Şimdi Ara

Inverter mi Klasik mi? Mitsubishi mi Toshiba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde boya badana yapılırken fırsattan istifade klima taktırmak istiyorum.
    Sizlerin yorumlarına ve tavsiyelerine çok ama çok ihtiyacım var şu an.

Öncelikle size salonu ve ihtiyaç durumunu açıklayayım.

Salon 33 metrekare, kare şeklinde. Ben köşe duvara takacağım klimayı.
    Ev İzmir'de. Sabahtan saat 15'e kadar direk güneş alıyor salon. Apartman merkezi kaloriferli. Benden önceki kiracı çok aşırı sıcak olmadığını söyledi(ilk kışım olacak.) ama yine de bir merkezi kalorifer düzenli çalışacak, yani ana amaç soğutma olacak. Isınmaya da gerektikçe takviye yapılacak.
    Daire ara kat.Tüm pencereler Winsa çift cam pimapen. Yalıtım da bir sorun yok ancak salonun kapısı yok. Hemen karşıda yaklaşık 6-7 m2'lik bir koridor/antre var.

Bu şartlar altına öncelikle inverter mi klasik mi alma konusuna karar vermek lazım.
    İnverterler daha tasarruflu ancak bir arkadaşım o bahsi geçen tasarrufun ve nominal değerlerin anca klima 6-7 saat sürekli çalıştıktan sonra gerçekleştiğini söylüyor. Bizim evde gündüz kimse yok. Akşamları topu topu 4-5 saat çalışır yaz aylarında. Kışın kalorifere takviye amaçlı belki çalışır. Bu durumda inverter almak ne kadar mantıklı? Yani salonun kapısı da olmadığı için inverter klima koridoru da ısıtana kadar sürekli yüksek kapasitede çalışıp işin sonunda yine aynı elektriği yakabilir mi klasik ile? 6-7 saat düzenli çalışma durumu çok zor bizim evde...

Ben bu alacağım klimayı 10 sene falan kullanmak istiyorum. Borular sıva altı yapılacak, gömülecek yani. Sorun çıkartmayacak bir marka ve servis olması lazım. Bu durumda Toshiba-Mitsubishi ve Daikin arasında kalmıştım. Daikinler aşırı pahalı. Benim bütçem 2500 ytl en fazla.

Elektrik tasarrufu benim için çok mühim elbette. Ama 3 kuruş az ödeyecem diye peşin olarak 6-7 yıllık tasarruf miktarını direk vermek de istemem.
    Neticeye gelirsek Mitsubishi 18.000 btu inverter ya da 24.000btu klasik, ya da toshiba 16000btu inverter ya da 24.000 klasik arasında kaldım.

Not: Şu anki evimde 14.000 btu toshiba var. 11 senelik klima hala süper sessiz ve performanslı ama bu yeni evdeki salona yetmez. O yüzden yatak odasına takacağım bunu. Toshiba da galiba 11 sene öncesine göre artık daha fazla Çin montajı yapıyormuş.

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

• merhaba

bende sizin gibi bu konularda epey arastirma yaptim. Daikin URURU SARA modelinden cok pahali diye vaz gectim zire bana 2 klima lazimdi. Toshibanin da super daisekia modelleride cok pahali. Mitsibushi elecktrigin ise kirigamine serileri cok pahali bunlari eledim. Sonra Mitsibuhiden MSZ GC 35 inverterlide karar kildim almadan once de cok dusundum yalniz soguıtma icin inverterliye gerek varmi diye. Ikinci klimamimida MSH GA 25 klasik olarak aldim ve kullaniyorum. Oncelikle sunu belirteyim Mitsibushi eleckrikten kesinlikle memnun kalirsiniz klimaplus az bayilik vermesine ragmen isleri cok temiz yapiyor. Zaten her onune gelene bayilik vermiyorlar.

Klasik mi invertermi sorusuna ise kesinlikle inverter almani tavsiye ederim. 4-5 saat lik de olsa ben istanbulda geceleride klima ile uyuyorum. Inverter klimanin en buyuk avantaji sagladigi konfor ben ikisinide test ettim klasik klimalar bana daha cok guclü bir vantilator gibi geliyor.

