Şimdi Ara

iOS 18 | ANA KONU | 18.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Yürüyen Hoparlör Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.398
Cevap
299
Favori
218.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
58. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

IOS 18 . ..

Apple, iPhone'lar ve iPad ‘ler için özel olarak geliştirip tasarlanan en yeni işletim sistemi iOS 18 ‘tının ilk betası resmi olarak 10 Haziran 2024 tarihinde yayınlandı.

iOS 18 Stock Sürüm Süreci . ..

iOS 18.1 ,28.10.24 tarihinde yayınlandı.(22B83)

iOS 18.0.1 ,03.10.24 tarihinde yayınlandı.(22A3370)

iOS 18.0 ,16.09.24 tarihinde yayınlandı.(22A3351)

iOS 18 Beta Program Süreci …

iOS 18.1 Public Beta 3,08.20.24 tarihinde yayınlandı. (22B5069a)

İOS 18.1 Beta 5 ,23.09.24 tarihinde yayınlandı.(22B5054e)

İOS 18.1 Beta 3 ,28.08.24 tarihinde yayınlandı.
    (22B5034e))

OS 18.0 Beta 8, 28.08.24 tarihinde yayınlandı.
    (22A5350a)

iOS 18.0 Beta 7,21.08.24 tarihinde yayınlandı.
    (22A5346a)

iOS 18.1 Beta 2,12.08.24 tarihinde yayınlandı.
    (22B5023e)

iOS 18.0 Beta 6,12.08.24 tarihinde yayınlandı.
    (22A5338b)

iOS 18.0 Beta 5,05.08.24 tarihinde yayınlandı.
    (22A5326f )

iOS 18.1 Beta 1,29.07.24 tarihinde yayınlandı.
    (22A5326f)

iOS 18.0 Public Beta 1,16.07.24 tarihinde yayınlandı.
    (22A5307)

iOS 18 beta 3, 08.07.24 tarihinde yayınlandı. (22A5307f)

iOS 18 beta 2, 24.06.24 tarihinde yayınlandı. (22A5297f)

iOS 18 beta 1,10.06.24 tarihinde yayınlandı. (22A5282m)

telegram
    𝘙 𝘖 𝘊 𝘒 b r e a k
    https://t.me/ROCKBREAK

iOS 18 ile bize sunulacak yenilikler :

Ana ekranı kişiselleştir

iOS 18'de ana ekranınızı daha da kişiselleştirebilirsiniz. Uygulamalar ve widget'lar arasında boşluk bırakabilir ve her yerde geri gelen bir gölge seçebilirsiniz. Daha büyük uygulama simgeleri de mümkündür, böylece ekranınız tam olarak istediğiniz gibi görünür.

Ana ekranda renkler

Uygulamalar arasındaki boşluğa ek olarak, ana ekranınızın herhangi bir yerinde görünen belirli bir gölge seçebilirsiniz. Bu, iPhone'unuza uyumlu ve kişisel bir görünüm kazandırır.

Kontrol paneli

Kontrol Paneli iOS 18'de tamamen özelleştirilebilir. Hangi düğmeleri istediğinize ve nerede bulunduklarına siz karar verirsiniz. Diğer uygulamalardan düğmeler bile ekleyebilir. Belirli işlevlere hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız kullanışlıdır.

Kontrol Panelinde ek sayfalar

Kontrol Paneli'nde artık ek sayfalar oluşturabilirsiniz. Örneğin, tüm Ana Sayfa düğmelerinizi bir sayfaya koyun. Bu, iPhone'unuzu kullanmayı daha da verimli ve net hale getirir.

iMessage'daki iyileştirmeler

iMessage, metin için kalın ve italik gibi yeni efektler alır, ancak ekstra çarpıcıdır. Ayrıca uydu üzerinden kısa mesaj gönderebilirsiniz ve RCS nihayet desteklenir. Bu, iletişimi daha da çok yönlü hale getirir.

Postaları düzenle

Mail uygulaması kullanışlı yeni araçlara salar. Bu, postalarınızı daha iyi düzenlemenizi ve kategorize etmenizi sağlar. Örneğin, bir şirketten gelen tüm e-postaları bir araya getirerek. Bu şekilde gelen kutunuzu daha net tutarsınız.

Fotoğraflar tamamen yenilendi

Fotoğraflar uygulamasının yeni bir tasarımı var. Geziler ve aile gibi 'Koleksiyonlar' ile anılarınızı daha hızlı bulabilirsiniz. Favori fotoğraflar güzel bir poster görünümünde gösterilir, bu da onları ekstra öne çıkarır.

