< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Vestel UD serisi mi yoksa U serisi mi ?
-
- UD'lerde 8 serisi kalın kasalı DLED (Direct LED) yani kalın kasalı seridir.
- UD'lerde 9 serisi ince kasalı Slim LED olan seridir.
-
Merhaba,
Vestel TV isimlendirmesini UA, UB, UD gibi yılları gösterecek şekilde kodlamayı tercih ederek 2015 yılında bu sistemle isimlendirmeye başlayıp 2016 yılında UB'leri çıkardıktan sonra UD olarak 2019'a kadar Ultra HD televizyon üretimini sürdürmüştür.
Vestel 2019 yılına kadar kodlamayı (İNÇ) (U)ltra High (D)efinition (Seri)XXX gibi bir açıklamayla yapıyordu. Yani 55 inç bir Ultra HD televizyonun adı 55UD olarak başlıyordu. Bu kodlama 2020 yılında kısaltılarak Definition'un baş harfi olan D, TV isimlerinden çıkarıldı. Yani "U" ve "UD" aynı şey olmakla beraber, adında UD içeren bir cihazın 2019 veya daha eski bir üretim olduğunu, adında sadece U olan bir cihazın 2020 üretimi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
UD kodu 8 ve 9 serisi olarak çıkmıştır:
- UD'lerde 8 serisi kalın kasalı DLED (Direct LED) yani kalın kasalı seridir.
- UD'lerde 9 serisi ince kasalı Slim LED olan seridir.
Vestel'de 9 serisi cihazlar kendi içinde de sınıflanmaktadır. Bu sınıflandırma panel farkını, işlemci farkını, görüntü yenileme hızı [Super Motion Rate (SMR) Hz], çerçeve, USB giriş sayısı ve HDMI giriş sayısı farkını belirlemektedir.
Sizi ilgilendiren kısma gelecek olursak; Titanyum gri çerçeve diye tabir ettiğimiz 55UD9200 serisi kararlı bir seri idi. Yazılımında güncellemeler ve işlemci yenilemesi geçirdikten sonra 55UD9280 çıkarıldı. Bu televizyon kronik sorunlu bir üretim olduğu için şasesi ve ledleri yenilemeleri gerekti, ledlerin kısa sürede yanması ile ilgili sahadan çok fazla arıza kaydı aldı. Daha sonra 55UD9280'ler piyasadan toplanacak bilgisi verildi ancak tüm ürünleri piyasadan çekemediler. Çekebildiklerini yenilediler, üretime devam ederken isim kodunu yenileyip 55UD9290'ı çıkardılar. Bu koddan olan üretim kısıtlı ve az sayıda oldu. Kronik arızalı bu seriyle uğraşmak yerine titanyum gri çerçeveli ve ince kasalı 55UD92XX serisinin üretimini sonlandırdılar.
İlerleyen süreçte 55UD9360'lar piyasada boy gösterdi. Quantum Renk Paleti Teknolojisi söylemiyle çıkartılan bu cihazlar bir süre satıldı. Sonra üretimi durduruldu.
Son deneme titanyum gri çerçeveli tv üretimi 55UD9460 olarak tasarlandı. Az sayıda üretilip, üretimi EOL (End of life) edilerek sonlandırıldı.
55UD9590 parlak metal çerçeveli, daha eski ama daha sağlam ve dayanıklı bir sürümdür. Cihaz oldukça ağırdır ancak gayet kaliteli malzemeler ile üretilmiştir.
2020 yılında Vestel isimlendirme alışkanlığını değiştirip Ultra HD televizyonlarına U kodu ile isimlendirme yapmaya başlamıştır. Ancak kasa kalınlığı kodlama metodlarını değiştirmiştir.
2020 Yılı üretimi 55U9500, 55U9400, 55U9401, 55U9402 televizyonlar özellik ve yazılım olarak neredeyse aynı olmakla beraber, satış kanallarına özel maliyeti düşürücü müdahaleler ile (USB sayısının azaltılması vs.) farklı mecralarda satılması için piyasaya sürülmüştür.
55U9500 kalın kasalı DLED bir üründür. Karma panel kullanıldığı için bazı cihazlar IPS panel, bazıları ise VA panel olarak üretilmektedir. WebOS işletim sistemlidir. 55U9500, SMART bir televizyon için giriş seviyesi olarak düşünülebilir. Vestel'in en çok sattığı 55 inç televizyon modelidir. Satış politikası ise yakın fiyatlarla 58 inç TV'ye müşteri yönlendirmektir. Televizyon orta sınıf kullanıcı için gayet yeterli ve tercih edilebilir bir televizyondur.
Özet, sonuç: Vestel 55UD'lerde yaptığı hatalardan ders çıkararak 55U serisini geliştirmiş ve bu cihazlarda başarılı olmuştur. 55U9500 giriş seviyesi bir 4K SMART televizyon olarak tercih edilebilir ancak kalın kasalı oluşu göz önünde bulundurulmalıdır.
