil, özellikle 24 yaşına gelmiş insanın hiç yapabileceği bir iş değil. Benim derdim bunu anlatmaya çalışmak
    Hocam arkadaşlarınız hangi bölümlerden mezun oldular da mezun olur olmaz hemen iş buldular? Hem de 4-5 bin gibi kötü sayılmayacak bir maaşa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlara bak 22-23-24 genciz lan hepimiz kafayı mı kırdınız eğer maddi bir zorluk çekmiyorsanız bu yaşlarda üniversiteye elbette tekrar başlanılır.Sanki Türkiye'de çok matrak iş hayatı,koşullar var gibi konuşmuşsunuz.40 yıl istemediğin mesleği yapacağına 35 yıl istediğin mesleği yap bundan daha güzel ne olabilir ? Ben de 22 yaşındayım iç mimarlığı bıraktım lanet olsun öyle bölüme.Neyse ki İngilizcem iyi be dilden sınava gireceğim.Boğaziçi İde istiyorum seneye editlerim hadi bakalım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hangi bölümler kötü denilip 4-5k maaş alan? gerçekten soruyorum ne yazacağımı şaşırdım
    Tıp okuyan insanlar neden bir sürü dert yanıp tıbbın çekilmez bir yer olduğunu , hayatlarını çaldığını söyleyip okumaya devam ediyor anlamış değilim . Tusa potansiyel rakip olanları mı azaltıyonuz böyle bi tarikat mı var ?

• Naptın başkan

• Konu sahibi naptın bro ?

• Ne yapalım peki ne isterdin? Ben ne mezuna kaldım ne de hazırlık okudum hepsine yıl kaybı gözüyle bakıyorum. O kadar okumuşken bırakıp yeni bölüme mi geçeyim? 22-23 yaşına gelmişiz, yaşıtlarım maaşlarını alıyorlar araba almışlar ev almışlar kendi hayatlarını kuruyorlar ben ise hala babadan para istiyorum ne yapayım bölüm değiştirip 4 sene daha mı babanın eline bakayım? Daha liselisin ya da tıp1'sin birkaç sene sonra hak verirsin bu yazılara. 2-3 yıl sonraya kendine hatırlayıcı koy telefonuna ve bu konunun linkini koy altına o zaman anlarsın beni henüz toysun sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 5 Temmuz 2020; 12:0:11 >
  • __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    Biri gıda mühendisi biri tekstil mühendisi biri kötü bir okulda iibf okudu birisi radyo televizyon okudu. Bu bölümleri forumda yerden yere vuruyorlar ama dediğim gibi rahat bir öğrencilik hayatı geçirdiler oradan oraya gezdiler tozdular eğlendiler. Mezun oldular alıyorlar maaşlarını. Biz hala sürünmeye devam
  • ne oldu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.