Toshiba da cok guzel marka ama son gunlerde burda guvendigimiz bir arkadas kullanici sorun yasadi hem urun ile hem alarko carrier ile. asagidaki linke de bir goz at. Yararli olacaktir.

Kolay gelsin

donanımhaber forum
    MITSIBISHI MSZ GC 35VA ve MSH GA 25VB MONTAJ RESIMLERI ve PERFORMANS DEGERLENDIRMESI » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_24091335/tm.htm

• inverter almanı tavsiye ederim tabiki ilerisi için iyi olur!! toshiba disekai klima taktırdım daha 1 hafta oldu.. çok memnun kaldım hem servisten hemde klimalardan !! mitsubishi veya toshiba 2 sinden birine karar vereceksin

iki markadan da da pişman olmassın!! piyasadaki en iyi klimalar!!

ankara da oturuorum mitsubishi electrıc almaya gönlüm vardı fakat servis olanağı çok kısıtlıydı.. bu yüzden toshiba aldım.. ne servisten nede klimalardan şüpen olmasın temiz bir şekilde monte ettiler!!

japon lar artık mallarını kendileri monte etmior çünkü işçilik pahalı !! malezya, çin, vietnam, kore gibi ülkelerde fabrika kurup kendi mallarının montajını daha ucuz işçilikle piyasaya sürüyor.. bu sadece klimalarda diil ,,

tüm electronik için geçerli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G-UNITSOLDIER -- 15 Temmuz 2008; 21:20:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cemele

merhaba

bende sizin gibi bu konularda epey arastirma yaptim. Daikin URURU SARA modelinden cok pahali diye vaz gectim zire bana 2 klima lazimdi. Toshibanin da super daisekia modelleride cok pahali. Mitsibushi elecktrigin ise kirigamine serileri cok pahali bunlari eledim. Sonra Mitsibuhiden MSZ GC 35 inverterlide karar kildim almadan once de cok dusundum yalniz soguıtma icin inverterliye gerek varmi diye. Ikinci klimamimida MSH GA 25 klasik olarak aldim ve kullaniyorum. Oncelikle sunu belirteyim Mitsibushi eleckrikten kesinlikle memnun kalirsiniz klimaplus az bayilik vermesine ragmen isleri cok temiz yapiyor. Zaten her onune gelene bayilik vermiyorlar.

Klasik mi invertermi sorusuna ise kesinlikle inverter almani tavsiye ederim. 4-5 saat lik de olsa ben istanbulda geceleride klima ile uyuyorum. Inverter klimanin en buyuk avantaji sagladigi konfor ben ikisinide test ettim klasik klimalar bana daha cok guclü bir vantilator gibi geliyor.

Toshiba da cok guzel marka ama son gunlerde burda guvendigimiz bir arkadas kullanici sorun yasadi hem urun ile hem alarko carrier ile. asagidaki linke de bir goz at. Yararli olacaktir.

Kolay gelsin

http://forum.donanimhaber.com/m_24091335/tm.htm

Cemele hocam çok teşekkürler zaman ayırıp yazdığın yorumlar için.
    Açıkçası Mitsubishi almaya zaten karar verdim ama 18000 inverter-24000 klasik arası hala net karar verebilmiş değilim. Arada da 500 ytl civarı fark var. İnventer daha pahalı.

Sebebi de evimin yapısı ve kullanım şeklim...

Şimdi ben %90 soğutma için kullanacağım. Evim kaloriferli ve winsa ısıcam ile korunaklı. Çok çok fazla ısıtma amaçlı olmaz. Ama Allah nasip ederse yıl sonunda bebeğimiz olacak o zaman ev de gündüzleri de yaşam başlayacak ve kışın kalorifer yetmeyebilir. Ayrıca salonun kapısı yok yukarıda bahsettiğim gibi.