Öneri: Vestel 2021 yılı televizyon serisi için Android lisansı ile ANDROİD TV üretimine başlamış ve 2020 yılının son çeyreğinde Android TV'leri piyasaya sürmüştür. Televizyon isimleme sisteminde "UA" olarak kodlanan bu modellerden; ince kasalı, SMR 3000 Hz ve geneli IPS panel olarak gelen 55UA9800 modeli şuan Vestel'den alınabilecek en iyi televizyonlardan biridir. Önerim 55UA9800 modelidir.
-
Öncelikle detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim @Well Played Pawn.
Ben bilgilendirmenizden sonra iki model arasında çok gidip geliyorum. 55UD9281 ve 55UA9800 sizce hangi model alınmalı?
Kıyaslama yaptığımda çok büyük farklar yok iki televizyon arasında. Sadece biri android (UA9800) sizin de belirttiğiniz gibi diğeri ise WebOS (UD9281) sistem farklılığı haricinde UD9281 sanki daha özellikli gibi geliyor bana.
İki Modelden UD9281 için Panel Samsung diyorlar bir çok forum da doğru mudur? Panelleri hakkında da bilgi verebilir misiniz.
Yardımcı olabilir iseniz çok sevinirim.
-
55UD9281'i bir kaç ay önce piyasaya sürdüler, sanırım geçen seneye ikame üretim bir ürün. VA panel (Samsung) 50 Hz gerçek yenileme hızı, 1800 Hz yazılımsal yenileme hızı var. Slim kasa Edge LED. Televizyon güzel ama UD928X serisinin iç led ampulleri yanıyor kısa sürede. Alıp çok memnun bir şekilde uzun süre kullanma ihtimaliniz de var, 1-2 ay sonra birkaç ledinin yanma ihtimali de var. Elektronik işi şans işi.
Mesela UA9800 karma panel olduğu için, içinden hangi panel çıkacağı bile şans:
65UA9800 -> IPS panel (LG) yada VA panel (BOE) (genellikle IPS)
55UA9800 -> VA panel (Samsung)
49UA9800 -> VA panel (Samsung)
43UA9800 -> IPS panel (LG) yada VA panel (BOE) (genellikle IPS)
Fiyat olarak maddi açıdan sizi zorlamayacaksa 55UA9800 alın, yoksa 55UD9281 de alınabilir. Bir problem olsa bile yetkili servis/çözüm/onarım konusunda en iyi markalardan biri Vestel'dir.
-
bilgilendirmeniz için çok teşşekkür ederim şu an indirimde uygun fiyata 65ud9000 modelini buldum fiyatından dolayı beni cezbediyor ama çıkış yılını tam bilmediğim için ve android olmadığı için kararsızım sizce şu anda alınır mı android olup olmamassı çok önemli mi WebOS olana göre bir de 55ua9300 denk geldi uygun olarak ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim sizce
-
4K SMART 65UD9000 65" LED TV 'de uygun stok eritme fiyatı var, tavsiye ederim eğer düşük bir fiyat aldıysanız. 55UA9300 almayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Well Played Pawn -- 6 Aralık 2020; 21:12:13 > -
YOK BEN daha uygun bir fiyat aldım ama sıfır değil teşhir ürünü benim almayı düşündüğüm cihaz ama bu şekilde de olsa alınır diyorsunuz o zaman çünkü bugün media marktta 65U9500 serisi 5800 gibi bir fiyat vardı
-
quote:
Orijinalden alıntı: Well Played Pawn4K SMART 65UD9000 65" LED TV 'de uygun stok eritme fiyatı var, tavsiye ederim eğer düşük bir fiyat aldıysanız. 55UA9300 almayın.
65UD9000 hocam stok eritme fiyatı ne kadar şu an? Babam geçen sene şubatta 4000 e almıştı
-
vestel den uzak dur derim birader.başına dert alma
-
şu anki kullandığım tv de vestel on numara kalitesi var tabi elektronik işi biraz şans işi o da ayrı bir etken ama ben şahsen vestelden memnunum
-
umarım sorun yaşamazsın.arıza durumunda insanın kendine küfür edesi geliyor.nerden aldım bunu diye.benzer sıkıntı bosh gurubu ürünleri içinde geçerli.
