Şimdi Ara

iOS 5.1.1. Custom FW - Gevey ve Ultrasnow kullanicilari icin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiginiz gibi bugun bircok iCihaz icin iOS 5.1.1. UNTETHERED JB destegi sunuldu.

Ancak simkilitli cihazlari BaseBand korumali olarak 5.1.1. kurmalari gerekir, boylece Baseband guncellenmez ve bir onceki surumlerde oldugu sekilde Gevey veya Ultrasn0w (Fixer) ile simkilitsiz kullanmaya devam edebilirler.

iFaith ve Sn0wbreeze bu is icin en pratik araclar olmalarina ragmen suan icin guncellenmediler.

Dolayisiyla bu islem icin suan sadece Redsn0w 5.1.1. desteklemekte.

Gerekenler;

Redsn0w 11b4

Direk Indir.

iCihaziniz icin gerekli olan ORIJINAL 5.1.1. FW Burdan seciniz.

Islem

Redsn0w yonetici olarak calistirip Extras > Custom IPSW ile orijinal iOS 5.1.1. gosteriyoruz. Custom FW'nin olusturulmasini bekliyoruz. Orijinal FW ile ayni dizinde kaydediliyor; NO_BB.

Simdi olusturdugumuz BaseBand korumali FW'yi iTunes'ten kurmak icin, PWNED DFU moda almamiz gerekir. Bunun icin cihazi normal DFU moda alip daha sonra = Redsn0w > Extras > PWNED DFU tiklayoruz. Artik cihazimiz PWNED DFU moda alinmis ve iTunes'tan olusturdugumuz FW'yi yuklemeye hazir.

Simdi iTunes'tan shift + Restore ile olusturdugumuz NO_BB FW'yi cihaza kuruyoruz.

Artik cihazimizda BaseBand korumali 5.1.1. yuklu. Simdi isterseniz Absinthe 2.0 ile JB yapabilirsiniz. Tabi bunun icin once cihazin kilitli oldugu SIM kart ile aktive yapmaniz gerekir.

Eger stok Sim kart yoksa Redsn0w ile tethered JB yapip akrivasyon ekranini gecebilirsiniz. Daha sonra Cydia'dan Rocky Racoon 5.1.1. kurup Untethered yapabilirsiniz.

Hepsi bu (=

Konu ile alakali soru veya goruslerinizi burda paylasabilirsiniz ! (=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 27 Mayıs 2012; 20:32:28 >

• Hocam benim İphone 4 telefonum geveyli. Daha önceden bildirimler gelmediği için bir program yüklemiştim sonra telefon aktifleştirme istedi. Şu anda açılmıyor ve kullanamıyorum. Daha doğrusu açıldığı zaman aktifleştirme istiyor, öyle bekliyor telefon. Bu işlem benim bir işime yarar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver Boy

Hocam benim İphone 4 telefonum geveyli. Daha önceden bildirimler gelmediği için bir program yüklemiştim sonra telefon aktifleştirme istedi. Şu anda açılmıyor ve kullanamıyorum. Daha doğrusu açıldığı zaman aktifleştirme istiyor, öyle bekliyor telefon. Bu işlem benim bir işime yarar mı?

Bahsettigin aktivasyon ekrani ise, ki Wifi secip ilerliyemiyorsan cihazin kilitli oldugu SIM gerekli.

Ama jailbreak yaparak aktivasyon ekranini gecebilirsiniz. Onceden neden yapmadiniz hicbir fikrim yok cunku aktivasyon ekranini gecmek icin Untethered JB beklemenize bile gerek yoktu.

Cihazi DFU moda alip, redsn0w ile JB yapin. Zaten aktivasyon ekranini gececektir.