Bu şartlar altında geçen ay şu anki evimdeki klimaya bakıma gelen servisçi arkadaşın söylediği şey aklıma takılıyor. Dediğine göre inverter klimanın daha az elektrik çekebilmesi için en az 6-7 saat kesintisiz sürekli çalışması gerekiyormuş. Bizim evde bu durum anca belki bebek olduktan sonra gerçekleşebilir. Kaloriferli dairede oturduğumu tekrar belirteyim..

Bir diğer kafama takılan konu da salonun kapısı olmayışı. Bu durumda aldığım klima mesala ortamı 25 C yapabilmek için daha çok çalışacak ilk kalkışta.
    İnverter klimaların elektrik tüketimleri sabit değil bildiğim. Yani mesala 1KW ile 6 KW arası. İnventer ayarlıyor ama eğer benimki gibi kapısı olmayan salonda çalışırsa hep yüksek devir çalışacak belki de klasik klimadan bile daha çok elektrik kullanacak???

İnventer klima daha konforlu ve daha stabil bir ısı sağlıyor deniliyor ama bu durum benim gibi bir kapısı olmayan salonda da aynı mıdır?

Valla delireceğim yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCEO -- 15 Temmuz 2008; 21:50:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: G-UNITSOLDIER

inverter almanı tavsiye ederim tabiki ilerisi için iyi olur!! toshiba disekai klima taktırdım daha 1 hafta oldu.. çok memnun kaldım hem servisten hemde klimalardan !! mitsubishi veya toshiba 2 sinden birine karar vereceksin

iki markadan da da pişman olmassın!! piyasadaki en iyi klimalar!!

ankara da oturuorum mitsubishi electrıc almaya gönlüm vardı fakat servis olanağı çok kısıtlıydı.. bu yüzden toshiba aldım.. ne servisten nede klimalardan şüpen olmasın temiz bir şekilde monte ettiler!!

japon lar artık mallarını kendileri monte etmior çünkü işçilik pahalı !! malezya, çin, vietnam, kore gibi ülkelerde fabrika kurup kendi mallarının montajını daha ucuz işçilikle piyasaya sürüyor.. bu sadece klimalarda diil ,,

tüm electronik için geçerli..

Hocam Toshiba'nın bence en güçlü olduğu sektör klima sektörü. Dedim ya 11 senedir kullanıyor annem evinde ve klima hala süper sessiz hala süper performanslı.

Fakat Toshiba'larda aynı Daikin gibi fiyat/performans olarak çok pahalı. Yani eski tip gaz kullanan kısmen eski bir teknolojiyi Mitsubishi ile aynı seviyelerde bir fiyatla satıyor Toshiba. O kadar para verince de Mitsubishi alayım bari psikolojisine giriyor insan :)

Servis konusunda ben şanslıyım çünkü Mitsubishi servisi/satıcısı benim evin 5 apartman yanında :)

Bir de şu 18000 inverter mi 24000 klasik mi konusunu çözebilsem :(

• Acikcasi bir cok seyimiz benzer bizde 3 ay sonra Allah nasip ederse bebek bekliyoruz. Bende % 100 sogutma amacli kullaniyorum belki kisin destek alirim. Benim de salondan cati katina tavanda acik bir yer var. Bende sizin gibi dusunerek cati kati icin MSH 25 klasik klima aldim sogutma yapamam diye ama yanilmisim ikinci klimayi cati katina cikmadikca kullanmiyorum.

Sogutmada soguk hava agirdir ve yere çöker yani sizin dusundugunuz gibi acik kapidan öyle düsündügünüz gib ucup gitmiyor. Inver klimayi gunde 7-8 saat kullanirsaniz klasik klima ile arasindaki enerji tuketim farki 5-6 yilda kapaniyor. Yani enerji tasarrufu icin inverter yada klasik klima alma bence en buyuk fark konfor dostum diger klimayi cok az kullaniyorum ama keske onuda inverterli alsaydim dedim. Soyle soyleyim 500-600 ytl fark inverter icin deger.
  • cemele çok çok teşekkürler cevapların için...
    Allah inşallah sağlıklı uzun ömürlü bir bebek nasip etsin size de.

sizde sanırsam GC serisi cihaz var, bana bayiden MSZ-GB50VA teklif ettiler. GC serisi daha mı pahalı? Ben bu GB50 inverter için 2650 ytl peşin fiyat aldım bundan fazlasını vermem çok mümkün değil açıkçası. Ne gibi farklar var ki acaba?

