Şimdi Ara

iOS 17 | ANA KONU l 17.6.1 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.016
Cevap
280
Favori
671.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17’e yükselten arkadaşlar: Türkçe diline kaydırarak yazma gelmiş mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • akzidenz A kullanıcısına yanıt
    Gelmemiş sanırım hocam. Geldiyse de ayarı bulamadım.

• Dgkn_sglmr D kullanıcısına yanıt
    Avrupa topluğu ülkelerinde ( 28 ülke ) yasanın yürürlüğe girdiğ anda uygulamaya sokulacakApple son ana kadar bekleyecek.IOS 17 sürümüne gelen bir özellik değildir.Geliştirici mod üzerinde çalışacak, ek bir uygulama vs. olmadan anlık sisteme dahil olacak.Bölgesel bir denetleme kademesi getirecek.Yasanın fiili yürürlüğe girmesi 2024 yılının ilk çeğreğinde gerçekleşecek.Apple resmî olarak desteklendiğini duyurmadan yaşama geçirecek.Türkiye dahil diğer ülkelerde ( 28 Avrupa ülkesi hariç ) kullanılamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 6 Haziran 2023; 9:24:47 >
  • Hissiz B 1 R adaM kullanıcısına yanıt
    Apple yine yapmış apple’lığını. Gerçi bir yandan da haklı sayılır.

Merak ettiğim bir konu bunu başka ülkelerde kullanımını nasıl engelleyecekler. Misal ben Apple Pay'e kart eklemek için cihaz bölgesini değiştirdim ve yeterli oldu. App Store konusuna gelirsek yine ingiltere'den aldığım bir kartı ödeme bilgilerine ekleyerek ingiltere App Store'lu bir hesabı da açtım köşede duruyor. Almanya vs. için de yapabilirim aynısını kartım var elimde. Daha farklı olarak ne önlemler alınacak acaba. Şu an UDID kaydı ile yıllık sideload imzalama da yapıyorum, bu yasa yürürlüğe girdiğinde method nasıl olucak imzasız ve undecrypted ipa'ları direk kurabilecek miyiz yoksa farklı bir imza mı gerekicek cihaza özel. Çok fazla soru işareti var.

Bu yasa sadece Apple markasına özel çıkarılmamıştır.Bir çok detayda ,tüketiciyi korumak amaçlanmıştır.Tüm ticari markaları hedef almaktadır.Sadece cep telefonu üreticilerini kapsamıyor.

Markalar kendi paylarına bakıyor ve bir yandan da güvenlik kaygıları var bu açıdan markalar da kendilerince haklılar. Biz tüketici olarak da örneğin fortnite erişiminde problem yaşıyoruz. Garip bir durum açıkçası.

• akzidenz A kullanıcısına yanıt
    yok

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Yürürlüğe girecek yasa ,hem tüketici hemde markayı korur.Apple üretici olarak kullanıcılarını illegal yöntemlerle mağduriyet yaşamasını önleyecektir.Denetimi marka yapacak ve standartlarını belirleyecek.AppStore üzerinden yayınlanan uygulamalar gibi net sınırları olacak.

UDID üzerinden cihaza özel sertifika kullanarak ipa imzalama yöntemi ile örtüşen bir yanı yoktur. Örneğin ,YouTube servisinin ücretli katmanını modlu sürümü ile ücretsiz kullanmak gibi bir şeyi hayal etmemek gerekiyor.Marka ve servis hizmetler yasalarca korunmaktadır.