Fotoğraf Koleksiyonları

Fotoğraflar uygulamasındaki yeni “Koleksiyonlar”, belirli fotoğrafları hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olur. Geziler veya aile gibi kategorileri düşünün. Bu, anılarınıza göz atmayı kolaylaştırır.

Gizlilik

"Bir uygulamayı kilitle", bir uygulamayı Face ID, Touch ID veya bir şifrenin arkasında kilitlemenize ve cihaz içi aramadaki bilgileri gizlemenize olanak tanır. "Bir uygulamayı gizle", uygulamaları Uygulama Kitaplığı'ndaki kilitli bir klasöre gizlemenizi sağlar. Kişileriniz artık genel izin vermek yerine uygulamalardan saklanabilir ve Bluetooth cihazlarını bağlamak artık yeni bir güvenlik ileri arayüzü kullanabilir.

Haritalar ( Maps )

Yürüyüş rotaları olan topografik haritalar eklendi (çevrimdışı erişim mevcut).

Cüzdan ( Wallet )

Tap to Cash, iPhone'unuzu başkasının yanına getirerek para göndermenizi sağlar. Apple Pay artık sadakat puanları vb. ile çalışıyor ve dijital biletler artık yenilenmiş bir görünüme sahip.

Günlük ( Journal )

İstatistikleri göstermek için yeni bir Insights görünümü, eski girişleri bulmanıza yardımcı olmak için arama

Oyun modu

Bu, denetleyiciler ve kablosuz kulaklıklarla performansı yüksek ve gecikmeyi tutmak için arka plan etkinliğini en aza indirmek için tasarlanmıştır.

Apple Intelligence

iOS 18 ile Apple çok güçlü AI özelliklerine sahip. Apple buna Apple Intelligence diyor. E-postaları otomatik olarak oluşturmak ve görüntü oluşturmak gibi kullanışlı araçlar sunar. Apple Intelligence bir iPhone 15 Pro gerektirir.
    İşte Apple Intelligence'ın iOS 18'de etkinleştirdiği altı özellik:

1-Yazma ve düzenleme:
    Mail, Notlar, Sayfalar ve diğer uygulamalarda AI kullanarak metinleri yeniden yazabilir, düzeltebilir ve özetleyebilirsiniz.

2-Image Playground:
    Image Playground ile seçilen stillerde hızlı bir şekilde görüntüler oluşturabilirsiniz. Örneğin, animasyon, illüstrasyon veya eskiz.

3-Geliştirilmiş Siri:
    Siri, bağlamın daha iyi anlaşılmasıyla daha kişisel, doğal ve alakalı hale gelir. ChatGPT dahil AI entegrasyonu, Siri'yi çok daha etkili bir sanal asistan yapar.

4-Temizleme aracı:
    Yeni Temizleme özelliği ile, rahatsız edici nesneleri bir fotoğraftan sadece üzerinde kaydırarak kaldırabilirsiniz.

5-Kişiselleştirilmiş emojiler:
    AI, tam olarak ne hissettiğinizi yansıtan kişiselleştirilmiş emojiler (genmoji) üretir ve herkesi kendi emojilerine dönüştürebilirsiniz.

6-Uygulamalar arasındaki eylemler:
    AI, farklı uygulamalardan kişisel bilgileri alabilir ve diğer uygulamalarda eylemler gerçekleştirebilir. Örneğin, partneriniz tarafından gönderilen bir podcast'i çalmanızı istemek.

iOS 18 sürümünü alacak iPhone modelleri :

iPhone SE ( 3 Gen )
    iPhone SE ( 2 Gen )
    iPhone XR
    iPhone XS
    iPhone XS Max
    iPhone 2nd Gen
    iPhone 11
    iPhone 11 Pro
    iPhone 11 Pro Max
    iPhone 12 mini
    iPhone 12
    iPhone 12 Pro
    iPhone 12 Pro Max
    iPhone 13 mini
    iPhone 13
    iPhone 13 Pro
    iPhone 13 Pro Max
    iPhone 14
    iPhone 14 Plus
    iPhone 14 Pro
    iPhone 14 Pro Max
    iPhone 15
    iPhone 15 Plus
    iPhone 15 Pro
    iPhone 15 Pro Max
    iPhone 16 serisi

iPadOS 18 sürümünü alacak iPad modelleri :

iPad Pro (M4)
    iPad Pro 12,9 inç (3. nesil ve sonrası)
    iPad Pro 11 inç (1. nesil ve sonrası)
    iPad Air (M2)
    iPad Air (3. nesil ve sonrası)
    iPad (7. nesil ve sonrası)
    iPad mini (5. nesil ve sonrası)

iOS 18  | ANA KONU | 18.1

IOS 18.0 sürümünden imzası açık 17.7 sürümüne dönüş nasıl yapılır ?

