Şimdi Ara

iOS 18.3 ile iPhone'lara gelecek yenilikler belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 18.3 ile iPhone'lara gelecek yenilikler belli oldu
    iOS 18.3 RC sürümü, geliştiriciler ve public beta kullanıcıları için indirilebilir. Bu, muhtemelen iOS 18.3 tüm kullanıcılara sunulmadan önceki son beta. Bu nedenle Apple, iOS 18.3 için resmi sürüm notlarını ilk kez paylaştı.

Ayrıca Bkz.Apple, iOS 18.3 betasında tepki alan yapay zeka özelliğini duraklattı!

iOS 18.3 güncellemesi neler getirecek?

iOS 18.3, yapay zekaya odaklanan bir güncelleme olacak. iPhone 16 kullanıcılarının lansmandan beri beklediği görsel yapay zeka özelliği nihayet bu sürümle kullanılabilir olacak. iOS 18.3, birkaç hatayı da giderecek. İşte iOS 18.3 ile gelecek yeni özellikler:

Görsel Yapay Zeka (Tüm iPhone 16 modelleri)

• Bir poster veya el ilanından Takvim'e etkinlik ekleme

• Bitkileri ve hayvanları kolayca tanımlama

Bildirim özetleri (Tüm iPhone 16 modelleri, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max)

• Kilit Ekranından bildirim özetleri için ayarları kolayca yönetme

• Özetlenmiş bildirimler için güncellenen stil, italik metin ve glifle diğer bildirimlerden daha iyi ayırt edilir

• Haber ve Eğlence uygulamaları için bildirim özetleri geçici olarak kullanılamaz

Hata düzeltmeleri

• Hesap makinesi, eşittir işaretine tekrar dokunduğunuzda son matematiksel işlemi tekrarlar

• Yazılı Siri isteği başlatıldığında klavyenin kaybolduğu bir sorunu düzeltir

• Apple Music kapatıldıktan sonra bile şarkı bitene kadar sesin çalmaya devam ettiği bir sorunu çözer

Apple’ın önümüzdeki hafta iOS 18.3 final sürümünü yayınlaması bekleniyor.

Kaynak:https://9to5mac.com/2025/01/21/ios-18-3-release-notes/

• ses yönetimi sıkıntılı. reels izlerken telefonu açtığınızda reels çalmaya devam ediyor. yada reels izlerken telefon çalarsa reelsin sesi de yükseliyor.
    dosya gönderirken yada bir işlem yaparken cihazın ekranı açık olmalı. dosya gönderdiniz ekranı kapattınız işlem yarıda kesiliyor.
    bildirim ekranında daha önce gördüğünüz ve sil diyip sildiniz bildirimler daha sonra gene bildirim ekranında kalabiliyor.
    120hz ekran doğru düzgün 120hz olarak çalışmıyor.

bir sürü saçma sapan kısıtlamalardan bahsetmiyorum bile

iphone da en çok hoşuma giden face id çok iyi çalışıyor.

Tanımadığın insanlar hakkında bilip bilmeden konuşma. Ne kadar paramın olup olmadığı konu dahilinde değildir.

2 yıllık cihaza güncelleme vermeyen ama cihazlarını güncel diyen fanboylara idi lafım. Akıyor uçuyor hata mı o da ne diyen aklı evvellere denmiş bir laf. Ha onlardansan yapacak bişi yok. Değilsen üzerine alınmana gerek yok.

yoksa iphone kullanan birine neden kullanıyorsun demem seçimdir. ama ölümüne iphone savunucularına gereken cevap verilir.

• 15 ve üstü için yapılmış. Alt modellere güvenlik yaması kıvamında...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • apple ın marabaları bakalım bu saçma durumu nasıl savunacak. 2 yıllık 14pro cihazımız resmen çöpe döndü.

• byJuck kullanıcısına yanıt
    15pro ve üstü :)

• posterden takvime ekleme özelliği de 15 pro ya gelmiyor o da enterasan yani hepsi 8 gb ram olduğundan desteklemesi gerekmez mi ? hepsinde de npu var ve güçleri çok yakın ve İntelligence ikisinde de var adamlar 15 pro serisi 16 pro serisine tercih edildiğinden 15 pro serisini de kesmeye başladı , 17 serisi pro lar 12 gb olmazsa 14 ve altı iphone kullananlar harici kimse almaz zaten ben dahil çoğu kişi tepki nedeniyle samsunga geçti s22 de bile yapay zeka var arkadaş yani nasıl bir politika bu ? senin en az 13 ve üzerine vermen lazımdı ai özelliklerini

• zncrsz16 Z kullanıcısına yanıt

ben zaten samsung kullanıcısıydım denemek için 14pro ya geçtim çıktığında. eşime verip dönmemek üzere elveda diyeceğim iosa. böyle kabız saçma sapan bir sistem olamaz.

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Biraz ornek verir misiniz en cok neye ihtiyaciniz oluyor iphoneda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyedeki kullanıcılar için hiç bir ıntelligence ve siri özelliği aktif olmayacak en az 7-8 ayı var.

