Şimdi Ara

İnverter mi? Ekran kartı mı? Arızalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2008 yılında aldığım Asus f3sg model laptobum var. 2 kez daha önce inverter arızası vermişti ve değiştirilmişti. Dün yine akşam pat diye gitti ekrar sarı lekeler çizgiler oldu mavi ekran verdi kapandı. Şimdi açtığım zaman ekran siyah beyaz çizgiler var ve laptop monitorune hiç görüntü gelmiyor. Harici mönitor yandan taktığım zaman bilgisayar başlarken fn+f8 le monitore geçiriyorum orada görüntü geliyor ama sarı çizgili geliyor. Sizce ekran kartımı invertermi arızalı artık bilgisayarcıya götürüp 150 lira inverter parası veremem kendim inverter arızalı ise söküp yenisini alıp takıcam? Ama hangisi arızalı bilemiyorum.

• Ekran kartınız ve kuzey köprüsü de arızalanmış olabilir. Geçen yıl benzer bir şey başıma geldi(ASUS m51SN) ve 2 chip tamir edildi. 150 TL maliyeti vardı. Oyun oynarsam 3 ay oynamazsam 6 ay götürür demişti tamir eden arkadaş. Neredeyse 1,5 yıl oldu hala kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 15 Aralık 2013; 21:36:17 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Harici mönitordede sarı çizgili resimde fark edilmiyormu acaba? Büyük olarak yükledim bi tanesi şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bktasarim -- 15 Aralık 2013; 21:36:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bktasarim

Harici mönitordede sarı çizgili resimde fark edilmiyormu acaba? Büyük olarak yükledim bi tanesi şimdi.

Evet görülüyor. Başıma gelenin aynısı. Önceki mesajımı düzenledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Evet görülüyor. Başıma gelenin aynısı. Önceki mesajımı düzenledim.

Alıntıları Göster
    Zaten ekran kartlarımız aynı. internette araştırma yaptığınızda 9300M GS'lerde kronik bir sorun olduğunu ve bir çok kullanıcının şikayetini görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 15 Aralık 2013; 21:39:50 >
    Hım pardon dostum şimdi fark ettim kuzey veya güneyse ugraşılmaz o zaman.
  • quote:

Hım pardon dostum şimdi fark ettim kuzey veya güneyse ugraşılmaz o zaman.

Benim ikisi birden 3 günde tamir edildi. Çok sorun çıkarmaz, bence yaptırabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce Vram mi GPU mu Arızalı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Pek ala haricide neden yarım yamalakta olsa gösteriyorda kendi mönitorunde göstermiyor?
  • quote:

Pek ala haricide neden yarım yamalakta olsa gösteriyorda kendi mönitorunde göstermiyor?

Bende de durum aynıydı. Siz yine şanslısınız çözünürlük çalışıyor.Benim bilgisayarımda Nvidia ekran kartı yok hatası çıkıyor ve 16 renkte çalışıyordu. Özetle anakarta tümleşik çıkışlar ekran kartı çalışmasa da çıkış veriyor.
    Çok teşekür ederim cevapların için.
  • quote:

Çok teşekür ederim cevapların için.

Arkadaşlar yukarıdaki videodaki işlemi uyguladım. Ram, harddisk ve dvdrom söktüm. Sonra bütün hava çıkışlarını bant ile kapattım. Streç filmle laptobu kapladım daha sonra battaniyeye sardım. Çalışdırdım tabi belli bir ısıya geldikten sonra kendini kapattı. Yaklaşık 40 dk sonra kapandı. 30 dk soguttukdan sonra tekrar söktüğüm parçaları taktım. Tekrar çalıştırdım sonuç olumlu ama yine bi problem var nedir anlayamadım. Tekrar sizlere danışmak isterim. Aşağıda resimlerle yine konuyu anlatıyorum;

Şimdi laptop ekranına görüntü geldi.
    İlk açılışta asus yazısı beyaz olması gerekirken renkli oldu.

Ekran kartını ağıt yöneticisinden devre dışı ettiğim zaman. Laptopbun ekranında görüntü geliyor ama ekran kartını dogal olarak tanımıyor. Ama görüntü sorunsuz çiziksiz filan. Gta sa dahi oynamıyor.

Ekran kartını ağıt yöneticisinden etkinleştirdiğim zaman. Normal açılışda, windows yüklenirken laptop ekranın da görüntü oluyor. Ama windows açılcağı zaman ekrandan görüntü gidiyor. Bu sefer harici monitoru takıyorum ve harici monitorde gözüküyor. Ekran kartınıda tanıyor. Görüntüde sorunsuz çiziksiz. Hatta bu halde gta sa dahi oynuyor.

