Şimdi Ara

Üniversiteden iç dökme konusu.Ben kendi adıma noktayı koydum tartışmaya devam etmek isteyenler etsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
7
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diğer bölümler 4 sene+1 sene zorunlu hazırlığı var tıp fakültesi ise genelde hazırlıksız 6 sene üstelik son 2 sene yüksek lisanstan sayılıyor.Sadece 1 sene fazla okuduğun için bu kadar ajitasyon yapmaya değer mi? Teoride aranda sadece 1 sene var.Senin yazına göre adam 1 senede iş bulup evleniyor sonra da araba alıyor,çocuğu oluyor bunu da yeni mezun maaşıyla yapıyor.Millete genelleme yapma diyorsun kendi arkadaşların üzerinden millete akıl veriyorsun bu da ayrı tezatlık.

Edit: Asistanlık askerlik falan deme asistanken bile emeğinin karşılığı kadar olmasa da ülke ortalamasının epey üzerinde ödeme alıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:13:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Davulun sesi uzaktan hoş gelir...
    Herkes tıp okumak istiyor ama bir kişi de ilerisini düşünmüyor. Olay kazanmak değil onu okuyabilmek. 24 yaşında tıpa başlayacaksın 27-28 yaşlarında ülkenin en zor konularından bazılarını görmeye başlayacaksın. Anlamıyorum sizler gerçekten tüm gençliğinizi çalışarak mı geçirmek istiyorsunuz ezber yaparak mı geçirmek istiyorsunuz. Ben 18 yaşında girdiğim tıpa gençliğimi çaldı gözüyle bakıyorum çünkü en verimli yıllarımı ders kitaplarıyla slaytlarla notlarla geçirdim. Sizlerin kötü dediği bölümlerdeki arkadaşlarım eğlendi gezdi tozdu gençliğini yaşadı. Şu an mezunlar ve çalışıyorlar 4-5 bin maaşa. Bizler ise deli gibi tus çalışıyoruz ki yapacağımızın da garantisi yok. 17 bin kişi sınava giriyor ve rakiplerimiz Türkiyenin en iyi öğrencileri. tus kazandın her şey daha yeni başlıyor 4-5 sene asistanlığında kölelik yapıyorsun. Hiç mi tıp okuyan arkadaşınız yok size bunları anlatan? Ben liseli çocuk tıp istiyorum deyince salak mısın çocuğum diyorum sizleri ise hiç anlamıyorum. Herhalde uzaktan bakınca bayağı hoş gözüküyor ki elinizdeki tek bir hayatı bile harcamayı göze alıyorsunuz. Sana tek şunu söyleyeyim, tıpı büyük ihtimal 1 senede kazanamayacaksın, diyelim ki kazandın; 27-28 yaşına gelmiş masa başında ezber yaparken bir anda kafana dank edecek. Yaşıtlarını ve geçmiş gençliğini düşüneceksin, hepsi gençliğini yaşamış hayatını kurmuş belirli bir düzende ilerliyor olacak sen ise masa başında ezber yapıyor olacaksın, o an gelecek ve ben ne yapıyorum diyeceksin kendine. Ama iş çoktan geçmiş olacak.
    Hocam ben tıp okumak istemiyordum bunları okudum şimdi tekrar hazırlanıp tıp okuma isteği doğdu içimde sebepsizce

• abla ben de psikoloji istiyorum, o kadar iyi bir sıralamaya gittiğin yerden neden memnun değilsin biraz anlatır mısın?

• En fazla 2 gün içerisinde pm atıcam.