Apple denetimi çok basit adımlarla sağlayabilir.Her cihazın UDID ,üretim bölgesi ,cihaz etkinleştirmek için kullanılan ilk Apple ID ,anlık arkaplanda lokasyon kontrolü ve geliştirici mod aktif edilmesi ( Apple ben yandan uygulama yüklüyorum diye belirtiyorsunuz ) gibi bir çok unsur bulunuyor.Apple bu güvenlik adımı uzun bir zamandır test ediyor ve işletim sistemine entegresi yapıldı.IOS 16 geliştirici mod özelliği ,bu sistem için eklendiğini belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 6 Haziran 2023; 14:13:37 >

apple'ın öncelikleri arasında olmadığı için WWDC 23'de adı bile geçmiyor. bence 17.1 veya 17.2'den önce ortaya çıkartmayacaklar. 17.1 veya 17.2'de sessiz sedasız ve sadece Avrupa Birliğinde devreye alacaklar, hiç duyuru da yapmayacaklar bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • w00t. kullanıcısına yanıt
    Güncelleme bildirim simgesini diyorsanız beta güncellemeleri kapatıp saklama alanından indirilen 17 betayı silerseniz gitmesi lazım. Otomatik indirme açıktır o yüzden kendisi indirmiştir hazırda beklediği için bildirim veriyordur.

• Stand by modu iphone 11 de çalışıyor mu deneyen var mı ?

• Interactive widgetler iosta da çalışıyor

iOS 17  | ANA KONU l 17.6.1

• Evet o bildirimi diyorum. Güncelleme hiç inmedi sadece developer beta görünecek mi diye denemek için açtım sonra kapadım hemen bi baktım ayarlarda kalmış. Saklama alanında da görünmüyor inmiş işletim sistemi. Neyse çok da önemli değil zaten bi arkadaş 24 saat sonra kendiliğinden gittiğini söylemişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Safaride otomatik parola doldurma yok kaybolmuş

• Nasıl çalışıyor mantığı ne tam çözemedim de 😅

• aslan0233 A kullanıcısına yanıt
    Widgetları ana ekranda kontrol edebilirsiniz.

• Cahilliğime verin hala mantığını çözemedim desem 😅 hangi uygulama widgetlarında mesela?

• Artik bu isin heyecani kalmadigi gibi, Appleda bu kücük degisiklikleri abartmasiyyla bikkinlik getirdi. Dise dokunur bir artisini görmedim, birkac yeni uygulama ve widgetler interaktif olmus. Durum cubugunu kisisellestirme yok, Mail ve Safari widgetleri geldimi bilmiyorum. iMessage üzerine calismislar filan. Eskiden bu sunumlari canli takop ederdik artik biliyoruzki herzamanki gibi ve sonradan okuyoruz. 16.7 olarakta sunabilirdi. Apple sirf yeni uygulama sunuyor diye iOS17 olarak adlandiriyor oysa bu isi Appstore üzerinden yaparakta sunabilir. Pek begenmedim, bu özellikler yeni iPhone hakkinda ne gibi bilgi vermis oluyor onuda anlamadim. Muhtemelen yeni cikacak iPhonedada kasa degisikligi olmayacak. iPhonedo bile birakti bu islerin pesini...

• Şimdilik denediğim her şey sorunsuz çalışıyor. Bankacılık uygulamaları(YKB,Garanti,enpara), sosyal medya, spotify,müzik, Apple pay temassız ödemeleri vs.vs. ne denediysem çalıştı. İlk betaya göre oldukça iyi gibi. Modem firmware ve Turkcell operatör versiyon yükselmiş ama tabi ki kullanımda bir fark göremedim. Amerika T-Mobile'da özellikle hücreselden çok şikayet var umarım bizde de olmaz. Şarj olayını ilerleyen günlerde göreceğiz ilk kurulum sonrası 10 dk kadar alev topu gibi oldu ve %4 birden götürdü, muhtemelen indexleme yaptı. Şu an normal seyrediyor. Tek gözlemlediğim sıkıntı whatsapp'da klavye bazen gelmiyor veya geliyor ama yazmıyor. Arama ekranını beğenmedim kırmızı olan kapatma butonu ortada kalmalıydı simetri şeyimi azdırdı biraz. Kişilere ayrı ayrı fotoğraf ve ufak poster atama fikri oldukça iyi olmuş.

Major sürüm olarak yakıştırmadım ben bu güncellemeyi, ne Sideload geldi ne NFC çipini unlock ettiler. Bu değişiklikler ana sürüm olarak yeterli değil kanaatimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 6 Haziran 2023; 15:0:54 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.