Şimdi Ara

iOS 5.1.1 Untethered Jailbreak (Güncel bilgilendirme) ÇIKTI (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.550
Cevap
27
Favori
255.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZeneX

quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

o mahkemenin süresi bitti oyüzden çıkmıyor olabilir jb
    tabiki bir çok insan kullanıyor kullanabilirde
    ben kendi fikrimi söylüyorum katılırsın katılmasın
    senin fikrinede saygı duyarım jb madem legal neden mahkemelik oldu
    ha belli bir süre için serbestlik tanındı o sürede şu an bitmiş durumda

Simdi amacin tartisma cikartmak degil ama bilmeden bu konu hakkinda yorum yapmak gerek. Ya da yanlis bildigimizi kabul etmemiz lazim.

Hukukta hangi kararin sureli ciktigi gorulmus bu bir. Kardes, senin yaptigin 2 ayligina legaldir diye bir karar mi olur?

Ikincisi, madem legal neden mahkemeye verildi demissiniz. Apple dogal olarak kendi cihazinda yapilan bu degisikligi izinsiz oldugundan mahkemeye verdi ve kaybetti. Yani jailbreak (kullanicinin kendi istediklerini cihaza kazandirmasi olarak cikti karar) sadece iPhone icin degil butun cihazlar icin yasal ve bir hak olarak kabul edildi.

Sizin JB telefonu savunmasiz birakiyor soyleminiz iyi hos ama siz bunu demeden once bir cihazinizi arastirin bakalim, haberiniz bile olmadan Apple 'a ne bilgiler yolluyor...

Son mesajinizda dediginiz gibi. Sizin dusunceniz o benimki de bu. Bu olabilir. Ama insanlari yonlendirmeye kesinlikle hakkiniz yok. Hic birimizin yok...

hocam, yazinin altina imzami atarim.

• quote:

quote:

Simdi amacin tartisma cikartmak degil ama bilmeden bu konu hakkinda yorum yapmak gerek. Ya da yanlis bildigimizi kabul etmemiz lazim.

Hukukta hangi kararin sureli ciktigi gorulmus bu bir. Kardes, senin yaptigin 2 ayligina legaldir diye bir karar mi olur?

Ikincisi, madem legal neden mahkemeye verildi demissiniz. Apple dogal olarak kendi cihazinda yapilan bu degisikligi izinsiz oldugundan mahkemeye verdi ve kaybetti. Yani jailbreak (kullanicinin kendi istediklerini cihaza kazandirmasi olarak cikti karar) sadece iPhone icin degil butun cihazlar icin yasal ve bir hak olarak kabul edildi.

Sizin JB telefonu savunmasiz birakiyor soyleminiz iyi hos ama siz bunu demeden once bir cihazinizi arastirin bakalim, haberiniz bile olmadan Apple 'a ne bilgiler yolluyor...

Son mesajinizda dediginiz gibi. Sizin dusunceniz o benimki de bu. Bu olabilir. Ama insanlari yonlendirmeye kesinlikle hakkiniz yok. Hic birimizin yok...

+1905

• Bu jb olayi arabayi modifiye etmek gibi haa ferrariye lpg takmiyoruz sonucda kanat takiyoruz kime neki mal benim degilmi
  • Evet kanadalıdan hayır olmadığını anlıyan pod2gs A5 5.1 için zaten üzerınde çalıştıgı jaılbreak ıcın hız vermıs..Umarım en kısa zamanda cıkar...

http://www.iphonehacks.com/2012/04/ios-5-1-jailbreak-pod2g-has-all-exploits.html
  • quote:

mahkemenin süresi bitti

• quote:

Orijinalden alıntı: ATAKAN2009

Evet kanadalıdan hayır olmadığını anlıyan pod2gs A5 5.1 için zaten üzerınde çalıştıgı jaılbreak ıcın hız vermıs..Umarım en kısa zamanda cıkar...

http://www.iphonehacks.com/2012/04/ios-5-1-jailbreak-pod2g-has-all-exploits.html

Hadi inşallah
  • quote:

quote:

aslina bakarsaniz dusunceniz dogru.ama sunu da dusunmeden edemiyor insan applein yillarini ve milyar dolarlarini doktugu ios u degistirmek ne kadar dogru? windows a tema yuklemek suc degil ama malum kendi yontemleriyle c***lemek suc sonucta.yani ilginc bir durum jb.yapili mi evet ama remove bg sbsettings ve iki uc paraya degmeyecek uygulama icin.kalan tum uygulamalarim orjinal ve 5.1 ceksem de cihazimi cok uzulmem.mesela gereksiz demisiz de hemen belirteyim neden geekbench bench programina 2 dolar vereyimki gereksiz ayni zamanda gerekli ama basit bir program ki bana gore bu parayi haketmiyor.o yuzden ki gerek yok bence.ama whatsapp 10 dolar olsada alirim her turlu ne biliyim ipad 2 icin legal phoneitpad olsa 50 dolar da olsa alirim cunku hakediyorlar.