• B şıkkı diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Davulun sesi uzaktan hoş gelir...
    Herkes tıp okumak istiyor ama bir kişi de ilerisini düşünmüyor. Olay kazanmak değil onu okuyabilmek. 24 yaşında tıpa başlayacaksın 27-28 yaşlarında ülkenin en zor konularından bazılarını görmeye başlayacaksın. Anlamıyorum sizler gerçekten tüm gençliğinizi çalışarak mı geçirmek istiyorsunuz ezber yaparak mı geçirmek istiyorsunuz. Ben 18 yaşında girdiğim tıpa gençliğimi çaldı gözüyle bakıyorum çünkü en verimli yıllarımı ders kitaplarıyla slaytlarla notlarla geçirdim. Sizlerin kötü dediği bölümlerdeki arkadaşlarım eğlendi gezdi tozdu gençliğini yaşadı. Şu an mezunlar ve çalışıyorlar 4-5 bin maaşa. Bizler ise deli gibi tus çalışıyoruz ki yapacağımızın da garantisi yok. 17 bin kişi sınava giriyor ve rakiplerimiz Türkiyenin en iyi öğrencileri. tus kazandın her şey daha yeni başlıyor 4-5 sene asistanlığında kölelik yapıyorsun. Hiç mi tıp okuyan arkadaşınız yok size bunları anlatan? Ben liseli çocuk tıp istiyorum deyince salak mısın çocuğum diyorum sizleri ise hiç anlamıyorum. Herhalde uzaktan bakınca bayağı hoş gözüküyor ki elinizdeki tek bir hayatı bile harcamayı göze alıyorsunuz. Sana tek şunu söyleyeyim, tıpı büyük ihtimal 1 senede kazanamayacaksın, diyelim ki kazandın; 27-28 yaşına gelmiş masa başında ezber yaparken bir anda kafana dank edecek. Yaşıtlarını ve geçmiş gençliğini düşüneceksin, hepsi gençliğini yaşamış hayatını kurmuş belirli bir düzende ilerliyor olacak sen ise masa başında ezber yapıyor olacaksın, o an gelecek ve ben ne yapıyorum diyeceksin kendine. Ama iş çoktan geçmiş olacak.
    Tıp okuyan birisi olarak imzamı atarım altına.

Yalnız genel olarak buradaki arkadaşlar tıp okuyanların sosyoekonomik durumu gayet iyi demiş benim fakültemde tam aksine düşük ve orta kesim en az %80'lik bölümü kaplıyor. Fakültem çok yüsek puanlı olan yerlerden değil belki onunla alakalıdır.

• Arkadaşlar tıpın zorluğunu biliyoruz inkar etmiyoruz, bunun bilincindeyiz bunlara rağmen istiyoruz neden aksine ikna edilmeye çalışıyoruz anlamıyorum ki.

