Şimdi Ara

invalid system disk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu tam olarak kavrama acısından bastaki tamamlayıcı olaylara değinmeden geçmek olmaz

balkonumu kapattırdım ( ne alaka ) güneşi 3 saat görüyor ve bilgisayarımı oraya taşıdım

1 gün bişşey yok

2 gün ekran flu oldu ve torrent
    dosyalarımdan bazıları okuma yazma basarısız gibi uyarılar vermeye basladı

virüs girdi düşüncesiyle kaspersky kurdum daha önce virüs programı yoktu normal taramalar yaptırdım fakat pek bişi bulmadı 1-2 trojen horse vs. sıcak etkiledi diyerek everest programını kurdum kendimce sıcaklıkları takip edicem evdekilere de tembihledim sıcaklıklar yükselirse bilgisayarı kapatın diye

sabit diskleri tekrar tarattım
    250gb lik 2 partıon X ve D: içindeki autorun.ınf adlı dosyayı virüs olarak sildi ve gözümün önünde oldu etkisiz hale getiri işaretlemeyi akıl etmek ve sabit diskim için zararlı bir işlem olduğunu anlayamadım ve okeyledim
    Ve daha sonra X ve D sürücülerini açmaya kalkıştığımda D:yanlış işlev diye hata vermeye basladı

bilgisayar kapatıp sürücüyü söktüm tekrar başlattım invalid system disk replace the disk and then press any key gibi bir yazıyla karşılaştım daha sonra da reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key bu yazı cıktı bir daha restart yaptığımda ise yine aynı yazılar cıktı sonra anladım diğer sürücüyüde sökmem gerekitiğini

akşam işyerinde araştırma yaptım biraz 3 tane sürücü var bilgisayarımda

80 c ve e

250 f

250 x ve d

bu iki partıon olanı söktüm olmadı yine aynı yazı cıktı diğer 250 olanı söktüm çalıştı ve sistem sorunsuz olarak acıldı
    tabi bu olayları denemeden önce format için ghost programı kullanıyorum bilgisayara formatı bastım iki hdd de sökünce gayet normal acıldı

simdi 1 hdd 250 gb olanı takıyorum donanım değişiklilerini tara diyorum buluyor içini okuyabiliyorum vs her işi yapabiliyorum

bilgisayara restart yaptırdığımda ve hdd yi taktığımda ise yine açmıyor yukarda bahsettiğim yazılar cıkıyor

2 hdd takıp donanım değişikliklerini aratırdığımda ise hdd yi buluyor ve sorunsuz çalıştığını iddia ediyor fakat bilgisayarım penceresinde

göremiyorum.

son olarak durum

1 hdd 80 gb tek takılı olursa sorunsuz çalışıyor

2 hdd 250 gb takılı olarak bilg. açar isem malum yazılar cıkıyor 80 gb takılı iken acıp sonra bu diski takar isem kullanabiliyorum.

3 hdd iki partıon 250 gb ı takar isem yine aynı malum yazılar cıkıyor 80 gb takılı iken acıp sonra bu diski takar isem donanım değişiklerini
    tarattığımda buluyor hiçbir yerde gözükmüyor ( bu diskimin içindeki verileri kurtarabilirmiyim)

sorun bu şekilde arkadaşlar eğer bir yardımıcı olursanız öğrenmiş olurum.

• epey karışık..Önce şu 2 partitionlu 250 lik diski kurtarmaya bakalım...Donanımı buluyor ama bilgisayarımda gözükmüyor ise, bilgisayararım sağ tık yönet disk yönetimi sekmelerini takip edip o diske sağ tıklayıp aç dediğinde açılması lazım açılmıyor ise partition yapısı bozulmuş olabilir partition magic gibi bir uygulama ile kurtarmayı deneyebilirsin...

disklerin hepsi takılı iken sistemin açmaması ilginç geldi..aklıma şu geliyor..Sistemin zannedersem 80 lik diskte kurulu..Daha önceden diğer 250 liklerden birine windows kurduysan ve formatlamadan sadece içini sildiysen bilgisayar açıldığında onların MBR si üzerinden sistemi açmaya çalışabilir ve windows u bulamadığı için o hatayı veriyor olablir..İmkanın ve yerin varsa 2 250 lik çalışırken birindeki tüm verileri diğerine al komple format at..Sonrada hepsini formatladığın diske al diğerini komple formatla...Diskler sata ise biosdan öncelikli olanın sistem kurduğun diskte olduğundan emin ol..(port olarak)

• evet 80 gb da sistem kurulu fakat diğerlerini satın aldım ve hiç sistem kurmadım direkt olarak yedek sürücü niyetine aldım
  • disk yönetiminden denedim acıldı kendini kilitlemiş ac dedim actı fakat birim x: (tehlikede) birim d: (tehlikede) diyor birimlerin yanında yani kendini korumaya almış aygıt anladığım kadarıyla ne yapmam lazım şimdi...
  • Yerinde olsam yapacağım iş aynen şu olurdu...Hayati öneme sahip ne varsa DVD ye çekip tüm disklerin tüm bölümlerini siler ayrı ayrı format atardım..(hızlı format değil, normal)..En sonda 80 lik diske formatı basar normal Windows CD sinden temiz windows kurar son duruma tekrar bakardım..Aynı hatalar devam ediyorsa anakart yada disklerde hata aramaya başlardım
  • kardeş gündüz işe gittim bu arada dediğim gibi görüyordu fakat bir kaç dosyayı aktardım akşam işten geldikten sonra bilgisayarı açtığımda ise hddyi görüyor yine aynı yöntemle fakat yine bilgisayarımda gözükmüyor hdd bilinmiyor tanımlanmış vede iki partıon olan hdd teke düşmüş disk yönetiminde ise başlatılmamış olarak tanımlıyor diski başlat diyor başlattığımda ise çevrimiçi hdd olarak tanımlyor bilgisayarımda yine gözükmüyor vede senin baara baara söylemene rağmen seni dinlemedim tabi işede gitmem gerekti zannımca onlarca oyun ve filmim gitti ona yanarım

ayrıca 2.hdd 250 gb tek disk olan ise sistem hdd siyle beraber açtığımda reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key hata yazısı yine çıkmaya devam ediyor

• Clarion arkadaş yazdığım konuya beni yönlendirme, bilgilendirme adına yanıtlama yapmamıssın hdd öle yatıyor ne yapıcam bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD Volume Serial Number
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.