< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coke019 -- 19 Ekim 2023; 15:4:44 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8 (515. sayfa)
-
-
Apple yapmıştır inanırım. Dünya üzerinde bu kadar çok para hırsı olan bir şirket daha yok çünkü. Yeni iPhone çıkınca öncekilerin hepsinin apple tarafından çizilen akıbeti bu. Hepside planlı eskitmeyi tadacak. Biz tabi eski kurt olduk çok şükür Allah’a.
iOS 16’da kalıp güvenlik güncellemesi geldikçe yüklerim sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
14 plus 17.0.3 aynı durum mevcut şuanda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende denedim aynı cihaza şimdi maalesef arkadaşın dediği gibi planlı eskitme
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Apple’ın iOS 17’sini çalıştırmak için a15’in 15.800.000.000 adet transistorü var gücüyle çalışıyor ama yetmiyor.. yersek.. Hiç zannetmiyorum çözeceklerini ama beta kullananlar Apple’a sorunu iletirse ve cevabını paylaşırsa güzel olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 19 Ekim 2023; 15:27:51 >
Konuyu buldum.
https://forums.macrumors.com/threads/ios-9-vs-ios-8-4-1-unresponsiveness-due-to-input-blocking.1942001/
Beni banlamışlardı bu forumda çok hararetli tartıştığım için o zamanlarda şimdi hatırladım da kapattım sonra hesabı.
Daha önceden başlamış bu demek ki okudum forumun çoğu mesajını maalesef buna alışmamız gerekecek
Kabullenmek yerine Apple’ın yaptığı bu haltı yayın bence. Ben yapardım da eski haşin ben değilim ve zaten güncellemeyeceğim iOS 17’ye. Ancak iOS 16.7.2 ile veya daha güncel herhangi bir iOS 16’da bu planlı eskitmeyi (input block) uygularsa benim cihazda da o zaman işler değişir.
- Apple’a beta feedback uygulamasıyla sorunu detaylı bir şekilde açıklayıp iletebilirsiniz. Apple’ın cevabını burda paylaşabilirsiniz.
- input block hangi arayüzlerde oluyor? Tek tek hepsini yazıp videolar çekerek dikkat çekilebilir. Bende destek olabilirim kendi cihazımdan. Bakın iOS 16.7.1’de yok bu sorun gibisinden.
- Apple forumlarına bu videolarla standart metin hazırlayarak ve üstte hazırlanan videolarla bu sorun yazılabilir. Tabii silmezlerse..
- Üstte paylaştığım konudaki forum gibi yabancı forumlara yine hazırlanan standart metin ile bu sorun ve videoları paylaşılıp bu planlı eskitmenin derhal durdurulması istenilebilir.
- Çözüm sunmazlarsa, Apple ürünleri boykot edilebilir.
- Belki Tüketici Hakları Hakem heyetine bu hazırlanan metin ve videolar ile başvuru yapılıp Apple’ın yediği haltın farkına varması sağlanabilir.
Kabullenmeyin derim. Yapılacak çok şey var bu sinsi Apple’a karşı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Apple hiç doymayan aç bir canavar gibi herkesi en son modeli satın almaya itiyor yaptı sinsi eskitme olayı ile.
Dünyanın ayıbı apple gibi bir sistem çıkaramadı android ve iOS arasında sıkıştı kaldı insanlar. Androidde yüzlerce model var ama düzgün bir ekosistem yok. Stabilite isteyen iPhone alıyor ama o da apple’ın oyunlarına maruz kalıyor artık ve göze sokarak yapıyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar bence yanlış düşünüyorsunuz. Hiçbir ana sürüme çıkar çıkmaz geçmeyin. Dilimizde tüy bitti. iOS 17’nin oturması için en az 17.5’e kadar beklenmesi lazım. Anca o sürümlerden sonra oturmaya başlıyor. Çıkar çıkmaz nedir bu insanlardaki yeni sürüm merakı anlamıyorum. Planlı eskitme olayında saçmalamışsınız. Apple bir yıllık cihazı mı eskitecek? İşletim sistemi oturmamış işte bu kadar net. Ne zaman 17’nin son sürümü çıkar ancak o zaman geçilir.