-
İNŞALLAH SORUN YAŞAMAM.SERVİSİ konuusnda daha önce ufak bir deneyimim oldu ama hemen ilgilendiler onla da alakalı olarak
-
Merhaba, Vestel televizyonlar hakkında bilgi sahibisiniz galiba. Size bir sorum olacak. 55ua9800 ile 58UA9600 arasında ne gibi farklar var acaba. 58UA9600 ün fiyatı çok daha uygun. Sizce hangisi daha iyi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Merhaba, Vestel TV isimlendirmesini UA, UB, UD gibi yılları gösterecek şekilde kodlamayı tercih ederek 2015 yılında bu sistemle isimlendirmeye başlayıp 2016 yılında UB'leri çıkardıktan sonra UD olarak 2019'a kadar Ultra HD televizyon üretimini sürdürmüştür. Vestel 2019 yılına kadar kodlamayı (İNÇ) (U)ltra High (D)efinition (Seri)XXX gibi bir açıklamayla yapıyordu. Yani 55 inç bir Ultra HD televizyonun adı 55UD olarak başlıyordu. Bu kodlama 2020 yılında kısaltılarak Definition'un baş harfi olan D, TV isimlerinden çıkarıldı. Yani "U" ve "UD" aynı şey olmakla beraber, adında UD içeren bir cihazın 2019 veya daha eski bir üretim olduğunu, adında sadece U olan bir cihazın 2020 üretimi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. UD kodu 8 ve 9 serisi olarak çıkmıştır: Vestel'de 9 serisi cihazlar kendi içinde de sınıflanmaktadır. Bu sınıflandırma panel farkını, işlemci farkını, görüntü yenileme hızı [Super Motion Rate (SMR) Hz], çerçeve, USB giriş sayısı ve HDMI giriş sayısı farkını belirlemektedir. Sizi ilgilendiren kısma gelecek olursak; Titanyum gri çerçeve diye tabir ettiğimiz 55UD9200 serisi kararlı bir seri idi. Yazılımında güncellemeler ve işlemci yenilemesi geçirdikten sonra 55UD9280 çıkarıldı. Bu televizyon kronik sorunlu bir üretim olduğu için şasesi ve ledleri yenilemeleri gerekti, ledlerin kısa sürede yanması ile ilgili sahadan çok fazla arıza kaydı aldı. Daha sonra 55UD9280'ler piyasadan toplanacak bilgisi verildi ancak tüm ürünleri piyasadan çekemediler. Çekebildiklerini yenilediler, üretime devam ederken isim kodunu yenileyip 55UD9290'ı çıkardılar. Bu koddan olan üretim kısıtlı ve az sayıda oldu. Kronik arızalı bu seriyle uğraşmak yerine titanyum gri çerçeveli ve ince kasalı 55UD92XX serisinin üretimini sonlandırdılar. İlerleyen süreçte 55UD9360'lar piyasada boy gösterdi. Quantum Renk Paleti Teknolojisi söylemiyle çıkartılan bu cihazlar bir süre satıldı. Sonra üretimi durduruldu. Son deneme titanyum gri çerçeveli tv üretimi 55UD9460 olarak tasarlandı. Az sayıda üretilip, üretimi EOL (End of life) edilerek sonlandırıldı. 55UD9590 parlak metal çerçeveli, daha eski ama daha sağlam ve dayanıklı bir sürümdür. Cihaz oldukça ağırdır ancak gayet kaliteli malzemeler ile üretilmiştir. 2020 yılında Vestel isimlendirme alışkanlığını değiştirip Ultra HD televizyonlarına U kodu ile isimlendirme yapmaya başlamıştır. Ancak kasa kalınlığı kodlama metodlarını değiştirmiştir. 2020 Yılı üretimi 55U9500, 55U9400, 55U9401, 55U9402 televizyonlar özellik ve yazılım olarak neredeyse aynı olmakla beraber, satış kanallarına özel maliyeti düşürücü müdahaleler ile (USB sayısının azaltılması vs.) farklı mecralarda satılması için piyasaya sürülmüştür. 55U9500 kalın kasalı DLED bir üründür. Karma panel kullanıldığı için bazı cihazlar IPS panel, bazıları ise VA panel olarak üretilmektedir. WebOS işletim sistemlidir. 55U9500, SMART bir televizyon için giriş seviyesi olarak düşünülebilir. Vestel'in en çok sattığı 55 inç televizyon modelidir. Satış politikası ise yakın fiyatlarla 58 inç TV'ye müşteri yönlendirmektir. Televizyon orta sınıf kullanıcı için gayet yeterli ve tercih edilebilir bir televizyondur. Özet, sonuç: Vestel 55UD'lerde yaptığı hatalardan ders çıkararak 55U serisini geliştirmiş ve bu cihazlarda başarılı olmuştur. 55U9500 giriş seviyesi bir 4K SMART televizyon olarak tercih edilebilir ancak kalın kasalı oluşu göz önünde bulundurulmalıdır. Öneri: Vestel 2021 yılı televizyon serisi için Android lisansı ile ANDROİD TV üretimine başlamış ve 2020 yılının son çeyreğinde Android TV'leri piyasaya sürmüştür. Televizyon isimleme sisteminde "UA" olarak kodlanan bu modellerden; ince kasalı, SMR 3000 Hz ve geneli IPS panel olarak gelen 55UA9800 modeli şuan Vestel'den alınabilecek en iyi televizyonlardan biridir. Önerim 55UA9800 modelidir. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X