Ve lütfen bir de şu açıdan bakın, mutsuz olduğumu, tıp okumak hekim olmak istediğimi es geçelim sadece psikolojiye odaklanalım, 5 yıl okul okuyorsunuz tamam tıpa oranla çok daha hafif bir bölüm lakin ne olursa olsun 5 yıllık bir emek veriyorsunuz minimum ama bunun karşılığında aldığınız ünvan hiçbir şey ifade etmiyor. Ruh sağlığı alanında büyük bir suç işleniyor onca emeğe karşılık değil mükafat bir de yetmezmiş gibi bir de bu suçun bir parçası oluyorsunuz. Şu an hastanelere Manevi danışmanlık adı altında ilahiyatçılar atanıyor, şaka değil. Şu an intörn olan arkadaşlarım onkoloji servislerinde "hizmet ettiklerini" gördüklerini söylüyorlar. Bilmem hiç instagram terapistlerini(!) gördünüz mü? bilmem ki hiç tvlerde çıkan bilinçdışı temizleyicilerini, fobi tedavi eden şaklabanları gördünüz mü? Meslek ayaklar altında. Heryer dinle psikolojiyi soslayıp saçma sapan işler yapanlarla dolu, buna daha yeni Boğaziçi psikoloji mezunları bile eklendi. TR'deki en iyi psikoloji eğitimi veren üni diyoruz biz buna. aldığınız eğitimin yurtdışında bir ismi yok. Size psikolog demiyorlar, çünkü eğitim ve yeterlilik yerlerde. Elle tutulur bir deneysel psikoloji bir de nöropsikoloji var diyelim, türkiyede bunu hakkıyla yapma imkanınız yok nöropsikologlara klinik psikolog ile aynı işleri yaptırıyorlar, mesleki tatmin sağlayamazsınız. Yurtdışına çıkmak istediğinizde zaten karşılacağınız zorlukları az çok tahmin ediyorsunuzdur. (ki ben psikolojide kalırsam seçmek istediğim alan nöropsikoloji ve deneysel psikoloji idi.)
    Tamam, yetmez diyelim...
    Mezun oldu bir tıp fakültesi öğrencisi ve bir psikoloji öğrencisi.
    Artık bir hekimsin ve tamam zorlanacaksın yorulacaksın zaten bunu biliyordun. bir sınava gireceksin ve ilgi alanına göre seçimler yapıp uzmanlaşacaksın. Evet zorlu ama güzel. Gelelim psikoloğa...
    Artık psikologsun tebrikler ama ümitlenme yeni başlıyoruz, zengin değilsen ve daha çok uğraşmamak istiyorsan seni özel sektöre alalım asgari ücret verebiliriz ama belki belki de yardımcı olursun işlere(!) ve 1500 tl gibi bir ücret alırsın ki 1000 veren yerler var şanslısın. kabul etmezsen sorun değil tonla mezun var birini alırız.
    KPSS konusuna girmek bile istemiyorum vasat bir sınav.ve pdr mezunları da klinik psikolog olabiliyor ama üzgünüm formasyon kaldırıldı siz rehber öğretmen olamazsınız.
    Belki de zenginsindir ya da tonla kredi borcuna girmeye hazırsındır, o zaman seni eğitimlerimize alalım her biri 2bin ile 7-9bin arası değişiyor. bir tanesini alman yetmez 4-5ini herkes alıyor sen daha çok daha çok al. ne kadar alırsan o kadar iyi. instagramda adının altına yazacaksın çünkü bunları önemli. evet bir sürü eğitim aldın.
    sonuç: suçlu, yorgun, borçlar içinde ve işsizsin.

ya daha anlatmak saymak istediğim tonla şey var, biraz öfkeli yazdım af buyurun imla yanlışlarına yazım yanlışlarına ve diğerlerine.
    Burada psikoloji okumak isteyenlerin bütün bunlara rağmen moralini bozmak istemiyorum. Yine de gerçekler bunlar.
    Tüm bunlar olmasa dahi önemli olan nasıl mutlu olacağınız. Ben burada mutlu değilim mutlu olacağım yerde olmak istiyorum.

Evet siz tıp öğrencileri çok emek harcıyor, çok zorlanıyor, çok yoruluyor, çok fedakarlık yapıyorsunuz. Ama lütfen objektif bir şekilde değerlendirin kim "kârlı"? bu karlı kelimesi yanlış anlaşılmaz umarım.

Kazanamazsam ben de bu rant ortamının içine düşeceğim, korkuyorum ve emin olun tıp okumak ve saydığınız zorluklardan korktuğumdan daha çok korkuyorum.
    iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambivalenz -- 23 Ekim 2019; 21:56:20 >

• Bende fizyoterapi okuyordum sonra dondurdum okulu ve hayallerim için tıp için tekrar çalıştım ve sonuç yine aynı üniversitede eczacılık oldu .Daha yüksek bir bölüme geçince içim rahat eder diye düşünüyordum ama olmadi içimdeki boşluk dolmadı ve ne zaman doktor birini gorsem veya ne bileyim mucize doktoru izlerken bile heyecanlaniyorum yurt odamdada tıpçılar kalıyor sanki sürekli hatırlamam için .Yoruldum ve ne yapacağımı bilmiyorum hala bir yol çizemedim...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okudum ve üzüldüm. Uzun uzun yazıp yormayayım, bir şarkı hediye edeyim size.

youtube.com/watch?v=-YCSyJOyRWg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrazieRagazzi -- 24 Ekim 2019; 9:56:20 >
  • melda.uzun M kullanıcısına yanıt
    Çok kötü bir duygu :(

• GrazieRagazzi kullanıcısına yanıt
    Tüm gün dinleyeceğim sanırım, çok güzel. Çok teşekkür ederim. :)

• okulunu bitirene kadar yavaş yavaş ders calısabilirsin bitirdiğin, diplomanı aldığın zaman yavaş yavaş biriktirdiğin şeylerin daha fazla üstüne giderek istediğin bölüme gidebilirsin ve buna inanmazsan olmaz önemli olan başaracağına inanmak ve psiklojini kazanmaya odaklamak,

Eğer besler büyütürsem hayallerim geleceğim,
    eğer baskılar öldürürsem ölüm döşeğimdeki keşkelerim..