Bir çok Apple kullanıcısı OTA üzerinden güncelleme yöntemini kullanmayı tercih ediyor.

Fakat bazen eski akıcılığını kaybetme , donma ve pil durumunun düşmesinden şikayetçi oluyor.

Bu sorunları temiz kurum yapılarak minimuma düşürebilirsiniz ve istersek anlık imzası açık bir alt sürüme geri dönebiliriz.IOS 18.0 sürümüne geri dönüş için Apple alt sürümün imzalarını kapatmaması gereklidir .IOS 17.7 sürümü imzası açıktır.

DFU mod’da temiz kurulum ve ayrıca alt sürüme geçiş süreci adımlarını nelerdir.
    Başlamadan önce, iOS 17'nın imzalara açık bir sürümüne müdehale edebiliriz.

Donanımınıza uygun güncel iOS & iPadOS 17 sürümünün ipsw dosyasına ihtiyacımız var.Fakat IOS 17 imzalama süreci aktif olan IOS 17.7 sürümleri sınırında temiz kurulum yapabiliriz .

Cihaz modellerine göre IOS 17.7 ipsw indirmesi gereklidir.

İPhone kurtarma moduna nasıl alınır ?

Tahmin edebileceğiniz gibi, Apple iOS'un imzalaması açık sürümlerine dönüş yapma seçeceğiniz bulunuyor.Beğenmezseniz imzalama süreci kapanmamış bir güncellemeyi geri alabildiğiniz.Aynı zamanda en güncel sürümde restore işlemi gerçekleştirerek DFU modda temiz bir sürüm kullanabiliriz.

Dikkatli olun ! .bu geri dönüşü olmayan noktadır.iOS 18 üst sürümde aldığınız yedeklemeleri ne yazıkki iOS 17.7 sürümde kullanılamayacağını bilmelisiniz.

İOS 18.0 sürümünden iOS 17.7 sürümüne dönüşte veya aynı sürüme DFU modda temiz kurulumda işlemi yapmak için ilk olarak iPhone'unuzu kurtarma moduna almanız gerekir.

iPhone XS,11 ,12,13 ,14 ve 15 serisi cihazları DFU mod’a alma nasıl yapılır.

UltimateiDeviceVidsyoutube
    iPhone 12 / 12 Pro: How to Force Restart, Enter Recovery & DFU Mode
    https://www.youtube.com/watch?v=9K0w2YBX-JE&feature=youtu.be

Şimdi iPhone'unuz kurtarma modunda, bir sonraki adım iOS sürümünü cihazınıza yeniden yüklemektir. Bu işlemin yalnızca iOS'un şu anda imzalamaya açık mevcut sürümüyle çalıştığını belirtmek gerekir.

Apple, yeni bir güncellemenin yayınlanmasına devam ettikten sonraki birkaç gün içinde iOS'un önceki sürümünü imzalamayı durdurur ve aslında herkesin iOS'un herkese açık sürümünden daha fazla düşürmesini engeller.Fakat güncel sürümde temiz kurulum yapaniliz.

1. Birlikte verilen Lightning kablosunu kullanarak iPhone'unuzu PC veya Mac'inize takın.

2. PC'de veya macOS Catalina ( Catalina sonrasındaki sürümlerde iTunes bulunmaz ) üzerinde iTunes'u açın. macOS Sonoma kullanıyorsanız Finden'ı açın ve kenar çubuğunda iPhone'unuzu tıklayın.

3. İPhone'unuzda bir sorun olduğunu ve güncellenmesi veya geri yüklenmesi gerektiğini bildiren bir açılır pencere görmeniz gerekir. Geri Yükle'ye tıklayın ve Apple'ın T&C'lerini kabul edin.

Shift tuşuna basılı tutarak tıkladığımız geri yükle butonu önümüze bir pencere açacak. Açılan pencerede ilk adımda indirdiğimiz iOS yazılım dosyamızı buluyor ve seçiyoruz. Tamam dedikten sonra iTunes, yazılımı ayıklayacak ve cihaza yüklemeye başlayacaktır. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.

İşlem ortalama 15 dakikadan uzun sürmemelidir bundan daha uzun sürerse veya iPhone'unuz temiz kurulum öncesindeki IOS 18.0 sürümü halinde geri açılırsa, iPhone'unuzu çıkarın ve işleme tekrar başlamadan önce kurtarma moduna yeniden alın.

Ayrıca, imzası açık iOS 17.7 sürümüne yeniden geri dönüş veya aynı güncel sürümde temiz kurulum için aktif bir internet bağlantısına ihtiyacınız olduğunu belirtmek gerekir.

