Şimdi Ara

Üniversiteden iç dökme konusu.Ben kendi adıma noktayı koydum tartışmaya devam etmek isteyenler etsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
7
Favori
4.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba öncelikle, benim istediğim o diye mi bilmiyorum ama yakın çevremde tanıdığım insanlar hep tıptan, bir şekilde yollarımız kesişti. Ankara Tıp mezunu bir arkadaşım geçtiğimiz son TUS'a hazırlandı mesela ve onun o psikolojisinin düştüğü durumu, artık vücudunun nasıl direnç gösterdiğini gördüm destek olmaya çalıştım kendisine kendi çapımda. Aramızda esprisini dahi yaparız hadi kazandım sonra ne olacak acaba diye ama belki tıpta olan sen için de ben ve benim gibileri anlamak biraz zor olabiliyor bence. Sevmediğin bir meslekte yani bu ülke şartlarında sevmediğin bir hayatta olmanın rahatsızlığını da hissetmek gerekiyor.
    Hayali kurarken laylaylay he rşey mükemmel olacak vs diye hayal kurmuyoruz ki biz de, sürece tanık olan biri olarak aksine çekeceğimiz şeyleri bilip buna rağmen seviyor, istiyor, hayal kuruyoruz, en azından kendi adıma konuşayım.
    Ben hali hazırda zaten bir çok şeye "geç kaldım". Yaşıt bölümdaşlarım şu an yüksek lisans bitiriyor. Bu durumdayken 40-50 yaşına geldiğimde, mutsuz dolayısıyla insanlara bile katkısı belki sınırlı kalacak olan bir psikolog olmak, hala içimde bir ukde olarak devam ediyor olmak istemiyorum. İçimdekileri doğru aktarabildim mi bilmiyorum umarım kendimi anlatabilmişimdir. Yine de teşekkür ederim değer görüp bunca yazdığın için.

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Seveni için sorun değil bunlar hocam. Benzerini herhangi bir bölümde doktora için devam edenler de yaşıyor, yaşıtları çoktan müdür falan olmuşken 30 yaşında doktora alıyorsun ve iş hayatına resmen dr. unvanıyla giriyorsun. 30 yaşına kadar öğrencilik hayatı yaşıyorsun, az bir para, aile yanında ya da yurtlarda konaklama, bir sevgilin varsa evlenme planlarını ertelemeyle falan geçiyor 4-5 yılın. Daha sonra doktorayı alınca üniversitelerin açık pozisyonlarına başvuruyorsun, yaşıtlarının 5-6 yıl önce tamamladığı iş arama sürecine sen yeni giriyorsun. Fakat tutup da aman doktora yapmayın demek olmaz insanlara, onu yapabilecek insan da lazım. Tıp okuyan insanlar için de olay bu bence, eğer etiketi için ya da akraba sohbetlerinde falan 'ben de tıp okuyorum' diye kasılmak için değilse insanlar her yaşta tıp okuyabilir. Mesleğini seven insana her yerde ihtiyaç var yaşı ne olursa olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 22 Ekim 2019; 12:44:59 >
  • Ne yaparsan yap ama üniversiteyi küçük şehirde okuma. Ankara İstanbul İzmir Eskişehir vb yerler dışı üni okunmaz, okunsa da gençliğini heba etmiş olursun. Kars'ta tıp mı okunur ***

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 28 Mart 2021; 23:36:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 28 Mart 2021; 23:35:58 >
  • ambivalenz kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam. Sen de aynı şekilde

• Bende 22 yaşındayım bir üni bitirdim istediğim bir bölüm olmadıgından tekrardan yks hazırlanıyorum AüHF yada İÜHF için Allah nasib ederde kazanırsam 23 yasında unıye baslayacagım ve mezun oldugumda 28 yasında olacagım. Bu hiç bir şekilde umrumda degıl cunku ben gelecek yıllarımı sevdıgım bır işi geçirerek yapmak ıstıyorum. Eğer gerçekden gonulden ıstıyorsan dene derim deneki ilerde niye denemedim diye pişman olma.
  • Herkesi kendinle karıştırmamanı öneririm. Gençliğini yaşamak, hayatını yaşamak deyince aklına direkt barlar, havuz partileri gelen birinin zaten böyle bir hayatı asla olmamıştır çok açık belli oluyor.
    Oyun bilgisayarım bile yok en son ne zaman oyun oynadım bilmiyorum. Senin için gençliğini yaşamak bu ise bilemiyorum tabi. Ben birkaç spor dalı ile uğraşıyorum, şehirleri ve ülkeleri geziyorum, bisiklet ve motosikletim var gezmeyi severim ve birkaç hobim var, astronomi ve fizyoloji ile yakından ilgileniyorum sürekli takip ediyorum... İlk senelerde yine bunlara vakit ayırabiliyorken şimdi hiç ayıramıyorum. Kitap bile okuyacak vakit bulamıyorum. Yaşıtlarım ise ayırabiliyorlar.

