Buradaki olay tekel durumu. Sideload değil. Playstation'a sadece digital olarak sony den oyun almak zorunda değilsiniz. İsterseniz disk olarak bir mağazadan da ürün alabilirsiniz. Ancak iphone da disk olarak ürün alıp yükleme gibi bir durumunuz yok. Tek kaynağınız app store ve bu apple a bağlı. Buradaki olay apple kontrolünde olmayan başka bir yöntem şeklinde, yani komisyon ödenmeyen bir platformdan apple cihazlara uygulama yüklenebilmesi. |
iOS 17 | ANA KONU l 17.6.1 (12. sayfa)
-
-
güvenlik olayı hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Playstation'ında disksiz bir sürümü var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz ? Diskli surumu de var. Yani tekel değil Sony. Yani istersen , tercih edersen disklisini alıp dışarıdan uygulama yükleyebilirsin.
Disksiz surumu alırsan Sony ile çalışmayı gönüllü olarak seçmiş oluyorsun. Zorlanmış olmuyorsun.
İphone dışarıdan uygulama yüklenen ve yüklenmeyen 2 cihaz çıkartsa da bu yasadan kurtulur mesela. Yüklenmeyen sürüm almak yada almamak müşteri tercihi olur apple zorlaması değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 7 Haziran 2023; 8:8:58 >
Yalan o işler. Mac de izin veriyor. Hiç de güvenlik sıkıntısı yok.
Güvenlik açısından sıkıntı yok o Apple abimizin yalanı. Root düzeyinde erişim verilmicek sonuçta kimseye, sandbox mantığında her uygulama kendi klasörüne erişebiliyor zaten sadece bu sistemde. İzinler çok sıkı denetlenmekte sideload olarak app id'si değiştirilmiş modlu bir instagram falan kurun en basitinden, facebook hesabınıza bile bağlayamazsınız facebook'la giriş yapamazsınız geçersiz key'lerden dolayı, uygulamanın bütün erişimleri reddediliyor anında App Store'dan indirilmediği için. Keylogger tarzı sistem düzeyi erişimlerden falan bahsetmiyorum hiç, mümkün değil. Apple ne zaman şunu derse "Alın kök erişimi de açtım jailbreak falan uğraşmayın" o zaman güvenliği tartışmamız gerekir. Şu anki güvenlik muhabbetleri para hırsından dolayı söylenen boş laflardan ibaret.
-
Xbox series s in diskli versiyonu yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Her şey iyi gözüküyor bakalım bize nasıl yansır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 8 Haziran 2023; 1:50:19 > -
Konu iyice playstation ile xbox a dönmüş eylül de görüşmek üzere.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
iOS17 Betayi Test Telefonu iPhone SE ye yükledim. Görünürde iOS16 dan hicbir farki yok, hele Standby Modu olmasa hicbir fark anlamayacaksiniz. Tek sevindigim seyler Mail ve Safari icin sonunda Widget desteginin gelmis olmasi, bilirsiniz biz iOS kullananlar kücük seylere sevinmesini iyi biliriz
Pek üstünde durulacak yenilik yok, otomatik yazi düzeltmede iyi olmus. Baskada eklemeye deger birsey bulamiyorum
Apple Mühendisleri sanirim kisi uykuda gecirmisler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 7 Haziran 2023; 12:55:18 > -
17 kuran arkadaşlar, standby modu için magsafe şarj gerekiyor mu yoksa kablo ile şarja takıp yan çevirmemiz yeterli mi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen gözlük tanımından sonra iOS 17'nin önemi kalmaz diye düşünmüşler bu sebeple çalışmamışlar :)
-
O gözlükten kac tane satabilecekler acaba?
-
Yurtdişi için cerez parasi,türkiyede 100k üstüne satilir hatta 150k civarina giriş yapar dolar 23 dayandi türkiyede alan olurmu asil soru bu:)
Şarja takıp cihazı yan çevrilmiş şekilde bırakmak yeterli oluyor
Apple Vision Pro ,fiziken görünsede ,yazılımsal boyutu ,bu yapı kafada ne ağırlık göstereceği ve ekosisteme nasıl entegre olacağı hakkında detay yok ..
Pil ayrı bir ünite ve kullanım süresi iki saat diye belirtiliyor.Apple pil ortalaması ile kullanımdaki pil ortalaması asla ölçüşmüyor …
Deneysel bir tasarım gibi ve satış aşamasına gelecek haldemi orasıda meçül.2024 itibaren ,sadece Amerika’da ön sparişle satılacağı belirtiliyor ve başka hiç bir bölgede satışı veya fiyatlanması halen verilmemesi ilginç …
Apple kar amaçılı bir şirket ve doğal olarak bu kadar itopik bir yapıyı paraya dönüştürmek ister .3500 dolar fiyat belirlemek sıradışı ve ayrıcı fiziken çalışan rakipleri var piyasada .Fiyat aralığını neye göre belirliyor oda garip.Bir ton soru işareti var ve Apple bunu yanıtlamalıki satabilsin …
Unuttuğum bir nokta oldu.Tasarımı yapılırken ,tüm apple ürünlerinden fiziki detay alınıp Lego gibi birleştirilmiş ….
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 7 Haziran 2023; 14:31:23 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
merakımdan sordum...o konuda sıkıntı olmayacağını bende düşünüyorum..peki apple markette devamlı kontrol ediyordu uygulamaları; uygun olmayan sıkıntılı olanları onaylamıyor veya kaldırıyordu..bunu nasıl denetlicek..?
tamamen bilgilenmek için soruyorum
-
Burda çok farklı mekanizmalar gelişebilir şu an kestirmek çok zor. Çok fazla seçenek var aslında izleyebilecekleri yol olarak. Ben kaldırdım 17 sürümünü az önce. Şarjdan memnun kalmadım ve cihaz hep ılık sürekli bişeylerle uğraşıyor gibi. Denetim merkezini de yukardan indirirken kasma yapmaya başladı 60hz ekran gibi oldu, uygulama kapatırken falan garip aniamsyonlar olmaya başladı. Şimdilik erken diye düşünüyorum(şahsi kanaatim). 3uTools ile Customized restore yaparak sadece Film rulosu'nu geri yükleyerek temiz bir 16.5 kurulumu yaptım uzun süre bununla 16.x sürümlerden devam ederim artık. 16.6 beta2'deydim ondan da kurtulmuş oldum biraz zahmetli de olsa vesile oldu bu geçişler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X