Ayrıca konforlu derken tam olarak neden bahsediyorsunuz? Yaani mesala daha doğal bir hava oluştruyor. Daha homojen bir ısı mı yayıyor etrafa?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tesekkurler sizede insallah

Aslinda hepsi GA serisi olarak geciyor. 9000-12000 bunlar GC25 ve GC35 serisi, 18000 ler yani sizinki GB50VA olarak geciyor. 22000 ler GA60 ve 26000 lerde GA71 olarak geciyor yani sizinki ve benimki ayni model ama kapasitesine gore isimleri degisiyor. Sunuda belirteyim butun klimalarda 18000 btu ve uzeri B sinfi olarak gecer. Sizin alacaginiz klimada B sinifi olacaktir yani kapasite arttikca klima inverterlide olsa enerji tuketimi A sinifi klima kriterlerine uymuyor.

Konfor derken soyle inverter klimada soguk sicak arasindaki gecis daha hassastir. Birde ben klasik klimayida kullandigim icin bana sanki havayi üflüyor gibi ama inverterlide öyle degil onda sanki uzerime toz seklinde hava zerrecikleri dusuyor. Yani bunu kullaninca anliyorsun. Yoksa enerji tüketimine cok bakmamak lazim
  • MERHABALAR cemele NİN BAHSETTİĞİ GC35 SERİSİ 12.000 LİK MODEL SİZİN BAHSETTİĞİNİZ GB50 MODELİ İSE SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ 18.000 BTU/H KAPASİTELİ SİZ EN İYİSİ SİZE YAKIN OLAN BAYİDEN BİR KEŞİF İSTEYİN VE KARAR VERMENİZE YARDIMCI OLACAKLARDIR, BAHSETTİĞİNİZ GİBİ 33M²SALON VE 7M² KORİDOR YANİ 40M² MAHAL VE NERDEYSE TÜM GÜN GÜNEŞ GÖRÜYOR 18.000 INVERTER KLIMA BELKİ YETER AMA YETMEZ VE MAHALE KÜÇÜK GELİRSE ENERJİ TASARRUFU YAPACAĞI YERDE DAHA FAZLA ENERJİ HARCAYABİLİRSİNİZ, BU KONUYA DİKKAT ETMELİSİNİZ. ISITMADA GEREKLİ DEĞİLMİŞ GALİBA AMA ASIL ISITMA KAPASİTESİ MAX. 26.600 BTU/H OLDUĞU İÇİN YETER, BUNUN YANINDA SOĞUTMA KAPASİTESİ MAX.19.800 BTU/H DIR.

INVERTER KLIMANIN KONFORUNA GELİNCE KLASİK KLİMALAR DURUP KALKAR, YANİ KLİMA İSTENEN SICAKLIĞA GELİNCE OTOMATİK YAPAR (DURUR) VE ORTAM ISINDIĞINDA TEKRAR ÇALIŞIR ( KOMPRESÖR ) (İÇ ÜNİTE SÜREKLİ DEVREDE OLABİLİR SOĞUTMADA), VE ORTAMIN ISISI BİR KAÇ DERECE ARALIKLARLA ARTAR VE DÜŞER.

