< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
iOS 18 | ANA KONU | 18.3.1 (215. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
18.2.1
Şarj, akıcılık herşey çok iyi
iPhone 16 Pro
Stabil sürüm arayanlar uzunca bir müddet burada kalabilirler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende de bahsettiğim ekran tıklama sorunu kendi kendine düzeldi. Umarım tekrar olmaz. Yazılımsal olduğuna emindim ama güncelleme bekliyordum ancak acıdı heralde cihaz bana
Sizde bi sorun olmamasına sevindim biraz şans işi sanırım
yılların saçma sapan bir sorunu olan whatsapp a girince bildirimlerin temizlenmesi olayı sonunda son güncelleme ile ortadan kalkmış
-
Uygulamalar geliştiriciler tarafından oluşturulmuştur ve sunulur.IOS işletim sistemi ile uygulaların geliştirme süreci ayrıdır.Apple IOS işletim sistemini geliştirirken uygulamaların içeriğindeki geliştirmeler uygulama geliştiricilerin sorumluluğundadır.WhatsApp gibi bir kaç uygulama serisi ilginç şekilde garip sorunlar barındırdığını hepimiz kullanırken görüyoruz.Apple bu noktada her hangi bir uygulamaya özel güncelleme yapmaz.Uygulama geliştiricisi güncelleme ile müdehale etmiş olabilir.Her işletim sisteminde uygulama bazlı garip hatalar bulunuyor. ..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle hocam. Hiç bir sorun görmedim bende.
Kamerayla ilgili sorun yaşayanlar mı
Kameranın çekim kalitesini geçtim, öyle detaylı şeylerde sorun varsa bile farketmedim. Özellikle whatsapp uygulamasında fotoğraf çekmek için açıyorum, 3x zoom yapıyorum ve görüntü yaklaştıkltan sonra kayıyor. Son 2 haftada 1-2 kere telefonun kamera uygulamasında siyah ekranda kaldığı oldu (uygulama sorunsuz açılıyor ama kamerada görüntü yok), whatsapp ile yaşadığım sorun normal kamera uygulamasında da 1-2 kere oldu. Hani iyice şeye döndü, Samsung'un zoom yaparken kamera geçişini hissettirmesi gibi. Hiç 14 pro max kullanıyormuşum gibi gelmiyor artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 16 Ocak 2025; 21:56:8 >
Kamera kayması dediğin olay, objeye yaklaşınca cihaz makro mod için geniş açılı kameraya geçiş yapıyor onu mu diyorsun acaba sorun diye ?
-
Evet makro modunundan dolayı aslında ama normalde kamera uygulamasında blurlu bir geçiş efekti varken whatsappta kamera kayıyor. Masada duran bir kağıdı çekerken falan daha net anlaşılıyor, müşterime pos fişi atarken falan tam yakınlaşıp kadrajı ortalıyorun derken sorun çıkartıyor. Bunu normal kamerada da 1-2 kere yapması garip oldu ama benim için sorun yaratan kısım whatsapp tarafında. Bazı uygulamalar makro moduna hiç geçmiyor bile, örneğin iş yerinde kullandığımız satış yapma yazılımın telefon uygulamasında qr/barkod falan okuturken makro moda geçse çok rahat olacak ama odak çok uzak kalıyor. Yakınlaşınca haliyle blurlanıyor ama whatsapp'a kamera denetimleri gelmeden önce (1x, 3x butonları yoktu, yeni geldi) bu sorun başladı, aşağı yukarı ios 18.2 gelmeden öncesi falan.
Sanırım olay dediğiniz gibi, makro modunu otomatik olarak kullandığı için bu sorun yaşanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 17 Ocak 2025; 0:18:37 >
ios 18 başından beri fotoğraf çekerken beyaz noktaya dokunduğunuzda fotoğrafı geç çekiyor baya gecikme mevcut
İyi akşamlar
Telefon numarası olmadan isimle gelen mesajları nasıl blokluyorsunuz , her gün blokluyorum ertesi gün yine geliyor , android de bir kere bloklayınca bir daha gelmiyordu , yardımlarınıza şimdiden teşekkürler
-
Junkman adlı uygulamayı kurun. İstenmeyen mesajlar istenmeyen klasörüne geliyor. Oradan tek tuş ile silersiniz.quote:
Orijinalden alıntı: muratcİyi akşamlar
Telefon numarası olmadan isimle gelen mesajları nasıl blokluyorsunuz , her gün blokluyorum ertesi gün yine geliyor , android de bir kere bloklayınca bir daha gelmiyordu , yardımlarınıza şimdiden teşekkürler
arka planda fotoğrafı işliyor, çoğu zaman keskinleşiyor berbat fotoğraflar çıkıyor. Ben ProShot uygulamasını kullanıyorum bu konuda.
14 pro 18.0.2 deyim geçmeye değer mi son sürüme kalalım mı
Selam
Mesajlarda gerek soldaki artıya basınca gerekse daha fazlayı seçince "daha sonra gönder" bende çıkmıyor , bir ayarı mı var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratc -- 18 Ocak 2025; 19:49:41 > -
Hdr ı kapatın
deneyeyim teşekkür ederim
-
Cevapsız aramalara geri dön ayarı çalışmıyor o yüzden. Redditte de şikayet eden çok kimse vardı.
Ya alışmışız. Yenilim yapıcam diye bi ayarıda bozmazsalar olmuyor zaten… saol bilgi için. Güncelleme beklicez o vakit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papadoc. -- 19 Ocak 2025; 10:47:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X