Şimdi Ara

iOS 18.2 ile iPhone'da varsayılan uygulamalar değiştirilebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 18.2 ile iPhone'da varsayılan uygulamalar değiştirilebilecek
    Apple, sürpriz bir şekilde 23 Ekim’de iOS 18.2 betayı sundu. iOS 18.2 geliştirici beta sürümü, Siri ChatGPT entegrasyonu, görselden üretken yapay zeka Genmoji ve Image Playground, iPhone 16 için görsel yapay zeka, yeni Mail uygulaması ve fazlasını getiriyor. Daha da önemlisi, iPhone’da artık varsayılan uygulamalar değiştirilebiliyor.

Ayrıca Bkz.iOS 18.2'nin ilk beta sürümü yayınlandı: Yenilikler neler?

iOS 18.2, varsayılan uygulamalar bölümü getiriyor

iOS 18.2, Ayarlar uygulamasından erişilebilen ve varsayılan uygulamaları yönetmenizi sağlayan “Varsayılan Uygulamalar” bölümü veriyor. E-posta, mesajlaşma, arama, arama filtreleme, tarayıcı, parolalar ve kodlar, klavye uygulamaları için varsayılan uygulamayı seçebiliyorsunuz.

Varsayılan uygulama seçimi AB’deki kullanıcılarla sınırlı değil; dünya genelinde kullanıma sunuldu. iOS 18.2 beta sürümü yüklemek için Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme - Beta güncellemeleri’ne gidip iOS 18 developer betayı seçmeniz gerekiyor. Ardından iOS 18.2 yükleme seçeneği açılıyor.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/10/23/ios-18-2-default-apps-section/

• Zaten yıllar önce olması gereken bir özelikti, nihayet getirdiler

• bravo androidciler ne kadar dalga geçse haklı. uygulama ön belleği temizlemeyi de getirin artık en basit uygulama bile gigabaytlarca yer tutuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone şaşırtmaya devam ediyor 😎😎😎 Kinaye amacıyla söylenimiyorum, cidden şaşırdım.... Seçemiyormuydunuz daha önce??? Şaka gibi... Neden??? Neden yani??? Para kazanmak için, insanları kendi uygulamalarızı kullanmaya çalışmak tam manasıyla ADİLİK..... Apple music'i insanlara dayatmak için de, Spotify ın telefonun ses tuşlarına erişimini mi kaldırmıştı ne yapmıştı... NFC var ama Apple pay varsa var.... ADİLİK...

Kusurabakmayın da tamam telefonu kullanın ama övmeyin lütfen...

Gerçekten şaşırdım bu habere...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Android olma yolunda ilerliyor

Lakin özellik eklenmiş bu halleri Android kadar stabil de değil artık

Yine de kullanıcı deneyimi açısından ileride kişisel düşünceme göre... Samsung One UI ile belki başa baş sayılabilir

• Team McLaren kullanıcısına yanıt

Apple, Android den. Android, Apple dan. iki sistemde eksik oldukları tarafları kapatarak gerekse arayüz olarak birbirine benziyor

• AryanVII A kullanıcısına yanıt
    Öyle oldu gerçekten son bir iki senede farklar iyice azaldı

• termometre T kullanıcısına yanıt

Seçmek istediklerini kim söyledi sana.

• hayloft H kullanıcısına yanıt

Birkaç ay sürekli kullandığın uygulama 10 katı boyutuna çıkıyor cidden. Bunu anlarım da, önbellek silmek için uygulamayı silmek nedir. iOS 18.2 ile iPhone'da varsayılan uygulamalar değiştirilebilecek 

• Şaka maka haberde bahsedilmemiş de AB ülkelerinde App Store, Safari, Mesajlar, Kamera ve Fotoğraflar silinebiliyormuş puhahahahhaha

Silinemeyen tek iki uygulama Telefon ve Ayarlar kalmış. Onlarda silinebilirse mük olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 24 Ekim 2024; 15:27:59 >
  • Safari değiştirilse ne değiştirilmese ne. WebKit zorunlu olduğu için Aloha, Brave, Chrome, Edge, Firefox hepsi aslında ismi değiştirilmiş Safari. Yani bir nevi Safari forku olmaktan öteye geçemiyorlar. iOS’ta hangi tarayıcı kurulursa kurulsun WebKit motoru zorunlu kılındığı için bu tarayıcıların kendi motorlarını kullanmalarına izin verilmiyor.

Android kullanıyorsanız tavsiyem Waterfox olacaktır. Ben Android cihazımda Waterfox kullanıyorum. Firefox altyapısını kullanıyor ve tüm eklentilerimi kurabiliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.