Daha sonra Cydia'dan Rocky Racoon adli untether patchi yuklerseniz cihaziniz untethered olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 25 Mayıs 2012; 21:30:06 >

• Absinthe ile aktivasyon ekranı maalesef geçilmiyor. Redsn0w ile tetheret jailbreak yapıp daha sonra Rocky rocconayi yüklemeniz gerek.
  • Bende tesekur ederim. Untethered olmayinca baya bi canim sıkılmısti ama bu patch iyi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RDHM

Bende tesekur ederim. Untethered olmayinca baya bi canim sıkılmısti ama bu patch iyi oldu
    Hocam çok teşekkür ederim. Uzun zamandır nasıl güncelleyeceğim diye düşünüyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galactus

Hocam çok teşekkür ederim. Uzun zamandır nasıl güncelleyeceğim diye düşünüyordum.

Alıntıları Göster
    Jailbreak'i yaptım.Gevey'i taktım.Çince yazıları kabul ettim.Geçersiz Sim dedi.Eskiden çıkan tek bar çıkmadı.Buna rağmen 118'i arayıp kapattım.Turkcell'i buldu ama tek bar çıkıyor.Çekişte sorun var mı bilmiyorum. Sizce bu sorun neden kaynaklanabilir?Gevey Pro kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galactus

Jailbreak'i yaptım.Gevey'i taktım.Çince yazıları kabul ettim.Geçersiz Sim dedi.Eskiden çıkan tek bar çıkmadı.Buna rağmen 118'i arayıp kapattım.Turkcell'i buldu ama tek bar çıkıyor.Çekişte sorun var mı bilmiyorum. Sizce bu sorun neden kaynaklanabilir?Gevey Pro kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Bu işlemlerden sonra Ultrasn0w da sorun yaşarsanız aşağıdaki fixi kullanabilirsiniz.

Ultrasn0w Fixer for iOS 5.1.1 yaması Cydia'da yer aldı. iPhone 3GS ve iPhone 4' ait belirli baseband'lar için geçerlidir.

Çalıştığı Baseband versiyonları:

01.59.00
    04.26.08
    05.11.07
    05.13.01
    05.12.01
    06.15.00

Cydia Repo:http://repo.iparelhos.com

ALINTIDIR

• quote:

Orijinalden alıntı: dej

Bu işlemlerden sonra Ultrasn0w da sorun yaşarsanız aşağıdaki fixi kullanabilirsiniz.

Ultrasn0w Fixer for iOS 5.1.1 yaması Cydia'da yer aldı. iPhone 3GS ve iPhone 4' ait belirli baseband'lar için geçerlidir.

Çalıştığı Baseband versiyonları:

01.59.00
    04.26.08
    05.11.07
    05.13.01
    05.12.01
    06.15.00

Cydia Repo:http://repo.iparelhos.com

ALINTIDIR

Alıntıları Göster
    Arakdaşlar custom fw hazırlayıp itunes la cihaza yüklüyorum. Buraya kadar sorun yok. Ancak aktivasyon istedği için redsn0wla jailbreak yapıp install cydia diyorum. Elmada takılı kalıyor. 2 kere denedim. Ne yapmamı önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Symbol

Arakdaşlar custom fw hazırlayıp itunes la cihaza yüklüyorum. Buraya kadar sorun yok. Ancak aktivasyon istedği için redsn0wla jailbreak yapıp install cydia diyorum. Elmada takılı kalıyor. 2 kere denedim. Ne yapmamı önerirsiniz?

Redsn0w ile just boot yapmanız gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

quote:

Orijinalden alıntı: Symbol

Redsn0w ile just boot yapmanız gerek.

Alıntıları Göster
    TR Ramon teşekkür ederim üstad, sn0wbreeze'i bekleyecektim ancak gösterdiğin yöntemle çok kısa ve sade bir şekilde jb'yi gerçekleştirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vendetta___

TR Ramon teşekkür ederim üstad, sn0wbreeze'i bekleyecektim ancak gösterdiğin yöntemle çok kısa ve sade bir şekilde jb'yi gerçekleştirdim.