Sevindirici olay görüntünün bozukluğu düzeldi ve ekrana görüntü yansıdı.

Sorularım;
    1. Asus yazısında neden renkli?
    2. Ekran kartı devre dışı iken laptop ekranı çalışıyor. Ekran kartı etkin iken laptop ekranında görüntü gelmiyor harici mönitore geliyor. Sizce sorun invertermi yoksa ekran kartımı?
    3. Komple ana kartı söküp fırına koyup fırınlasam düzelirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bktasarim -- 2 Ocak 2014; 21:48:43 >

• quote:

Arkadaşlar yukarıdaki videodaki işlemi uyguladım. Ram, harddisk ve dvdrom söktüm. Sonra bütün hava çıkışlarını bant ile kapattım. Streç filmle laptobu kapladım daha sonra battaniyeye sardım. Çalışdırdım tabi belli bir ısıya geldikten sonra kendini kapattı. Yaklaşık 40 dk sonra kapandı. 30 dk soguttukdan sonra tekrar söktüğüm parçaları taktım. Tekrar çalıştırdım sonuç olumlu ama yine bi problem var nedir anlayamadım. Tekrar sizlere danışmak isterim. Aşağıda resimlerle yine konuyu anlatıyorum;

Şimdi laptop ekranına görüntü geldi.
    İlk açılışta asus yazısı beyaz olması gerekirken renkli oldu.

Ekran kartını ağıt yöneticisinden devre dışı ettiğim zaman. Laptopbun ekranında görüntü geliyor ama ekran kartını dogal olarak tanımıyor. Ama görüntü sorunsuz çiziksiz filan. Gta sa dahi oynamıyor.

Ekran kartını ağıt yöneticisinden etkinleştirdiğim zaman. Normal açılışda, windows yüklenirken laptop ekranın da görüntü oluyor. Ama windows açılcağı zaman ekrandan görüntü gidiyor. Bu sefer harici monitoru takıyorum ve harici monitorde gözüküyor. Ekran kartınıda tanıyor. Görüntüde sorunsuz çiziksiz. Hatta bu halde gta sa dahi oynuyor.

Sevindirici olay görüntünün bozukluğu düzeldi ve ekrana görüntü yansıdı.

Sorularım;
    1. Asus yazısında neden renkli?
    2. Ekran kartı devre dışı iken laptop ekranı çalışıyor. Ekran kartı etkin iken laptop ekranında görüntü gelmiyor harici mönitore geliyor. Sizce sorun invertermi yoksa ekran kartımı?
    3. Komple ana kartı söküp fırına koyup fırınlasam düzelirmi?

Merhaba, kullandığınız notebookun aynısına sahibim her türlü problemi yaşadık f3sg ile ve teknik bilgim var hiç servise vermedim hep kendim onardım.şuan menteşeleri kasa menteşe yuvaları kırık birçok yeri çatlak vaziyette kullanıyorum tm bunlara dayanarak anakart üzerinde bulunan nvidia ekran kartı chipinden kaynaklandığını söyleyebilirim size.Normal bir kullanıcı bunu kendi başına halledemez fakat bilginiz olduğunu düşünüyorum.Yapmanız gerekenler ;

Anakartı sökün üzerinde sökebileceğiniz ne varsa sökün.Kaliteli bir aluminyum folyo ile güzelce kaplayın ardından ekran kartı chipi açıkta kalacak şekilde folyoyu kesin sadece kartın chipi görünsün yani.Ardından anakartı chip yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.Bu arada tepsinin üstüne yine folyodan 5-6 adet zar gibi takoz yapın kartı onların üstüne koyun.200 derecede 6-7 dk tutun ve fırından çıkarmadan iyice soğuyana kadar bekleyin.Sonra tekrar laptobu toplayın ve deneyin.Eğer çalışmaz ise 200 derecede 10 dk tutun ve tekrar deneyin.Sorun giderilirse kaliteli bir termal macun alın işlemcinin ve ekran kartı çipinin üstüne az miktarda sürün ve toplayın bilgisayarı.

Bu işlem bir süre sorunsuz kullanmanızı sağlar fakat kesin bir çözüm değildir eğer ısınma işlemi devam ederse yine aynı sorun ortaya çıkacaktır.Kolay gelsin.Videodaki işlemin biraz daha profesyonel halidir Mantığıda şudur chipte ısınma sonucu eriyen lehimler veya birbirine temas eden entegreler fırında ısıtılarak yeniden lehimlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberger -- 3 Ocak 2014; 0:38:10 >

• Heisenberger kullanıcısına yanıt
    Cevabın için çok teşekür ederim dediğin gibi yarın deneyecem bu arada fırını önceden ısıtıyım ve alt üst turbolumu yansın yoksa sadece üst mu? sanki yemek pişiriyoz sorayım dedim yanlış bi şey yapmayayımda.
  • quote:

Cevabın için çok teşekür ederim dediğin gibi yarın deneyecem bu arada fırını önceden ısıtıyım ve alt üst turbolumu yansın yoksa sadece üst mu? sanki yemek pişiriyoz sorayım dedim yanlış bi şey yapmayayımda.
    Önceden ısıtmana gerek yok anakartı yerleştirince aç fırını altlı üstlü yansın istersen 180 derece ile başla.birde bu işlemin videoları vardı nette izle istersen daha rahat yaparsın bu şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberger

Önceden ısıtmana gerek yok anakartı yerleştirince aç fırını altlı üstlü yansın istersen 180 derece ile başla.birde bu işlemin videoları vardı nette izle istersen daha rahat yaparsın bu şekilde

Dostum fırınladım ana kartı önce yanmaz kagıda sarmaladım sonra nvidia chipset olan kısmı keserek açtım önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına söktüm 10 dk içeride bıraktım. 10 dk sonra fırını kapattım kendi sıcaklığında fırının kapağını 10 cm açık bırakarak sogutmaya bıraktım 15 dkda böyle bekledi sonra fırından komple çıkardım 15dk böyle soguttum buz gibi oldu tekrar denedim aynen devam ediyordu. Sonra aşağıdaki videodakini deneyeyim dedim;

Ama elimde hava üflemeli havya yoktu ama fon makinası vardı. Tekrar yanmaz kağıda sardım nvidia chipsetli olan kısmı kestim ve oraya kare şeklinde yukarıya çıkan bi karton koydum 15dk fön makinesiyle o kare karton üstünden direk nvida chipsete dogru sıcak hava tuttum. Sonra 30 dk sogumasını bekledim. Yine taktım ama değişen bir şey yok. Sorun aynen devam. Ekran kartı aktif iken harici monitorde görüntü var, ekran kartı devredışı iken laptop monitorunde görüntü var ve açılışta çıkan asus yazısı yine renkli. Acaba problem kablolardan olabilirmi ama olsa ekran kartı devre dışı iken görüntü çıkarmaz. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

• bktasarim B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim eğer bu işlemler ile düzelmediyse bga makinası ile chipin yeniden monte edilmesi ya da chip arızalı ise değişmesi gerekiyor.Driversız kullanımda kart 16 mb civarı bir bellek ile standart vga olarak çalışır o nedenle görüntü gelir fakat video açtığında ya da masaüstünde bile renklerde dalgalanma olur çizgiler çıkabilir.Sana tavsiyem bir servis ile görüşmen.Fakat arızanın ne olduğunu nasıl çözüleceğini piyasa fiyatını bildiğini söyle pazarlık yap.Bilgin olmadığını düşünürlerse çok daha fazla ücret alırlar.İyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberger -- 3 Ocak 2014; 15:46:22 >
  • quote:

Kardeşim eğer bu işlemler ile düzelmediyse bga makinası ile chipin yeniden monte edilmesi ya da chip arızalı ise değişmesi gerekiyor.Driversız kullanımda kart 16 mb civarı bir bellek ile standart vga olarak çalışır o nedenle görüntü gelir fakat video açtığında ya da masaüstünde bile renklerde dalgalanma olur çizgiler çıkabilir.Sana tavsiyem bir servis ile görüşmen.Fakat arızanın ne olduğunu nasıl çözüleceğini piyasa fiyatını bildiğini söyle pazarlık yap.Bilgin olmadığını düşünürlerse çok daha fazla ücret alırlar.İyi forumlar..

Anladım teşekkürler yapıcak bi şeyimiz kalmadı o zaman. Zaten kendi yapabilirsem yapacaktım yoksa parça olarak satmayı düşünüyorum. Çünkü astarı yüzünü geçiyor gittim sordum bi yere 200 lira demişti zaten laptop o kadar ediyor masraf etmeye degmez sence ne kadardır ortalama maliyeti?

Ortalama 150 liraya yapıyorlar diye biliyorum.Bu şartlarda bencede değmez yaptırmaya çünkü bu f3 serisi zaten sıkıntılı onu yaptırırsın başka sorunlar çıkar.En güzeli parçalayıp satmak
  • quote:

Ortalama 150 liraya yapıyorlar diye biliyorum.Bu şartlarda bencede değmez yaptırmaya çünkü bu f3 serisi zaten sıkıntılı onu yaptırırsın başka sorunlar çıkar.En güzeli parçalayıp satmak

Evet yada çıkma anakart almak.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-asus-f3-s-anakart-2.el-139182058/detay

Benim gibi f3 den ayrılamıyorsanız buda bir çözüm tabiki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.