INVERTER KLIMALAR SÜREKLİ ÇALIŞIP İHTİYACA GÖRE FREKANS KONVERTÖR SAYESİNDE KOMPRESÖRÜN DEVRİNİ DÜŞÜRÜR VEYA ARTTIRIR, YANİ KAPASİTESİNİDE DÜŞÜRÜR VEYA ARTTIRIR, MAHALİN ISISI AYARLANAN DERECEYE DAHA YAKINDIR +-1ºC KADAR. YANİ INVERTER KLİMALAR DAHA KONFORA YÖNELİK ÇALIŞIRLAR. YALNIZ KAPASİTESİNİ DÜŞÜRDÜĞÜNDE REKLAMLARDA DA GÖSTERİLDİĞİ GİBİ 100W GİBİ ENERJİ HARCARKEN İLK ÇALIŞMASINDA VE MAX KAPASİTE ÇALIŞMASINDA NOMİNAL HARCAMASINDAN DAHA FAZLA ENERJİ HARCAR, BUNUN İÇİNDE KLİMADA KAPASİTE SEÇİMİ ÖNEM KAZANMAKTADIR. KLASİK KLİMALARA GÖRE DUR KALK YAPMADIĞI İÇİN ŞEHİR İÇİNDE ARABA KULLANMAK VE ŞEHİR DIŞINDA ARABA KULLANMAK GİBİ ENERJİ HARCAMALARINDA CİDDİ FARKLAR VARDIR. 5-6 SAATİN ÜZERİNDE HATTA DAHA UZUN KULLANIMLARDA KLASİK KLİMALARA GÖRE %35-40 GİBİ DAHA AZ ENERJİ HARCARLAR. TABİİ DOĞRU SEÇİM YAPILDIYSA...

ELEKTRİK ZAMLARI DA MALUM..

• quote:

Orjinalden alıntı: dominic

MERHABALAR cemele NİN BAHSETTİĞİ GC35 SERİSİ 12.000 LİK MODEL SİZİN BAHSETTİĞİNİZ GB50 MODELİ İSE SİZİNDE DEDİĞİNİZ GİBİ 18.000 BTU/H KAPASİTELİ SİZ EN İYİSİ SİZE YAKIN OLAN BAYİDEN BİR KEŞİF İSTEYİN VE KARAR VERMENİZE YARDIMCI OLACAKLARDIR, BAHSETTİĞİNİZ GİBİ 33M²SALON VE 7M² KORİDOR YANİ 40M² MAHAL VE NERDEYSE TÜM GÜN GÜNEŞ GÖRÜYOR 18.000 INVERTER KLIMA BELKİ YETER AMA YETMEZ VE MAHALE KÜÇÜK GELİRSE ENERJİ TASARRUFU YAPACAĞI YERDE DAHA FAZLA ENERJİ HARCAYABİLİRSİNİZ, BU KONUYA DİKKAT ETMELİSİNİZ. ISITMADA GEREKLİ DEĞİLMİŞ GALİBA AMA ASIL ISITMA KAPASİTESİ MAX. 26.600 BTU/H OLDUĞU İÇİN YETER, BUNUN YANINDA SOĞUTMA KAPASİTESİ MAX.19.800 BTU/H DIR.

INVERTER KLIMANIN KONFORUNA GELİNCE KLASİK KLİMALAR DURUP KALKAR, YANİ KLİMA İSTENEN SICAKLIĞA GELİNCE OTOMATİK YAPAR (DURUR) VE ORTAM ISINDIĞINDA TEKRAR ÇALIŞIR ( KOMPRESÖR ) (İÇ ÜNİTE SÜREKLİ DEVREDE OLABİLİR SOĞUTMADA), VE ORTAMIN ISISI BİR KAÇ DERECE ARALIKLARLA ARTAR VE DÜŞER.

INVERTER KLIMALAR SÜREKLİ ÇALIŞIP İHTİYACA GÖRE FREKANS KONVERTÖR SAYESİNDE KOMPRESÖRÜN DEVRİNİ DÜŞÜRÜR VEYA ARTTIRIR, YANİ KAPASİTESİNİDE DÜŞÜRÜR VEYA ARTTIRIR, MAHALİN ISISI AYARLANAN DERECEYE DAHA YAKINDIR +-1ºC KADAR. YANİ INVERTER KLİMALAR DAHA KONFORA YÖNELİK ÇALIŞIRLAR. YALNIZ KAPASİTESİNİ DÜŞÜRDÜĞÜNDE REKLAMLARDA DA GÖSTERİLDİĞİ GİBİ 100W GİBİ ENERJİ HARCARKEN İLK ÇALIŞMASINDA VE MAX KAPASİTE ÇALIŞMASINDA NOMİNAL HARCAMASINDAN DAHA FAZLA ENERJİ HARCAR, BUNUN İÇİNDE KLİMADA KAPASİTE SEÇİMİ ÖNEM KAZANMAKTADIR. KLASİK KLİMALARA GÖRE DUR KALK YAPMADIĞI İÇİN ŞEHİR İÇİNDE ARABA KULLANMAK VE ŞEHİR DIŞINDA ARABA KULLANMAK GİBİ ENERJİ HARCAMALARINDA CİDDİ FARKLAR VARDIR. 5-6 SAATİN ÜZERİNDE HATTA DAHA UZUN KULLANIMLARDA KLASİK KLİMALARA GÖRE %35-40 GİBİ DAHA AZ ENERJİ HARCARLAR. TABİİ DOĞRU SEÇİM YAPILDIYSA...

