Şimdi Ara

İnventustan i7 4790k için İşlemci Soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç haftaya inventustan 4000tl lik sistem alacagim.
    Sistemimi i7 4790+h97 gaming3+cmaster 212 evo..... seklinde planlamistim.
    MSI un cashback kampanyasini gördüm ve 4790k+h97 almaya karar verdim çünkü 4790ile arasında 100tl var MSI da 120tl cashback veriyor.
    Amacim 4790k yi turbo 4.4 te sorunsuz max70-75 derecede kullanmak.
    Sistemi inventustan alacagim için inventustan soğutucu onerirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmete36 -- 23 Mayıs 2015; 14:51:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4982

Inventustan o sisteme en ideal soğutucu bu olur.Overclock yapılmayacağı için yeterli gelir.
  • hyper 212 güzel soğutucu fakat alacağınız kasaya sığıp sığmayacağını kontrol edin

• h100i al 60 dereceyi görmezsin 300 tl civarı satılıyor forumda 0
  • Hyper 212 evo 4.4ghz de yeterli olmaz diye biliyorum

• Overclock yapamayacaksan K'lı işlemciye para vermene gerek yok.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Zaten 4790 alacaktim ama MSI in cash back kampanyası var. 4790k alirsam 120 TL veriyor. 4790 ile 4790k arasında 100 TL var. O yüzden 4790k alayim dedim. Ama çok isindigini duydum. Normalde cm hyper212 evo alacaktim 4790 icin. 4790k için yeterli olurmu çünkü turbo ile 4.4ghze cikiyor. Yetmezse soğutucu onerebilirmisin.

• Hyper 212 evo ve 4790k kullaniyorum. Tum cekirdekleri 4.4 ghz de calistiriyorum. 212 Evo ile bu aralar 70-75 C de gidip geliyor ama oyun felanda degil. Araliksiz %100 yukte, 24 saatten fazla acik sekilde. Bundan daha da agir test olmaz galiba :)
  • desert_rain D kullanıcısına yanıt
    70 dereceyi geçmesi kotu birşey değil mi?

• fatihmete36 F kullanıcısına yanıt
    sıcaklık takıntın varsa daha iyi soğutma sağlayan modellere bak inventusta noctualar satılıyor u9s falan işini görür

http://www.guru3d.com/articles_pages/noctua_nh_d9l_and_nh_u9s_cpu_cooler_review,8.html
  • http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6958 ile i7 kullanıyorum bence gayet yeterli. İnventustan almıştım sistemi. Stres testlerinde 75-80 leri rahat görüyor ama günlük kullanımda hiç bir şekilde ısınma yaratmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    75 derece fazla değil Intel için. Ayrıca oyunlardaki sıcaklık daha düşük oluyor.
  • En fazla 2-3 derece fark için 212x falan alma. 4690k ile hyper 212 evo kullanıyorum 2-3 saatlik prime 95 en ağır stress testinde maksimum 63 dereceyi gördüm. (4.0 ghz) O/C yaparsam da 70'i geçeceğini sanmıyorum. Bazıları abartıyor bana göre, yok yetmezmiş falan filan. Sıvı soğutma almayacaksan hyper 212 evo gayet de f/p bir ürün.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    İnventustan hangi sogutucuyu tavsiye edersiniz hyper 212 evo noctua u9s ...

Hocam noctua diğer hava soğutma modellerinin hepsinden üstündür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4982

Inventustan o sisteme en ideal soğutucu bu olur.Overclock yapılmayacağı için yeterli gelir.

Şu yorumu eksileyenler keşke alıntı yapıp şu soğutucu daha iyi olur diye link atsalardı.

Noctuaların iyi olduğunu biz de biliyoruz ama 130 140 lira civarına alınan noctuadan hayır gelmez.Noctua her zaman en iyidir deyip kestirip atmamak lazım.Her noctua nh-d15 değil sonuçta.

İnventus dendiği için inventustan attım linki.212x in daha yeni versiyon olduğunu ben de biliyorum fakat inventusta 212 evo var.anlamadığım beni eksileyenler 212xle evo arasında performans farkı olmadığını bilmiyor mu?Yanlış anlaşılmasın kıskançlık filan göstermiyorum fakat forumda cidden çok fazla kralcı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 25 Mayıs 2015; 20:26:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krmkkr

Hocam noctua diğer hava soğutma modellerinin hepsinden üstündür.

aynen noctua
  • Eğer K işlemci alacaksanız daha iyi bir overclock için Z97 anakart kullanmanız daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.