Cihazınıza yüklendikten sonra, iOS 17.7 ‘in temiz bir kopyasına sahip olacaktır.

.𝘙𝘖𝘊𝘒break Apple community ‘da kaynak olarak alınmıştır. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 29 Ekim 2024; 11:37:50 >

• İos 18 kitlesi iphone 15 pro ve sonrasi ise 14 ve asagisini kullananin kurmasina gerek yok o zaman. Neden cihazin agzina sicalim ki? Ben ilk defa 1 senelik telefonun resmen çöp oldugunu görüyorum. 80k para veriyorsun 1 sene sonra update de sadece tema emoji aliyorsun. Kusura bakmayin ben boyle telefonun ve boyle sirketin a… 80k verdigim telefonun yapabildiklerini 20k lik android telefonlarda yapiyor zaten. Sen 2-3 emoji getir diye mi ben bu kadar para dokuyorum bu cihaza?

Sokayim ekosistemine de seyine de. Neural engine mis oyle bir guclu cpu mus. Her sene cpu nin ustune %10 performans farki koyup yeni model satiyorlar ama 15 pro nun altindaki telefonlar AI desteklemiyor. Bir sgit Apple ya iyice cilkini cikardilar artik.

Dusunsene 80k para veriyorsun 1 sene sonra ana guncellemede en büyük ozellik karanlik modda uygulamalarinda karanlik olmasi. Saka gibisin Apple
    Şahsım adına IPhone 14 pro benim ilk ve son ios deneyimim olacak sanırım, tabletini saatini kulaklığını hepsini birlikte almıştım ama tablet ve kulaklık harici cihazlarını elimde bulundurmayı düşünmüyorum. Uzun zamandır teknoloji okur ve takip ederim ben bu kadar kısa sürede çöp edilen herhangi bir amiral gemisi telefon görmedim duymadım.

Beta yükleyen forumdaşlarımızın klasik serzenişlerini şimdiden duyabiliyorum

1.Çok şarj götürüyor telefonum alev aldı

2.Telefonum çok kötü oldu geri nasıl dönülür

3.Beta 2 ne zaman çıkar ya telefonum çok kasıyor

4.Developer betadayım konuşma sesim kısıldı ağlıyorum şimdi   

Bu benim son iphone maceram olacak kesinlesti. 17 yillik ios seruvenimin sonuna geliyorum.

Android kullanicilari 2 sene sonea guncelleme almiyor diye dalga geciyorduk ama biz de aldigimizi zannediyoruz. Ana guncellemede bir iki tema yeni emojiler. Artik apple eski apple degil. 14 pm Aİ guncellemesini alamiyor boyle sacmalik olabilir mi? Bu telefonlara o zaman 80k vermenin bir anlami yok. Hadi 12 ya da 13 e vermezsin anlarimda 14 serisine vermemek neyin nesi?
  • XR 6 yıl önce çıktı hala güncelleme alabiliyor
  • Öncelikle konu hayırlı olsun. Benim bu sürümde ağırlıklı beklentim yapay zeka konusuna olacağı yönüne. Ancak bu özelliklerin çoğu 15 dahil eski serilere gelmez gibi. Biz bunlar için yeni çipte özel bir yer yaptık der geçerler.
  • Hayırlı olsun hocam buradayız
  • carsi41 C kullanıcısına yanıt
    Kişisel düşüncem iPhone 14 itibari ile sunulacaktır.Tabi Apple bu konuda uyanıklığa devam eder ve alt sürümlere vermez . ..
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    14 ve üzeri çıkacağını düşünmüyorum çıkarsada pro ve üzeri çıkar 14 plus falan çıkarmazlar.
  • 11 güncelleme alacak çok iyi.

• Hayırlı olsun. Sizin açmanız iyi olmuş. Konuyu takibe alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 28 Şubat 2024; 22:8:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carsi41

Öncelikle konu hayırlı olsun. Benim bu sürümde ağırlıklı beklentim yapay zeka konusuna olacağı yönüne. Ancak bu özelliklerin çoğu 15 dahil eski serilere gelmez gibi. Biz bunlar için yeni çipte özel bir yer yaptık der geçerler.
    15 serisine gelir diye düşünüyorum.
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt

15 serisine gelirse 16 yi satamaz:))pil döngüsünün 14 serisine gelmedigi gelmiyecegi gibi:)

• Bekleyip göreceğiz
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    Konu başlığı hepimizindir.Beraber süreci götüreceğiz
  • Hocam iPhone bölümünde gözükmüyor konunuz
  • Konu başlığı bilinçli olarak yazılım bölümünde açılmıştır.Yönlendirme bu yönde ve bende uymuş oldum . ..
  • Büyük bir sürüm bizi bekliyor

• Bir android degil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.