Alıntıları Göster
    readsnow yükleyemiyorum link kırık alternatif link verebilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

quote:

Orijinalden alıntı: klavyeyefisildayanadam

http://iphoneroot.com/download/redsn0w_win_0.9.11b4.zip

Bu arada link kirik degil. TR'de bazi kullanicilar Google Sites'a erisemiyor...

tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: kfadam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klavyeyefisildayanadam

http://iphoneroot.com/download/redsn0w_win_0.9.11b4.zip

Bu arada link kirik degil. TR'de bazi kullanicilar Google Sites'a erisemiyor...

tesekkurler

Alıntıları Göster
    ipad 2 wifi için bu işlemi yapamıyor muyuz? yani redsnow ile jb yapılmıyor mu? Çünkü readme text te bu yazılmış

"NOT SUPPORTED DEVICES:

- iPad2 WiFi R2 (new model)
    - AppleTV 2
    - AppleTV 3"

• S.A benim iphone 4 um var geveyli ve 5.0.1 yuklu 5.1.1 i yuklesem unthether tam olarak oluyo dimi bide saglikli kulanabilirmiyim (ve en önemlisi backup lardan restore kulanabilirmiyim yoksa 5.0.1 de SAM ile yuklemistim cevaplarsaniz cok sevinirim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: frodo_l_b

S.A benim iphone 4 um var geveyli ve 5.0.1 yuklu 5.1.1 i yuklesem unthether tam olarak oluyo dimi bide saglikli kulanabilirmiyim (ve en önemlisi backup lardan restore kulanabilirmiyim yoksa 5.0.1 de SAM ile yuklemistim cevaplarsaniz cok sevinirim)

SAM ile kilitsiz kullanıyorsan hiç dokunma derim. Boşuna 5.1.1 yapmana gerek yok.
  • SAM ile kilitsi derken neyi kastediyorsunuz bide sam 5.1.1 de calismiyormu yani ne surunla karsilasirim kardesim
  • quote:

Orijinalden alıntı: frodo_l_b

SAM ile kilitsi derken neyi kastediyorsunuz bide sam 5.1.1 de calismiyormu yani ne surunla karsilasirim kardesim
    iphone 4s 5.1.1 jailbrekli Sim kilitli cihazım var yalnız iphone etkinleştirme ekranını geçemiyorum yardımcı olunuz

baseband : 2.0.12
  • quote:

quote:

Hocam benim İphone 4 telefonum geveyli. Daha önceden bildirimler gelmediği için bir program yüklemiştim sonra telefon aktifleştirme istedi. Şu anda açılmıyor ve kullanamıyorum. Daha doğrusu açıldığı zaman aktifleştirme istiyor, öyle bekliyor telefon. Bu işlem benim bir işime yarar mı?

Bahsettigin aktivasyon ekrani ise, ki Wifi secip ilerliyemiyorsan cihazin kilitli oldugu SIM gerekli.

Ama jailbreak yaparak aktivasyon ekranini gecebilirsiniz. Onceden neden yapmadiniz hicbir fikrim yok cunku aktivasyon ekranini gecmek icin Untethered JB beklemenize bile gerek yoktu.

Cihazi DFU moda alip, redsn0w ile JB yapin. Zaten aktivasyon ekranini gececektir.

Daha sonra Cydia'dan Rocky Racoon adli untether patchi yuklerseniz cihaziniz untethered olur.

4s iphone jailbreak attim 5.1.1 yalniz aktivasyon ekranını geçemiyorum ne yapmam gerek

baseband 2.0.12

• quote:

Orijinalden alıntı: deneyci7

quote:

quote:

4s iphone jailbreak attim 5.1.1 yalniz aktivasyon ekranını geçemiyorum ne yapmam gerek

baseband 2.0.12

Alıntıları Göster
    JB yaptiginda zaten aktivasyon ekranini gecmelisin. Tekrar JB yapmayi dene...

Acil arama ekrani acigi ile ayrica menuye ulasabilirsin...

http://www.youtube.com/watch?v=5O5nRYVPpME

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.