Hayatta ne yaparsan yap keşke dememek için yap. Başarılar diliyorum
  • Akadaşlar çoğunuz öğrenci olduğunuz için işte çalışıp para kazanmaya geç başlayacağınız için dert yanmışsınız lakin öğrenci olmak isteyen çalışanlara ne demeli üniversite yıllarımızdaki boş zamanı rahatlığı iş hayatında bulabilecek miyiz ?

Evet paramız olacak ama o zamanda boş zamanımız olmayacak.

Şuncacık ömrümüzüde parayı gücü düşünerek yok etmeyelim elimizdekilerin ve zamanımızın kıymetini bilelim.
  • Bende eczacılık 1.sınıfım neden ve kaçıncı sınıfken bıraktın?

• melda.uzun M kullanıcısına yanıt
    Valla aslında ben tıp istiyordum ve eczacılığı da hem tekrar tıp için hazırlanır hem de bölümü okurum diye verdim baktım olmuyor 2 hafta geçmeden bülümü bıraktım Bi de eczacılığı olan ön yargılar da bu kararımı etkiledi artık o ön yargıları da sen tahmin edersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu-10 -- 25 Ekim 2019; 11:46:56 >
  • Arawnn47 kullanıcısına yanıt
    kaç yaşındasın ki bu kadar olmayacak :/ İnsan alışamıyor ısınamıyor da bir şekilde vakit geçiriyor işte oyalanacak bir şeyler bulup. Hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim, bu kadar mutsuzsan durup bi düşün ama bence. Bir ömür var önünde böyle bakınca daha kolay gözüküyor gözünde birçok şey.
  • bu neden bir yaştan sonra bir okul okursan bittin hayatın kararıcak muhabbeti dönüyor anlamıyorum en azından üni okumak için illa yaş mı olması lazım evet bir noktada bazı şeylerde geride kalabilirsin ama o verdigin karar hayatının geri kalanı ne yapmak istiyorsan onu geçtim :D açın barışhocabiyoloji kanalına hem de reklamını yapayım adam halen üni okuyor okumadan keyif alma ile alakalı bence kendi şahsi kararınız ne ise o şekilde yapın derim yarın öbür gün enerjiniz hiç kalmaz yapamadım diye pişman olmayın hadi örnekleri çoktur ama en yakınımdan vereyim ananem 71 yaşında gitti güzel sanatlar fakültesi sınavına girdi kazandı :D kadıncagız kitap kurdu aldıgım kitapları hemen eritmeye başlar meslek dalına göre degişir yok illa evleneyim çocuk yapayım düzen kurayım ki bu bizim ülkede bir yük boş işlerden başlılarından nasıl istiyorsanız öyle yapın biraz okudum yorumları da cidden neden ülkecek geriyiz anlaşılıyor neyse çok uzattım bende doldum böyle şeylerden onu yapma geç oldu şunu yapma bunu yapma nasıl istiyorsanız ona göre yapın getiricegi sıkıntıları düşünerek yaparım diyorsanız neden olmasın üni bırakıp tekrardan hazırlanan çok illa somut örnek arayıp kendinizi rahatlamak istiyorsanız bulursunuz ama iş sizde bitiyor unutmayın bu hayat sizin verdiginiz tüm kararların sonuçlarını siz yaşıyacaksınız başkası degil başka bir yerinden okuyup tuhaf tuhaf muhalefet olucak arkadaş varsa lütfen yazmasın hatta bloklasın beni hiç ugraşmayalım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.