Şimdi Ara

iOS 12 ile Kestirmeler - Shortcuts Paylaşım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.287
Cevap
244
Favori
299.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buyrun yaptim ilk tiklamada wlan Bluetooth acar ikinci kez basarsaniz ikisini ayni anda kapatir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Buyrun yaptim ilk tiklamada wlan Bluetooth acar ikinci kez basarsaniz ikisini ayni anda kapatir.
    çok teşekkürler bunu da ekleyeyim

ayrı ayrı olan da olsa harika olur bluetooth kulaklık kullanmadığım zaman kapatırım direkt

wifi açık kalır mesela

• defected kullanıcısına yanıt
    Ayri ayri olanlar var zaten forumda.
  • @_turbo_

Hocam şöyle bir şey tasarladım:

Tüm bankacılık uygulamalarının şifrelerini otomatik olarak girip uygulamayı açan bir kestirme yapabilir miyiz?

Kestirmeye tıklıyoruz tüm bankacılık uygulama isimleri listeleniyor örneğin listeden enparaya tıklıyoruz hemen parmak izi istiyor ve parola otomatik doldurup giriş yapıyor.
    Bu yapılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hana-MicHi__ -- 25 Eylül 2018; 9:5:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapilir ama sifre olayi klavyede gizli ordaki sifreyi secmeniz gerekecek yine. URL Ac deyip veya uygulama ac deyip liste olusturulup o listeye o yugulamalar atanacak, bu sekilde olur. Ben burda uygulamalarin oldugu bir kestirme paylasmaistim, yapman gereken ordakileri bankacilik uygulamalariyla degistirmek.
  • Bir metin dosyası içine şifreyi yazsak oradan çekmesini istesek olmaz mı? Sonra da giriş komutu veririz.

• Kestirmelerin (Shortcuts) Amacı zaten adı gibi, bazı şeyleri kestirmeden yapmak.
    Bana göre, kestirme olmadan yaptığın bir işlem, kestirme ile aynı sayıda dokunuşla veya bir iki dokunuş fazlası ile yaptığında pek bir anlamı yok gibi. Hadi belki Siri'ye komutla yaptırmak içinse, bir nebze kabul edilebilir.
    Bu yüzden bankacılık uygulamaları için kestirme olsa da hemen hemen aynı sayıda dokunuş var. Kestirmelik oluşturmanın pek bir anlamı yok gibi sanki?
  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    Aynı düşüncedeyim. 9-10 tıklamada gireceğim şifreyi otomatik algılamasını bu yüzden istiyorum zaten parmak izi olayı da güvenlik için.

Ben bu app ile neler yapılabilir hayal bile edemiyorum açıkçası. Çok iyi 3. Parti uygulamalar da gelecek yakında.

• Arkadaşlar bu kestirme olayı zamanla güvenlik için risk yaratabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zogg Z kullanıcısına yanıt
    Risk yaratmazda, baskasinin hazirladigi bir kestirme kötü amacli programlanabilir ve bu isten anlamayanlar kestirmenin neler yaptigini kontrol etmezler ise bazi kötü sürprizlerle karsilasabilirler. Aslinda Apple bu sebepten ötürü tüm kestirmeleri Appstore bünyesinde ayri bir kategori altinda saklamali ve oraya yüklenenleri güvenlik taramasindan gecirmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zogg

Arkadaşlar bu kestirme olayı zamanla güvenlik için risk yaratabilir.
    Kesinlikle...
    Çok önemli bir husus.
    SSH ile betik çalıştırma, javascript çalıştırma vs. özellikler var. Bunlar şimdilik bir problem teşkil etmiyor gibi gözüküyor. iOS 12 Security Guide'da (https://www.apple.com/business/site/docs/iOS_Security_Guide.pdf) bunlarla ilgili bazı hususlardan bahsedilmiş ama, günümüz dünyası, siber güvenlik açısında her türlü tehlikelere açık bir dünya maalesef. Bu yüzden arkadaşların indirdikleri her bir kestirmeyi mutlaka dikkatli bir şekilde incelemesi ve şüpheli gördüğü kestirmeyi kullanmaması gerekir.
  • Yakınınızda aramak istediğiniz şeylerin bilgisini Haritalar’a girmenize gerek kalmadan gösteren ve tercih etmeniz halinde rotasını çizen kestirme (İstediğiniz ifadeyi Haritalar’a araması için atayabilirsiniz)

Not: km yarıçapını 1,5ten 0,25e ayarlamama rağmen bu değişiklik icloud linkine yansımadı. Bende 0,25’e ayarlı görünmesine rağmen teoride 500 m çapındaki mekanları göstermesi gerekirken 2 km’yi geçen mesafeleri önerebiliyor, bu sorunu hala çözemedim 😞

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercsinano -- 25 Eylül 2018; 14:17:31 >

• Yeni JB belkide bir kestirme ile yapilir . Iste ancak o zaman Apple kestirmeleri kisitlamaya baslar.
  • 1- Tüm Uygulamarı kapatma
    2- Lokasyon aç - kapa
    3- Yeniden başlat
  • Çok faydalı konu, mesajım dursun okuyacağım.
  • Merhaba ,
    İphonelarda en çok olmasını istediğim bir ayar olan mailler ile ilgili.
    Bu kestirme uygulaması vasıtası ile , bulunduğumuz konuma göre mail ayarlarını anında iletten elle ayarlamaya çevirecek bir bir reçete yazılabilir mi acaba?
    Örneğin şirkette ofisteyken bilgisayar başında olunduğundan mail alışverişini kapatacak, dışardayken ise mail ayarlarını ''anında ilete'' alacak bir reçete oluşturulabilirmi acaba?
    Saygılar
  • des0uza D kullanıcısına yanıt
    Rahatsiz etme modunu ayarla günün belli saatlerine. Böyle bir kestirme yapilsa bile elle dokunmadan calismaz. Yani hem isyerinde hemde disarda kestirmeye dokunmadan calismaz, eger yeterli dersen bu sekilde yapilabilir.
    Kisayollar sürekli konum izleyen görevler yapmak icin degiller, daha cok bikac isi bir tikla halletmek icin. Sizin bu dediginiz IFTTT ile yapilir sanirsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Eylül 2018; 18:4:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Rahatsiz etme modunu ayarla günün belli saatlerine. Böyle bir kestirme yapilsa bile elle dokunmadan calismaz. Yani hem isyerinde hemde disarda kestirmeye dokunmadan calismaz, eger yeterli dersen bu sekilde yapilabilir.
    Kisayollar sürekli konum izleyen görevler yapmak icin degiller, daha cok bikac isi bir tikla halletmek icin. Sizin bu dediginiz IFTTT ile yapilir sanirsam.
    Teşekkür ederim. IFTT bir ara kullanmıştım. Bi oradan deneyeyim.

• Arkadaşlar Safari’de açtığım youtube videoları için şu an forumdan aldığım kestirme URL kopyalaması yapmıyor, böyle bir sorun yaşayan var mı veya çözüm önerisi olan.. şimdiden teşekkür ederim..

• Merhaba, Youtube Converter kestirmesi ile indirdiğimiz video arka planda çalınabiliyor mu? Bir de Converter ile mp3 olarak indirsek Apple Music’de dinleyebiliyor muyuz?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.