Hocam kendilerini çok akıllı birşey zannedip büyük resim kasıyorlar akıllarınca zaten planlı eskitme diye birşey olsaydı mesela iphone 11 4 yıllık cihaz ve kullanılamaz hale gelmesi gerekirdi fakat hala iyi çalışıyor kuzenimde var benim 15 ile kıyasladık stabilitesi hızı falan aman aman geride kalmadı gayet memnun kullanıyor ios 17 yüklü. Kalkıp da yok 14'leri planlı eskitmişler, yok 13'leri mahvetmişler bunlar akıl tutulması söylemler.
Cihazlarının uzun ömürlüğü ile övünen ve bu konuda nam yapmış dünyanın en değerli şirketi kendi ürünlerini bilerek bozar mı? Siz herkesi kendiniz gibi günü birlik küçük hesaplar yapan köylü kurnazı mı sanıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C6C2F44B -- 22 Ekim 2023; 21:59:5 >
Deneyin görün ;)
Denedik gördük zaten bir sıkıntı yok diyoruz iphone 11 gibi telefonda bile
Hocam telefonu (11) sattım bugün ve telefon siparişi verdim (15 pro) apple.com dan ama 1 ay sonra gelecek gelince onu da denerim buraya yazarım iyi günler
Bende denedim 4 telefonda (11,13,13 pro ve 14 plus ama o iOS 17.0.3 idi) hepsinde vardı bu arada sattım telefonu
Hocam yeni telefonunuz hayırlı olsun öncelikle harika bir telefon almışsınız ama emin olun şuanda o bile kusursuz çalışmayacaktır çok yeni bir cihaz içindeki yazılım da çok yeni daha epey bir optimizasyon süreci var önünde. Bu süreç eski nesil cihazlar için de geçerli.
Teşekkür ederim gelene kadar yazılımı düzeltirler iOS 17.2 çıkar sanırım kasım son haftası
Bu planlı eskitme olayına bende katılmıyorum, kızım şuan hala iPhone 8plus kullanıyor.
Şimdi şöyle bir konu elinizde diyelim iPhone 13 ve iPhone 12 var aynı yazılım yüklü ama iPhone 13 işlemci ve gpu olarak iPhone 12 den az da olsa daha güçlü, doğal olarak iPhone 12 den hızlı olması beklenir.
8 silindirli Porsche ye biniyorsunuz, çok hızlı, ama inip 12 silindirli ferrari ye binerseniz size Porsche yavaş gelir. Porsche kötümü demek bu.
Şunu da diyebilirsiniz iPhone 13 ü, iOS 17 ve iOS 16 de denedik iOS 16 da daha hızlı, iPhone 3 den beri iPhone kullanıyorum, yazılımların ilk versiyonları çok stabil olmaz, gelişe gelişe üst versiyonlarda stabil hale gelir.
Birde işin doğal akışı var, yazılımlara ek özellikler eklendikçe, uygulamalar geliştikçe daha fazla ram ve işlemci gücü gerekir, doğal olarak önceki yıllarda çıkan cihazlar daha yavaşlar.
Bu android te de böyle, Windows ta da böyle, macOS da böyle.
Mesela eski bilgisayarlara Windows 11 yüklenmiyor şuan, neden yüklenmiyor o bilgisayarlardaki işlemci, gpu, Windows 11 i güvenli stabil çalıştırmaya yetmiyor. Buna gayri resmî yöntemlerle yükleyip kullanılabilse de. Ama o bilgisayara Windows 10 kurup gayet güzel kullanabilirsiniz, benim iş yerimde 10 senelik laptop kullanılıyor hala. Ama Photoshop kurup Photoshop tüm özelliklerini kullanamazsınız, çünkü gücü yetmiyor artık. Eski bir versiyonunu kurup işinizi görme şansınız var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
olayı planlı eskitme olarak bende düşünmüyorum fakat sistem güncellemeleri gerçekten hala oturmamış bu durumlardan mütevellit
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X