Tıp okuyanlar maddi durumu iyi olmayan kişilerse neden onlarca özel var neden insanlar aylık 7-8 bin liraya tıp okuyor? Kafadan sallama bilgilerle kirletmeyin forumu. Devlet üniversitesinde okuyan öğrenci kadar özelde okuyanlar var. Koç, Acıbadem gibi yerler %50 burslusu yıllık 3-4 bin liraya geliyor ve ilk bin gibi derecelerle alıyorlar. Demek ki bir yerlerimizden uydurmamamız gerekiyormuş. Ben dahil fakültede takıldığım arkadaşlarımdan maddi durumu kötü diyebileceğim tek kişi yok. Fizik ilgim yoktu mühendislik düşünmüyordum yine olsa belki yine tıp yazarım ama ben 18 yaşına yazdım, 22-23 yaşlarında başlamak isteyen birine de karşı çıkar tüm gerçekleri yazarım.
    İnternette her yazana da inanma, örneğin sen gelmişsin tıp okuyanlar maddi durumu yetersiz kişilerdir demişsin, senin gibi gördüğü birkaç kişiyle tüm Türkiyeyi bağdaştırıp internette sallayan bir sürü kişi var. İnternete baksan doktorlar aç 4 bin maaş alıyor diğer bölümler direkt işsiz. Biraz gezin okuyun hayatı öğrenin hayat internetten ibaret değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 22 Ekim 2019; 17:53:26 >

• Yine olsa zaten yine tıp yazarım çünkü ben 18 yaşında başladım. Bu süreçlerden azlı çoklu elbet herkes geçiyor bunun farkındayım. Ama 22-23 yaşında sınava hazırlanmaya karar veren birine de karşı çıkarım çünkü tıptan mezun olunca 30 yaşında olacak.
  • İnternette insanlar sürekli şikayet ediyor, gidip ee yapma o zaman diye yorum atması kolay, işinden şikayet eden herkese bunu diyor musun sen? Ee bırak başka iş bul o zaman ne güzel hayat değil mi
  • vb. dedim hocam orada Konya gibi yerleri de katabilirsiniz ona bir şey demedim ki.
    Eskişehir de öğrenci şehri olarak geçiyor, gayet de güzel şehir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neye göre bu kanıya vardığını merak ettim çünkü benim gözlemlerime göre durum aksine iyi sıralama yapanların çoğu çok kaynak almış, iyi kaynakları toplamış, özel ders almış (behzat, umut öncül vb) kişilerdir bu yüzden paraları vardır diyebiliriz. Yatay geçiş yaptım iki tıp fakültesi okudum birisi özeldi ve ultra zenginler vardı, şu an ise devletteyim ve durumu kötü olan, fakir diyebileceğimiz birisi yok. Ortalama ve ortalama üstü kişiler hep sosyoekonomik bakımdan.
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    Kastettiğim şey de bu zaten. Size göre 30 yaşında bir mesleği eline almak sorun olabilir fakat bir başkası için hayatı ancak böyle güzelleşecek belki. Bilerek akademi örneğini verdim, 30 yaşında ancak doktor unvanı alıyorsunuz ama herhalde tutup da insanlara doktora yapmayın, uzmanlaşmayın, herkes bankacı olsun, yönetici olsun, mühendis olsun demek olmaz sırf yaş yüzünden. Tıpta da durum benzer, eğer seni memnun edecek iş tıpsa girip 30 yaşında doktor çıkarsın, ömür boyu mutsuz olmaktansa 30 yaşında işe başlamak hiç fena fikir değil ideal olmasa da.
  • Motorla kendini övmenin ne alakası var onu anlamadım? Lafı başka yerlere çekip + alma peşinde misin? Öğrenciyim nasıl harleyim olsun bu ne mantıksız ne saçma bir kıyas? Harleyim olsa ne olacak bana saygın mı artacak ya da dediğim doğru mu olacak? İkinci el 50cc bir motorum var bana yetiyor çünkü masrafsız ve işimi görüyor. Bunun konumuzla ilgisi ne oluyor? Maaşa geçersem kendi zevklerim doğrultusunda daha üst model motorumu ve bisikletimi alırım zaten
    Gezmekten kastın gençler hepsi gidip bir kafede oturuyor, kaç gencin bisikleti motoru var alıp başını şehir dışına çıkıyor? Kaç gencimizin hobisi var gerçekten merak ettim. Ben burada örnek verdim gençliğini hayatını yaşamak benim için bunlar dedim. Çünkü sen çok absürt örnekler vererek yok havuz partisi yok barlar gece kulüpleri vb dedin. Bunları da yaptığımız oluyor ama ayda yılda bir. Gezmeyi eğlenmeyi herkes sever ama neye gezmek eğlenmek diyor bu önemli işte. Günümüzde gençlerin gezmesi dediğim gibi topluca buluşup tramvaya metroya sıkışıp bir yere gidip kafeye oturmak, eğlenmeleri ise yine bir kafeye oturup kağıt oynamak çünkü. Bunları yapıp ben de geziyorum eğleniyorum demeyin de... Hayat ve dünya bu kadar basit değil çünkü görülmesi gereken binlerce yer var.

Edit: Zaten benim söylendiğim nokta da bu, yaşıtlarım maaşa geçti hayatlarını kurdu çoğunun kişisel araçları da var çünkü paraları var maaşlarını alıyorlar ve kendilerine vakit ayırıp sevdikleriyle sık sık şehir dışına yurt dışına çıkabiliyorlar. Ben ise bunları yapamıyorum çünkü hala öğrenciyim ve hala önümde büyük sorumluluklarım var ayrıca param da kısıtlı. Ben 18 yaşında bölüme girmiş biri olarak bunları yaşıyorsam konu sahibini nelerin beklediğini tahmin edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 22 Ekim 2019; 18:56:10 >

• Arkadaşım ben de eczacılığı bıraktım her şey hedefler için

• Her şey gönlünüzce olsun hocam, başarlar :)

• Ben sınava ilk defa hazırlanan bir kardeşiniz olarak yazılanları hayretle okuyorum
    Bu rezalet duruma kendini nasıl sokacaksın bir daha aklım almıyor.
    Stres uğraş sorumluluk bir sürü sıkıntı.
    Bir girsem şu sınava ne kadar çalıştıysam karşılığını alsam da bitse gitse
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.