• ya şu jb gelsin artık shs kaydınıda almadık düşüremiyoruzda jbsiz iphone hiç bişey en güzel özelliği sb setting hadi çıkarın artık şu jb yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakpadir

En güncel ve güvenilir bilgiyi Türkçe'ye çevirip, paylaşmak istedim.

"12/03/12 - cydiablog.com

Merakla beklenen iOS 5.1 untethered jailbreak beklenenden daha çabuk çıkabilir.Bu, iphone ipad veya ipod'larını uyarılara rağmen istemeden iOS 5.1 yazılım güncellemesini yapanlar için sevindirici bir haber.Hacker Cyril (@pod2g) twitter hesabı aracılığıyla piyasaya sürülen son iOS 5.1 yazılımında açık bulmak için aktif olarak çalıştığını onayladı.
    Onay, jailbreak topluluğundan bir kullanıcının yeni iPad için sorusu üzerine açıklandı.

Bilgi sahibi olmayanlar için; pod2g, A4 ve A5 çipli cihazlarda yazılım açığı bularak iOS 5.0/iOS 5.0.1 için untethered jailbreak yayımlayan kişidir.
    Bu yazılım açığı (exploit), A4 cihazlar için Redsn0w, A5 cihazlar için Absinthe aracılığıyla son kullanıcıya iletilmektedir."

"25/03/12 -www.iphonehacks.com

Found a loophole in Apple’s apticket system. Restored my iPad 2 to 5.0.1 from 5.1. Works on all A5 devices.
    A5X devices will work too once Apple pushes a new firmware for it.
    BTW, This cannot be applied to basebands. Only iOS itself.

Apple'in AppTicket sisteminde bir açık buldum ve ipad2'mi 5.1'den 5.0.1'e düşürdüm. Tüm A5 chipli cihazlarda ise yarıyor bu sistem.

NOT: Bu sistem sadece firmware'i düşürüyor, baseband'i değil.

EVET BAŞLAMIŞ DÜŞÜRME OLAYI. YAZIYI BASINDAN SONUNA KADAR OKUDUM. MUHAKKAK İOS5.0.1 SHSH KAYDI GEREKİYOR. YÖNTEMİ DE BİRKAÇ SAAT İCİNDE YAYINLARLAR. VE BİR DE ÖNERİLERİ VAR. SU ANDA (BENİM GİBİ MESELA) 5.0.1 KULLANIP SHSH KAYDI OLMAYANLAR MUHAKKAK TİNYUMBRELLA İLE 5.0.1 SHSH KAYITLARINI MANUEL OLARAK ALSINLAR.

25/03/12 güncellemesi Setha'dan alıntıdır...

benim 5.0.1 iphone 4s shs kaydım var sen 5.01 e geri döndüm diyorsun bunu nasıl yaptın
    bir anlatsanda bizde yapsak

• artık öle bi noktadayız ki jailbreak bile paralı olacak... adam belli kırmış ve yayınlamıor. neden? çünkü bu işten para kazanmaya çalışıor. baktıki "donate" ler le fazla cep dolmuo, jb yapmak isteyenden para almanın bi yolunu arıor.
    her zaman yeni "kahraman"lar çıkacaktır tabi ama bütün jb hazırlayanlar birbirlerini kolluyor ve yeni jb paralı olduu zaman kimse çıkıpta buyrun burda beleşi var demicek. neden bütüün appların cracki varda intelliscreenx in yok.

hackerlar paranın kokusunu uzun zamandır alıolardı ve artık onlara "yardım" lar yetmior.
  • birincisi ben kimseyi yönlendirmiyorum fikrimi yazıyorum
    ikincisi ben burada dh de okudum bu mahkeme olayını
    üçüncüsü eğer insanları yönlendiriyorsamda legalliğe yönlendiriyorum
    jb asla legal değildir benim fikrim bir ton insan jb yaparken telefonun içine ediyor
    bu forumda okudum bu durumlarıda
    ondan sonra yok telefonum kıl oldu tüy oldu bilmem ne oldu
    apple eğer bir ton para alıp sana açık verecek bilgiler yolluyorsa onlarda suçludurki
    bu duruma inanmıyorum adamlar bir pc programına bağlı tam korumalı
    bu telefonu yapmazlardı

tecrübelerim bana bu hayatta insanların deh demediği eşşeğe semer vurmadığını öğretmiştir genç arkadaşım
  • Madem Apple in bilgi aldigina inanmiyorsunuz, telefonun Settings > General > Usage > Diagnostics kismina girin bakalim ne goruyorsunuz. Bu secenek 5.0 dan once yoktu... Simdi opsiyonu var ama kimse bunun gonderilen tek bilgi oldugunu garanti edemez.

Dava olayini da yanlis okumussunuz demek ki.

Uzun lafin kisasi; siz kesinlikle JB yapmayin. Biz 5 senedir hata yapiyoruz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Madem Apple in bilgi aldigina inanmiyorsunuz, telefonun Settings > General > Usage > Diagnostics kismina girin bakalim ne goruyorsunuz. Bu secenek 5.0 dan once yoktu... Simdi opsiyonu var ama kimse bunun gonderilen tek bilgi oldugunu garanti edemez.