ELEKTRİK ZAMLARI DA MALUM..

Çok teşekkürler, gerçekten çok detaylı açıklamışsınız.
    İnverter yerine 24.000'lik klasik mitsubishi (MSH-GA60V) almak daha çok soğutma amaçlı düşünülünce daha mantıklı olacak galiba.. Yine kafam karıştı :)
    24'lük klasik cihazın soğutma kapasitesi 18'li inverterdan daha yüksek yanılmıyorsam.

• EVET MSH-60 MODELİNİN SOĞUTMA KAPASİTESİ 21.500 BTU/H ISITMA KAPASİTESİ 24.600 BTU/H İÇ ÜNİTESİ BİRAZ DAHA BÜYÜK 18.000 LİĞE GÖRE AMA UZAĞA AT TUŞUYLA 12 M YE KADAR HAVAYI ATABİLİR VE YUKARI AŞAĞI OLDUĞU GİBİ YANLARA, SAĞA, SOLA GİBİ AYARLAMALARIDA KUMANDADAN YAPABİLİRSİNİZ.
  • Dominic ustatin dedigi gibi en iyisi siz klima plus sitesinden size yakin bayileri bulun gidin ve yuz yuze gorusun ben öyle yaptim kesifte yaptir alacagin yere ve acik konus sorun yasarsam ve memnun olmaz isem sorumlulugu size ait diye. Sorun yasamamak icin bence o kadar para verirken 200-300 gibi ytl den kacinarak sonradan pisman olmamalisin.
  • ben de 60 vb düşünüyorum.gelen servis bununla koridoru da soğutursunuz kapıyı kapatmanıza gerek yok dedi.(35 m2 salon 7-8 m2 koridor).ben de 17000 lik düşünürken şimdi 22.000likte karar kıldım.
  • Arkadaslar bildiginiz gibi bende MSH GA 25 klasik ve MSZ GC35 inverter klimalar var. Bir aylik elektrik faturam geldi ve yansima olarak 15-20 ytl arasi bir fark olustu onceleri 35-40 ytl arasinda oderken en son klimalarin 1 ay kullanimi icinde 55 ytl geldi.
    Klima kullanimim ise su sekilde oldu

Inverterli klima salonda oldugu icin en cok bu klima kullanildi gunde minumum 4 saat calisti bazen sicak gunlerde ben salonda durmadan calistirdim ortalama calisma saati 6 saatten asagi dusmedi sanirim. Ben iste olmadigim zaman da evdekiler kullaniyordu. Klasik klimayi ise 5-6 kez toplam 20-25 saat calistirmisimdir. Klimayi kullanirken kumanda dan evin derecesini 26 dereceye ayarliyorum ve cihaz maximum seviyede calismaya basliyor evin derecesi 28 e gelince cihaz kademe dusuruyor ve sesiz calisiyor hedef dereceye ulasinca ise tamamen sessiz calisiyor duymuyorsunuz ilerlyen saatlerde evin derecesi 25-26 derece arasinda kaliyor bende serin serin oturuyorum. Bu sicaklar aylik 15-20 ytl bisey degil sanirim. Bana rakam olumlu geldi tabii son zamlardan sonra artacak bu rakam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.