Şimdi Ara

iOS 6 Evasi0n JB Hava Durumu Sorunu - Çözüldü (SS'ler Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Pod2G yakında bu sorunun giderilmesi için Evasi0n uygulamasını güncelleyeceklerini ve ayrıca Cydia'da da bu sorun için bir patch koyacaklarını duyurdu. Beklemek istemeyenler iCihaz üstünde ufak bir işlem ile sorunu giderebilirler:

Cydia'dan MobileTerminal kuruyoruz. Daha sonra MobileTerminal'ı çalıştırıp kullanıcı girişi için "su" şifre için "alpine" yazıyoruz (şifre görünmez).

Daha sonra ekranın sağ alt köşesindeki info (i) butonuna basıp "Shortcut" sekmesindeki "Is" dizesine bu kodu yapıştırıyoruz:

#!/bin/bash
    chmod -x /usr/libexec/mobile_installation_proxy
    killall -9 mobile_installation_proxy
    rm /var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist /var/mobile/Library/Caches/com.apple.LaunchServices-045.csstore
    launchctl stop com.apple.mobile.installd
    launchctl start com.apple.mobile.installd

while [ ! -f /var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist ];
    do
    sleep 1
    done
    while [ ! -f /var/mobile/Library/Caches/com.apple.LaunchServices-045.csstore ];
    do
    sleep 1
    done

sleep 10

chmod +x /usr/libexec/mobile_installation_proxy
    sync
    reboot

Daha sonra ekranın sol alt köşesindeki mavi oka basıp "Is" dizesini seçip islemin bitmesini, daha sonra cihazin resetlenmesini (kapanıp-açılması) bekliyoruz.

Hepsi bu! (=

Not: Paylaşılan kod pod2G'nin blogundan alıntıdır (pod2G.org).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 5 Şubat 2013; 20:51:29 >

• şifre isteyen kısım gelmiyor ekrana hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tariko3005

şifre isteyen kısım gelmiyor ekrana hocam?

Örnek:

tariko3005:~ mobile$ (buraya küçük harf ile "su" yazıp entere basıyoruz)

Daha sonra şifre soruyor:

tariko3005:~ mobile$ su
    Password: (Buraya küçük harf ile "alpine" yazıp entere basıyoruz. Şifre ekranda görünmez)

Böylece 'root' girişi yapmış olduk. Daha sonra paylaşılan kodu anlattığım şekilde ekrana gir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bende düzelmedi.

• bi Tweak tarzı cıkarsalar ya milleti ugrastırmasalar
  • hocam oldu teşekkürler zahmet oldu..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tansel3005

hocam oldu teşekkürler zahmet oldu..:)

ben yaptim ama terminal kapaniyor nedense

• Resimli anlatım olsa tadından yenmez beceremedim bi türlü

• Bende ise yaradi eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

Bende ise yaradi eyvallah

kodu ekledigimiz yerde ls yaziyor ya onu siliyormuyuz bende reboot etmiyir cihaz yapanlar tam olarak ne yaptilar yazarsa bizde yapabiliriz

• Evet orda yazani silip bos kutuya yapistirdim metni, sonra geri gelip mavi kisimdan is'i secip enterladim reboot etti.

• quote:

Evet orda yazani silip bos kutuya yapistirdim metni, sonra geri gelip mavi kisimdan is'i secip enterladim reboot etti.

bende reboot etmiyor bir defa zor bela reboot ettirmeyi basardim onda da cihaz elma ekraninda kaldi acilmadi home power yaparak acabildim ancak

• quote:

Orijinalden alıntı: serif61

quote:

Evet orda yazani silip bos kutuya yapistirdim metni, sonra geri gelip mavi kisimdan is'i secip enterladim reboot etti.

bende reboot etmiyor bir defa zor bela reboot ettirmeyi basardim onda da cihaz elma ekraninda kaldi acilmadi home power yaparak acabildim ancak

Bu gibi dizinleri editledikten sonra 'elmada kalma' sorunu gayet normal ama emin olmadığım ve denemediğim için yazma gereği duymadım. Hard Reset (Home + Power tuşları) ile bahsettiğin gibi tekrar açılır...

Arkadaşlar üzgünüm ama şu an resimli anlatamam, cihazıma DisplayRecorder kurabilseydim vidyolu anlatım sunardım ama emin olun işlem çok kolay. En sonunda beklemeniz gerekiyor ve birkaç saniyede reboot (kapanıp-açılma) etmesi gerekir.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu yöntem şu an ne yerli ne de yabancı kaynaklarda yok. İlk defa burda paylaştım. Çalışmaması için bir neden yok, kodu ise pod2G kendi blogunda paylaştı.

Başaramayan arkadaşlar Evasi0n uygulaması veya Cydia'dan güncelleme bekleyebilir, eminim uzun sürmeyecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 5 Şubat 2013; 18:39:35 >

• defalarca yapmama ragmen ne yazikki ise yaramadi bende reboot etirmeyide basardim ama olmuyor acmiyor haritayi

• quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

Arkadaşlar Pod2G yakında bu sorunun giderilmesi için Evasi0n uygulamasını güncelleyeceklerini ve ayrıca Cydia'da da bu sorun için bir patch koyacaklarını duyurdu.

Beklemek istemeyenler iCihaz üstünde ufak bir işlem ile sorunu giderebilirler:

Cydia'dan MobileTerminal kuruyoruz. Daha sonra MobileTerminal'ı çalıştırıp kullanıcı girişi için "su" şifre için "alpine" yazıyoruz (şifre görünmez).

Daha sonra ekranın sağ alt köşesindeki info (i) butonuna basıp "Shortcut" sekmesindeki "Is" dizesine bu kodu yapıştırıyoruz:

#!/bin/bash
    rm /var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist /var/mobile/Library/Caches/com.apple.LaunchServices-045.csstore

do
    sleep 1
    done
    do
    sleep 1
    done

sleep 10

sync
    reboot

Daha sonra ekranın sol alt köşesindeki mavi oka basıp "Is" dizesini seçip üç kez enter basıp cihazın kapanıp-açılmasını bekliyoruz.

Hepsi bu.

bu kodu nasıl yapıştırcaz ifunbox ile mi anlamadım ki :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besiktasjk87 -- 5 Şubat 2013; 21:49:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: besiktasjk87

quote:

Arkadaşlar Pod2G yakında bu sorunun giderilmesi için Evasi0n uygulamasını güncelleyeceklerini ve ayrıca Cydia'da da bu sorun için bir patch koyacaklarını duyurdu.

Beklemek istemeyenler iCihaz üstünde ufak bir işlem ile sorunu giderebilirler:

#!/bin/bash

do
    sleep 1
    done
    do
    sleep 1
    done

sleep 10

sync
    reboot

Daha sonra ekranın sol alt köşesindeki mavi oka basıp "Is" dizesini seçip üç kez enter basıp cihazın kapanıp-açılmasını bekliyoruz.

Hepsi bu.

bu kodu nasıl yapıştırcaz ifunbox ile mi anlamadım ki :(

cydia da mobileterminal diye bir programcik var onu yukluyorsun onda kisa yollara ekleyip yapiyorsun bu islemi

• Ana mesaja SS'leri ekledim...

• quote:

Ana mesaja SS'leri ekledim...

Tekrar deneyeceğim bakalım aynı şekilde yapmıştım bir işe yaramamıştı :/
  • Deneyeceğim bulunsun.

• ben de yaptım reboot oldu ama maalesef hava durumu çalışmıyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.