Uzun lafin kisasi; siz kesinlikle JB yapmayin. Biz 5 senedir hata yapiyoruz zaten.

Yaparsak ne olurmuş?
  • Burada tartisma almis basini gitmis arkadaslar biraz empati yapin lutfen siz o kadar ugrasip jb yapacaksiniz ve bes kurus talep etmeden milletin yuzlerce dolrlik uygulamalari beles kullanmasini saglayacakiniz eger pod2g yada diger arkadaslar bunu obur dunyada sevap kazanma ugruna yapmadiysa artik para kazanma zamani geldi bence bunlardan...
    Ayrica yok jb yasalmis degilmis yaa sanane arkadas kimse kimsenin aklina muhtac degil kim ne yapmak isterse birakin yapsin bence jb iphone u biraz daha ilginc ve esnek kiliyor guvenlik diyor arkadaslar eger bir cihazda sinyal alip yollayan bir modul varsa ki bu her turlu sinyal olabilir o cihazin icine disina girilebilirdemektir oyle yada boyle girilebilir. Bunu aklinizdan cikartmayin maksat urunu en uygun fiyattan ve en kapsamli sekilde kullanmak bunun icinde yasasin jb!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

quote:

Madem Apple in bilgi aldigina inanmiyorsunuz, telefonun Settings > General > Usage > Diagnostics kismina girin bakalim ne goruyorsunuz. Bu secenek 5.0 dan once yoktu... Simdi opsiyonu var ama kimse bunun gonderilen tek bilgi oldugunu garanti edemez.

Yaparsak ne olurmuş?

Ne icin yaparsak dediginizi anlamadim. Dolayisiyla mesajimda bulunan iki potansiyel cumle ile ilgili cevap verecegim, muhakkak ikisinden birisi sizin cevabinizdir.

Birincisi, bahsettigim yere girerseniz Apple in telefonunuzdan bilgi toplamasini saglayan bir ayar oldugunu gorursunuz.

Ikincisi, yaparsaniz yapin yapmazsaniz yapmayin. Beni baglamaz. Yeter ki insanlari kendi dusuncelerinize gore yonlendirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeneX -- 19 Nisan 2012; 9:14:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phibes

arkadaşıma ait yurt dışından alınma sim kilitli iphone 4 var, gevey ile kullanıyor. restore yapılırken itunes üzerinden 5.1 güncellemesi yapıldı ve baseband 04.12.01 e yükseltilmiş. cihaza jb yapmaya çalışmış ama sim kart hatası alıyor ve telefonu kullananamıyormuş. benim bu konuda bir bilgim yok, sizlere sormak istedim. şu an için bu cihaza ne yapabiliriz?

arkadaşlar, soruma yardımcı olabilir misiniz?
  • Beyler kalın kalın yazmayın gözünüzü sevim. A4 cihazlara semi-tether tavsiye ederim, a5ten de shsh almadan yükseltenleri tebrik ederim.

Not: benim yazı da kalın göründü şimdi, telefondan giriyorum bir ilgisi var mi acep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertrixfun -- 19 Nisan 2012; 10:27:06 >
  • quote:

quote:

arkadaşıma ait yurt dışından alınma sim kilitli iphone 4 var, gevey ile kullanıyor. restore yapılırken itunes üzerinden 5.1 güncellemesi yapıldı ve baseband 04.12.01 e yükseltilmiş. cihaza jb yapmaya çalışmış ama sim kart hatası alıyor ve telefonu kullananamıyormuş. benim bu konuda bir bilgim yok, sizlere sormak istedim. şu an için bu cihaza ne yapabiliriz?

semi-tethered jb yapıp ipod olarak kullanabilir. telefon özelliği bitti o cihazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESSAH !

quote:

quote:

semi-tethered jb yapıp ipod olarak kullanabilir. telefon özelliği bitti o cihazın.

hocam biraz daha detaylı yardımınıza ihtiyacım var. telefon özelliği için gevey gerekiyor sanıyorum ama ios5 için olmadığından kullanamıyoruz. doğru mudur? başka hiçbir şekilde telefon özelliğini kullanamaz mıyız?
    bazı konularda versiyon düşürmeden bahsediyorlar ama shsh kaydımız yok. hiçbir şekilde versiyon düşürme şansımız da mı yoktur? bir başkasının shsh kaydını alsak olmaz mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ESSAH !

quote:

quote:

hocam biraz daha detaylı yardımınıza ihtiyacım var. telefon özelliği için gevey gerekiyor sanıyorum ama ios5 için olmadığından kullanamıyoruz. doğru mudur? başka hiçbir şekilde telefon özelliğini kullanamaz mıyız?
    bazı konularda versiyon düşürmeden bahsediyorlar ama shsh kaydımız yok. hiçbir şekilde versiyon düşürme şansımız da mı yoktur? bir başkasının shsh kaydını alsak olmaz mı?

shsh kaydınız yoksa düşme imkanınız yok.(bildiğim kadarıyla) telefon özelliğini kullanmaya gelince o baseband a gevey uzun zamandır bekleniyor ve hala çıkmadı. gevey olmadan da cihazın telefon özelliğini kullanamazsınız malesef.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.