• 5erafett1n kullanıcısına yanıt
    ses yönetimi sıkıntılı. reels izlerken telefonu açtığınızda reels çalmaya devam ediyor. yada reels izlerken telefon çalarsa reelsin sesi de yükseliyor.
    dosya gönderirken yada bir işlem yaparken cihazın ekranı açık olmalı. dosya gönderdiniz ekranı kapattınız işlem yarıda kesiliyor.
    bildirim ekranında daha önce gördüğünüz ve sil diyip sildiniz bildirimler daha sonra gene bildirim ekranında kalabiliyor.
    120hz ekran doğru düzgün 120hz olarak çalışmıyor.

bir sürü saçma sapan kısıtlamalardan bahsetmiyorum bile

iphone da en çok hoşuma giden face id çok iyi çalışıyor.

Bu kinin, nefretin sebebi nedir? Siz mesela sırada ki telefonunuzu neye göre seçeceksiniz? Bu kadar net kanılarla insan sınıflandırdığınıza göre siz bu işin pirisiniz. Söyleyin de bir sonraki telefonunuzu biz de ondan alalım uğraşmayalım.

• 14pro ya verilen güncellemelere bakarsanız sorunu görürsünüz. yada 16 nın 60 hz ekran gelmesi.

bir sonraki telefonunuz samsung s serisi olabilir. s23 bile bir çok özelliği alacak. cihaz seçimimi; bana kullanma izni veren her şeye karışmayan firmalara göre yapıyorum. 2004 den beri smartphone kullanıyorum şimdiye kadar kullandığım en sınıfında en kötü cihaz. 120hz doğru çalışmaz bildirim sistemi kötü bazen gelen bildirimde bile ses çıkartmayan. zil seçimimi istediğim gibi yapabildğim. cihazları seçiyorum. android de instagramdan gelen bildirimlerin bazılarına sessize alıp ve istediğim zil sesini atayabiliyorken bunları ios ile yapamıyorum.

giriş seviyesi bir cihaz almış olsa sorun değil ama iki sene öncenin amiral gemisi cihazda yaşadığım sorunlar bence yeterli. size de tavsiye ederim.

• Görsel yapay zeka iyiymiş de diğerleri çok da önemli değil. Zaten pek güvenilir de değil. Yanlış özetleme olduğu için özetleme özelliği durdurulmuştu. Tamam özet çıkarması iyidir zaman tasarrufu açısından da insanlar artık okumaya ciddi anlamda üşenir oldu. Biraz uzun yazsan küfretmişsin gibi algılanıyor. Pek de iyi görünmüyor sonu yani. Bu durumda reels meels denen zımbırtıların da etkisi var. Youtube’da Instagram ile ilgili bir olumsuz eleştiri videosunun altında birinin “reels izlemek yüzünden filmlere odaklanamaz oldum” tarzı bir yorumunu görmüştüm örneğin. Ayrıca bir yazının uzunluğu veya kısalığı tek başına bir ölçüt değil. İçeriğin derinliği yani ne kadar uzmanlık gerektirdiği, anlatılan bir hikâyenin uzunluğu, cümlelerin ne kadar tekrar ettiği vs. de önemli. Her uzun yazı kötüdür diye bir şey yok.

İşin özüne inersem, benim için önemli olan, endişe ettiğim konu yapay zekânın bizi işsiz bırakması falan değil. Daha çok bizi üşengeçliğe, tembelliğe alıştırması. Dozunu kaçırmadan, ölçülü kullanmak lazım diye düşünüyorum. Yapay zekâdan aşırı faydalanmak bir yerde hile yapmaya benziyor bana göre. Fazla da çaba göstermeden, kolay yoldan kazanım elde ediyorsun. Bu sebeple bizi çok zorlayacak, ciddi anlamda zamanımızı çalacak durumlar hariç yapay zekânın kullanımını pek de doğru bulmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 23 Ocak 2025; 17:3:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

120 hz'in iyi çalışmadığını nerden anladınız ekran yenilenmesini mi saydınız

• Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt

konu hakkında bilgin yok sanırım. Araştır gör

• Bir araştırayım dedim arkadaşın 16 Pro'sunu aldım baktım saniyede 119 kare gibi geldi bana. Vaadettiği yenileme hızını veremedi haklısınız. Hemen geri verdim telefonunu, bunu Android bir cihazla takas et olmaz böyle dedim.

• Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt

Sürekli değişken bazı yerlerde 120 hz olurken bazı yerde 80-90 hz oluyor aslında sürekli 120 kullanmak zor oluyor niye derseniz instagram da ya da Safari de aşağı kaydırırken çok hızlı kayıyor sonra tekrar yukarı çıkmak zorunda kalıyorsunuz bilmiyorum bana öyle geldi İOS taki promotion bunu daha güzel doğal dengeliyor düz iphone’lardaki 60 hz promotion olayından sonra kastıkça kasan eski Samsung modellerine benziyor

• seyhmus21 kullanıcısına yanıt

120hz olmadı mı hep kasıyor gibi oluyor zaten ama 14pro da 120hz de olması gerektiği gibi değil.

14pro konusun daki marabaların kafasına vura vura öğrettik. Şimdi burada ki marabalara öğretecez.

2 sene önce 14 konusunda başladığın ağlama 2 sene sonra hala bitmemiş devam ediyor gördüğüm kadarıyla. Senin sorunun 16 ya verilen güncellemeler değil, neye para verip aldığıni bilmemen, bilinçsiz tüketici olman.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.