Bunu daha önceden farketmiştim ancak ben mi abartıyorum dedim ta ki bu mevzuyu görene kadar. Ayrıca her sene yayınlanan güncellemelerde de aynı muhabbet dönüyor, yok daha yeni sürüm final sürümünü bekleyin gibi ilginç yorumlar yapıyorlar. Mantık olarak her yeni güncelleme bir öncekinin iyisi olmalı tabi arada birkaç istisna olabilir ancak her çıkan ana ios sürümünde aynı muhabbetlerin dönmesi bana ilginç geliyor. |
iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8 (516. sayfa)
-
-
Planlı eskitme var diye apple dava açılıp kazanılmamış mıydı bir ülkede ? Hangi ülkeydi hatırlamıyorum ama telefonu o ülkeye geçirince hızlanıyor falan diye videolar vardı nette ? Yanlış mı hatırlıyorum ? Ya da bahsettiğiniz bundan farklı bir olay mı ?
Bu eskitme 11 için olmayabilir belki ama daha eski telefonlarda bence vardır .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bizim 15'lerin kendi ana sürümü zaten ios 17 olduğu için her çıkan sürümü yüklemek durumundayız. Tam oturana kadar buglar sorunlar illaki çıkar. Mesela yeni eklenen bir özellik cihazın bir bileşeninin verimli çalışmasını bozmuştur, onu düzeltip uyumlu hale getirecekler vs vs. Yani bu planlı eskitme olduğu için değil süreç bunu gerektirdiği için.
Geçen sene de takip ederdim 14 pro'lar ilk çıktıklarında fırın gibiymiş. O kadar güçlü bir cihazda bile takılmalar donmalar inanılmaz bir pil şikayetleri vardı, zamanla herşeyi optimize ede ede sorunlarından arındı kaymak gibi telefon oldu. Ne yani, yeni çıkardığı çiçeği burnunda en tepe amiral gemilerini mi eskitti bu firma? Aynı süreçten şimdi 15'ler de geçecek. Düz 15'lerde pek bir sıkıntı yok ama Pro'lar biraz uğraştıracak. Aynı geçen seneki gibi. Ve seneye de aynı şeyler olacak bu döngüye alışmak lazım artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C6C2F44B -- 22 Ekim 2023; 23:19:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fransa 🇫🇷
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim , var yani eskitme olayı , emsal durum var ortada .
Cihazla gelen sürüm üstünde devam etmek her zaman mantiklidir.Bu sürüm 14 seriyile geldi şuanki sürüm 15 üzerinde optimize ediliyor.Ayrimcilikta var pil konusunda bilmiyorum sacmaladi apple
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Whatsap icindeyken ses acma ve kisma tuslari calismiyor bu sorunu yasayan var mi?
Bu yorum bir ironi miydi(?) emin değilim ama gün geçtikçe ve diğer sürüm yorumlarını gördükçe haklılık payı artıyor.
iOS 16.7.2 çıkmış
Ben bu işten hiç bir iey anlamadım.İlk defa böyle oluyor,bir önceki sürüme güncelleme geliyor.
iPhone X - iOS 16.7.1 vs iOS 16.7.2
Geekbench 6
Tek çekirdek skoru 910 -> 903 (-%0,7 düşüş)
Çok çekirdek skoru 1591 -> 1302 (-%18,16 düşüş)
GPU skoru 4443 -> 3955 (-%10,98 düşüş)
1 saatlik video oynatımı -%1 pil düşüşü(iOS 16.7.1) -> -%6 pil düşüşü (iOS 16.7.2)
Tek kaynak bu şimdilik. Apple şeytanlığa devam ediyor. iPhone 14’ün de içine etmiştir illaki. Yazık yahu.
-
Apple kullanan 100 kişiden 60 kişi hala 16.6.1 sürümünde kalmayı tercih etmiş hocam ondan güncelleme geliyor ama tabi telefon performansını düşüreceği için güncellemeyin derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 25 Ekim 2023; 23:39:54 > -
Hocam 16.6.1 den sonra 7 yi yaptım meğersem kernel açığıymış.Bilmediğim için artık çok geç bugün yeni sürüme geçtim.Yapıcak bir şey yok.ios 17.1 geçsem hocam tada 17.2 yi mi bekliyim.Cihaz 13 pro
Ben sürüm açıklarına çok takılmıyorum hocam sürekli bir açık buluyorlar. Soruna gelecek olursam İAppleBytes diye bir youtube kanalı var ordaki performans ve batarya sürelerine göre geçiyorum sende bir incele yarar olacaktır.
Oraya göre hangi sürüm iyi 16 sürümünde hocam ?
16.5,16.6.1,16.7 sürümleri şahsen denedim hocam pil ve performans olarak 16.6.1 en iyisi hem youtube incelemeleride öyle diyor. 16.5 de telefonum gereksiz ısınıyordu hem 16.6.1 de hemde 16.7 de bu sorunu çözmüşlerdi. 3 sürümdede otomatik parlaklık günde yarım saat oyun ile wifide yaptığım testlerde ortalama şu tarz sonuçlar aldım. Bu arada telefon iphone 12 mini pil %83
16.5 de 4 saat 30/45 dakika
16.6.1 de 5 saat 45 kimi zaman 6 saat üstlerinide görüyorum.
16.7 de 5 saat 15/30 dakika
düzenleme: bütün sürümlere sıfırlama yaparak geçtim onu belirteyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 26 Ekim 2023; 13:26:4 >
tam aradığım bilgi bende de 13 mini mevcut .
pil 87 de ekran süresine bakmadım ama günü rahat çıkarıyorum.
teşekkür ederim.
-
Ben bu “güncelleme” adı altında önceden gayet düzgün çalışan bir şeylerin bozulduğunu görünce sinir oluyorum, güncellemenin bir iyileştirme olduğunu da kabul edemiyorum.
Yani çok basitçe elimde olan bir şeyin benden alındığını düşünüyorum.
iOS 16.6.1’de kaldım bu nedenle.
Hele şu “bir süre sonra oturacak” argümanı tam bir kısır döngü. E, tamam da oturana kadar da aylarca kırık, dökük, ısınmalı, donmalı, bilmem neli kullanmak da tuhaf değil mi? Belki donanım 10 numara ama o donanımdan maksimum faydalanmamıza engel olan şey ne?
Yazılım.
Apple araba çıkartsa yazılım güncellemeleri yüzünden o araba yolda kalır. Batarya dayanmaz.
Hocam cihazi alalı kaç ay oldu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X